Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niubuuu

Odpowiedni "makijaż", 14 lat?

Polecane posty

Gość niubuuu

No więc mam 14 lat i się chciałam zapytać o taką z pozoru głupią sprawę... No bo sie o tych tapetach tak gada i wogóle. Więc mój codzienny "makijaż", bo nie wiem jak to nazwać, wygląda tak: czarny tusz+ trochę delikatnego cienia na górną powiekę. Podkładu nie używam, bo nie lubię. Jak dla mnie to to się w oczy nie rzuca i jest ok, a to zawsze coś. Wogóle to głupie, wiem, ale ostatnio taka laska jedna zaczęła się po mnie w szkole wydzierać, że mi rzęsy do koloru oczu nie pasują(?). Pytanie jak w temacie.

Gość niubuuu
skąd to przekonanie o tym, że jestem dzieckiem?

Gość agataaaaaa
w wieku 14 lat to jestes jescze dzieckiem dziewczynko

Gość CCC....
W tak W OGÓLE w Twoim wieku makijaz????? Nie za wcześnie??????????

Gość niubuuu
to jak będę miała 15 lat, to już będę taką prawdziwą nastolatką? A za 4 lata będę dorosła!!! Wiecie co? Większość z was 'dorosłych' nie ma dwudziestki skończonej :)

Gość niubuuu
NIE JESTEM DZIECKIEM! NIE JESTEM NAWET DZIEWICA!

Gość niubuuu
słowo makijaż dałam w cudzysłów.

Gość dziecko czy nie dziecko
nie ma nic strasznego, że w tym wieku zaczyna się malować, przecież delikatnie. Wy zaczęłyście się malować po odbiorze dowodu osobistego, czy może po pierwszej własnej wypłacie, bo wtedy dopiero poczułyście się dorosłe? No więc dziewczynko: najuniwersalniejszym kolorem tuszu jest czarny - tylko w przypadku osób o bardzo jasnej karnacji wygląda bardzo nienaturalnie, w większości przypadków można malować rzęsy na czarno "do wszystkiego". Na Twoim miejscu (skoro już pytasz o "odpowiedni" makijaż) zrezygnowałabym z cieni na codzień - raczej na specjalne okazje, imprezy.

Gość niubuuu
spadać podszywy.

Gość niubuuu
w sensie sam tusz? Czasami używam kredki, ale sam tusz? Będzie mi troche łyso...

Gość agataaaaaa
dorosłym człowiekiem jest sie wtedy kiedy sie na siebie zarabia a nie jest sie darmozjadem u rodziców!!! wiec wiekszosc kafeterian nie sa dorosli:)

Pewnie mają ponad 20 i to je boli ;p hehe no nic. Ja myślę ,że w porządku :)

Pewnie mają ponad 20 i to je boli ;p hehe no nic. Ja myślę ,że w porządku :)

hahha troszke mnie rozbawił ten temat ale wracając do niego jeśli już chcesz jakiś makijaż to tylko tusz bo te cienie to nie za bardzo na codzien do szkoły a tak w ogóle mówisz że nie jesteś dzieckiem ale sam temat dość infantylny

noo dyskutujcie z tymi bachorami to będzie ich coraz więcej na forum ,dalej , rozwiązujcie zadania , tłumaczcie angielski , mało wam własnych dzieci w domu?

"Wogóle to głupie, wiem, ale ostatnio taka laska jedna zaczęła się po mnie w szkole wydzierać, że mi rzęsy do koloru oczu nie pasują(?)" samo to pytanie jest głupie i ta laska się "po tobie" wydzierała ze Ci rzęsy do koloru oczu nie pasują? moze jej chodziło o kolor cieni do powiek?? zastanów się co piszesz tak w ogóle i najlepiej wracaj do książek jeszcze bedzie czas ze bedziesz szpachlowała sobie swój ryj a teraz zajmij się nauką a nie makijazem w wieku 14 lat :|

Gość CCC....
Eeeeeeeeej dziewczyny !!!!pisze się W OGÓLE.

Gość dziecko czy nie dziecko
"Wogóle" pisane łącznie jest od dobrych paru lat dopuszczalne (chyba że znów zmienili "przepis" ale to by tylko dowodziło o mocy gramatyki normatywnej), a sam tusz czy z kredką, to zależy od tego, jak Ci się podoba i jak Ci pasuje. Serio zadaję pytanie do krytykantek, kiedy pierwszy raz zaczęły używać kosmetyków kolorowych - jak byłyście dorosłe?

Gość CCC....
KANCIK - laseczko

Gość CCC....
Na pewno pisze się w ogóle.