Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polcia20

Mam małe piersi- jak sobie z tym radzę? (temat dla tych z małym biustem) :)

Polecane posty

facetowi podoba się stanik, a mogłabyś przysłać link z przykładowym lub zbliżonym modelem jaki nosisz (chodzi mi właśnie o wzór, rozmiar nie jest istotny)

Jeżeli zwraca uwagę na stanik, to tym bardziej powinien być on w dobrym rozmiarze, bo lepiej wyeksponuje biust ;) Ja mojemu też się o wiele bardziej podobam w dobrym staniku niż w 75B. Na kolory i wzory nie zwraca większej uwagi :P

Gość xoxoxoxoxoxoxoxo
ja mam zaledwie A75.. ;c chciałabym mieć chociaż ten B.. znacie może jakieś dobre metody, żeby piersi stały się większe? bez zachodzenia w ciąże xD

a ja się zgodzę jesli chodzi o "oszukanie" partnera. Tu nawet nie chodzi o rozmiar, ale także i o kształt piesi. Stanik przecież świetnie tą kwestie maskuje. Mnie się podobają te w kształcie jabłuszka a ja mam nie dość że małe to jeszcze takie piramidki szpiczaste. Stanik to fajnie modeluje, ale po jego zdjęciu, no jak dla mnie to tragedia jest... :((

Wklejałam linki ze stanikami z miską D, ale z małym obwodem. Większość by powiedziała, że jest to pewnie 75B. Po mnie ani trochę nie widać, że mam D ;) 80D dla porównania. http://balkonetka.pl/katalog/size/80d Tu owszem, widać, że są duże. Ale przy 60 można je spokojnie wziąć za B.

Gość jateżmammałe
Ja mam różne okresy - raz podobają mi się moje cycki, innym razem myślę o operacji. Postanowiłam, że wstrzymam się jeszcze 2, 3 lata (mam 19 lat, jestem drobnej budowy). A nóż coś drgnie ;)

jateżmammałe, myślę ze za 3 lata będziesz na tyle mądra, że stanowczo odrzucisz operację jako metodę na powiększenie piersi

Gość jateżmammałe
cc87, wiele o tym myślałam i jak narazie nie widzę lepszego wyjścia. Na codzień noszę stanika z push-upem, wtedy wszystko wygląda fajnie, ale po zdjęciu... co z tego, że są jędrne - za kilka lat i tak to się zmieni, a póki co nie chcę wyglądać, jakbym urwała się z podstawówki

Gość jateżmammałe
stanik*

dziewczyny, z tymi rozmiarami - MISECZKAMI to jest tak: 80A=75B=70C=65D tu wszedzie miseczki sa takie same, tylko obwod jest inny! jak nie wierzycie to idzcie do pierwszego lepszego sklepu i sobie przymierzcie. obwody sa bardzo wazne, i dlatego nie wiem dlaczego jedna dziewczyna tu nosila 75B majac 66cm pod biustem. ja nosze 70C a mam pod biustem 73-74, zawsze w dol trzeba zaokragalac. a co do rozmiaru to 13 dni temu zaczelam jesc tabletki yasminelle, biust sie powiekszyl znaczaco! i to juz pare dni temu. nie moge uwierzyc, ze az tak szybko urósł. nawet moj chlopak zauwazyl :)

Gość jateżmammałe
italo disco - wiele osob, z którymi rozmawiałam, żaliło się, że po odstawieniu tabletek rozmiar wracał "do normy". Być może nie jest tak w każdym przypadku, więc nie chcę się spierać, ale myślę, że jest to jedynie metoda doraźna

dziewczyny, więc sądzicie że warto zabawić się z tymi hormonami na poczet nie samej juz tylko antykoncepcji ale PRZEDE WSZYSTKIM mając na uwadze zmianę rozmiaru piersi?

Już pisałam, nosiłam, bo nie miałam pojęcia co te cyferki znaczą, poza tym wcześniej nigdy się nawet nie mierzyłam. ;) Zgadza się, miski są takie same, jednak ja więcej niż 65 nosić nie mogę, bo miski wtedy nie zbierają, odstają... Dlatego miska D. ;)

no nie wiem... moze tak jest. ja tabletki zaczelam brac z innych powodow niz piersi, mam tez pare innych dzialan niepozadanych np. bola mnie piersi, plamienie, bole glowy, zmiany nastroju.

Mi antykoncepcja przez rok biustu nie powiększyła, więc jak widać nie na wszystkie z nas będzie to działało.

Dzień dobry kobietki :) Jak się spało? Widzę,że dyskusja jeszcze troszkę trwała jak poszłam. Widzę,że temat o hormonach powrócił. Także ja się powtórzę, to sprawa indywidualna jednym się powiększają piersi, innym nie. Mi osobiście się powiększyły,dlatego teraz , gdy mi sie skoncza mam zamiar lecieć do ginekologa po następne recepty. Tak samo ze skutkami ubocznymi, jedne plamią, mają zmienne nastroje, bóle głowy... U mnie skutkiem ubocznym były jedynie wzdęcia. Tak więc organizm toleruje je od początku. Co do operacji... Pomyślcie jakie później mogą być tego skutki ,czy warto? Warto mieć coś tam powkładane ? Coś sztucznego? Nie każda operacja się udaję tak jakby chciała tego kobieta... O operacji myślałam mając 18 lat, teraz zmądrzałam ;) Operacji mówię NIE :)

Gość caalkowite_bezbiusciee
sorry, że dopiero teraz odpowiadam, ale nie było mnie, no więc tej kuracji nikt mi nie polecił, po prostu 'przestudiowałam' ten temat czytając mnóstwo artykułów(napisanych przez lekarzy czy profesorów) w necie, bardzo przydatne są tu strony o transseksualiźmie, tam gdzie jest napisane jakie leki hormonalne stosować aby ze zwykłego faceta zrobić sie bardziej kobiecym, skoro hormony sterują całym ciałem, to trzeba po prostu zadać sobie pytanie, jakie z nich są odpowiedzialne za wzrost gruczołu piersiowego? w trakcie dojrzewania za owy rozwój odpowiadają: głownie estrogen + progesteron, w ciąży natomiast (oprócz tych, które wydziela łożysko) jest to: estrogen + prolaktyna, ważne jest też to, żeby nie mieć za wysokiego poziomu testostesteronu, bo jego wysoki poziom 'blokuje' wzrost piersi, ja niestety mam jego nadmiar i wogóle taki androgeniczny typ sylwetki, niestety, wracając do tej kuracji, to wydaje mi się, że to co napisałam wcześniej jest optymalną opcją (lekarzem nie jestem, aczkolwiek takie wyciągnęłam wnioski czytając różne forumy, lekarskie strony itd) ważne jest też oczywiście odpowiednie dawkowanie, nie mozna przesadzić z hormonami bo może się to skończyć źle, ja zaczęłam i skończyłam po miesiącu, (przerwałam nieważne z jakiego powodu) ale już widziałam, ze obwód mi sie w tym czasie powiększył, jakoś nie odczułam tez skutków ubocznych, czułam się w miarę ok, teraz znowu mam zamiar zacząć, jakoś nie zależy mi na zdrowiu, co mi ze zdrowia skoro mam sylwetkę faceta? to jest jedyna szansa, żeby to zmienić i jak mówiłam wcześniej, skoro transseksualistom pomaga, to wiem na pewno że i mi pomoże, musi pomóc

Gość Czysciciellllll
Odswiezanie tematu!

Gość chrupkaa
no, kiedys pomyslalam o tym zeby zaczac sie faszerowac takimi hormonami... tylko nie wiem skad je brac :P a po za tym niektore z was tak odradzaja operacje, ze moze sie nie udac itp itd. osobiscie wolalabym miec duze znieksztalcone chirurgicznie piersi niz byc totalna deska :|

Gość A ja mam małe trójkąciki
I co? I swego czasu miałam kompleksy, a teraz sobie wmawiam, że małe jest piękne i o!!! :P

Gość caalkowite_bezbiusciee
aha jeśli chodzi o to skad je biorę, to mam trochę znajomości w szpitalu :P i często wypisują mi na 'ładne oczy', poza tym zawsze można 'podrobić' recepty

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
elo ... to zalatw mi recepte to zaplace :)

Gość jestem zdruzgotana
mam 75F

Może pójdźmy w stronę pigułek anty. Kobiety,które biorą niech się może wypowiedzą? Urosły Wam piersi po pigułkach? Jeśli tak to po jakim czasie?

Ja przyklejam plastry antykoncepcyjne i mi piersi nie urosły, ale wiem, że czasami po plastrach rosną.

Gość eeeeeeeenergia--24 lata
Brałam Yasmin przez 3 lata, urosły max 1 cm, teraz zrobiłam sobie kilkumies. przerwe od tabsów i zauwazyłam ubetek tego 1 cm ;/ cóz. Jednak dodam ze biorac tabletki ogolnie sie wazy jakis 1 kg wiecej gdyż zatrzymuje sie woda w organizmie wiecej i tyle.

Gość jatewalkewyyygrammm
też kiedyś myślałam, że małe cycki to tragedia... mam b70 i wiecie co? wyleczyłam się z tego są fajne, jędrne, nawet jak nie włożę stanika to mimo, że nie są wielkie-wyglądają fajnie jasne-wielu facetów lubi pokaźniejsze cycuszki ale co z tego? ja akceptuję swoje ciało i mi się podobają moje poza tym nie mam zamiaru tracić czasu na facetów, którzy oceniają mnie przez pryzmat rozmiaru uroda kobiety to zadbanie, umiejętnośc dobrania ubioru, fryzury, makijażu itd a nie wielkie cyce i wielki dekolt :)