Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

Maminki wspolczuje wam tych chorob.My odpukac sie uchowalismy zdrowi.Ale za to mamy dwa zabki i mega ciezkie noce, do 3 a nawt 4 mala nie spi wiec ja nieraz nie pamietam jak sie nazywam:)Mz ja to to ladowalam co raz na fotelu i krzeselku porodowym i powiem ze nie lada wyczynem jest sie tam wdrapac w bolach na badanie po czym znow sie z niego zdrapywac,ja tez skakalam na pilce i duzo duzo chodzilam a najgorsze to podlaczenie pod ktg i jak karza lezec:( powodzenia:) a duzo zdrowia dla wszystkich:)

Dzieki za wypowiedzi tak czy siak to ze bedzie ciezko sie tam wdrapac to już sama zajarzylm bo juz na oko jeste wysoko, ale coz jakos bedzie trzeba. Dziewuszki dla was tez duzo zdrowia i dla waszych maluszkow bo sezon grypowy trwa masakra ja jakos dwa razy ucieklam od grypy bo juz mnie bralo. Jestem w 36 tyg wec juz teoretycznie za 1,5 tygodnia moze sie wszystko zdarzyc ale zabaczymy jak zadziala natura czy szybko bedzie czy bede sie toczyc do terminu lub dluzej. Kurka tak jak wszsyscy im dalej to wiekszy cykor jak to bedzie masakra

Dziewczyny mam pytanie. Wczoraj bylam u swojego gina. Przepisal mi tabletki anty Azalia dla kobiet karmiących. Na ulotce przeczytałam ze pierwsza tabletke trzeba wziasc w pierwszy dzień okresu. Ale co jeśli ja go nie mam bo karmie? Czy brac osobojetnie w który dzień i będzie pelne zabezpieczenie czy musze dodatkowo czegos uzywac?

Mi też wypisał tabletki Cerazette, ale jeszcze nie brałam. Powiedział, że jesli nie mam okresu to brać w obojętnie jaki dzień o stałej porze, najlepiej wieczorem. Uprzedził, że przez ok tygodnia dodatkowo zabezpieczać się, bo nie działają od razu, no i mogą wystąpić biegunki u dziecka ale nie muszą- po prostu wolał uprzedzić. Niestety u mnie z seksem kiepsko na razie, więc nie będę męczyć wątroby :)

Gość agusia2058
Ja biorę Azalię od pół roku, zaczęłam kiedy chciałam, bo nie miałam miesiączki. U dziecka nic niepokojącego nie zauważyłam, jedynie przez pierwsze 2 lub 3 opakowania miałam kilkudniowe plamienia. Ogólnie jestem z nich zadowolona

Hej. wczoraj byłam z małym u alergologa . W połowie lutego będzie miał robione testy pokarmowe, a na dzień dzisiejszy pani doktor stwierdziła chemiczne zapalenie skóry. Dominik najprawdopodobniej jest uczulony na preparaty, którymi spryskiwane są warzywa i owoce oraz na chemię spożywczą, czyli każdy mocno naszpikowany konserwantami produkt, wywoła reakcję alergiczną skóry :( jestem w lekkim szoku. Nie spodziewałam się takiej diagnozy...

Kinga a na czym polegaja te testy pokarmowe?bo te skorne nie sa zbyt przyjemne;/a ciekawe jak robia te pokarmowe.dobrze ze juz macie jakis trop co moze uczulac malego,ale w szoku jestem rowniez ze az tak gleboko siega jego reakcja alergiczna bidulek;(

Jestem juz po porodzie :-) Legnicki szpital zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie, oczywiście jak na standardy NFZ bo jak ktoś chce mieć położna przy łóżku i na zagwizdniecie to polecam wybrać prywatna praktykę. Gdzie robicie usg bioderek bo w Legnicy na NFZ nie robią. Może ktoś wie gdzie, można zrobić na NFZ lub prywatnie.

MZ gratulacje!!! Napisz coś o swojej dzidzi jaka duża, ciężka itp :) USG bioderek na NFZ ciężko :( należy zrobić w 6 tyg życia dziecka a czeka się ze trzy miesiące, więc kompletna bzdura niestety. Ja robiłam prywatnie na Izerskiej dr Hryńków (dziewczyny tu na forum go poleciły i jest na prawdę super konkretny i miły) 80 zł wizyta. Tel 605 246 251

Moja córeczka masa urodzeniowa 4140 g i 59 cm wzrostu. Wczesne rano zaczęły mi odchodzić wody potem oksytocyna na zapęd ale nie zadała egzaminu u mnie bo bóle parte nie przyszły. Tętno zaczęło świrować i miałam cc z znieczuleniem w kręgosłup. Chodziłam do dr Czeszejko ale tylko mnie zbadała na zakończenie dyżuru, cesarke zrobił mi dr Grzegorz Pacułt. Tu dziewczyny pisały ze sie dr Czeszejko nie interesuje pacjentkami, co jest nie prawdą przyszła 2 razy na sale zapytać czy wszystko ok i raz jak mijałam ją na korytarzu też. Na położnictwie położne latają ze w pozytywnym szoku jestem zwłaszcza na pooperacyjnej. Mala mi przestraszyli bo miałam gbs+ i dostawała zastrzyki i jak ja rozbieram czy kąpie to krzyczy w niebo glosy. W szpitalu sa przeciągi i mala zaropiałe oczka w domu dostała ale miałam szczęście ze akurat mnie lekarka odwiedziła i cos przypisała. Zapisałam nas do przychodni na Libana bo mam blisko tam mi tez polecona ortopedę Gagaczowski na Brzozowej 2 niby bierze 60 zl.

MZ GRATULACJE:) ja ze swoimi dzieciakami bylam u dr Gagaczowskiego na badaniach bioderek. Gabinet malutki ale wazne ze jest usg i nie trzeba z malenstwem czekac w kolejce. Moje dzieci za chwile beda mialy urodziny. Ola skonczy 3 latka , Dominik rok. Nawst nie wiem kiedy ten czas minal... Maly chodzi,ale bez asekuracji robi tylko kilka krokow. We wtorek mial testy pokarmowe. Nie wykazaly zadnej alergii, a AZS jak bylo tak nadal jest. Ja zawiesilam dzialalnosc i przyjelam prace na etacie,wiec dzieciaki w tygodniu widza mnie dopiero po 15:00. milo mi widziec,ze tesknia za rozwszeszczana mama ;)

Czy w Legnicy przy poradni laktacyjnej jest wypożyczalnia laktatorów elektrycznych albo gdzies w lca jest takie cos?

Kinga a gdzie pracujesz jeśli można wiedzieć? Wróciłaś tam gdzie pracowałaś? Ja nadal siedzę na wychowawczym. Ale, gdyby miał mi się kto zająć dziećmi wróciłabym chętnie do pracy. Kasa jest potrzebna. MZ nie wiem nic na temat wypożyczania laktatorów w Legnicy ale podobno we Wrocławiu można.

Kasiek nie wrocilam do firmy w ktorej pracowalam. Pracuje w sasiadujacym ze mna markecie w biurze. Fajnie bo weekendy mam wolne, a w tygodniu pracuje od 7:00 do 15:00. dzieciaki zostaja z moja mama.

Mój prawie 5-cio miesięczny Piotruś obudził się dziś rano z ropką w prawym oczku. Próbuję zarejestrować go do okulisty, ale termin koniec kwietnia-maj raczej nie brzmi zachęcająco. Czy znacie jakiegoś prywatnego okulistę dziecięcego, który przyjmie w miarę szybko? Czy może lepiej iść do pediatry o ona oceni czy potrzebna porada okulisty ? Sama przypuszczam, że to jest niedrożność kanalików łzowych, no ale lekarzem nie jestem i mogę sobie swoja diagnozę schować :)

lek. med. okulista Robert Śliwiński spec. chorób oczu. Gabinet Dane kontaktowe: tel.: 76/854-50-34 ul. Argentyńska 1 Legnica Ja jak miałam problem z oczkami synka to poszłam do niego rewelacyjny lekarz. Polecam

Ja rodziłam 2 razy w Legnicy. teraz jestem w 3 ciąży i mam taki uraz po 2 porodzie, że będę już błagać lekarza o CC, choć ewentualnie zastanawiam się nad porodem naturalnym ale ze znieczuleniem we Wrocławiu. Na szczęście termin dopiero na wrzesień więc mam czas na rozeznanie sytuacji. Do gin chodze tylko prywatnie, wszystkie ciąże prowadziłam u 1 lekarza przyjmującego również w naszym szpitalu. I w przypadku ewentalnego pobytu na patologii mam super opiekę (sprawdzone przy poprzednich ciążach)

Gość wstydnisia87
Witam, czy mogłybyście mi podać w jakie dni i w jakich godzinach przyjmuje dr Czeszejko-Sochacka prywatnie?

Większość szpitalnych lekarzy przyjmuje we wtorki i w czwartki. dr Cz-S pewnie też. Ale nie chodziłam do niej,więc nawet numeru Ci nie podam. Najlepiej poszukaj numeru zadzwoń i umów wizytę.

Hej Czeszejkowa przyjmuje bodajże wtorki, czwartki, a godziny to ona ci wyznaczy jak zadzwonisz. Przyjmuje chyba od 13-14 do oporu. Tu jej nr 604-596-229 :)

Poli moja corcia miała to samo z oczkami. Najpierw stosowałam krople Biodacyna, a jak mi się skonczyly a ropienie nawracalo to zaczelam uciskac oczko w kierunku noska. Pomoglo. Najprawdopodobniej odblokowałam zatkany kanalik lzowy. Sprobuj.

Gość wstydnisia87
Dziekuje ślicznie!

która z Was chodziła do Janigi? Jak u niego jest z cesarką? Idzie sie dogadać? Trzeba jakąś koperte dać?

Ja chodzilam do Janigi i mialam cesarki,ale ze wskazaniem. nie zabiegałam o nie,więc nie odpowiem na Twoje pytanie. Najlepiej przedstaw mu na wizycie swoje obawy i delikatnie wypytaj o cc na życzenie. Ja jestem po dwóch cesarkach i nie chcialabym kolejnej.

Dawno tu nie wchodziłam i widzę że coraz mniej wpisó :( u nas raz choroby a raz nie, raz lepiej raz gorzej, a tak ogólnie to mam dosyć zimy i chce wiosne !!!!!!!!!!!!!!!! Kinga jestem w szoku tak jak ty z tą alergią twojego Dominika, pozostaje ci zrobić ogródek i samej sadzić warzywa i owoce bo u nas to chyba wszystko pryskane jest, watpie zeby BIO było całkiem bio...

Gość anenia
dziewczyny, napiszcie jakie macie wrazenia po cc. ja prawdopodobnie bede miala. jestem w 31 tc , maly ulozyl sie posladkowo i lekarz powiedzial, ze jest mala szansa zeby sie to zmienilo. strasznie boje sie cc... slyszalam wiekszosc lych opinii o cc w lewgnicy. podielcie sie wrazeniami

Gość anenia
napiszcie tez o traktowaniu w szpitalu. ja chodze do dr malkiewicza, jak to jest? czy to on da mi skierowanie na cc? i jak podejda do tego w szpitalu? moze ktoras z was chocilam do dr malkiewicza i cos napisze? z gory dziekuje

Gość nice01
jesten tu u Was nowa, mam pytanie czy na nadal są sale jednoosobowe dla matki z dzieckiem w szpitalu w Legnicy? Doszły mnie słuchy, że przerobili te sale na zwykłe -nie znam nikogo kto rodził w ostatnim czasie, żeby go zapytać. Korzystałm z tej sali 10 latemu i byłam zadowolona ;-)

Sal pojedynczych nie ma sa 4 osobowe ale jak jak rodziłam to trafilam ze bylysmy we 2 jak doszla babka to nie szlo normalnie wyjsc z wózeczkiem bo praktycznie sale 3 osobowe zrobione sa na 4 wiec masakra jak trafi sie na sezon porodowy. Ja mialam robione cc ale po wywoływaniu porodu przez 4h. Operacje wspominam dobrze - znieczulenie w kregosłup nic nie bolalo i wszyscy mili i zyczliwi. Jak masz ulozenie pośladkowe to na 100% cesarka bo nie praktykuje sie juz takich porodów chyba ze male sie ustawi normalnie to bedziesz rodzic sn bez znieczulenia bo Lca nie ma tylko jest gaz rozweselajacay i nie wiem czy dziala. W sali POOPERACYJNEJ ok duzo kroplówek, przeciwbólowych lekow co chwila zmiana podkaldow, kontrola cisnienia itp. Po 17 h na nogi obmycie i zmiana na normalna sale, leki przeciwbolowe na rządanie po 12h dostaje sie dziecko pod opeke. W sumie ból minimalny przy wstawaniu ale bez bolu ty chyba operacje nie idzie przejsc. Położne bardzo mile oprocz moze jednej bardziej słóżbstki ale ok. Nie ma położnej nad swoim łóżkiem bo wiadomo to szpital z NFZ a nie prywatny. Ja do lekrza chodziłam prywatnie ale cc robil mi inny lekarz z dyżuru. Co kobiety pilnujcie to ze jak wam odejda wody to nie dajcie sobie wmówić ze czeka sie 24h jak nie ma boli porodowych, lub podobnie jak macie GBS+ bo narażacie zdrowie a raczej zycie dziecka a sa tacy zdolni lekarze co to praktykują lub jak wam wody odchodzą to lekarz jest zajęty i karze czekać nie wiadomo ile.