Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gimnazjalistka123456789

Referat z historii i wielki dylemat. Poradźcie coś. Proszę.

Polecane posty

Gość jeden facet
czy nie mozecie Roszkowskiego do reki wziac tylko Suworowa :)

Gość gimnazjalistka123456789
" czy nie mozecie Roszkowskiego do reki wziac tylko Suworowa " Mimo wszystko "teoria spiskowa" Suworowa o rozegraniu II wś przez Stalina od początku do końca jest sensowna i trzyma się kupy.

Cala polka pelan Roszkowskiego wisi za moimi plecami:) Pamietam, jak sie z niego uczylam do egz wstepnych dobre pare lat temu. Z perspektywy czasu uwazam, ze Roszkowski jest mimo wszystko "szkolny".

Gość taa niedobra pupa
Ja nie wątpię, że ZSRR było ze swej natury agresywne. Ale nie jest to jednoznaczne z wywoływaniem wojny Hitlerowi . Stalin był dużo sprytniejszy od Hitlera. ZSRR nie miało poza ogromnymi zasobami ludzkimi, odpowiednio wielkiego przemysłu, czołgów, samolotów.... Było w ogóle nie przygotowane do wojny. Swoją drogą Hitelr też miał na początku ogromne szczęście. Atakując Polskę dysponował ok. 40 dywizjami. We Fracji było ich 100 - gdyby wtedy się ruszyły - we wrześniu byłoby po wojnie.

Gość jeden facet
Belllatrix a gdzie ona jest ? :D

Gość jeden facet
Przystepny jezyk :D ONE to wiem gdzie sa ale ONA - Gimnazjum

Gość taa niedobra pupa
Ja pamiętam, że mało brakowało, a Japonia zaatakowałaby zamiast USA, ZSRR. Ale byłby wtedy dym!

och przepraszam:) to chyba powoli dopada mnie zmeczenia. Jeszcze kilka klasowek:)

Gość jeden facet
dobrej nocy

Gość Ciekawaświata240
Interesuję się historią i też muszę zrobić referat o wojnie polsko-czechosłowackiej:) Jednak z braku czasu(mam zbyt szerokie zainteresowania nie związane ze sobą) nie wiem od czego zacząć. Jak to wszystko pogodzić(i co zrobić ze sobą)? Więcej czasu poświęcam na czytanie i naukę niż na siebie i na obowiązki domowe. Gdyby ktoś podał literaturę byłabym wdzięczna