Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama mamamam

Po oplaceniu rachunkow zostalo mi na zycie 50zł do 10.czerwca.

Polecane posty

Gość sama mamamam

Jest coraz gorzej z kasa u mnie.W tym miesiacu po oplaceniu rachunkow i zrobieniu podstawowych zakupow zostalo mi w portfelu 50zł. Zrobilam zakupy spozywcze: 1kg schaby z koscia 1 KUrczka Olej, kasza, makaron, maka, ryz, cukier, 2 kaszki dla corci,Kilka litorw mleka, margaryna.serki dla corci.Jakies warzywa. CHemie mam. Czyli codziennie musze kupic tylko chleb. Musi mi to starczyc do 10.czerwca.

Gość oni mają 3 -m-ce
żartujesz :O

Gość to dziwne ze to znowu ty
nie martw sie, ja mam 10 w portfelu a do ostatniego daleko:/

Gość hahahahaaa
hahahahaaaaa

Gość łałmm
chyba raczej za co takie marne grosze dostaje:P

Gość kami_20
ojej... to straszne!:P ja kiedyś miałam 50zł na 2 tygodnie... schudłam wtedy z 5kg wiec były jakieś plusy:D

Gość sama mamamam
Moj dochod wynosi 750zł miesiecznie.Z czego oplat mam ok.600zł.Dzis zrobilam zakupy podstawowe i wydalam ok 100złI zostalo mi 50zl. Mam kurczaka i kg schabu na obiady powinno byc. Dodatkoi typu: kasza, makaron, ryz, ziemnaiki , olej mam.Jakies warzywa tez.Dla corci mleko mam.

myślałam że ja mam najgorzej...zostało mi 100 zł ale do końca maja, niestety nie zdołałam wszystkiego popłacić, zwłaszcza żłobka ponad 200 zł. a teraz jeszcze córka juz drugi tydzień choruje. Co do chemii to już też mam problem, od tygodnia myję podłogi płynem do naczyń z lidla za ok. 2 zł. :-( a w jakim wieku masz dziecko?

Gość sama mamamam
Chcialalmbym jakos dorobic ale nie ma zadnego pomyslu.

" zielona żabka z drzewa myślałam że ja mam najgorzej...zostało mi 100 zł ale do końca maja, niestety nie zdołałam wszystkiego popłacić, zwłaszcza żłobka ponad 200 zł. a teraz jeszcze córka juz drugi tydzień choruje. Co do chemii to już też mam problem, od tygodnia myję podłogi płynem do naczyń z lidla za ok. 2 zł. a w jakim wieku masz dziecko? " Podobno najlepsza jest głodówka na wiele chorób:classic_cool:.Np. ja wyleczyłem się z przeziębienia tygodniowa głodówką:classic_cool:.

Gość sama mamamam
Moja corcia ma14 miesiecy.Ale jakies zapasy mam. Najwazniejsze ze mam mieso na obiady spokojnie powinno starczyc. Chemie tez mam.Bo zawsze kupuje duzy proszke no.6 kg wizir i starcza mi na 2-3 miesiace. Przeraza mnie ja przyjdzie w lipcu niedoplata za prad.Niewiem z czego zaplace.A juz niemowiac o kupnie opalu na zime.Zalamuje sie juz powoli niewiem co mam zrobic.

"Najwazniejsze ze mam mieso na obiady spokojnie powinno starczyc." Własnie tego nie powinno sie kupować bo jest niezdrowe:P.Podobno najzdrowsze jest żarcie jarskie:classic_cool:.Najlepiej kup kartofelki z zielskim i np. sosem pieczarkowym zrób:classic_cool:.

Gość 45643564
A moge spytac gdzie pracujesz? Nie pomyslałas o rozejrzeniu się za czymś lepszym?

Gość sama mamamam
Ja narazie nie pracuej jestem na wychowawczym.Czekam do konca czerwca na przyjecie orki do zlobka.Jesli sie dostanie zaczynam szukac pracy.

Gość a opieka ci nie pomoże
??????????

Gość Ewaldi
czego Ewcia albo Ewa albo Bożenka się w młodości nie nauczyła to w życiu dorosłym potrafić nie będzie a jest tyle możliwości i na przykład skracanie spodni albo spódnic na zamówienie albo teraz na wiosnę na łąkach rośnie szpinak lub inne zielsko , wystarczy pierogi robić , zawsze można zamrozić, za moment się pojawią truskawki , da się przeżyć, trzeba tylko chcieć i mieć trochę wiary w siebie :)

Gość 45643564
A nie pomyslalas zeby sie oglosic ze np zajmiesz sie dzieckiem w swoim domu? Wiadomo, ze duzo nie dostaniesz ale 300-500 zl to zawsze cos :)

Gość sama mamamam
Nie opieka nad innym dzieckiem odpada.Nie dam sobie rady a poza tym nie mam warunkow.

Gość Mooooooonnniiiiczczka19
Dzieki Bogu ze mi zostaje okolo 8 tys po oplaceniu wszystkiego

Gość skoro .....
wybacz ale nie każdy ma przd domem łąkę pełną "produktów żywnościowych" :-O

Gość 45643564
Nie wiem, to np moze robienie kolczykow? Moja znajoma siedzi w domu i sprzedaje kolczyki na allegro, po znajomych - bo robi naprawde ladne i wyciaga na czysto jakies 400 zl :)

Ja bym próbowała w Mopsie uzyskać dofinansowanie do rachunków, jeszcze w niektórych miastach są fundusze wodociągowe - i dopłacają do wody biednym rodzinom. A może szło by dorobić chociaż parę groszy np. odbierając jakieś dziecko z przedszkola/szkoły?

Gość sama mamamam
Ale jak zaczac robic takie koilczyki?Skad materialy?Ja mieszkam w malym miasteczku i ciezko jjest z praca,

Gość utfytfv
tak a na skracanie spodni jest popyt, że hej! Opędzić się od klientów nie da, nie wspominając że sąsiad zza rogu już zaciera ręcę zeby na nas nakablować do skarbówki. tak macie pomysłyyyyyyy

Gość 45643564
No niestety zeby je zrobic trzeba troszke wylozyc pieniedzy na poczatku, ale nie wiele ok 100 zawieszek kosztuje na allegro 2 zl chyba ;) Koraliki itp to tez sprawa max 20 zl.

Gość gggggggggggggggggggggggg
zielona zabko-w jaki m wieku jest Twoja corka?

Gość sama mamamam
Wiem ze z mopsu moglabym cos dostac ale jest taki problem ze nie mog nic zlatwic bo nie mam meldunku w mieszkaniu i mozna powiedziec ze mieszkam na dziko.Nie mam skad wziasc teraz ok2tys. zl na splate zadluzenia. Tak to byl dostalo dodatek mieszkaniowy i dodatek na opal.