Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Under_control

Kto jest na diecie, PROSZĘ O RADĘ I OPINIĘ! MOJA DIETA :)

Polecane posty

Gość Under_control

Witam. 4 lata temu udało i się dzięki dosyć fajnej diecie schudnąć w 2 miesiące 15 kg. Byłam wtedy po ciąży i niestety trzeba było trochę wziąć się za siebie. Przez te 4 lata ( po skończeniu diety) przybylo mi 6 kg, czyli również strasznego efektu jojo nie było. Tydzień temu znowu zaczęłam stosować tą dietę, aby zejść z wagi 64 kg, na 58. Mam 170 cm wzrostu i mam 25 lat. Pytanie do dziewczyn, które znają się na rzeczy: Jak zrobić aby po skończonej diecie nie było efektu jojo? Chodzi mi głównie o stabilizację, czyli te magiczne przejście z diety do "normalności". Wiem,że nie można wrócić do starych nawyków jak np. brak sniadania, jedzenie przed snem itd. Mam dosyć fajną dietę, którą tak naprawdę wymyśliłam sobie sama. Nie chodzę głodna, a chudnę. Oto zasady tej diety: *nie słodzimy kawy, herbaty itp. *ostatni posiłek minimum 3h przed snem. *minimum 1,5 l wody niegazowanej niesmakowej dziennie PRZYKŁADOWY DZIEŃ MOJEJ DIETY: Godz. 8,00 : *kawa z mlekiem 0,5% bez cukru *serek Activia z płatkami Nestle Fitness Jogurtowe ( dosyć duża porcja) Godzina 10.30: *2 kromki chleba Fitness razowego z np. serkiem wiejskim, pomidorem, ogórkiem, sałatą, plasterkiem wędliny Godzina 13.00: *banan, 2 jabłka, 0,5kg winogron, 2 gruszki, 2 pomarańcze (do wyboru) Godzina 15.30: *ryż gotowany z kurczakiem pieczonym( bez skóry! ) lub ryż gotowany z warzywami gotowanymi, może być ryba lub pulpety bez sosu Godzina 18,00: *koktajl z jogurtu z owocami- miksujemy jogurt z ulubionymi owocami, bardzo sycący tak naprawdę wmuszamy już w siebie ostatnie łyki. DZIEŃ 2: Godzina 8.00: *kawa z mlekiem 0,5% bez cukru *cały serek wiejski Lekki 0% tłuszczu z całym pomidorem Godzina 10.30: *2 jajka sadzone z zielonymi warzywami ( ogórek,sałata itd) WARZYW JEMy do woli, lub jajecznica z 2 jajek bez tłuszczu +warzywa w osobnej miseczce Godzina 13.00: *ryż, kurczak, gotowane mięsko wołowe, ryba + bukiet świerzych warzyw BEZ MAJONEZÓW, SOSOW ITD. Godzina 15.30: *2 jabłka, banan, 0,5kg winogron, 4 mandarynki, 2 pomarańcze, gruszka lub sałatka grecka ( sałata, ser Feta, pomidor, ogorek - mozna solic, pieprzyc, BEZ MAJONEZU, SOSÓW) Godzina 18.00: *wielkaaa miska płatków Nestle Fitness z ZIEMNYM mlekiem 0,5% (zimne dlatego, ponieważ organizm żeby to strawić bedzie musiał ten posiłek "podgrzać" czyli straci trochę energii dzieki czemu chudniemy). Do woli pijemy wodę ile chcemy, można pić soki bez cukru. Na takiej diecie schudłam 15 kg w niecałe 2 miesiące, efekt jojo pojawił sie dopiero po 3 latach- SLODYCZE, SLODYCZE SLODYCZE :p Jezeli ktoraś z Was chciałaby spróbowac tej diety, zapraszam do wspólnego odchudzania i codziennie mogę wpisywać jadłospis na kolejny dzień. Dieta jest bardzo urozamicona, podałam tylko swoje 2 ostatnie dni diety, więc nie jest ona monotonna i dzika. Pozdrawiam. *

Gość Under_control
Widzę na rożnych forach,że dziewczyny próbują schudnąć około 5 kg i mają z tym problem. Ja też tyle teraz chcę schudnąć. Przewidywany czas utraty 5kg to około trzy tygodnie przy takim jedzeniu jak podałam wyżej.

ja moje 4 kg próbuję zrzucić już od pół roku i jak dotąd mi się nie udało. ale w pasie poleciały cm - wniosek - mięśnie ważą więcej :) tylko, że ja nie umiem sobie odmówić wielu rzeczy dlatego stawiam na ruch i ćwiczenia, ale mogę ci pokibicować - mam 171cm i 61,5 aktualnie

Gość Under_control
Meine Zeit jak widzisz w tej diecie jest bardzo dużo bialka , dieta ta wspiera mięsnie i skutecznie elimuje tłuszcz. także polecam ją ćwiczącym Paniom, bo daje świetne rezultaty w połączeniu z cwiczeniami :) Dziękuję,że mi kibicujesz, będę na biężąco informowac jak mi idzie. Waga początkowa: 64,2 Na chwile obecną: 6 dzień diety: waga- 62,3 :)

Gość Under_control
Acha no i zapomniałabym o najważaniejszym: Co 10 dni robimy słodki dzień w nagrodę :D Tylko zjedzmy te słodkości rano, aby organizm mógł spalić to za dnia. Ja np. jem cała czekoladę, lub kawałek tortu, ciasta itp. Pamietajmy o tym,że takie słodkie zastepuje nam 1 posiłek. :) Gwarantuję,że nie przytyjecie po takicm "obżarstwie" pod warunkiem,że zjecie to rano, a nie o 18 :)

to sie tak doczepie tyci ... ale tylko do ostatniego wpisu na ten moment :P ...slodkie nie powinno stanowic osobnego posilu, bo niepotrzebnie 'zabawiasz' ze swoim poziomem cukru

Można by było wprowadzić parę drobnych modyfikacji, dzięki którym dieta byłaby wydajniejsza. 1. Wywalić wędliny... dużo konserwantów i soli, której i tak codziennie spożywamy za dużo. Zamiast tego proponuję kupić kawałek wołowiny lub polędwicy, upiec w szklanym naczyniu w piekarniku z odrobiną oliwy z oliwek, cebulą i ziołami, pokroić w cienkie plastry i do lodówki. Masz wędlinę 2. Muesli przygotowujemy sami. Przeczytaj skład Nestle Fitness... zdziwisz się. Są dosładzane miedzy innymi. Lepiej kupić kilka rodzajów suszonych owoców, orzechy, płatki górskie owsiane i samemu komponować. Można zrobić mieszanki i do słoików na potem. 3. Owoce proponuję tylko do śniadania, dają energetycznego kopa na cały dzień, ale tez podnoszą poziom cukru, bo to są węgle proste (fruktoza), a nie złożone. Do 12 się najlepiej pali cukry proste. 4. Warzywa, jeśli gotowane, to na parze. Gotowanie w zupie lub w wodzie podnosi ich indeks glikemiczny, zwłaszcza marchewki. 5. Na wieczór lepsze są same węglowodany złożone, bez owoców. Ewentualnie może być dodatkowo jogurt naturalny 0%.

Gość Under_control
Możliwe, wędlinę jadam rzadko max.2 dni w tygodniu.I to tylko plasterek do kanapki :) Poza tym, ja podałam przykładowe 2 dni, Nestle Fitness mi smakują ( bez musli). Nie lubię musli. Poza tym ta dieta mi się sprawdziła i tak mam już ułożony plan dnia. Owoce jem kiedy chce, te posiłki można zamieniać między sobą. Np. dziś na śniadanie zjadłam pieczonego kurczaka z ryżem, bo miałam straszną ochotę na ryż, który uwielbiam :) Dieta nie jest monotonna, można jeść: *owoce *warzywa *chlebek razowy *soki *jogurty *płatki lub musli jak kto woli *ryż *mięso gotowane lub pieczone lub grillowane ( wołowina, kurczak, cielęcina itd) *sery białe, twarożki, serki wiejskie itd *jajka *placuszki otrębowe *mleko z niską zawartością tłuszczu i wiele innych Grunt to jeść często i małe porcje. Choć na obiad zwykle jem solidną porcję ryżu, warzyw, kurczaka grillowanego ( najlepiej pierś) można solić ( z umiarem), pieprzyć, używać przypraw i ziół, które przyspieszają trawienie. Polecam czosnek i zioła prowanasalskie ( bazylia, tymianek, oregano) :)

Jeśli Ci służy, pogratulować, ja tylko wyrażam swoją subiektywną opinię na jej temat. Zauważ, że jej nie skrytykowałem, wypunktowałem jedynie to, co według mnie, byłoby dobrym jej "tuningiem". Pozdrawiam.

Gość Under_control
Ależ ja Ciebie nie skrytykowałam, tylko napisałam,że nie lubię musli :P

Gość Under_control
Bazienka: tak naprawdę mozesz komponować dzień tak jak lubisz, z tych produktów co wymieniłam. Podam Ci przykładowe moje dni: 8.00- jogurt Activia z 5 pokrojonymi truskawkami+2 łyżki płatków np. Nestle Fitness albo musli + kawa z mlekiem 0,5% 10.00- koktajl z ulubionych owoców zsmiksowany z jogurtem naturalnym-bardzo sycący 13.00- kasza gryczana/ryż/kuskus/ z gotowanymi warzywami, grillowanym/pieczonym mięskiem 15.30- 2 jajka sadzone z michą pomidorów z cebulką lub z ulubionymi warzywami ( warzyw świeżych jesz do woli-nie ma limitu) 18.00- 2 kromki ciemnego pieczywa z twarożkiem/serkiem wiejskim/plasterkiem wędliny/warzywami świeżymi, jajkiem, bez masła oczywiście BAZINKA podaję Ci listę rzeczy ktore MOŻESZ JEŚĆ i sama skomponuj swój dzień dietyz tych produktów, ważne abyś jadła to co napiszę : MOŻNA JEŚĆ: *mleko 0,5% *serek wiejski *twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, twaróg lekki nie pełnotłusty *grillowane lub pieczone lub gotowane mięso ( kurczak, wołowina, polędwica) *wszystkie warzywa *płatki lub musli *otręby owsiane *jogurty naturalne *serki Activia *owoce *soki owocowe *herbatę bez cukru *kawę bez cukru może być z mlekiem *wodę niegazowaną *chlebek razowy oby był ciemny *jajka *ryż *kasza gryczana/kuskus *pieczonego kurczaka bez skórki *jajecznica bez tłuszczy smażona na teflonie *jajka sadzone, na miękko, na twardo bez majonezu *placuszki owsiane *ser biały JEŻELI KOMUŚ NIE PRZECHODZI ZWYKŁA NIESAMKOWA WODA MINERALNA PRZEZ USTA, PROPONUJĘ DO 1,5L BUTELKI WŁOŻYĆ 3 PLASTERKI CYTRYNY I MAMY WODĘ CYTRYNOWĄ. NIE WOLNO KUPOWAĆ WÓD SMAKOWAYCH PONIEWAŻ ZAWIERAJĄ KONSERWANTY I CUKIER I TAKA WODA NIE MA JUŻ 0 kcal TYLKO DUŻO DUŻO WIĘCEJ. NATOMIAST CYTRYNA NIE JEST KALORYCZNA I BEZ OBAW SCHUDNIEMY NA WODZIE 'NASZEJ" CYTRYNOWEJ :)

Gość Under_control
Pochwalę się a co mi tam:P Stanęłam rano na wadze- 61,6:) Jeszcze trochę....

witam:) prawda jest taka, ze im mniej tłuszczyku do spalenia tym trudniej waga leci... im mniej ważysz tym większy wysiłek w schudnięciu... Ja kiedyś odchudzałam się z mamą, w ciągu trzech miesięcy identycznej diety ona schudła 15kg, a ja 7kg mniej- bo ona miała nadwagę a ja nie...

Gość Trener Wellness
Zapraszam na bezpłatny e-kurs ,,Zdrowa Rodzina- Indywidualny Program Ochrony Zdrowia". Można się na niego zapisać na stronie www.1-szy.net/ambasadazdrowia Polecam również moją stronę www.ambasadazdrowia.mycali.biz Razem możemy osiągnąć wspaniałe rezultaty,nauczyć się nowych nawyków żywieniowych,osiągnąć idealną wagę,wyglądać i czuć się wspaniale.