Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wściekły na wujka i kuzynow

Moj wujek i kuzyn sugerowali matce ze na nich powinna przepisac dom!

Polecane posty

sytuacje rodzinne roznie sie ukladaja. Moja mama opiekowala sie swoja mama, zawozila ja do lekarza, karmila ja, myla, sprzatala - generalnie wszystko robila czego wymaga osoba ktora juz nie chodzi o wlasnych silach. A brat mojej mamy do tej pory nie moze sie pogodzic ze mieszkanie babcia przepisala na moja mame a odwiedzal ja moze 2 razy do roku. I za kazdym razem wypominal babci a to ze kupila nowy junkers (bo stary sie nie nadawal do uzytku) a to ze lodowke kupila (stara juz nie chodzila), itp. I do tej pory sie do mamy nie odzywa

Gość Xlud
Ja poradzę Ci tak- porozmawiaj na spokojnie z Mamą- jaka jest sytuacja, co ona o tym sądzi, dlaczego tak jest-może w przeszłości brat jej pomógł finansowo, lub inaczej i żąda rekompensaty. Równie dobrze może to być zawiść bo spodziewał się kiedyś że dom będzie jego, dostała go siostra a teraz widzi możliwość odzyskania go... patrząc z boku to dziwnie wyglądają stosunki w waszej rodzinie- wyraźnie Cię nie lubią- masz zatargi z kimś z rodziny? jak nie to ja widzę jeszcze jedną możliwość, to może zaboleć: rodzinka wie, że np.pochodzisz z "nieprawego łoża" , albo byłeś adoptowany i nie do końca uważają cię za rodzine... Musisz się uspokoić i spokojnie, otwarcie pogadać z mamą

Gość Bogumiła
Dobrze,że w tak młodym wieku tak rozsądnie myślisz. Doskonale Cię rozumiem bo kiedyś byłam w podobnej sytuacji.Moja rada jest taka abyś przekonał swoją Matkę kiedy już będziesz pełnoletni aby przepisała dom na Ciebie,z racji zaistniałej sytuacji związanej z wujkiem.Powodzenia. Nie daj się oszukać rodzinie.