Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

Gość Mia_latinka
dziekuje Wam :) jestem 9dni po, obecnie mam skurcze słabe reguralnie co 10-12 min, zobaczymy jak sie rozwinie, w nocy zawsze gorzej :) oby nie ustały jak tej nocy, wiec zobaczymy a jak nie to jutro jade do szpitalka na 100% tak ale po południu tak 16-17 i juz zostane, ale gdzies mam nadzieje ze jednak do tego czasu urodzę, no z wywołaniem to nie jest tak prosto, ja dzwoniłam do położnej i zapytała jak sie czuje i powiedziałam ze dobrze, i ze mam lekkie skurcze to ona ze jak bylam na badaniu i bylo ok a skurcze sie zaczely to zebym poczekała..tyle

Gość Kasia legnica
Mia trzymamy kciuki, mocno mocno. niedługo maleństwo będzie. jakie imię wybralaś

Gość mkwroc
Mia jesteś jeszcze?

Gość Kasia legnica
chyba już nie ma

Gość kasienka0103
Mia już pewnie w szpitalu. To dobrze, czekała na to. Na pewno będzie dobrze :) Trzymam kciuki i czekam na info :) Pozdrowionka

Gość Kiinga
Witam,mam pytanie. Czy orientujecie się jak wygląda sytuacja z naturalnym porodem po C.C.? W lutym 2010 miałam cesarkę,teraz mam termin na marzec i psychicznie staram się nastawić na poród siłami natury.

Gość Kiinga
Witam,mam pytanie. Czy orientujecie się jak wygląda sytuacja z naturalnym porodem po C.C.? W lutym 2010 miałam cesarkę,teraz mam termin na marzec i psychicznie staram się nastawić na poród siłami natury.

Witam Słyszałam, że od cc do porodu naturalnego musi minąć od roku do dwóch lat, więc masz szansę. Ale o tym jak będziesz rodzić to najlepiej powinien wiedzieć lekarz prowadzący Twoją ciążę, przecież wie jak rodziłaś poprzednio :) A jeśli będziesz miała wątpliwości to na porodówce też powinni się orientować co będzie dla Ciebie i dziecka najbezpieczniejsze. Ja będę rodzić w kwietniu to troszkę po Tobie :) Pozdrawiam

Kinga ja nie pomogę rodziłam dwa razy naturalnie chociaż za drugim razem bardzo chciałam mieć cc u Ciebie jest też dość krótki odstęp więc być może to będzie wskazanie do cc ale to już musisz omówić z Twoim lekarzem prowadzącym pozdrawiam Cię serdecznie

Witam Słyszałam, że od cc do porodu naturalnego musi minąć od roku do dwóch lat, więc masz szansę. Ale o tym jak będziesz rodzić to najlepiej powinien wiedzieć lekarz prowadzący Twoją ciążę, przecież wie jak rodziłaś poprzednio :) A jeśli będziesz miała wątpliwości to na porodówce też powinni się orientować co będzie dla Ciebie i dziecka najbezpieczniejsze. Ja będę rodzić w kwietniu to troszkę po Tobie :) Pozdrawiam

Muszę pogadać z lekarzem. Tylko on i tak pewnie niczego konkretnego mi jeszcze nie powie. w końcu do porodu prawie 3 miesiące, a poprzednia ciąża skończyła się cesarką, bo córcia ważyła 4350:) Teraz ma być chłopczyk, więc może być i tak, że ,,przerośnie" siostrę na starcie i znów nie będę miała wyboru. Tym bardziej, że po C.C. podobno nie podają żadnego wspomagacza przyspieszającego poród. Ale i tak nastawiam się na naturalny. Cesarka nie była fajna:/

cześć dziewczyny nie odzywałam się długo bo byłam w szpitalu.. niestety ciąża była nieprawidłowa i musiałam "urodzić" na początku 9 tc. jeszcze to do mnie nie dociera. opieka w szpitalu bardzo dobra, pacjentek jak na lekarstwo.. życie płynie dalej..

Gość Kasia legnica
project- doskonale wiem co przeżywasz, rozumiem Cię:( jestem z Tobą:)

Gość mkwroc
project-m- przykro mi :( wiem co przeżywasz :( pierwszą ciążę też straciłam w 7 tc ,a dwie kolejne ciąże były bezproblemowe . ciekawe jak tam MIA ??

Gość Mia_latinka
Hey Moje Kochane :) jestem juz mama :) mam córcie zdrowiutką puśćili Nas po 3 dniach do domku wiec wszystko bylo dobrze, poród katorga :) wyszło 12 godzin ale cóż ... zastrzezen dużo ale było mineło napiszę co i jak jak troszkę odpocznę bo padam.. najgorsze ze moje malenstwo nie chce jesc z piersi znaczy sie ma straszne trudnosci ze złapaniem i przy karmieniu jest straszny krzyk nie wiem co zrobic..

Gość mkwroc
Mia-gratulacje !! jak juz dojdziesz do siebie napisz wiecej szczegołów :) z karmieniem sie nie poddawaj !! ja za każdym razem miałam problemy ,karmienie to jednak nie taka łatwa sprawa .I Ty i Malutka musicie się tego nauczyć,dojść do wprawy :) ja tym razem miałam jeszcze większe problemy niż za pierwszym razem ,pomimo że karmić niby powinnam umieć,bo pierwszego synka karmiłam rok i myślałam,że mam już wprawę :> ale nie poddawałam się i udało się :) chociaż uwierz mi miałam chwilę zwątpienia,mówiłam że przechodzę na butelkę :) to już było w chwilach kryzysowych ,bo ja do osób cierpliwych nie należę :> skoro mi się udało,to i Tobie się uda !! spróbuj karmić należąco,trzymajac Malutką blisko swego brzuszka -nam to pomogło .

Gość Kasia legnica
Mia- gratuluję

Mia gratulacje :) Niech się córcia zdrowo chowa. I potwierdzam to co pisze MKwroc karmienie na brzuszku rewelacja :)

Gość Mia_latinka
dziekuje Wam :) jasne że się nie poddam :) moja mała jest czarniutka jak nie wiem co ma pełno włosków, położne się smiały że warkoczyki można pleść :) co do porodu i personelu.. rodziłam 12h, dostałam oksytocyne, bolało jak diabli miałam bóle łączone, niektóre położne miłe inne oschłe albo niemiłe, lekarz który odbierał mój poród super lepszego chyba nie mogłam miec, tylko na tycih salach ciezko bardzo nawet 4 osoby, jak ktos do kogos przyszedł to nie było czym oddychać,

gratulacje no to nieźle Cię wymęczyli, a sama pojechałaś z bólami czy po prostu zgłosiłaś się do szpitala po terminie? pamiętasz może nazwisko lekarza? no niestety ale ta ilość pacjentek plus odwiedzający to jest tragedia. pozdrawiam

Gość Mia_latinka
pojechałam do szpitala bo dostałam boli ale że miałam te krzyżowe to były bardzo silne wiec myslałam że się zaczeło, a i tak tego dnia chciałam isć do szpitala bo juz po terminie sporo było, i dr oczywiscie zaspany i przemeczony zyciem strasznie mnie przyjął ale odrazu na sale przedporodową i tam tkwiłam tyle godzin..lekko nie było a lekarz nie pamietam taki troszkę starszy lekko łysawy,wysoki w okularach przemiły i rzeczowy jako jedyna osoba z posrod kilku innych lekarzy dostepnych zachowywał się jak człowiek. chciałam zapytać czy po numer PESEL dla maluszka może udać się np babcia ( z dokumentami) czy muszą to być matka albo ojciec? i ile mam na to czasu? i drugie pytanko to samo z becikowym czy trzeba osoibiscie czy może babcia? ( z wypelnionym wnioskiem i zaswiadczeniem od lekarza?) i kiedy wykonuje sie badanie bioderek w którym tygodniu robiłyscie prywatnie na bielanskiej( ile kosztuje?) czy w szpitalu? niestety ale moj maz musi sie udac do czesz po zaswiadczenie :) nawet nie ma co dzwonic przyjdzie i juz.

jak ten wysoki w okularach był w błękitnej bluzce to dr Gątkowski bardzo miły faktycznie mną się też zajmował i przy porodzie i teraz przy poronieniu.. do ostatniej chwili nie pozwolił usunąć mojej ciąży bo miał nadzieję że jednak się pokaże fasolka ale jak już beta zaczęła spadać to i on się poddał.. ale naprawdę mily gość.. jeśli chodzi i pesel i becikowe to u mnie załatwiał mąż wszystko ale ja na wsi mieszkam więc załatwia się to w urzędzie gminy gdzie wszysscy się znają.. a co do ortopedy to ja byłam w 10 tygodniu życia tam właśnie na bielańskiej ale o ile pamiętam to lekarz mnie okrzyczał że za późno.. że do 6 tygodnia zycia chyba trzeba to skontrolować.. najlepiej zadzwoń się upewnij, jak coś podam ci numer jak nie masz.. a u mnie sprzątanie przedświąteczne..

Mia gratuluję super że już jesteś po i wszystko jest dobrze to najważniejsze teraz tylko się cieszyć z córci. Co do usg bioderek to ja robiłam na piekarskiej na NFZ bardzo miła pani doktor Małgorzata nazwiska nie pamiętam ale naprawdę polecam bardzo miła sympatyczna no i za darmo aż dziwne no i co ważne nie musiałam czekać miesiącami a wizytę teraz idę w styczniu na kolejną kontrolną wizytę. A Ty na Piekarską z tego co pamiętam nie masz daleko prawda? Jeszcze raz gratuluje

Gość Kasia legnica
____________/\ _________< > __________\/ ___________XX ___________XX _______O__X()X__O ________X*X*X_ _______XXX()XX ___O__XXXX*XX*_O ____XX()*W.ZXX_ ___X*XXXXX()X*XX*X O__XXXXXXXXXXX*XXX_O _XX()XX()XXX*XX_ XXXXX*XXXXXXX()XXXX XX()XXXX()XXXX()XX __________XXXXX __________XXXXX __________XXXXX ______XXXXXXXXXXXXX .............o*''*o ......o*''*o.. o*''*o. .....|'*o..o*''*o..oRADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGO -„ NARODZENIA

Gość Kasia legnica
coś mi ta choinka nie wyszła. jeszcze raz wszystkiego dobrego:)

767224787 ja jestem w przychodni zdrowie i na pierwszej wizycie kontrolnej tj ok 4 tygodnia byłam u doktora Ślusarczyka też bardzo sympatyczny zostałam zarejestrowana do ortopedy czekałam ok 2 tygodnie czyli całkiem znośnie bo słyszałam znajoma mówiła że na tatrzańskiej na NFZ czeka się pół roku paranoja

Dzięki z tel. Ja właśnie należe na Tatrzańskiej więc byłam prywatnie z pierwszym dzieckiem. Ale tak sobie myśle, że za 5 min wizyty płacić 80 zl (nie wiem jak teraz) to ja wolę coś dziecku kupić za to. A do doktora chciałam zapisać synka dwa lata temu ale u niego nigdy już nie ma miejsc :( tyle chętnych osób jest bo jest naprawdę świetnym specjalistą. Ja rodzę dopiero w kwietniu ale zadzwonię i się zapytam :) Jeszcze raz dzięki za tel.

Kasiek81 próbuj na tą Piekarską bo ja jestem bardzo zadowolona może tym razem się uda a prywatnie troskę taniej można do Gagaczewskiego na Brzozową tam koszt to 50 zł. Co do tych cen prywatnie to są naprawdę straszne ale mamy bezpłatną opiekę niby. Masz racje że lepiej na NFZ już szczepienie to duży koszt więc po co jeszcze sobie dokładać zbędnych wydatków.

Gość Mia_latinka
Jolu dziekuje z całego serca :) co do tego USG to a piekarska troszke mam juz teraz, ale zalezy mi na tym zeby w godzinach popoludniowych pojechac z mężem wiec pojde prywatnie raczej, ale nie na bielanska bo tam 100zł za badanie a to paranoja troszkę, a tam gdzie Ty mowisz to jakis fajny lekarz ul brzozowa tak? ma USG? muszę sprawdzic gdzie to jest wogole :) i zadzwonie zapytam po tygodniu ile kosztuje i tez ide w 6-stym tygodniu. USG tez w szpitalu ze skierowaniem mozna. a mi na kontrolna dopiero za miesiac przed szczepieniem kazała przyjsc.