Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

ja wrzucam na voila :) ale mozesz tez na wrzuta.pl Coś temat ucichł :( Ja na chwilke tylko zobaczyłam sie teraz z narzeczonym i poszedl na noc do pracy:( Więc zostaje sama z Oliwcia w brzuszku :) A wy jak tam spedziliscie dzionek ?:)

Gość NiuniekAM
Witajcie!!! Ja mam 23 tydz,termin na końcówkę sierpnia początek września zobaczymy jak to będzie.W środe dowiedziałam się że będę miała córeczke :) To moja pierwsza ciąża pierwsze miesiące bardzo dobrze oprócz zwykłych dolegliwości ciążowych :) Teraz zaczynają się kolejne...a jazda samochodem jest po prostu dramatem :/może przejdzie .Coraz częsciej myśle o porodzie i całym tym połogu który wydaje mi się straszny :/

Ja ostatnio też tak miałam tylko po zupie ogórkowej i od tamtej chwili nie mogę jej jeść...dziwne te nasze organizmy teraz

Witam, Jestem tu nowa, przeczytałam Wasze forum i zaciekawiła mnie historia JoannyJ i jestem bardzo ciekawa co u Ciebie, byłaś na becie? Jestem w teoretycznie w podobnej sytuacji. 9tygodni temu poroniłam (ciąża obumarła, miałam zabieg) i dzisiaj mam 25dc i też się doszukuję objawów ciąży. Dziwie się, że tak wczesnie wyszedł Ci test. Sama się boję zrobić testu. Napisz co u Ciebie :):)

Gość michalina07052010
dwudziestolatki mamusie ...

Pomimo wszystkich dolegliwości nie mogę doczekać się na Lenke :) Zawsze myślałam ze w ciąże to zachodzi się tak raz dwa wystarczą dni płodne i starania :) A tu najpierw bardzo złe badania zażywanie hormonów i lekarz mówił że troche to potrwa...a tu po 4 miesiące i dwie kreski na teście :) takie nasze szczęście :) Troszkę przestawila nam plany bo ślub miał być w grudniu tego roku a był pare tyg temu :) a za to chrzciny w grudniu.

Hej zaliczyłam wczoraj wieczór jeden przedmiot z głowy. Dziś o 7 też pisze al;e czarno to widze ale przynajmniej spróbuje:) O widze że komuś się dwudziestolatki jako mamusie nie podobają. Nie rozumiem to co mam czekać do 40 z dziećmi? Skoro mam warunki żeby mięć dzieto co komu do tego? A jeszcze jedno niejedna 20 jest bardziej dojrzała jak te po 30 czy 40 i nikt mi nie powie że nie. Zresztą jak ktoś nic o kimś nie wie to nie ma prawa oceniać . Wpiekliłam się tym głupim ignoranckim gadaniem. Reszcie życze miłego dnia i słoneczka w końcu:)

Gość michalina07052010
Nie denerwuj się grubciu. Nie oceniam tylko się zastanawiam, a poza tym mogę mieć swoje zdanie na ten temat. Uważam, że mając 21 lat jest się za młodym na bycie matką ale o wartościach i priorytetach w życiu się nie dyskutuje. Pewnie większość z Was jest z dużo starszymi od Was mężczyznami, tak od 7 do 12 lat, którzy wmówili dwudziestolatce, że fajnie jest mieć dziecko... No chyba, że są to "bardzo dojrzali 21-24 latkowie" wow :) Macie warunki, studia skończone, dobra praca... spoko. Szkoda pisac :) Miłego dnia Wam życzę Ps. Proszę się nie denerwować. Mamy wolność słowa w tym kraju :)

A dlaczego niby nie można mieć warunków w wieku 21 lat ?? Zresztą dzisiaj to nie ma większego znaczenia, bo niejeden po studiach zapieprza za 1200 zl :P A kończyć studia i realizować się można mając dziecko, jeśli tylko się chce. Akurat mój narzeczony jest po studiach, ma dobrą pracę. Ja w trakcie studiów zaocznych. Dałyśmy sobie wmówić, żę fajnie jest mieć dziecko ?? Tak, bo wszystkie 20latki to z pewnością tak bezmózgie istoty, że dadzą sobie wszystko wmówić i nie mają zdolności świadoego podejmowania decyzji :D Co do różnicy wieku to między mną a narzeczonym jest standardowa różnica. Razem jesteśmy prawie od 5 lat, zaręczeni od roku i tyle czasu też razem mieszkamy, na ten rok mieliśmy zaplanowany ślub jeszcze zanim zaszłam w ciążę;) Nie wiem jak inne dziewczyny, ale z tego, co czytam , to planowały. U mnie to była wpadka, ale wcale tego nie będę ukrywać i się tego nie wstydzę. Córeczka trochę pokrzyżowała nam plany, bo jesteśmy zmuszeni przesunąć ślub, ale jesteśmy szczęśliwi i czekamy z niecierpliwością na dziecko :) Jakby się miało tak myśleć, że "jeszcze nie teraz" bo studia, bo praca, bo trzeba znaleźć lepszą pracę, bo trzeba się dorobić nie wiadomo czego, bo to , bo tamto... to w końcu by się urodziło po 30stce albo jeszcze później, albo okazaloby się, że jest za późno. A ja nie chciałabym np. rodzić dziecka w wieku 30 lat. Więc ludzie, dajcie żyć innym, tak jak im się podoba. Wiedziałam, że w końcu ktoś taki się tu odezwie. :) Pucia, trzymam kciuki mocno. Ja też własnie wybieram się na egzamin :)

Wolność słowa wolnością ale nie powinno się obrażać uczuć innych. Mój mąż jest odemnie starszy 4 lata i powiem Ci michalino że 2 lata temu gdy byliśmy zaręczeni miał wypadek samochodowy z którego ledwo uszedł z życiem (nie z jego winy zaznaczam odrazu) miał złamany kręgsłup i też jakimś cudem dzięki dobrym lekarzom udało się go postawić na nogi . Wtedy obydwoje zrozumieliśmy jak kruche i krótkie jest życie i że nie ma sensu na wszystko czekać aż wg innych pzyjdzie pora na ślub na dziecko itd. Jeden rozumie po prostu to szybciej drugi póżniej . A ty najwyrażniej uważasz że każda 20 to głupia bejdula której w głowie tylko zabawa itp , a to nie prawda . Czuje się osobiście urażona twoją opinią bo świadczy ona o twojej ignorancji, ale jak sama powiedziałaś masz prawo do swojej opini , ale na następny raz zastanów się co piszesz bo kogoś ta opinia może zranić .

Czesc dziewczynki 🌼 dokładnie zgadzam sie z pucia i mama milenki!! Ja mam o rok starszego narzeczonego i tez nie chcielismy czekac długo na dziecko skoro mamy swoje mieszkanie samochod i stac nas na utrzymanie dziecka to dlaczego mamy czekac np. do 30stki?? Uwazam ze to zalezy od kobiety kiedy jest dojrzala aby miec dziecko. Moj narzeczony bardzo chcial miec dziecko i sie cieszy i nie zalujemy ze jestem w takim wieku w ciazy!. Pozdrawiam i koniecznie dajcie znac dziewczyny jak wam poszlo!!:):) 🌼

Gość Przyszła Mama Milenki ;)
Mój narzeczony jest 5 lat ode mnie starszy ;) Powiem Wam dziewczyny, że żeby było śmiesznie, to oboje urodziliśmy się w sierpniu :D i teraz nasza kruszynka ma przyjść na świat również w sierpniu hehe :) W ogóle ten miesiąc to chyba jakiś szczególny dla nas jest bo poznaliśmy się w sierpniu, zaręczaliśmy się też w sierpniu i na sierpień planujemy ślub :D Ehh, a mnie dzisiaj katarek dopadł i mnie trochę męczy, ale mam nadzieję, że mi przejdzie... Niedawno wróciłam z uczelni. Pucia, jak egzamin ??? W ogole co tam dziś porabiacie , dziewczyny 🌼

śliczny brzuszek :) Ja jutro planuje grila na wsi u Taty narzeczonego :) Wiec bedzie milo:) No to super ci sie udalo ze wszystko w sierpniu hehe:) My tez jakos mamy podobnie bo tez rodze w sierpniu:D:*:) 🌼

Mamo Milenki -śliczny brzusio :) oj ja też dopiero wróciłam z uczelni :) ledwo tam wysiedziałam tyle godz :/ a jeszcze musze sie pouczyć bo jutro znowu trzeba iść :/ jak tam egzamin Pucia?? mam nadzieję,że zaliczony :)

hej dziewczyny ale mamy dziś piękną pogodę od paru dni mniej czuję moje maleństwo czytałam że to może być spowodowane że malec ma coraz mniej miejsca do rozpychania się :) wczoraj spotkałam koleżankę która rodziła 8 miesięcy temu i miała poród kleszczowy brrrrrr coś okropnego . na czerwiec jestem zapisana na szkołę rodzenia hmm mam nadzieje że coś pomoże lęk przed porodem bynajmniej ociupinkę zmniejszy .

Hej dziewczyny ja jestem przeźęmbiona i ogólnie to czuję się do d.... Jak Wam minął weekend? Mój M zrobił mi niespodziankę i zorganizował krótki wypad nad morze, co prawda zimno było jak diabli, ale i tak było super. Na wizycie Ginek potwierdził że macica jest już dośc nisko i mam uważać , nie szarżować:-) ale powiedział też że obniżenie się brzuszka nie zawsze oznacza szybszy poród. A jak Wy się czujecie?

hej dziewczyny własnie wróciłam od położnej z badania na obciążenie glukozą była to moja powtórka bo tydzień temu miałam ponad normę okazało się że jest wszystko ok

Dziewczyny czy szampon może uczulić ? Od jakiegoś miesiąca myję włosy szamponem WAX do wlosow słabych i ostatnio zaczęła mnie swędzieć glowa. Ten szampon chyba nie powinien uczulać co ? Nie mam łupieżu ani nic , ale momentami tak mnie strasznie swędzi :( Chyba dzisiaj sobie kupię jakiś zwykły szampon dla dzieci...

Hej Miałam pare dni spania:) Wogule przemęczona jestem. A co do szamponu to możesz mieć uczulenie .

hej dziewczyny co tak cicho mam pytanie właśnie weszłam w 27 tydzień i mam prawie codziennie zgagę takie palenie w przełyku i dodatkowo czasami twardnieje mi brzuch i widać na którym miejscu maleństwo leży bo mam go uwypukloną jedna część brzucha jak pomasuje to mi robi się z powrotem miękki

haloooo czy jeszcze zerka tu ktoś co u was dziewczyny jak wasze brzusie ja jestem juz w 30 tygodniu jeszcze 10 :/ jak ja nie moge sie doczekać acha będe mieć chłopca Fabianka !!!!

hello szkoda ze nikt juz tutaj nie pisze, kiedys podczytwalam was dziewczyny, kilka z was mialo termin na sierpien wiec jeszcze troszke czasu zostalo gdyby ciaze byly donoszone. pozdrawiam serdecznie :)