Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaMM

DEPILACJA woskiem intymnych czesci ciala? Ktos probowal?

Polecane posty

Gość AniaMM

Witajcie dziewczynki, chcialabym tego wyprobowac, ale boje sie ze to moze BARDZO bolec... chcialabym zaczerpnac informacji od kobiet ktore juz to wyprobowaly, zastanawiam sie jaka powinna byc dlugos wloskow, oraz czy to sie wykonuje z zwyklych gabinetach kosmetycznych? Czy to boli straaaszliwie? Czy da sie przezyc? Chodzi mi o calkowita depilacje... Po goleniu czuje sie tak jakos niekonfortowo....wiec moze po depilacji woskiem daloby sie takiego uczucia uniknac?

Gość sylwio1984
w tym tygodniu wlasnie pierwszy raz probowalam :) wczesniej probowalam pasta cukrowa ale sie przeklejala do tych wlosow, ktorych akurat nie chcialam zlapac i za bardzo bolalo. teraz zrobilam plastrami (rozmiar do nog, ale pocielam na krotkie paski). przytrzymalam skore, zeby byla napieta i oderwalam normalnie i szok - wloski wyszly i wcale tak nie bolalo. wczesniej troche zapuscialam wloski, mialy tak 4 mm jakies. resztki wosku zmylam wacikiem z oliwka. podraznienie zawsze jest troche po plastrach, ale na drugi dzien znika, a po maszynce to mialam jeszcze dluuugo takie swedzace krostki. czyli poleca, wyproboj!

Gość sylwio1984
do kosmetyczki nie warto, sama to zrobisz niskim kosztem. 10 minut i po sprawie.

Gość a jeżeli gadżet związany z....
boli, ale ja nie robie całej, tylko na tzw pasek;), i u kosmetyczki

Gość a jeżeli gadżet związany z....
sylwia, a jakimi plastrami dokładnie robiłaś? Jesteś blondynką, czy brunetką, bo to też ma znaczenie;)

Gość sylwio1984
blondynka, ale do tej pory golilam, wiec wloski byly grube i mocne. jak sie jakis pojedynczy nie wyrwal to poprawilam peseta. tez zrobilam pasek po srodku. naprawde nie bolalo wiecej niz woskowanie na nogach. musisz tylko dobrze przytrzymac skore, zeby byla napieta przy odrywaniu. plastry mialam z drogerii DM, marka Balea, takie rozowe.wczesniej uzywalam do nog plastry firmy joanna. koszt okolo 10 zl.

Gość Jolka232
Depilacja woskiem w przypadku depilacji bikini czy pełnej depilacji intymnej jest oczywiście jak najbardziej możliwa. Wiele osób demonizuje nieco ból związany z tego typu depilacją i chociaż faktycznie nie należy ona do najprzyjemniejszych zabiegów kwestia bólu (i jego odczuwania) jest sprawą bardzo indywidualną. Sporo zależy od techniki depilacji tj. od tego, kto ją wykonuje. Kosmetyczki są raczej sprawne i w przypadku depilacji w salonie, w którym dodatkowo skóra zostaje trochę znieczulona przez specjalne środki schładzające raczej nie trzeba obawiać się bólu, chyba że ktoś trafi na kosmetyczkę, która niespecjalnie sprawnie wykonuje swoje rzemiosło. W domu też można bez problemów taką depilację wykonać, najlepszym przykładem jest post jednej z moich przedmówczyń. Trzeba po prostu zrobić to w miarę zdecydowanie, ale też ostrożnie, no i odpowiednio się do tego przygotować, spr. http://depilacjawoskiem.pl. Zadanie też nie należy do najłatwiejszych, bo trzeba się (zwłaszcza przy pełnej depilacji) trochę nagimnastykować. Jeśli chodzi o depilację intymną z użyciem maszynek to faktycznie lepiej z niej zrezygnować, raz że nawet najlepsze maszynki mogą podrażnić skórę, dwa że odrastające włoski są źródłem bardzo nieprzyjemnych doznań, ja osobiście lepiej znoszę niewielki ból depilacji woskiem niż późniejszy długo utrzymujący się dyskomfort po maszynce - tą ostatnią odłożyłam dawno temu i już takiej depilacji nie robię. Całkiem dobrym rozwiązaniem, też testowałam, jest posłużenie się kremem do depilacji. Skóra nie jest po nim tak podrażniona jak po maszynce, a i efekty utrzymują się nieco dłużej, chociaż oczywiście nie dorównują trwałością efektom możliwym do uzyskania w depilacji woskiem. PS Wosk można zastąpić pastą cukrową, ale pasta wymaga jeszcze większej wprawy, a że sztukę jej stosowania można opanować najlepszym przykładem są muzułmanki, które pastę stosują na całym ciele i to bez żadnych problemów. Mnie na razie brak cierpliwości, ale obiecuję sobie, że kiedyś się jej nauczę :-)