Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joankatomanka

Imie dla chlopca Ian?

Polecane posty

Gość joankatomanka

Jak wam sie podoba imie Ian? Jak wolalybyscie na niego w zdrobnieniu?

Przeciez to po prostu Jan, po co nadawac imie, ktore ma polski odpowiednik i w dodatku jest tak podobne W innych językach * język angielski John, Ian, Jack, Hank, Jon, Sean, Evan, Jonny/Johnny/Johnnie; * język białoruski Ivan, Ivas', Jan, Janka, Jas'; * język bułgarski Ivan, Ioan, Jan, Jano, Janko; * język czeski Jan, Ivan, Johan, Honza; * język duński Jens, Jais, Iben, Iven, Evan, Even; * język fiński Jukka, Juhani, Jussi, Janne; * język francuski Jean; * język grecki (Ioanis), (Janis); * język hiszpański Juan; * język niderlandzki Johannes, Jan, Joannes, Johan; * język niemiecki - Hans, Johann * język irlandzki Sen; * język japoński Yan; * język kataloński Joan; * język litewski Jonas, Jasius; * język łaciński Joannes, Johannes; * język łotewski Jnis; * język macedoński Ivan, Jovan, Vano, Vane; * język niemiecki Johannes, Johann, Hannes, Hanns, Hans, Heinz, Jan, Jens; * język norweski Johan, Jens, Jan, Hans, Jo, Evan; * język portugalski Joo; * język rosyjski Ivan, Jan; * język rumuński Ioan, Ion, Ian, Iane, Ivan; * język serbsko-chorwacki Ivan, Jovan; * język słowacki Jn, Ivan, Janko; * język słoweński Ivan, Jan, Janez, Janko, Jovan; * język sycylijski Giuvanni; * język szwedzki Johannes, Johan, Jns, Jan, John, Hans, Ivan; * język ukraiński Ivan, Jan; * język węgierski Jnos, Ivn; * język włoski Giovanni, Gian, Gianni, Giovannini. http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan 🌻Prosze zajrzyj: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4442771 ❤️Imiona zagraniczne: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=848368 ...i ja :) http://www.thegratefulgoddess.com/images/Stone_Sodalite_m.jpg

Gość joankatomanka
Mieszkamy w Stanach, dlatego mysle o Ian, no i osobiscie bardziej mi sie podoba wymowa i brzmienie, ale wlasnie ciekawi mnie, jak nazywanoby go w Polsce, pewnie Jas, Janek, a nie Ian?

Gość jak dla mnie to i tak
jest Jan i tak beda mowic w Polsce bo Ian jest trudne do wymowienia np inne dzieci beda wolały janek bo tak prosciej

Fajne :) Mnie też się podoba Ilian (jak Micanski) :) Chyba by mnie rodzina wyklęła jakbym nazwala synka Ilian, ale uważam ze jest śliczne.

Gość mi sie podoba ten odpowiednik
malo kto wie, ze to to samo : SEAN

Gość wkrótce mama
Ja mieszkam w Irlandii i szukaliśmy imienia, które w języku polskim i angielskim miałoby taką samą lub bardzo podobna pisownie i wymowę. Wybraliśmy Damian :) Uważam, że wybierając imię powinniśmy w miarę dopasować je do nazwiska aby się nie "gryzły". Jako, że Ian Anderson brzmi dobrze ale Ian Konieczko już nie koniecznie :)

Gość ciezarowka30
U mnie w Szkocji im slabiej rodzice znaja jezyk, tym chetniej nadaja imiona, ktorych sami nie umieja poprawnie wymowic. I potem jest Amy Bzdziagwa, Ryan Wypych i podobne kwiatki.

Gość ja chemie kupuje w
moim zdniem bez sensu. Wyobraz sobie jak bedziesz do niego mowila , spieszczala to imie.. Nie lepiej john jak sie juz tak upierasz na hamerykanskie imie.

Ian bardziej wyrafinowanie brzmi od Johna.. John mi się zdaje paskudne.. Poza tym ja uwielbiam zestawienia polskich nazwisk z zagranicznymi imionami.. I z resztą nie tylko polskich, bo przecież weźmy aktora Johna Malkovicha. Uważam, że brzmi świetnie.