Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tikitikitaktaktak

Czy ktoś z Was zna dorosłą osobę bez wykształcenia choćby podstawowego?

Polecane posty

Gość tikitikitaktaktak

Ja się niedawno dowiedziałam, że mój 60letni sąsiad nie skończył podstawówki i jest analfabetą. Byłam w szoku. Poza tym to taki prosty, ale sympatyczny dziadek :)

Gość chyba nie znam nikogo
takiego, ale obecne pokolenie po studiach niczym nie będzie się różniło od tego starszego bez ukończonej podstawówki hehe

Gość tikitikitaktaktak
Ale ja tylko tak pytam, nie oceniam tych osób :O Zresztą mowicie o znajomości alfabetu, a ja napisałam, że mój sąsiad nie umie czytać ani pisać! Mi się wydaje, że to utrudnia życie, ale widocznie Wy uważacie inaczej..

Gość 60 lat to taki dziadek, że
hohohoh

Gość chyba nie znam nikogo
60-latek to się już raczej po wojnie urodził ...... ale różnie zycie się układało, mógł nie mieć chęci do nauki, głowy, nikt nie dopilnował, skończył 16 lat i poszedł do pracy. I luz. Nikt go o dyplomy nie pytał.

Moje babcia. W czasie wojny musiała przerwać naukę. I jeszcze na uliczce dalej od mojego domu mieszka ciekawa rodzinka. Mama i córka (16 lat) są prostytutkami, syn (9l.) jeszcze nigdy nie chodził do szkoły. Mąż się na wszystko godzi bo ma kasę. Opieka społeczna była kilka razy ale jeszcze nic nie zdziałali.

Gość takkkkkkkkkkk znam
moja kolezanka nie ma ukonczonego /skonczonego gimnazjium :D a jedna tylko po gimnazjum :) mnie to nic nie interesuje ich sprawa

Gość takkkkkkkkkkk znam
Moje babcia. W czasie wojny musiała przerwać naukę. moja podobnie chodzila tylko do 2 klasy . ale pisac czytac etc potrafi :D:D I jeszcze na uliczce dalej od mojego domu mieszka ciekawa rodzinka. Mama i córka (16 lat) są prostytutkami, syn (9l.) jeszcze nigdy nie chodził do szkoły. Mąż się na wszystko godzi bo ma kasę. Opieka społeczna była kilka razy ale jeszcze nic nie zdziałali. omg :O:O ale jest obowiazek szkolny :O ja pierdykam hehe:D:D

Gość takkkkkkkkkkk znam
gimnazjum *sorry

Ja znam chłopaka w wieku 27 lat, nie skończył szkoły podstawowej, mieszka w małej wsi, pracuje teraz na budowie.

Gość mój dziadek też skończył
5 klas szkoły podstawowej , później wybuchła wojna a po wojnie to ludzie nie mili głowy do takich rzeczy 🖐️

drzewiecki hehe Nie mam :P Dodam jeszcze, że ta 16-latka ma już dziecko z 70-letnim dziadkiem, który sprzedaje na bazarze ziemniaki

drzewiecki: może być 16 letnia męska prostytutka? umówię cię, pół kasy dla mnie :classic_cool:

Gość aster sie nie seksi
" Moje babcia. W czasie wojny musiała przerwać naukę. I jeszcze na uliczce dalej od mojego domu mieszka ciekawa rodzinka. Mama i córka (16 lat) są prostytutkami, syn (9l.) jeszcze nigdy nie chodził do szkoły. Mąż się na wszystko godzi bo ma kasę. Opieka społeczna była kilka razy ale jeszcze nic nie zdziałali." lily, jakie ty bzdury piszesz :O przeciez do 18 roku zycia jest OBOWIĄZEK SZKOLNY!! więc niby jak odpowiednie służby mogły nic nie zdziałać? ściema jak nic... 🖐️ ja z kolei znam jednego typa, co ma 26 lat i dopiero robi liceum :O tak mu się zycie potoczyło. znałam też jedną laskę, co nawet 2 klas liceum nie miała (pewnie do tej pory nie ma) i mature sobie kupila, bo jej się uczyć nie chciało :O

Gość Jablko z malym robaczkiem
"ja z kolei znam jednego typa, co ma 26 lat i dopiero robi liceum" Ja znam jednego 36-letniego typa, ktory liceum bedzie konczyl dopiero od wrzesnia tego roku... a dokladnie przygotowywal sie do matury, bo ma wyksztalcenie zawodowe... to moj facet...

Gość sisila
jest to możliwe, znam taki przypadek, chłopak nie chodził do szkoły, "odpowiednie służby" zadziałały po kilku latach, rodzice dostali karę 17zł :P

Gość aster sie nie seksi
ale ten typ co go znam, ma tylko podstawowe wykształcenie .... 3 razy go ze szkoly wywalali w LO jak był, więc później dał sobie spokój i był w cugu

Gość aster sie nie seksi
sisila a co ze streczycielstwem? jak corka sie prostytuuje, nie wierze, ze by jej i syna nie odebrali rodzicom :O

Gość sisila
a tego to już nie wiem, ten chłopak o którym pisałam po prostu nie chodzi do szkoły

Gość fgrvdfbdgvds
moja mama tez ma 60 lat a skonczyła szkołe srednia i pomaturalna jak poszła do pracy to tylko ona miała takie wykształcenie jedynie szef miał podobne - reszta ledwo po podstawówce, takie to jendnak byly czasy

Gość 60letni dziadek ha ha ha ha ha
padłam

Gość hujaliju
ja mam w ogóle odmienne zdanie na temat szkolnictwa: w dobie internetu powinni uczyć w szkole tylko pisania czytania,podstaw liczenia i języka angielskiego .jak ktoś b ędzie chciał poszerzyć wiedzę,sam to zrobi.Po co te dzieciaki dźwigają takie ciężkie plecaki z książkami?Po co siedzą 7-8 godzin bez obiadu w szkole?????????????Moja cóka jest nerwowa,stresuje się przed każdym sparwdzianem a nauczyciele wmawiają,że nie zbajdą dobrą pracę jak się będą uczyć.Mi tez wmawiali i dobrej pracy nie znalazłam,tylko ciężką za psie grosze.Z resztą co tu mówić,każdy wie jak się tu żyje

Gość no ja znam takig
ja znam kolesia ma 29 lat i nie ukończył podstawówki(chodził ze mna do jednej szkoły) obecnie siedzi ...

Gość seryjny palec mordercy
ja nie znam a co obowiązku szkolnego to po huj on jest?