Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość banka manka

Chcę dzieciątko,ale boję się o figurę ..

Polecane posty

Gość banka manka

Nie mówcie,że mam dorosnąć albo coś.Pragnę dziecka bardziej niż czegokolwiek,ale.... Jestem po prostu wg innych "laska"-mam super figurę,jestem szczuplutka(172cm,52kg),z natury,nie odchudzałam i nie odchudzam się.Fakt faktem-mam już rozstepy na biodrach,ale reszta jest ok. Słyszałam,że posypią mi się włosy(mam dość długie,zadbane),poród naturalny rozwali mi wiadomą część,dostanę rozstępów na brzuchu itp.. Powiedzcie prawde kobiety,jak to jest z tą ciążą????????

Gość cvzx
urodziłam 4 miesiace temu i nadal jestem super laska !

kazdy organizm inaczej przechodzi ciaze jezeli bedziesz sie zdrowo odrzywiac i stosowac kremy na rozstepy to mozesz jakos im zaradzic ale cialo kobiety i tak sie zmienia po porodzie a skoro teraz tak bardzo sie o nie boisz to nie jestes jeszcze gotowa na ciaze

Gość Też byłam chuda przed ciążą
169/50, też miałam długie włosy i jakoś nie straciłam ani figury, ani włosów;) w ciąży przytyłam 20 kg, jadłam bardzo dużo, a 3 miesiące po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą i nie mam ani jednego rozstępu, a już nie byłam taka najmłodsza, gdy urodziłam, bo miałam 30 lat tylko, że ja tak chciałam dziecka, że mówiłam iż mogę ważyć 100 albo i 200 kilo byleby tylko ono było i urodziło się zdrowe;)

Gość akljah
haha ale masz problemy ja jestem dwa tygodnie po drugim porodzie zero rozstepow waga 50gk przy 160cm wz wlosy nie wypadaja a "wiadoma częsc"zupelnie zagojona wogole nie widac ze rodzilam wiec prawda jest taka ze jak sie dba tak sie ma

Gość ja powiem tak .....
no ja też uważam że nie jesteś jeszcze gotowa do roli matki ....inaczej byś się nie zastanawiała nad takimi duperelami skoro nigdy nie miałaś problemów z nadwagą to jeśli w ciąży zadbasz o odpowiednią dietę ćwiczenia to po porodzie na pewno szybko wrócisz do normy

Gość wyglad tez sie liczy
dlaczego autorka przejmuje sie "duperelami"? O tym wlasnie pisalam w swoim temacie, co niby zlego jest w tym, ze ona sie martwi o swoj wyglad?

Gość banka manka
jestem gotowa na dziecko:D Boję się tylko,że mogę nie pdoobać się już mężowi,choć pewnie bardziej sobie:P Ale wiadomo,że dzieciaczek NAJWAŻNIEJSZY... więc nie taki diabeł straszny:)

nikt tu nie pisze ze ma o siebie nie dbac ale skoro boi sie ze po ciazy zostanie jej oponka albo jakis rozstep to co to jest za gotowosc na dzidzie skoro tak sie boi o piekne cialo to niech adoptuje jakiegos malucha wtedy jej cialo nie uzna zadnego uszczerbku

Gość banka manka
właśnie bałam się,że zostanę zjechana i posadzona o egoizm,ale przecież każda kobieta,która dowiaduje się,że jest w ciąży na pewno pierwsze o czym myśli to jak będzie później wyglądała..

Gość wyglad tez sie liczy
a co ma strach o oponke na brzuchu czy rozstepy do gotowosci bycia mama? Bac to sie ona moze ale to nie znaczy ze jak cos takiego sie stanie to znienawidzi wlasne dziecko:O To nawet dobrze jak kobieta sie tego obawia bo wtedy bardziej sie stara zadbac o siebie w czasie ciazy

Gość elemele dudki12345
Ważę 46 kg wzrost 155 cm :-p ani jednego rozstępu. Od ciąży się nie tyje tylko od żarcia "-D Mój synek niedawno skończył rok. A jak rodziłam miałam 31 lat i jakoś niejestem grubą babą z rozstępami. Biust małe B nadal na swoim miejscu :-p, ale fakt, że nie karmiłam. Włosy wypadają- to normalne ok 6 miesięcy po porodzie, ale samo przechodzi. Aktualnie jestem nawet bardziej kudłata niż przed. Nie wierzcie w jakieś bujdy i przesądy na temat ciąży.

Gość ciezarowka30
Hmm z tego co wokol siebie widze to najlepiej trzymaja sie samotne matki, wiec jezeli figura stanowi Twoj glowny dylemat w macierzynstwie, musisz chlopa po wykonaniu zadania rzucic ;-)

Gość Też byłam chuda przed ciążą
"właśnie bałam się,że zostanę zjechana i posadzona o egoizm,ale przecież każda kobieta,która dowiaduje się,że jest w ciąży na pewno pierwsze o czym myśli to jak będzie później wyglądała.." naprawdę tak sądzisz? wierz mi, że gdy dziecka pragnie się naprawdę, to ostatnią rzeczą o jakiej się myśli jest właśnie wygląd ja, jak już wspomniałam - gotowa byłam ponieść każde poświęcenie również FIGURĘ i WYGLĄD, bo tak bardzo chciałam dziecka może miałam szczęście, choć to raczej geny patrząc na moją mamę;)

Taki maja na nas straszny wpływ media,które kreują nową ikonę piękna, która wymaga od nas idealności, perfekcji pod każdym względem ... trochę Ci się nie dziwie sama lubię mieć zadbana figurę lubię ćwiczyć chociaż jestem chuda i dbać o siebie. Ale pamiętaj zawsze po ciąży mozesz kupic karnet na fitness i basen ... mysle ze na pewno sie zregenerujesz po ciazy ... tak czy siak uroda Ci kiedys przeminie :)

Gość Autorko Ty się lepiej
martw czy dziecku będzie biło serduszko, czy może nie i będziesz musiała przejść zabieg, to jest trauma, czy dziecko będzie się dobrze rozwijało, czy nie będziesz miała jakiejś choroby w ciąży gorszej niż wypadanie włosów! ciąża to ogromne wyzwanie dla organizmu, są ciąże lekkie i babki czują się jak przed a są z problemami, badania, dolegliwosci, problemy...i strach o dziecko, zeby nie urodzilo sie przedwczesnie, zeby mialo odpowiednia wagę do przeżycia...

Gość Twoje obawy nie sa
bezpodstawne autorko niestety... Masz racje. To wszystko co wymienilas (a nawet duzo wiecej) moze sie posypac, niestety :( Ale z drugiej strony nie musi - ryzyk fizyk. Niektorzy twierdza, ze zycie bez ryzyka nie ma sensu ;)

Gość Twoje obawy nie sa
I to niestety czesto lezy ponad nami. Czyli bez wzgledu na to jak kobieta o sobie dba to to czy owo moze sie zdarzyc. Zadne kremy nie pomoga przeciw rozstepom, jesli ma sie do nich sklonnosci. Jak maja sie pojawic to sie pojawia. To samo z wlosami... Ze o kregoslupie, hemoroidach, czy wzroku nie wspomne. Dobrze, ze jestes swiadoma zagozen. Po prostu w pewnym momencie kobiety przestaja zwazac na wyglad i zdrowie, bo tak bardzo pragna dziecka. Niektore kobiety ;)

Gość bzdury piszesz
jakby ciąża zagrażała zdrowiu i urodzie. Po prostu jak się dojrzeje, to się wie, że są rzeczy ważniejsze niż rozstęp na brzuchu czy fryzura. Włosy nawet jeśli wylezą, to odrosną. A młodość i względna młodość nie trwają wiecznie, zmarszczek nie unikniesz, nawet jeśli w ciążę nie zajdziesz. I nie pragniesz dziecka bardziej niż czegokolwiek - to jest pewne :)

Gość Twoje obawy nie sa
Dla jednych bzdury, dla innych nie. Jednym wlosy odrosna, innym nie. Jedna moja kolezanka do dzis chodzi na wpol lysa, chociaz kiedys miala piekna, bujna fryzure. Pewnie jeden przypadek na wiele - ale jednak. Pewnie, ze sie starzeje ale jakis czas to trwa, nie tak raptownie.

Gość to ma być przykład BEZNADZIEJN
y??????????????????:O:O:O kpisz sobie?????? Heidi Klum urodzia 4 dzieci!!!!!! po tylu ciążach, to po prostu REWELACJA!!!!!!!!!!! większość dzisiejszych nastolatek może tylko pomarzyć o takiej figurze jaką ma Heidi Klum w wieku 37 lat i po 4 ciążach

Gość Twoje obawy nie sa
no to zdjecie to akurat przyklad, ze ciaza wcale zle nie oddziałuje na cialo kobiety ;)

Gość beznadziejja
Cóż jeśli to dla was rewelacja, to teraz naprawdę się boję, jak ciąża bardzo może zniszczyć ciało :o Ona wygląda po prostu okropnie i tyle.

Gość niektore kobiety wygladaja
gorzej, a w ciazy nie byly... Jej figura nie jest wcale taka tragiczna, bez przesady...

Gość ty wiesz co to znaczy
urodzić CZWÓRKĘ dzieci????? raczej nie masz pojęcia:O

Gość nie widzialas chyba
jak moze wygladac brzuch kobiety po ciazy, przeorany wielkimi obrzydliwymi rozstepami, gorzej jak skora aligatora, ze chcialoby sie wziac i odciac ten brzuch...

Gość urodzilam 3 lata temu dziecko
jestem mloda. waze teraz mniej niz przed ciaza, jestem szczupluutka ale uwazam ze ciaza zrujnowala moje cialo... jestem szczupla ale skora jest wiotka i w razstepach nie jakichs ogromnych ale porobily sie takie dolki.. a moj biust to jest poprostu taka porazka... czuje sie jakbym go w ogole nie miala, jest tak okropny ze nie zwracam na niego uwagi;/ waga wagą ale skora bardzo na tym cierpi