Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marta27947

Brak miesiączki..

Polecane posty

Wiatm.. Mam pewien bardzo wstydliwy problem.. Mam 16 lat i pierwszą miesiączke dostałam mając 11.. od tamtego czasu miałam nieregularną miesiączkę.. co 2 lub 3 miesiące.. Potem znikła na rok i znowu się pojawiła przez jakieś 2 miesiące.. Teraz znów jej nie ma od około roku.. Nie wiem co robić, a bardzo wstydzę się iść do ginekologa, ponieważ uprawiałam już seks z moim byłym chłopakiem i boję się, że to wyjdzie :( Czy wizyta u lekarza jest konieczna? Jak myślicie ?

Gość CCC...
Eeeeeeee tam !!!!! No i co z tego,ze wyjdzie na jaw ,że współżyłaś? powinnas isc do gina.

Gość zonia30
brawo! jeśli masz takie podejście do sprawy to Ci współczuję. Po pierwsze nieregularne miesiączki powinno się skonsultować z ginekologiem. Po drugie jeśli uprawiasz seks a nie dostałaś okresu możesz być w ciaży -tak tak 16 latki też zostają matkami . Po trzecie- ginekolodzy są bardzo dyskretni i wierz mi to nie jego sprawa i wcale go to nie będzie obchodziło kiedy i z kim sypiasz. Idź dla własnego zdrowia! lekarz Ci dużo wyjaśni o całym cyklu, metodach zapobiegania itp. Lepiej iść teraz mimo wstydu niż potem wstydzić się z brzucha.

Gość xait
nieregularność to chyba normalne w tym wieku,ale jak już tu ktoś wspomniał-idź dla własnego zdrowia,ginekolog jest właśnie od kontrolowania tego typu spraw.Powinnaś się odważyć i stawić temu czoło,bo kiedyś i tak będziesz musiała się tam wybrać.powodzenia!