Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuśka1966

"Izointensywny" - co oznacza w wyniku rezonansu?

Polecane posty

Gość anuśka1966

Pozdrawiam Już pytałam na wątku "Przepuklina...", ale niestety nikt nie odpowiedział... Czy ktoś wie może, co oznacza tekst: Izointensywny obraz w badaniu kręgosłupa szyjnego?

Gość anuśka1966
Pozdrawiam Rdzeń kręgowy w badanym zakresie od C1 do Th4 izointensywny, prawidłowej grubości. Nie wiem, co to oznacza... Mam chory kręgosłup - zmniejszenie lordozy szyjnej, wypukliny z uciskiem na worek oponowy i korzenie nerwów rdzeniowych.Zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze kręgów szyjnych C5,6 i 7. To wiem, co oznacza... Nie wiem jednak, czym jest ten "izointensywny" obraz (to dobrze czy źle)? Nie wiem też, co oznacza: "Zmniejszona przedrdzeniowa rezerwa płynowa na w/w poziomach" Jeżeli możesz pomóc, proszę odpisz

Gość lkcmlkcd
mam to samo, nawet mozna by powiedziec identycznie, nie cierpisz na bole glowy?? ja po masazach, fizjoterapii i wizytach u osteopaty narazie mam spokoj, jezeli 66 to twoja data urodzenia to ci nawet zazdroszcze ja jestem 20 lat mlodsza i mam to gowno..

Gość anuśka1966
Hej, "ból głowy" to mało powiedziane... Ostatnie święta spędziłam w pozycji horyzontalnej, wyjąc z bólu pomimo zażycia kilku dawek środka p/bólowego.... Przez rok 3 razy w tygodniu chodziłam na rehabilitację (masaże, ćwiczenia), teraz ćwiczę w domu.