Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

satinQ

Jak to jest na poczatku ciazy?

Polecane posty

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxf
Daj znac co wyszlo :)

na temperature nie ma co patrzec ja dwa dni temu mialam 36.9 a dzisiaj 37.5 wiec najlepiej zrobic bete bo zwykly test z moczu tez moze dac niejasny wynik np moj dopiero drugi pokazal 2 krechy

to juz sama nie wiem co robic... nie bedzie @ do pon to mam pewnosc ze jestem u ciazy :)

Gość kiviki
Hej! Bardzo was proszę o pomoc. Nie wiem co sie ze mna dzieje! 3 tyg. temu mialam dostać @ ,a tu ani widu ani słychu.1,5tyg. temu miałam jakieś krwawienie 2 dniowe w macicy. Boli mnie brzuch.... Wczoraj zrobila test- negatywny. Dzisiaj rano powtórzyłam i też wyszedł negatywny. Co o tym sądzicie? Ostatni okres skończył mi się 1 kwietnia:/

Gość eccono
Wlasnie malam zalozyc podobny topik bo mam te same nurtujace mnie pytanie... 2 tyg przed spodziewana @ kochalismy sie (skonczyl we mnie)... tydz pozniej jadlam kanapke i 15s i zwymiotowałam. @ mialam dostac 16-18.05. Zawsze przed @ poprawa cery na twarzy, otezny bol brzucha, bol piersi. Teraz poprawa cery, bol podbrzusza, brak bolu piersi. Co do zwymiotowania wierzyc mi sie nie chce ze jakiekolwiek obajwy zaplodnienia wystapaia juz po tyg. NIc bede czekac na @ albo pogonie po test. tylko wlasnie pytanie. Czy test mozna wykonac w okresie terminowej @ (ktorej nie ma)?

Gość kiviki
ale myślicie że testy mogły się mylić, czy że nie jestem w ciąży i coś się ze mną dziwnego?

Kiviki - musisz sie wybrac do lekarza, to nie jest normalny objaw, dla pewnosci wykonaj kolejny test ciazowy - mogla to byc np, ciaza biochemiczna, co do eccono to tak mozesz wykonac w terminie @, ale jesli kupisz test ciazowy z sklepu to moze wyjsc negatyw bo sa sprzedawne o czulosc 25ml , podczas gdy taki z allegro jest juz nawet od 10ml - chodzi tutaj o poziom hcg wykrywany podczas ciazy, im wyzszy tym bardziej ciaza jest zaawanasowana

Gość eccono
niby moglabym miec juz dziecko ale teraz jak juz jestem w tym momencie, ze albo dostane @ albo nie dostane@ i bedzie dziecko, to sie zastanwiam i to mocno. 21 lat, facet, studia, praca... i dziecko?

Gość eccono
test to ja kupie w aptece.... ale jak np ... narazie @ nie ma a wyjdzie na to ze bedzie i w tym czasie zrobie test to wynik moze byc falszywy?

skoro mialas krwawienie moglas poronic mozesz miec ciaze poza maciczna biegnij kobietko do lekarza bo to nie sa ciekawe objawy

eccono ja mam 20 lat i jestem w 6 tyg ciazy test mozesz robic w dniu planowanej jezeli jestes w ciazy to po terminie miesiaczki test mozesz robic z kazdym dniem stezenie hcg jest wieksze wiec ciaze pokaze

A mi juz 3 dzień @ się spóźnia co się nigdy nie zdarzało a test I kreske pokazuje, ciekawe co się z tego wykluje:)

Gość eccono
Uffff brzuch boli... własnie poszłam do łazienki i... @ :) I mam pytanie. jak wyglada badanie płodnosci u kobiet?? wspolzyje ze swoim facetem ponad rok bez zabezpieczenia.... tylko dwa razy we mnie skonczyl a tak to zawsze wyjmuje przed (wiem ze to okropne w stosunku do niego ale...) i jakos moja kolezanka wierzyc nie chce ze do tej pory nie wpadlismy. MOj facet robil sobie badania i ma wporzadku... U nich zreszta domyslam sie jak to wyglada. A u kobiet?

A ja zrobiłam dziś test i wyszedł negatywny, po 13 dniach od stosunku. @ spodziewam się w poniedziałek i pewnie przyjdzie. Miałam nadzieję że zaciążyłam bo od jakiegoś tygodnia dziwnie się czuję, kłuje mnie coś w lewym jajniku, boli mnie szyjka macicy, czuje jakby takie pulsowanie i lekkie kłucie, boli mnie wieczorami odcinek lędzwiowy kręgosłupa zwłaszcza jak leżę, temp od tyg 37 rano w pochwie mierzona zaraz po przebudzeniu, troche bolą jak cholera przy najniejszym dotyku i takie nabrzmiałe aż ciężkie. No cóż test wyszedł neg, nawet cienie drugiej kreski :( Może za szybko zrobiłam??????

Gość 26 dzien cyklu
pragne bartusia... wydaje mi sie ze za szybko, powtorz test za kilka dni :) test mogl nie wykryc jeszcze. ja mam dzis 26 dzien cyklu ale jeszcze testu nie robie. planowalam w weekend ale poczekam do nstepnego dziewczyny mi na forum doradzily zeby poczekac, bo moze sie okazac ze test wyjdzie pozytywny a okres przyjdzie, bo czesto takie wczesne ciaze sie ronia,,,, chyba bym padla z rozpaczy gdyby najpier sie okazalo ze jestem w ciazy a potem nagle pustka w srodku,.... poczekaj kilka dni i powtorz test :)

Gość 26 dzien cyklu
pragne bartusia wczoraj pisalysmy na innym watku - o bolach podbrzusza mialam nika wredna sroka :)

Przede wszystkim zmienia się szyjka macicy (moja jest teraz strasznie rozpulchniona - taka wręcz puszysta :) ja jeszcze na badaniu nie byłam, ale wiem to po teście - wyszły 2 grube kreski, a co powie lekarz to zobaczymy :) jacy faceci są wścibscy :D mój przez PRZYPADEK zaczął czytać nasze wypowiedzi bo miałam je w zakładkach i obmyślał pod jakim nickiem występowałam :) Tak czy siak przed wizytą u lekarza musicie zrobić test :) bo on na wczesnym etapie nie jest w stanie wiele powiedzieć, tylko po prostu powie, że macie np. przyjść za 2 tyg. płodność u kobiety hmm myślę, że lekarz wykonuje wszystkie badania znaczy zleca i może śledzi monitoring np. wydalania komórki (czy w ogóle są dni płodne u kobiety) a może bada jakość śluzu z szyjki macicy? nie wiem nigdy tego nie robiłam, a prawda jest jedna - szybciej się zajdzie z wpadki niż z chcianej ciąży.

3 dni przed @ , a jakiego testu użyłaś? jeśli tego o czułości o 25ml to musisz poczekać do @ lub po niej go zrobić, wcześniej nic nie wykryje, na allegro mają testy co można wykonać wcześniej, mają czułość 10ml :) taki test możesz spokojnie zrobić 3dni przed , w końcu ma niższe stężenie :) ale to także może uznać za wahanie hormonów.

Witam kobietki :) widze ze nas tu wiecej :) bardzo mnie to cieszy u mnie 34 dc i @ brak :) takze powolutku zaczynam sie cieszyc :) mam nadzieje ze do jutra jej nie bedzie :) hiii z dnia na dzien powtarzam zeby jutro jej nie bylo :)

Satinqa mam tak samo jak ty @ brak 4 dni po terminie @ a test negatywny i ja to serio nie wiem o co chodzi:(

A mnie codziennie boli brzuch, czasem jajniki - do tego wzdęcia - wczoraj byliśmy na spacerze i w ogóle tak fajnie było :) przyznał mi się, że nawet już myślał w pracy o łóżeczku/chrzcinach itd. haha to ja tak daleko nie wybiegam w przyszłość :) dzisiaj rozmawiałam z rodzinką, może mi kogoś polecą jakiegoś gina lub do kogoś wcisną, swoją drogą to jakaś masakra by kobieta musiała czekać 2 mieś. żeby się dostać do gina publicznie. W dodatku czeka mnie pisanie pracy lic. a jeszcze nie zaczęłam, a w lipcu mm się bronić ;/ jakoś nie mam do tego głowy i odbycie praktyk na ostatnią chwilę ehhh.. rano nie mogę spać, a popołudniami do łóżka bym się przykleiła. Fajnie jak tak ktoś bliski dotyka twojego brzucha i ciągle powtarza, że będzie tatą :D Ale się tu rozdrabniam.. :D Myślicie, że no spa nie zaszkodzi? albo coś na wzdęcia? bo niby lekarze to przepisują.

Zobaczymy co nam z tego dalej wyjdzie :) to ze test negatywny nie znaczy ze do zaplodnienia nie doszlo... :)

Taki test powtorzyc trzeba wtedy kilka dni pozniej :) albo wykonac test z krwi :) najpewniejszy ale za to kosztuje 30zl

Jest jakas nowa dziewczyna ktora czeka na dwie kreseczki?

Gość 1 dzien cyklu
no i przyszla @... wprawdzie jeszcze nie dokladnie ale lekkie plamiania sie pokazaly juz wewnatrz... (zawsze sobie sprawdzam jaki tam mam sluz...)

Gość woowej
satinQ czytalam wsz wasze wypowiedzi i ciekaw ajestm czy dostałas tą @ ???????????????? a jka nie to jak tam wynik testu ?

Gość woowej
satinQ czytalam wsz wasze wypowiedzi i ciekaw ajestm czy dostałas tą @ ???????????????? a jka nie to jak tam wynik testu ?

Gość przyszła mama dzidzi
ja jestem w ciąży, 3 testy pozytywne, badanie beta hcg dwukrotnie jeden wynik 67, a po 3 dniach 364, czuję się dziwnie, jestem ciągle zmęczona i senna, boli i ciągnie w brzuchu, jak przed okresem, piersi mnie bolą i są nabrzmiałe, udało się po 8 miesiącach starań.