Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

satinQ

Jak to jest na poczatku ciazy?

Polecane posty

Gość wredna sroka
no wlasnie, cos mi sie tez wyaje ze wcale nie jest tak prosto... dzis u mnie 25 dzien cyklu :) cykle mam srednio 31 dniowe ale w 28-29 dniu zrobie test... jeszcze 3-4 dni! okres ktorki i nie obfity dlatego nawet jesli okres dostane to test zrobie ;) dla pewnosci ;) bole piersi.. zero..

moze i dzis uda nam sie popisac? Co wy na to?

u mnie @ dalej nie ma... bol brzucha sie nasilil... a co bedzie dalej? Zeby jutro nie bylo @

Gość wredna sroka
u mnie dzis 26 dzien cyklu :) mierzylam sobie rano temperature w pochwie i mialam 37.4C !!! wczoraj znowu mnie pobolewal brzuch jakbym miala dostac okres, ale jednak cos bylo inaczej no i mialam okropne gazy, myslalam ze mi tylek eksploduje! zdecydowanie bol podbrzusza nie mial nic wspolnego z gazami - inny rodzaj bolu... a co u Ciebie satinQ ? kiedy test? moj pierwszy w niedziele, zrobie w 29 dniu :)

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxf
w dzien @ myslalam ze dostane okres bo bolal mnie brzuch, potem czekalam czekalam i nic.. do tego straszny bol sutkow, potem bol calych piersi i od @ minelo 9dni okresu nie ma, za to sa 2 kreski na tescie, a brzuch boli codziennie i jakos tak hmm powiekszyl sie.. macie moze to uczucie wzdecia?

Witam Was... u mnie dzis jest 32 dc i nie wiem co mam sobie myslec... Brzuch dalej boli najbardziej z prawej strony jajnik chyba :( i jakos tak od rana mam ze mi sie robi co chwile tak bardzo goraco i slabo. Jesli do poniedzialku nie bede miala @ to moge juz isc do lekarza?

SatinQ nie uwazasz, ze jestes troche za mloda na dzieci? Ja nie mam wiele wiecej, bo zaledwie 23, ale nadal mam rozchwianie emocjonalne co do ciazy.. mialam zupelnie inne plany :( a tak to w wieku 24l mam byc mama?! Jednak naprawde zalezy to od dojrzalosci emocjonalnej

Oboje jestesmy pewni tego ze teraz jest najlepszy momet na dziecko. Ja juz duzo wczesniej planowalam jak bedzie wygladalo moje zycie po skonczeniu szkoly.

No to zazdroszcze ci tego, bo mi doslownie zycie zaczynac stawac na glowie :) tez sie musze kiedys wybrac do ginekologa zobaczyc czy wszystko ok. ale mieszkam w innym miescie ktorego nie znam, a znowu pojscie na wizyte do lekarza publicznego graniczy z cudem, bo trzeba czekac 2mies, a prywatny to ciekawe ile by chcial za usg :) masakra jakas po prostu..

Ja sie wybiore normalnie na kase chorych :) i tego samego dni mnie przyjmie, wystarczy isc z rana i sie zarejestrowac. Tylko nie wiem jak np do pon nie bedzie @ to czy moge isc na wizyte? czy lekarz juz cos bedzie wiedzial? Mi tez napewno by zycie stanelo do gory nogami gdybym byla w ciazy juz teraz sie bardzo nakrecam a potem to bym oszalala z radosci

czesc kobietki wczora bylam u lekarza widzialam mojego slimaczka, 6 tyg i 3 dni rozmawialam z nim o bolach brzucha mowi ze jezeli mam klucia to jest ok jezeli miala bym uczucie ze chce cos wypasc to nie ciekawa sprawa, klucie to rozciagajaca sie macica i to bardzo normalne

Powiem ci tak :) nie ma sensu bys poszla w ten sam dzien co @ nie bedzie bo lekarz nic ci nie powie, nic nie zobaczy, dlatego po to sa testy :) poczekaj do @ a potem gdy jej nie bedzie zrob test! bo jak on ma wykryc tak wczesna ciaze, jedynie zobaczy opuchnieta macice itp. no moze ledwo pecherzyk przy dobrym stanie. Z moim robilismy razem test - to on poszedl 1 odczytac wynik i widze ze sie cieszy, bo wszystkiego mi zabrania, zaczal czytac co kobiecie nie wolno w ciazy hehe :) takze zamiast kawy normalnej parzonej pije inke, nie pije herbaty itp. tobie tez radze odrzucic %. kawe herbate i cala reszte by pozniej sie tym nie zadreczac. chociaz mam ochote straszna na taka porzadna kawe. niby to raz na ruski rok nie zaszkodzi ale sie boje. trzeba byc odpowiedzialnym w koncu.

No czesc madziu :) moze Ty mi powiesz mniej wiecej w ktorym dc najlepeij na wizyte u gina by juz cos wiedzial o ewentualnej ciazy?

madalena a jak cie badal? opowiedz bo jestem ciekawa

Ja @ mialam miec 17.05 dlatego pytam czy poniedzialek to dobry dzien na wizyte?

to spoznia ci sie okres? a dlaczego nie zrobisz testu?

SatinQ zrob test, ginekolog tez cie o to poprosi jesli nie bedzie pewien, albo badanie z krwi koszt ok 20-30zl albo po prostu z apteki paskowy/kasetkowy itp.

ja jestem 2 tyg po okresie ktory sie nie pojawil i tylko sprawdzil czy jest pecherzyk(usg dopochwowe) i badal mi piersi i szyjke macicy czy wszystko jest jak powinno

Nie zrobie jeszcze testu bo nie chce sie rozczarowac :) wole poczekac.

Moze inaczej czy spoznial ci sie kiedykolwiek okres? Bo mi nigdy! Zawsze mialam punktualny, do tego ten bol piersi i bol brzucha, codziennie mnie boli, przez kilka minut, czasami kluje, albo tak jak na @ ciezko kobity maja, dobrze ze na razie nie wymiotuje itp.

ja okres zawsze mialam jak w zegarku zanim zrobilam test odczekalam ok tygodnia a i tak pokazal slabiusia kresuche

ja mam zawsze cykl 29-30 dni dzis 32 dc i nic... tylko ten brzuch boli wiec pewnie dostane i tak... :(

SatinQ nie patrz na bol brzucha, bo mnie boli do teraz, patrz na piersi - czy zrobily sie wieksze, bola inaczej - ja po prostu ciagne do masazu, jak tylko moj sie przytula to wie co go czeka, mowi ze nawet spokojnie dotykac mnie nie moze bo od razu zaciagam go do masowania :D

Jesli stale nie mierzylas to tempka ci nic nie da, chyba ze znasz swoje poprzednie cykle jaka mialas przed sama @

np., ja mialam przed @ 37,5 i po terminie tez taka zostala w tych granicach, a kilka h przed @ lub w jej dniu powinna spasc o kilka kresek ale kazdy ma to inaczej u niektorych sa wahania np 1-2kresek

1-2kreski :) takze jesli nie wiesz co bylo mies, temu to tempka nawet gdybys miala 37,8 tez tobie nic nie da, bo to moze bym normalna tempka twojego ciala, kup test i go zrob!! :) ja wlasnie opoznialam zrobienie testu bo nie chcialam widziec 2 kresek i w ten sposob opoznilam go az do wczoraj. Teraz czas zaplanowac wizyte u lekarza, tylko na razie nie wiem kiedy.