Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciążonaaa

Czy na początku ciąży jest to normalne

Polecane posty

Malineczka ja mam zdanie takie samo jak Kasiulek. Kasiulek zaciążona ma rację - jeśli się stresujesz to może warto iść do innego salonu. Ja byłam w 4 miesiacu pierwszy raz, bo mam pasemka i możecie sobie wyobrazić jakie miałam już odrosty :O

To może jak chodzisz do niego zawsze to może umów się jakoś na wizytę domową albo zaryzykuj i idź jednak do innego. Malineczka najlepiej nie myśl o tym i nie doszukuj się objawów tylko spokojnie poczekaj do terminu okresu jak się nie pojawi poczekaj jeszcze kilka dni i później zrób test. Gdy bardzo chce się zajść w ciążę to się na siłe doszukuje sie objawów wiem bo sama tak robiłam a zaszłam w ciąże w miesiącu w którym tak naprawdę pierwszy raz czekałam na okres nie myśląc o tym czy mi się udało. trzymam kciuki:)

No przedyskutuję jeszcze z mężem sprawę tego fryzjera. Zobaczymy, co on powie. Jeśli też będzie się bał, ze to może zaszkodzić, to chyba sobie daruję ;)

Gość Mały brzucho
Hej dziewczyny tak czytam wasze wypowiedzi i chciałabym się zapytać czy to możliwe że jestem w ciąży ? Mam bolące sutki i mimo tego że dostałam wczoraj @ (ponad tydzień za szybko) temperatura jest 37.2 taka sama jak przez cały tydzień przed @ a z tego co czytałam powinna spaść . No i ciągle kłócie w dole brzucha. Nie mam możliwości zrobienia testu i wybrania się chwilowo do lekarza więc chciałabym wiedzieć czy może slyszalyscię o podobnym przypadku ?

a mierzysz temperaturę codziennie bo jednorazowy pomiar temperatury o niczym nie świadczy. zdarzają się sytuację , że jest ciąża pomimo okresu ale najlepiej będzie jak zrobisz test. Albo poprostu przesunął Ci się okres i dlatego dostałaś go wcześniej.

sorka nie doczytałamz ta temperaturą bo napisałaś , że mierzyłaś wcześniej. Generalnie powinnna spaść przed okresem ale może też spaść w trakcie albo tuż po zakończeniu okresu. Pytanie czy mierzysz przez cały cykl temperaturę?

Taki wczesniejszy "okres" może być krwawieniem implantacyjnym, ale tak jak dziewczyny mówią, może to być objaw ciąży a może to być zwyczajnie okres. Na np w dniu kiedy miałam dostać @ dostałam plamienia i myślałam, że to okres przyszedł, a na drugi dzień już go nie było. Trudno powiedzieć bez testu cokolwiek, bo objawy i jednego i drugiego mogą być podobne.

Gość Mały brzucho
Niestety zaczęłam mierzyć temperaturę dopiero tydzień temu więc to chyba nic nie znaczy :'( zastanawiam się poprostu bo wcześniej miałam cykle regularne około 32 dni a ten ostatni trwał 27 dni a poprzedni 58 czyli pewnie coś się poprzestawiało we mnie zastanawiają mnie tylko te piersi wcześniej bolały mnie tydzień przed @ a ostatnie dwa cykle prawie na okrągło

też mi się się wydaje , że coś Ci się poprzestawiało ale dla pewności zrób sobie test jak już będziesz miała możliwość. A ból piersi może coś masz z hormonami skoro piszesz , że bolą Cię na okrągło. Może tak czy tak wybierz się do lekarza dla sprawdzenie czy wszystko jest ok.

Gość Mały brzucho
Dzięki za odpowiedź a testu nie zrobię bo ostatnio jak też podejrzewałam ciążę to dwa wyszły pozytywnie a lekarz nic nie wykrył więc całkowicie nie wierzę testom

to dziwne to jakich testów używałaś bo mi tylko raz wyszedł pozytwyny kiedy zaszłam w ciążę, a zawsze jedna krecha jak niewiem co

Gość czy to mozliwe?
od owulacji bola mnie jajniki raz prawy raz lewy nie ciagle ale bola jestem 4 dni przed spodziewana@ od soboty strasznie mnie bola janiki i do tego brzuch jak na @ juz od owulacji mnie pobolewaly i piersi sa strasznie nadbrzmiale dodam ze to nie jest intensywny ból tylko takie promieniowanie janików taki ból jest nigdy tak nie mialam a jajniki mnie juz po owulacji zaczely kłuc miala ktoras tak z was!!!! dodam ze wczroaj jak szlam spac tez odczuwalam bol jajnikow

poczekaj do terminu okresu jak go nie dostaniesz poczekaj jeszcze kilka dni i zrób test. Objawy przed terminem okresu mogą być zwiastunem okresu albo ciąży są prawie identyczne więc myśle, że nie ma co się zastanawiać tylko spokojnie poczekać

Hej dziewczyny 🌼 Moj humor dzis juz lepszy, ale zeby nie bylo za dobrze od rana mam zawroty glowy i robi mi sie slabo :( Chyba od cisnienia, ale nawet nie mam sily zeby zejsc na dol i sobie zmierzyc ;) Poadam...

Cześć Dziewczyny:) Dawno nie byłam na cafe, ale postanowiłam odwiedzić wątki o ciąży (wcześniej szukałam o możliwościach zajścia w nią;) ). No i wpadłam na Wasz wątek. Podobnie jak Wy (poza prawie_mamą_83) - mam termin na grudzień (wg mojego gina na Wigilię), więc i podobne doświadczenia. Pytanie - czy mogę się do Was przyłączyć? Tak w ramach przedstawienia się - jestem z mazowieckiego i mam lat za chwilę 30 :)

Hej Miśka ;) Ja też mam termin na grudzień tyle że na 3 ;) Śmiało możesz do nas dołączyć ;) Im więcej nas, tym weselej ;)

Dzięki prawie_mama_83:) I nie wiedziałam, że masz termin na 3.12:) Jakoś z przybliżonych wyliczeń wychodziło mi, że na listopad.. Z drugiej strony... nigdy nie wiadomo co będzie - bo i mnie termin się może przesunąć na styczeń roku następnego, albo na początek grudnia:) Wszystko zależy od dzidzi - jak jej będzie (nie)spieszno na ten świat:) To w takim bądź razie jeszcze się wypowiem w sprawie fryzjera (temat poruszony przez Kasię). Otóż w książce o ciąży przeczytałam, że opary u fryzjera nie są szkodliwe dla dziecka - w żadnym momencie ciąży. Jedynie ze względu na większą wrażliwość na zapachy - kobiety mogą mieć problem z wytrzymaniem tych 'zapachów':) I tylko o to chodzi:) Lekarz też mi nie zabronił chodzić, a pytałam, czy mogę. Zatem - feel free:) Mama w ciąży też musi ładnie wyglądać:)

Hej dziewczyny :) Miśka--> oczywiście, że możesz dołączyć do nas :) Ja mam termin na 21 grudnia, ale ram mi lekarz powiedział, że może i w Wigilię to będzie, więc mamy identyczny termin. Co tam u ciebie? Znasz już płeć? Czujesz ruchy maleństwa?

Kasiulek, Nie znam jeszcze płci kruszynki - a połówkowe usg mam dopiero na 11.08 :) Ruchy - czasem wydaje mi się, że czuję, ale nie mam 100% pewności, bo to czuję tak, jakby bańki pękały w brzuchu.. A że zdarza się to dość rzadko, to tym bardziej mam wątpliwości:) Jutro i pojutrze mam wizyty u swoich dwóch ginów (jeden w ramach abonamentu, a drugi - całkiem prywatnie), więc zapytam co i jak:) A co u mnie? Chodzę do pracy (ale upał daje się w kość), brzuch mi w ciągu ostatnich dwóch tygodni znacznie urósł, nie mogę się skupić (szczególnie, że lato za oknem :) ), no i poza szybkim męczeniem - ogólnie czuję się bardzo dobrze:) A jak u Was, Kochane, ruchy Waszych Maleństw?:)

Witaj miśka w naszym gronie:) Ja mam termin na 20 grudnia ale wiadomo dwa tygodnie w tą dwa w tą. Co do ruchów jak od kilku tygododni czuje takie bulgotanie, które z dnia na dzień jest coraz wyraźniejsze. z uwagi na to , że wcześniej tak nie miałam wydaje mi się , że to właśnie początki wyczuwalnych ruchów mojego maleństwa:) Też chodzę do pracy choć w te upały jest cieżko ale jak naraazie nie chce siedzieć w domku.

Zaciążonaaa - witam i Ciebie bardzo serdecznie:)

Ja ruchy czuję już bardzo dobrze, więc nie mam wątpliwości, że to mój Bąbelek się wierci. Najczęściej czuję takie uderzenia, jakby wypchnięcia. Pewnie podskakuje i dlatego tak :) Tatuś też już kilka razy poczuł pod dłonią, jak się jego potomek rozpycha :) Nie mogę się doczekać USG połówkowego, żeby zabrać męża ze sobą, niech sobie popatrzy, jakiego pięknego dzidziusia "zmajstrował" :) Ale to jeszcze nie wiem kiedy, pewnie pod koniec sierpnia dopiero, bo najpierw ja wyjeżdżam na urlop, a potem mój lekarz.

Ja akurat mam usg w pierwszym tygodniu urlopu, a dopiero w drugim mam część wyjazdową:) Pierwszy tydzień - to plany na pierwsze zakupy dla bobaska, przygotowanie planu na wystrój pokoiku dla niego no i właśnie część związana z lataniem po lekarzach:) A Dziewczyny, moje Drogie - już wiecie jakie wózki/foteliki/mebelki będziecie kupować? Pytam, bo wiem jak u mnie wyszukanie idealnego wózka wyglądało (łącznie z jego sprawdzaniem w sklepie) i że spędziłam aż 10 tygodni!!!:) Wybór fotelika dość szybko poszedł, bo patrzyłam na wyniki testów zderzeniowych (m.in. ADAC). Łóżeczko chcę standardowe - kwestia tylko producenta wybrać. Mebelki - jeszcze nie wiem:) A wybór ubranek, kosmetyków i reszty pierdułek - to już pewnie w 8-9 mcu będzie. Oczywiście zakupy rozłożę w czasie, co by 'szoku' nie przeżyć :D

Ja ubranek będę miała bardzo dużo od siotry więc pewnie po przejrzeniu ich dokupię tylko kilka . Fotelik też będę miała. Natomiast reszte rzeczy będziemy kupwać i tak planujemy za to się wziąść tak koło października. Wózek i łóżeczko to pewnie jeszcze później

Fajnie masz:) W moim otoczeniu niestety są takie dziewczyny, które.. albo właśnie urodziły (więc co najwyżej ubranka mam szansę dostać jakieś:) ), albo będą rodzić w podobnym czasie co ja. A później duuuuuża przepaść:) Więc sama muszę się o wszystko (prawie wszystko) zatroszczyć:) Wózek fajnie wygląda:) Ale z doświadczenia - polecam wpierw zobaczyć na żywo:) To co w necie mnie urzekło na żywo... już nie było takie fajne (głównie chodzi o funkcjonalność)... Niestety.

Oczywiście, ze go nie kupię przez internet!! Najpierw muszę zobaczyć i pomacać. Bo może okazać się nieporęczny i ciężki w prowadzeniu. Pokazałam taki, co fajnie wygląda i takiego na początek będę szukała, a jak nie, to poszukam innych :)

Gość prosze pomóżcie
prosze pomóżcie juz nie wiem co robic moja sytuacja jest taka: a wiec myslałam że jestem w ciąży zanim dostałam niby miesiaczke w tych dniach co miałam zawsze w 1 dniu była to brązowa wydzielina 2 dzien normalna krew 3 i 4 dzien troszeczke tej brazowej wydzieliny zaniepokoiłam sie poniewaz podczas stosunku bolała mnie prawa strona podbrzusza piersi po 4 dniu bolały tylko podczas dotyku poszłam do prywatnego gin. zrobil mi usg i inne badania stwierdzil ze jestem w ciąży przepisał tylko witaminy nic na podtrzymanie nie wiem co robic poniewaz test z moczu (z apteki)nie wykrył ciazy. czy to jest normalne ? gin powiedział ze jestem młoda i moga wystepowac takie krwawienie w dniach @ , ktoras z was tak miala?

Do Pomóżcie -> Idź do innego lekarza, żeby się upewnić. Swoją drogą - nie zawsze test z moczu może wykazać ciążę (bo jest np za małe stężenie bHCG), a test z krwi daje Ci 100% pewności. Więc może skoro miałaś badania różne robione - miałaś wśród nich również test z krwi - który potwierdził ciążę? Warto wiedzieć, jakie się badania robiło i co dane wyniki oznaczają...

Ja już mam prawie kompletną wyprawkę. Łóżeczko, wanienkę, maty edukacyjne, ubranka i wszystkie inne cuda prócz wózka ;) Wszystko od brata, po moich chrześniakach. Jeśli chodzi o wózek to podoba mi się ten http://www.abckomis.com.pl/sklep/images/Enzo%20zielony%20gondola.jpg Nie muszę mieć lekkiego wózka, ale zależy mi na dużych pompowanych kołach, bo mieszkamy za miastem i chodniki tutaj to rzadkość :P Poza tym nie odmówię sobie i tak kupna kilku ubranek, czy innych rzeczy - dla własnej przyjemności :D