Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nefreteta

Zaparcia i ulewanie po Bebilon Pepti?

Polecane posty

Gość nefreteta

Lekarka przepisała mojemu dziecku Bebilon Pepti bo prawdopodobnie ma skazę białkową, ale chcę, żeby to jeszcze potwierdził alergolog. W każdym razie od paru dni pije już ten Bebilon i zauważyłam, że albo wcale nie robi kupki, albo jest jedna na dzień i to jakaś gęsta. Poza tym ulewanie zdarzało się mu rzadko, a teraz jest tego dość sporo i to jakaś "woda", a nie mleko. Czy macie jakieś doświadczenia z tym mlekiem? Wiem, że jest jeszcze jakieś inne na tą skazę, ale czy zmiana coś pomoże? A może to normalne? Do lekarza idę dopiero we środę, więc wolę zapytać.

Gość aaaaaggggggaaaaaaaa
zaparcie może być efektem zmiany mleka.Powinnaś najpierw tydzień-dwa mieszac mleka a nie przeskakiwać od razu.To samo moze być przyczyną ulewania

Gość aaaaaggggggaaaaaaaa
na jakiej podstawie lekarka przepisała to mleko? lekarzem nie jestem,ale wkurzają mnie niektórzy pediatrzy.Na każdy problem jedno rozwiązanie--alergia.A na mleku antyalergicznym to teraz z 70% dzieci jest.Szkoda,że z tego wiekszosc niepotrzebnie. moze twoje dziecko ma skazę:) nie madruję sie.Po prostu mojemu dziecku z 5 razy takie mleko proponowano a żadnej alergii nie ma

Gość nefreteta
Właśnie dlatego chcę potwierdzenia od alergologa. Ale ma nieładną, szorstką skórę na buzi i krostki i to samo na brzuchu. Wiem, że trzeba mieszać mleko - na początku łączyliśmy z NAN.

Gość a masz proszę
to raczej po szczepieniach,nie po mleku.

Gość nefreteta
Po jakich szczepieniach? Był szczepiony w 6 tygodniu, a teraz ma 11.

aaaaaggggggaaaaaaaa zgadzam się z Tobą w 100% teraz jak dziecku coś dolega to od razu alergia. Na początku miałam takiego pediatre co tylko obejrzał małego i od razu diagnoza: skaza białkowa. Męczyliśmy małego nutramigenem przez jakiś czas i nic mu nie schodziło a wręcz sie powiększyło. Poszłam do innego lekarza i co się okazało?? Wcale nie mleko tylko gluten. Marna pociecha ale przynajmniej wiem co jest mojemu dziecku i nie muszę go nutramigenem męczyć. A co do kupki to czy dzidzia przy robieniu jej się męczy?? I czy poza tym że robi raz dziennie albo i nie nic jej nie dolega??

W takim wypadku to może być reakcja na mleko. Ale z tego co rozumiem to do tej pory karmiłaś piersia?? Zgadza się??

Gość nefreteta
Głównie karmiłam go piersią z zachowaniem diety karmiącej, ale 2x dziennie dostawał też Nan.

Spotkałam się z dziećmi, które na BP miały notoryczne zaparcia i pomogło przejście na Nutramigen.

Ja bym zrobiła inaczej. Odstawiłabym bebilon,odstawiłabym nan i spróbowałabym karmić tylko piersią. Trzymając dietę skazowca. Żadnego mleka,sera,masła,bułek,parówek,ciastek mających w składzie mleka. I zobaczyłabym czy będzie lepiej.

Gość nefreteta
Ja właśnie nie mogę nie jeść białka, bo jeszcze w ciąży miałam niskie albuminy, kazali mi jeść dużo białka, po porodzie miałam kilka kroplówek, ale nadal to nic nie dało i mam do tej pory od 8 miesiąca ciąży opuchnięte stopy. Dlatego odstawiłam mu swoje mleko i jeśli okaże się, że ma skazę, to jakoś będę musiała zahamować laktację, a on zostanie na tym Bebilonie czy Nutramigenie. Dziś po obudzeniu znów strasznie stękał, ale pomasowałam mu brzuszek i poprzyginałam nóżki i po puszczeniu paru bąków się uspokoił. Chciałabym już poradzić się tego alergologa, ale to dopiero we środę :o Paulinka - dzięki za pocieszenie :)

moj maly tez jest na bebiloon pepti, ulewanie duzo, pomógł zagęszczacz o niebo lepiej i spokojniej nutri cos sie nazywa polecam

Gość kasioolek
Witam.moja corka ma teraz 4miesiace. Ma stwierdzona skaze bialkowa ktora odziedziczyla po ojcu. Przeszlismy juz 4 mleka i jedyna ktore polecam jest nutramigen. Sojowe rowniez uczula. A pepti spowoduje zaparcia. Moja mala od malego ulewa i ulewa dalej z tym ze nie mlekiem lecz sama woda. Rozmawialam z lekarzem co to ta cala woda powiedzial mi zecale substancje odzywcze z mleka zostaly przetrawione a ta woda to tylko zbedny produkt ktorego sie pozbywa. Jesli chcesz zaplanowac zmiane mleka to polecam nutramigen. Z moja mala o godz. 9rano codziennie mam ladna kupke bez zadnych problemow. Aczykolwiek nie kazde dziecko ma potrzebe robienia kupy codziennie