Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FikaBoNieCipa

czy oni placa podatek od wynajmu??

Polecane posty

Gość tylo ta wiara nic nie ma
płace normalnie z góry do 10 mam umowe

Gość tylo ta wiara nic nie ma
ja kicham na meldunek ale u mnie to juz jest mega chamstwo facet ma dom tam ise nie melduje, listyt tu przychodza nie wiem czego sie bi ze nawet adresu w banku czy w telefonie nie zmieni, i czynsz bule za cala jego rodzine do spoldzielni chociaz mieszkam sama , nawet corke co sie nie dawno urodzila tu zameldowal, chociaz wynajmuje mieszkanie juz trzeci rok to

Gość aMORREpOMIDORRE
WOW ale z was świnie, bogacicie się cudzym trudem i podatków nie płacicie... świnie i warchlaki

ammore jak ci sie nie podoba to wyp***dalaj z tego tematu. ja nie mam zamiaru dać komuś mieszkania i jeszcze za niego rachunki płacić chyba że ty chcesz to dawaj. a podatków to i tak sie ku**a już napłaciłem. wywaliłem na mieszkanie blisko 400tys i myślisz że wpuszcze tam kogoś żeby sobie mieszkał za darmo?? powiem tak jesteś po***any jeśli tak myślisz

Gość aMORREpOMIDORRE
z resztą nikt nie MUSI nikomu podnajmować swojego mieszkania a jak to robi bo mu się łatwej kasy chce to niech płacvi podatki do kurwy nędzy potem będzie jęczał na starość że mało dostaje emeryturki i świadczeń, a te świadczenia to skąd jak unikasz płacenia podatków? w kraju nigdy nie będzie względnie dobrze skoro dla polaków płacenie podatków to kłopot, a potem narzekają na drogi, służbę zdrowia, szkolnictwo... tylko by się nachapać

jak chcesz wiedziec to mam kredyty i ledwo wyrabiam i dlatego musze wynajac a jak masz duzo kasy to sie podziel bedzie wszystkim łatwiej

Gość mammalyga
Rodzina 4 os. mieszkamy od 3 lat, płacimy 350 zł odstępnego plus opłaty ok 300 zł (raz na 2 miesiące prąd). Mieszkanie w bloku, 2 pokoje. Jesteśmy w trakcie załatwiania kredytu na budowę domu (mamy działkę). Nie narzekamy, umowa spisana, my płacimy regularnie, właściciel płaci podatek do skarbówki i jest ok. Nawet nam kwity pokazuje od czasu do czasu, żeby nie było. No i nas nie nachodzi a to bardzo ważne. Czujemy się jak u siebie, dbamy o chatę. NIe chcę zapeszać, ale życzę wszystkim wynajmującym takich najemców.

Gość lowe krowe
AMORE SAM JESTES HAM LENIWY ,ZARÓB ,KUP WŁASNĄ CHATĘ I NIE MARUDŹ NIEROBIE

Gość aMORREpOMIDORRE
widzisz ja z tych co na kredyt mają za mało, ja z tych co oddaja 90% wypłaty na najem, i również z tych co płacą podatki żyję uczciwie nie kombinuję nie kradnę, i od innych mam prawo oczekiwać tego samego

Gość aMORREpOMIDORRE
lowe krowe popisowa wypowiedz zaiste wniosła wiele do tematu wykazałoś się

Gość lowe krowe
MAŁO WIDAĆ ZARABIASZ ,A JAKIE MASZ WYKSZTAŁCENIE?

Gość aMORREpOMIDORRE
mammałygo gratuluję farta, i oby więcej takich wynajmujących z głową i uczciwością:)

Gość lowe krowe
NIE NO TWOJE SWĄ WYBITNE ,Z PRZEKLINANIEM I WYZWISKAMI ,BRAWO POLACZKU

Gość aMORREpOMIDORRE
pewnie że mało zarabiam do tego mam dziecko na utrzymaniu, w związku z czym wykształcenie traci znaczenie- dzieci chorują i kosztują... to nie chodzi nawet o zarobki bo jakby mnie było stać to bym najmowal apartament za 5 tys, chodzi o meldunek i porządek w papierach. wyższe

Gość rewers
NIE NO SORKI ,ALE MAŁO PŁACISZ ,JAKBYM BRAŁA 350 I PODATEK OD TEGO ODPROWADZAŁA TO BY MI SIĘ ZAKUP NIE ZWRÓCIL ANI REMONT,TAKA PRAWDA.CHYBA BYM 100 LAT MUSIAŁA WYNAJMOWAĆ ,ABY NA SWOJE WYJŚC NIE MÓWIĄC JUŻ O ZYSKU

Gość aMORREpOMIDORRE
tak bo mnie wpienia to co tu wypisujecie dajecie sobie rady jak łamać prawo to jest nieetyczne i bulwersujące

Gość ZNAJDŹ GACHA AMORE
J.W.

Gość ZNAJDŹ GACHA AMORE
NIEETYCZNA JEST TWA ZEROWA WIEDZA

amore wiec wiesz jak to jest miec dziecko na utrzymaniu, kredyty i stracic prace. a podatki to i tak nie ida na budowe dróg tylko na premie dla urzednikow i taka jest prawda w tym naszym kochanym kraju. Gdyby mnie sytuacja nie zmusiała to nie chciałbym wynajmować mieszkania

Gość aMORREpOMIDORRE
ja wynajołem bez remontu, sam zrobiłem i mam jak chce a właściciel nie jęczy o kafle czy inne bajery- rozliczamy się adekwatnie do kosztów które ja poniosłem można? można

Gość beta JOWETA
A ja całą kasę wydałam na chatę ponad 400tys i muszę mieć zysk bo to moja pensja biorę 2,5 tys co jest normalną stawką za taki standard

Gość aMORREpOMIDORRE
nie jestem gejem jak by mnie sytuacja nie zmusiła to też bym nie najmował możecie sobie pisać co chcecie ale prawo jest prawem, i jest by go przestrzegać poza tym w niektórych regionach zarobki są dużo niższe jak świat światem podatki były i będą, a kto ich unika ten sobie dlugo nie pofika pozostawiam wątek oszustom i wyłudzaczom, uczcie się wzajemnie fachu, będziecie mieli co pod celą wspominać

Gość luuudzie
nie chciało mi sieczytać - ale moja sytacja jest taka - mam 2 mieszkania -w jednym mieszkam - drugie wynajmuję - nie prowadzę działalności . Od najemcy biorę co miesiać 1000 zł - zglosiłam umiwę do US i co miesiać płacę podatek zryczłtowany czyli 8 ,5 % czyli 85 zł zostaje mi ponad 9 stów . najemców nie nachodże , kontaktujemy sie mailami i to tyle :)

Amore to zależy od układu ,ja np. nie wyobrażam sobie żeby lokator u mnie remont robił,raz na 2 lata sama wynajmuję ekipę i odświeżam pokoje(maluję ściany z gładziami) na ten czas lokator musi opuścić lokal co ma zawarte w umowie .Umawiamy sie na konkretny termin,no chyba ,że komuś nie przeszkadza ,że robotnicy się kręcą.

Gość no a jak
a jak się właścicielowi nie spodoba kolor kafli czy coś ,ty się wyprowadzisz ,a jemu zostanie coś wbrew jego gustom .Ja wynajmuję ekskluzywne mieszkanie zrobione na mój gust i mowy nie ma ,aby ktoś coś zmieniał.Ani nawet gwoździami ściany dziurawił.

Gość no a jak
chyba amore piszesz o takiej sytuacji ,że ktoś miał np. zaniedbane i co byś nie zrobił to będzie lepiej niż było

Gość luuudzie
trzeba siepogodzic z tym ,ze mieszkanie wynajęte przez jakiś czas jest czyjaś wlasnościa -- czyli wynajmujacego . Ja nie wynajmnuję muzem tylko mieszkanie - oczywiscie ,ze sienie zgadzam na jakieś radykalne przeróbki - ale bez przesady - teraz przez kilka lat - to ich mieszkanie :)

Gość luuudzie
jak to " łatwj kasy " ? jak to taka łatw kasa - to kup sobie jedna z drugim mieszkanie - i sama wynajmuj Musaiłam niezle glową nakręcić ,zęby teraz mieć dodatkowo te parę złotych - a jak komuś zał doopę sciska -niech nie wynajmuje - tylko mieszka z mamusiado śmierci

Gość no a jak
mieszkanie jest zawsze właściciela ,ja raz na miesiąc podczas wizyty po czynsz zaglądam ,czy wszystko jest ok

Gość klopi
a znajomi wynajmują 3 pok w czteropokojowym mieszkaniu i jeden pokój jest zamknięty i kiedy chcą to sobie tam coś zawożą itp tak jak w "samym życiu"