Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ksdad

Jestem nastoletnią mamą i nie wstydzę się tego !!!

Polecane posty

Gość 15latka677774
Założony teraz a potem podam ci inny nr 23198339

Gość Ja mam 21 lat i nie
wyobrażam sobie zostać matką, a co dopiero 16. I to wcale nie dlatego, że lubię imprezować i Bóg wie, co jeszcze. Nie lubię pub'ów ani nic z tych rzeczy,od 4 lat mam stałego partnera, niedawno się zaręczyliśmy i planujemy ślub za jakiś czas. Ale posiadanie stałego chłopaka i niechęć do imprez nie równa się od razu gotowść do macierzyństwa. Bo mam wrażenie że właśnie do tego to sprowadzacie. Nie wyobrażam sobie urodzić dziecko w trakcie studiów, teraz... a co dopiero w trakcie szkoły średniej. Na pewno łatwo Ci nie będzie, ale mimo wszystko życzę Ci wytrwałości i dużo siły. Miłość do dziecka już masz, a to najważniejsze:) Jakbym wpadła to też bym sobie pewnie poradziła, choć nie byłby to wymarzony scenariusz dla mnie. Dlatego staram się nie dopuścić do takiej sytuacji i jak narazie mi wychodzi :D Nie popieram jednak szykanowania takich osób, bo to i tak już nic nie zmieni. Wpadła , to wpadła, czasu się nie cofnie. Ważne, że stawiła temu czoła. Bo niektórych dziewczyn na to nie stać i dzieją się tragedie niestety, sama znam taki przypadek. Także Autorko powodzenia, dużo zdrówka dla malucha :)

Gość 15latka677774
napisz tu kupielubsprzedam@tlen.pl do 14 letnia modelka cos mi się zepsuło gg

Gość ten blog to porażkaaa
a ona tam pisze "392 dni razem" to jak szybko musieli iśc do lozka i splodzic to dziecko??? Boże, patologia totalna, az sie wlos na glowie jeży

różne są koleje życia,nikt nie wie co może się stać.mimo że autorka jest młodą kobietką,ma przed sobą jeszcze naukę,mimo że z jakiegoś powodu się nie zabezpieczyła-to i tak należy się uszanowanie chociażby z powodu że urodziła dziecko,ma tolerancyjnych rodziców którzy jej pomagają i jest mocno zdecydowana to dziecko wychować.bo dużo dziewczyn swoje dzieci oddaje,bądź co gorsza pozbywa się ich..że autorka jest świadoma tego,że jest odpowiedzialna za malutkiego człowieka,że chce go wychować..jeśli ktoś wyraża swoją krytykę na jej temat-niech chociaż trochę ma kultury w wypowiedziach-bo czasem jak czytam na temat młlodych matek ''dała dupy na dysce po pijaku a teraz beczy że ma dzieciaka'' to się we mnie gotuje.wiadomo że na forum każdy jest anonimowy,wypisuje nieraz takie głupoty że szkoda gadać,ale to już niestety świadczy o kulturze osoby piszącej albo jej braku.a ponadto-lepiej zająć się swoim życiem i trzymać go w ryzach niż bezmyślnie jechać po ludziach za ich błędy lub decyzje. do autorki-komentarzami się nie przejmuj,uwierz mi że czasem lepiej nie wchodzić na forum żeby nie psuć sobie kriw, no i życzę abyście z partnerem podolali trudom macierzyństwa i wychowali małego na dobrego człowieka.

Gość vdvdvdv
bo szmaty tak mają, ze nie wstydzą się tego, ze sie pierdolą

Gość bez komenatrzaaa
ta.. .autorka jest "szczesliwa", tylke ze na sile moje drogie, udaje bo co ma biedna zrobic? teraz juz pozamiatane ;)

Gość nie popieram takiego
a wogole to jak moglas uprawiac sex w tym wieku? nie balas sie? ja to sie nawet w tym wieku jeszcze nie calowalam ;/

Gość jfthjfhjfhj
A czegio tu się wstydzić? Teraz bycie małoletnią dziwką to coś normalnego. rzadko która gówniara umie utrzymać nogi razem. Więc nie jesteś jakimś niezwykłym okazem... Jesteś jedną z tobie podobnych, pierwszy raz w wieku 12 lat, 5 chłopak na koncie a przed 30tką już będziesz mieć 7 dzieci, 6 konkubenta i żyć na opiece społecznej bo edukacjie zakończysz szybko i żreć nie będziesz miała co. Rzeczywiście, jest to dobry powód by założyć o sobie temat.

Gość Dwudziestolatka.
Ja również nie popieram, jednak każdy decyduje o swoim życiu, i lepiej nie zagłębiajcie się w jej problem skoro prawie wszyscy tu wiedzą LEPIEJ jak było niż sama autorka. Ja mam 20lat jestem z chłopakiem 2lata, za 2planujemy ślub, a dziecko CONAJMNIEJ w wieku 25 lat choć nigdy nie wiadomo, ale cieszę się że jest jak jest, gdyż pragnę dziecku dostarczyć wszystkiego czego zapragnie z rąk własnych i ojca dziecka, nie być uzależniona od dziadków mojego przyszłego dziecka/dzieci. A Tobie życzę powodzenia i miłości :)

Gość Dwudziestolatka.
Przynajmniej życie nauczy Cie ponosić konsekwencje i odpowiedzialności za swoje czyny, mam nadzieję :)

Gość do Młoda_Mama_94
Uprawaianie seksu w wieku 15 lat jest w Polsce karalne,jestes osobą nieletnią dlatego tak społeczenstwo reaguje. Jezeli Twój chlopak ma 19 lat to miał 18 jak uprawaiał z Tobą seks a Ty miałas 15 -powinien zając sie tym prokurator.I nie mow tu o jakiejs milosci,nie powołuj sie na nią,bo jezeli kocha to poczeka,tym bardziej ze jestes naprawde mlodą dziewczyna,jestes dzieckiem i masz dziecko.Całe zycie jest przed Tobą.I pomysl ze za 16 lat mozesz zostac babcią ,jak Twoje dziecko postąpi tak samo SZOK ! Swietnie,że sobie radzisz,ale to zbyt szybko powiedziane po tyg pobytu z dzieckiem,jeszcze mnowsto chorob przed Tobą(czego nie zycze) ,kolki ,zabki i nieprzespane noce.Ja zostałam mamą w wieku 24 lat i czasami myslałam,że to też za wczesnie.

Gość bez komentarzaaaaa
zapraszam na temat http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4460282 tu ta sama "mama" sie promuje, i zobaczcie jakie ma poparcie! dla mnie to chore zeby dorosli ludzie, potrafili kibicowac takiej niedojrzalej gowiarze ;/

Naprawdę nie rozumiem po co ten kolejny temat. Piszesz, że się tego nie wstydzisz i bardzo dobrze. Nie powinnaś się tego wstydzić, ale powiedz dlaczego regaujesz taką agresją jeżeli ktoś pisze Tobie swoje zdanie (nieprzychylne) na temat wczesnego macierzyństwa? i ja także, jak (bodajże) ujapuja uważam, że urodzenie dziecka w wieku 16 lat to zbyt wcześnie, ale to tylko i wyłącznie moje zdanie i wcale nikt nie musi się z nim zgadzać. Wydajesz się być dojrzała, więc przyjmuj odmienne zdanie z kulturą.

Gość W tych czasach jest inna kolej
najpierw dziecko potem gimnazjum SZOK :o:o:o

Gość jugerta
A najgorsze jest to, ze rodzice takiej gowniary musza brac na siebie obowiazek utrzymywania i w sumie wychowywania tego "dzidziusia zrodzonego z milosci" :O A wie ktos jak sprawa wyglada prawnie? Ona w ogole moze byc opiekunem tego dziecka czy na razie obowiazki przejmuja jej rodzice? Jest nieletnia w koncu, w swietle prawa nadal za nia jeszcze rodzice odpowiadaja.

Ludzie,poczytajcie sobie co znaczy slowo "patologia"!!!!Czesto to slowo jest tutaj przytaczane a nie ma najmniejszego sensu w tym przypadku.Urodzila nastolatka dziecko i chwala jej za to ze urodzila a nie usunela. Autorko,gratuluje dzieciątka.Wychowaj je na pogodnego czlowieka,choc na pewno zdajesz sobie sprawe ze jest to nie lada trud.Ucz go milosci do bliźniego,zeby byl pozytywnie nastawiony do ludzi i do swiata a nie takie zgorzknialy i plujacy jadem jak wiekszosc tutaj na kaffe... Trzymaj sie ;)

Gość bez komentarzaaaa
ta dyskusja jest po to aby przestrzec inne malolaty co rozwazaja rozpczecie wspolzycia bo je "chopak namawia na dowod miosci?'

Gość jugerta
Lady Pretensja ja wcale nie jestem pewna czy autorka zdaje sobie sprawe jakim trudem jest wychowanie dziecka. WYCHOWANIE, podkreslam. Przeciez ona jedynie przebiera dzidziusia w nowe ciuszki, chodzi z wozkiem na spacerki. Bawi sie. Wychowuja jej rodzice. Maloletnia mamusia chodzi wciaz do szkoly :O wiec watpie aby w nocy czuwala przy zabkujacym, marudzacym dziecku. To wezmie na siebie babcia malenstwa. 16 latka jest dzieckiem!!!! Bawi sie w mamusie i zabawa moze jej nawet niezle wychodzic ale nie wychowuje dziecka. Nie ma takich mozliwosci - finansowych, emocjonalnych, psychicznych, nie jest dorosla osoba tylko nadal dzieckiem!

Gość bez komentarzaaaa
zgadzam sie, ona po prostu to dziecko "przyniosla do domu" .

Mloda mamo 94. Czytam Twoje wypowiedzi i wydaje mi sie, ze gdybys naprawde dorosla, to bys nie obwieszczala tego na forum, bo i po co? Masz swoje wartosci, wiec zachowaj je dla siebie a nie krzycz na forum, ze jestes idealna matka, bo takich nie ma w moim mniemaniu. Ja urodzilam majac prawie 19lat, ale nswojej dojrzalosci wewnetrznej nie wyrzucam na forum w postaci obelg i chwalenia sie - Ty tak robisz. Tyle chcialam wtracic.

Gość nienormalneeee
jak sie nie umiecie zabezpieczać to po huj rozkładacie te giry. Wstydziłybyście sie, aby w obecnym czasie pieprzyc się nie myśląc głową, czy wy już calkowicie jesteście pozbawione mózgu

Gość pertuena
Ha ha ha a jak ma sobie radzic? Dziecko pomylila z lalka :D Takim smarkatym mamuskom powinni dzieci odbierac.

Życzę powodzenia w życiu:)Dziecko jest skarbem, kiedyś kobiety w Twoim wieku wychodziły za mąż i rodziły dzieci i było to normalne. Wg mnie dużo za wcześnie, ale Tobą nie jestem i oceniać też Cię nie będę. Dbaj o Was :)

Gość pertuena
Wlasnie "kiedys" :D Kiedys to bylo normalne, kiedys bylo normalne, ze kobiety sa wlasnoscia meza, ze kobiety rodza bez znieczulenia, kiedys pralo sie w balii, kiedys nie bylo elektrycznosci. KIEDYS!!!! A dzisiaj 16 latka ma zasmarkany obowiazek chodzic do szkoly. Na rodzenie dzieci ma czas. Ciekawa jestem czy pytala swoich rodzicow czy chetnie beda utrzymywac i wychowywac jej "dzidziusia" :O