Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FikaBoNieCipa

czy oni placa podatek od wynajmu??

Polecane posty

Gość asik_(1983)22
terew czasowo, na czas trwania umowy najmu

pierwsza zasada ------nie wynajmuję znajomym ani rodzinie! nigdy .W ubieglym roku kuzyn prosił i prosił,ale nic z tego .Powiedziałam :bez urazy ,ale rodzinie nie wynajmuję .Dąsał się ,ale trudno .Potem mu wymówię i będzie obraza,lepiej się w to nie pakowac.

Gość co za madrasci wrrr
asik, medludnek w mieszkaniu wlasnosciowym, moze zrobic tylko sam wlasciciel.

Gość ssssskkkkkddd
asik -----różnica właśnie zasadnicza ,we wlasnościowym lokalu ,tylko właścicel może meldowac osobiscie mając przy sobie akt własności lokalu.

Gość asik_(1983)22
ale na umowie najmu jasno pisze ze jest właściciel ,więc już nic z tego nie rozumiem

Gość co za madrasci wrrr
w lokatorskim tez jest wlasciciel, ale to nie znaczy ze ma o mieszkanie na wlasnosc:)

Gość ssssskkkkkddd
bazienka -----normalne podpisujesz umowe na np 3 miesiące ,a jak ty chcesz na rok???

Gość wesołaWiosna
ja słyszałam o takim rozwiązaniu że urząd melduje czasowo słyszałam też ostałym meldunku z urzędu ale tylko w domu prywatnym gdzie problem wynikał z nieporozumień współwłaścicieli- ale osoba mieszkająca pomimo ich sprzeciwu została zameldowana na STAŁE

Gość abena kilop
bazienka,ona nie jest odnawialna ,tylko ja spisuję nową na nowe 3 miesiące.Wcześniej betanna pisala o podatku ,że ,aby nie płac nie pisze się wynajmuję tylko oddaję w używanie na okres np 3 mies. .Ja też tak piszę i nie płacę podatku od wynajmu ,bo nie wynajmuję ,tylko właśnie oddaję w odpłatne używanie.Tyle.Luka w prawie potrafi czynić cuda .

Gość wesołaWiosna
no tak ale... ty mówisz o jednej osobie, a jak zmienia się sytacja kiedy mamy do czynienia z małżeństwem z dwójką dzieci- dochód ok. 4 tys??? bank nie udziela kredytu i tyle, a oni najmują bo muszą i płacą dajmy na to 2 tys... równie dobrze mogliby płaciuć taką ratę kredytu, tylko że bank nie uzna ich za wypłacalnych o to chodzi a wynajmującym sugeruję umowy z osobami dorosłymi, skoro najmowaliście studentom to teraz macie o czym na forum pisać... student równa się syf i brak opłat

Gość abena kilop
asik ----pisze właściciel ,bo na niego jest przydział z urzędu albo spółdzielni.A we własnościowym masz akt własności .Kupujesz od kogoś ,płacisz za mieszanie sto ,dwiescie tysięcy ,jak większe to więcej i jesteś pełnym właścicielem.Mieszkanie jest twoje ,nie urzędu ,nie miasta więc tylko ty możesz zameldować

Gość iopew sama
A ile bierzesz betanno za kawalerkę i czy w mieście czy na wsi.Pytam ,bo też zamierzam swoją po ślubie wynająć ,bo pójdę do mąza

Gość doper kloper
A co mnie obchodzi ,że sobie ktoś dzieci nastukał i mieszkania nie ma .Niech rodzina mu pomaga ,a nie obcy.

Gość Anka35________
betanna 750 plus czynsz i media jak rozumiem

Gość hilda brunhilda
ja biorę 890

Gość lowe krowe
A ja biorę tysiaka ,nie po to odpicowałam ,aby za grosze oddawać .

Gość lowe krowe
A inni ? ile bierzecie ,albo ile płacicie?

Gość Basia 26.
pytanie do betanny moze orientujesz sie ile wychodzi procentowo podatek od wynajemn bo kwotowo to róznie zalezy od kwoty jaka sie wynajeto mieszkanie

Gość lowe krowe
ja też nie płacę

Gość Basia 26.
a moze ktos sie orientuje jaki jest procent podatku

Gość lowe krowe
a weź nie płać tego ,mamy własne mieszkania,przy zakupie ich płaciliśmy państwu i co dalej chcą nas skubać?

Gość Basia 26.
pytam sie bo wynajmuje mieszkanie wojskowemu cos mi mowil ze bedzie musial nowa umowe spisac bo wojsko ma mu wyplacac ekwiwalent pienięzny za mieszkanie i na tej ponoc postawie umowy za wynajem musze spisac umowe i bede zmuszona chyba zglosic do skarbowki placic podatek

Gość tylo ta wiara nic nie ma
odkąd wynajmuje mieszkanie to kaucji nigdy nie zobaczyłam każdy właściciel tylko na to czeka, dopiero ostatniego zrobiłam w chuja , bo wyprowadziłam sie pierwszego i poniewaz musialam zaplacic za miesiac juz chociaz nie mieszkalam to mu poweidzialam zeby se z kaujci wziął takto za kazdym razem kaucja szła na stracenie... wszyscy wlasciciele tak robia ... a o meldunku to monza pomarzyc teraz mieszkam w mieszkaniu gdzie wlasciciel nadal jest zameldowany chociaz ma dom ale meldunek i korospendencja przychodzi nadal tutaj , i jeszcze przez to mieszkajac sama place czynsz w spoldzielni za cztery osoby jego rodziny

Gość davecht
ok tylo ta wiara nic nie ma a jak ktos placi z gory za wynajem to kaucja jest zabezpieczeniem tylko na ewmtualne oplaty za gaz energie i wode i szkoda ewntualne ale jak ty piszesz to chyba z dolu placilas za wynajemn ale niekt chyba nie jest głupi by wynajmowac mieszkanie i brac kase z dołu aa nie z góry

A ja mam pytanie, zamierzam wynajmować moje mieszkanie. Jak skonstruować umowę żeby było dobrze dla mnie że gdyby okazało się że najemca jest nieuczciwy to żebym mógł się go pozbyć odrazu a nie żeby mi nabijał rachunki jeszcze nie wiadomo jakie i za nie nie płacił?? I najlepiej jak to zrobić żeby podatku nie płacić albo żeby był mały??

Gość aMORREpOMIDORRE
KURWA kto tu mówi o pomocy? co wam się zdaje że wy komuś łaskę czynicie wynajmując mieszkanie? no sorry ale coś tu jest nie tak- najemcy piszą o meldunku, a wy o łasce? spadać na drzewo pustaki meldunek i już i uważajcie bo się los zemści, mało to takich co do skarbówki lecą z donosem? nie meldujecie, pierdolicie o caritasie, cieszycie się cudzą krzywdą? los się musi odmienić...