Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama1598

od ktorego miesiaca zageszczac mleko kaszka????

Polecane posty

Gość Mama1598

Hej, mam pytanko do bardziej doswiadczonych mama- od kiedy zageszczalyscie mleko swoim pociechom kaszka ryzowa??? Moja corcia niedlugo bedzie miala 4 miesiace ale juz teraz wieczorem 200ml mleka jej nie wystarcza!!! Wczoraj wytrabila 260 i jeszcze jej bylo malo... jak myslicie dac jej juz kaszke wieczorem??? Dodam ze corcia jest duza jak na swoj wiek, jak miala 3 miesiace to 7 kg i 65cm....moze to mleko juz jej nie wystarcza????

Gość otyle dziecko pasiesz
tak daj jej 300mleka i 10 miarek kleiku i na rok bedzie wazyla 15 kg,zacznie chodzic w wieku 2 lat.co za grubas,moj w wieku 9miesiecy nie wytrabil by tyle mleka!!!

Gość Mama1598
Akurat mala wcale nie wazy za duzo jak na swoj wzrost a od poczatku to wazyla wlasnie za malo... ona poprostu tak szybko rosla po porodzie... moze twoje dziecko nie roslo tak szybko i tyle nie potrzebowalo...poza tym rano wypija ok 130-140, mi tu chodzi o wieczor bo wtedy wlasnie jakby zawsze bylo jej malo...a co mam zrobic jak ona placze z glodu????

otyle dziecko pasiesz nie musisz od razu krytykować.Są dziecki,które po prostu potrzebują więcej,dlatego zamiast zwiększać dawkę,lepiej zagęścić.

Gość Mama1598
no wlasnie bo 260 ml to juz przesada dla mnie.... wole jej dac kaszke...

AUTORKO , nie przejmu sie tym co napisala "otyle dziecko pasiesz" Ja tez mam duze dziecko ma teraz 10miesiecy i rano dostaja 270ml mleka z lyzka kaszki a wieczorem 270 ml kaszki. Od poczatku zageszczalam synowi mleko kleikiem ryzowym i dzieki temu zjadal mniej i nie rozciagnal mu sie zoladek. Syn zaczal jesc kaszke jak mial 7 miesiecy , wczesniej nie chcial jej tknac nawet. Teraz wazy 12kg i wcale nie jest grubu bo jest wysoki. Jezeli chce jesc kaszke to mozesz jej wieczorem kaszke dawac a w dzien mleko kleikiem zageszczac , ja tak robilam.

Piszesz , ze wieczor placze z glodu... to moze powinnas przez dzien dawac jej bardziej tresciwe jedzenie. Rozszezylas juz jej diete? Ja w tym wieku dawalam synowi jablko, marchewke w 5mies wprowadzilam miesko. :)

Gość Mama1598
nie, mala dostaje tylko mleko, pediatra kazal poczekac z wprowadzaniem innych pokarmow do 5-6go miesiaca, ale nie wiem czy moja mala tak dlugo wytrzyma...

Gość lalaaa
masz rację,może puścić.lekarz kazał a ta swoje.widocznie chyba coś musi byc na rzeczy,skoro lekarz tak mówił.co to znaczy nie wytrzyma?

Gość problematyczna123
moj maly byl takim glodomorem to po 2,5mcach dostal zageszczone mleko z kaszka i bylo ok, natomaistw 4mcu musialam mu dac marchew i jablko bo dalej byl glodomor :) na poczatku moze i byl gruby ale wyrosl z tego a jesc dalej lubi za 2-3 takich ajk on wiec sa rozne dzieci, jedno je malutko a inne potrzebuje wiecej, lepsze zageszczenie niz glodzenie dziecka D:

Przeciez nie karmisz piersia zebys czekala z wprowadzaniem pokarmow do 6m. Na Twoim miejscu dalabym jej troszke gotowanej marchewki, startego jablka...

Gość problematyczna123
a lekazre sa rozni, w przychodni sie na mnie pediatra darla ze na piersi dziecko to do konca 6mca nic nie dawac zadnego rozszerzania diety, a poszlam do innego lekarza prywatnie bo maly kupu po 14dni nie robil, zrobilam rozne badania, krew, mocz, usg itd... wszystko bylo ok wiec lekarz kazal mi dac marchew z jablkiem :D okazalos ie ze mlody byl glodny i jak sie najadl to i kupa codziennie byla :D

problemalistyczna123, no wlasie, trezba sie tez kierowac swoja intuicja a nie ylko byc slepo zapatrzonym w lekarzy. :O U mojego syna bylo podejrzenie ze nietoleruje glutenu to ta od razu Sinlac przepisuje :O Na szczescie okazalo sie ze wszystko jest ok. :)

Gość Mama1598
wnie rozmawialam z pielegniarka z poradni dla dzieci i kazala malej dac ostatnia butelke zageszczona jedna lyzeczka kaszki.... zobaczymy jak na to zareaguje:)

Ja kaszkę wprowadziłam dopiero jak małą skończyła 6 miesięcy, wcześniej jadła tylko i wyłącznie moje mleko i to jej wystarczało. Z tym że ona od początku przesypiała całą noc a moje mleko było dość tłuste, a wiem że różnie z tym bywa. Dodam, że kaszki z butelki nie nauczyła się pić nigdy, dawałam jej normalnie z miseczki łyżeczką w foteliku. Kombinowałam wprawdzie z kleikiem ryżowym, dosypywalam do buteli, miałam i ten niby specjalny smoczek do kaszek, ale się nei sprawdziło.

otyle dziecko pasiesz ale brednie!! ja zaczelam zegeszczac melko kaszaka corce jak miala 3 miesiace. Tez sie nie najadala. Teraz ma skonczone 2 lata, jest wysoka i szczupla dziewczynka. Na bilansie wazyla 12 kg i ma 90 cm. Wcale jak widac jej nie spaslam. Zaczela chodzic jak inne dzieci. teraz syn juz ma zageszczane mleko kleikiem, bo ten co talkowity zarlok. Jest dlugi i chudy, bo wazy 5,5 kg i ma 61 cm, wiec jak widac nie pasie sie dziecka w ten sposob. Przeciez matki nie sa glupie i slepe, znaja swoje dzieci. Skoro widzisz, ze dziecko sie nie najada to dodaj kaszki albo kleiku. Na poczatku niewiele zeby zobaczyc jak zareaguje brzuszek. Powodzenia

Gość gośćddommiikkaa
Moja córka miała dopiero 5msc jak zazelam zagęszcza jej olejkiem mleko wcale dużo nie jadla w 4msc składała tylko 100ml a ważyła 6kg teraz mój synek ma półtora miesiąca i już zjada 160ml mleka herbami rumiankowej potrafi wypić naraz 70ml waży 4kg i waży dobrze więc mój wniosek jest taki ze każda dzidzia jest inna . położna powiedziała że jak skończy 2msc mogę mu w małych ilościach olejkiem zageszczac mleko np na 100ml mleka 1miarke i już będzie bardziej powieszony i st opniowo coraz więcej. Pozdrawiam

Gość gość
Moj synek ma 4 miesiące. Urodził się długi i szczupły w niedługim czasie zaczął szybko rosnąć i przybierac na wadze. Teraz ma 66 cm i 9kg nie uważam żeby był otyly. Dziecko jak zacznie raczkowac lub poruszać się zgubi. Nie ma co się przejmować. Dodam że też jest strasznym zarlokiem. Mleko mu nie starcza. Daje marchew jabłko. Na noc zaczynam zageszczac mleczko bo się nie najada