Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roxi089

Ciąża w pierwszych tygodniach!!!

Polecane posty

Gość roxi089

Witam!! mam pytanie...Kocham się z chłopakiem już od miesiąca bez zabezpieczenia(dodam, że zawsze kończy w środku) i nie wiem czy mogę już zrobić test ciążowy? zauważyłam, że od jakiegoś tygodnia, może trochę dłużej mam częste bóle brzucha(zawsze miałam płaski brzuch, a teraz wyraźnie widzę różnice jest on większy i bardzo twardy), nudności, bóle głowy...i chciałabym wiedzieć czy mogę zrobić test w ciągu dnia czy muszę rano na czczo, wiem, że takie testy nie dają 100% pewności, ale powiem szczerze,że boję sie pobierania krwi od dziecka...proszę o radę i z góry dziękuję

Gość fotmf
zrob test w dniu spodziewanej @ albo dwa ni po terminie najlepiej

Gość jhkjhlkj
zrob test w dniu spodziewanej @,ja robilam 2 dni przed i wyszedl negatywny,a bylam juz w ciazy

Gość a kiedy miała być miesiączka
? Spóźnia się?

Gość roxi089
miesiączkę miałam od 24 do 27 kwietnia i teraz powinnam dostac też pod koniec miesiąca więc nie wiem czy mam czekac z tym testem...

Gość za wcześnie z tym testem
na 100%, wg teorii jeszcze owulacji mogłaś nie mieć :/ ilu dniowe masz cykle?????

Gość roxi089
czytałam na forum, że w pierwszych 3 mies miesiączka może występować normalnie. Zazwyczaj mam nieregularne miesiączki, więc dokładnie nigdy nie wiem kiedy mam ją dostać...

kobieto - napisałaś że kochasz się OD MIESIĄCA bez zabezpieczenia, a teraz piszesz, że dopiero co była miesiączka... Ogarnij się, bo do macierzyństwa chyba jeszcze nie dorosłaś. Płodne dni w tym cyklu masz teraz albo za chwilę (nie wiem jak długie masz cykle) więc jakim cudem cokolwiek test miałby ci pokazać? W poprzednim cyklu nic nie wyszło skoro normalna miesiączka była. Jeśli nie dostaniesz następnej to możesz wtedy test ewentualny robić. Ile ty masz lat, że nie wiesz takich podstawowych rzeczy związanych z rozrodczością kobiety?

Gość za wcześnie z tym testem
może, ale to rzadko się zdarza i okres zwykle przebiega łagodniej, nie nakręcaj się, a jeżeli myślisz, że w poprzednim cyklu zaciążyłaś (w co ja bardzo wątpię), to test możesz sobie zrobić - powinien spokojnie wyjść

czytałam na forum... na kafeterii to i 9 miesięcy mają normalną miesiączkę... Jeśli miałabyś jakieś plamienie zamiast okresu to jeszcze rozumiem tok twojego myślenia, ale normalny okres i ciąża??? Przecież jestes już dużą dziewczynką i chyba potrafisz odróżnić prawdę od wkręcania na kafe?

Gość roxi089
"a kiedy miała być miesiączka kobieto - napisałaś że kochasz się OD MIESIĄCA bez zabezpieczenia, a teraz piszesz, że dopiero co była miesiączka... Ogarnij się, bo do macierzyństwa chyba jeszcze nie dorosłaś. Płodne dni w tym cyklu masz teraz albo za chwilę (nie wiem jak długie masz cykle) więc jakim cudem cokolwiek test miałby ci pokazać? W poprzednim cyklu nic nie wyszło skoro normalna miesiączka była. Jeśli nie dostaniesz następnej to możesz wtedy test ewentualny robić. Ile ty masz lat , że nie wiesz takich podstawowych rzeczy związanych z rozrodczością kobiety ?" jak masz tak doradzać to może wcale nie odpisuj.....

Gość roxi089
Właśnie wydaje mi się, że nie był to normalny okres bo zazwyczaj mam ok 5 dni i jest on silniejszy niż ten który miałam teraz.....

Gość roxi089
powyżej pięciu dni przepraszam....

Gość roxi089
dziękuję za rady

Gość roxi089
wy piszecie, że brak ciąży ok....ale moja szwagierka dla jaj zrobiła test w 8miesiącu i było brak ciąży.....więc chyba te testy nie są wiarygodne:D

Gość fotmf
tumoczek z ciebie:) beta osiąga swoj szczyt w mw 10 tyg... pod koniec ciąży maleje... i to ze w 8smym wyszedl negatyw to nic dziwnego

test wykrywa wczesną ciążę, a nie 8-miesięczną :P potem ilość gonadotropiny spada i test jej nie wykrywa. nie trać kasy, był okres nie ma ciąży. nie nakręcaj się tak łatwiej będzie ci zajść :)