Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajusienska 2222222

Planujemy wrócic za 5lat do PL.jak zaiwestowac pieniadze?mieszkanie w pl, ziemia

Polecane posty

Gość kajusienska 2222222
6 tys odsetek? z jakiej kwooty sa to odsetki i jaka lokata? podpowiedz moze bysmy tez tam przenesli

Gość kajusienska 2222222
my glowy raczej do firmy swojej bysmy nie mieli. mieszkamy w wwarszawie w polsce wszystko tu juz praktycznie jest ciezko sie wbic w rynek, duzo latwiej z takimi pieniedzmi zrobic cos na pipidówie.

Gość el kitty cato
300tys funtow, lokata 5% (ale zdarzaja sie i lepsze)

Gość alalalalalaalllaalalaalalalal
300tys skad tyle naciułaliscie tych funtów ile macie klat? podziwiam.,

Gość ihaaaaaaaaaaa
po h.... tu wracac do pensji 1300zl

Gość Przejadacie 400 funtow na mies
We dwoje?to pewnie jestes tak gruba ze masz wlasny kod pocztowy?! :D

Gość kajusienska 2222222
poprostu dobrze i zdrowo jemy dlatego tyle wychodzi. akurat chyba realiow nie znasz bo wlasnie z braku kasy ludzie kupuja tluste paczki i hamburgery istadsa otyli, wiec jak wydajemy 400 nie znavczy ze jestesmy grubi a wrecz przeciwnie.

Gość bele de jour
400 funtow na jedzenie to wcale nie jest tak duzo.

Gość z tym wynajmowaniem nie tak
rozowo. POwiedzmy,ze kupisz kawalerke za 200 tys, bedziesz wynajmowac za max 1000(jesli ja wypsazysz w meble, pralke, lodowke itd ) + oplaty, z ktorych nic nie masz - podatek, masz 900, rocznie powiedzmy góra 11 tys x 5 lat =55 tys a przeciez kredyst ma tez odsetki. Miszkanie wynajmowane sie niszczy i czasem sie rozne rzeczy psuja, masz poza tym wciaz klopot na glowie. Wiem, bo sama wynajmuje 2 i jest to marny biznes. Juz lepiej na jakas lokate.

Gość bajabuj
my z mezem wzilismy kredyt na 100 tys euro i wybudowalismy w Polsce dom. mamy duza dzialke, dom wyposazony, kredyt juz prawie splacony:) z tym, ze my mieszkamy i mieszkac bedziemy w irladnii. moj maz jst irlandczykiem i tu tez mamy dom. a dom w polsce jest przznaczony na wakacje i swieta ktore spedzam w polsce. kto wie, moz na starosc tam wjedziemy:)

Gość autorko ktos ci
pytasz na jaki cel, a czy to wazne dla ciebie po co na te pieniadze, ja wiem co chce z nimi zrobic i nie musze pytac ludzi na forum

Gość kajusienska 2222222
glupio madra istoto powyzej. ja sie pytam jak i w co zainwestowac duza gotowke by jak najlepiej na tym wyjsc za 5 lat. cos jeszcze ci wytlumaczyc?

Gość Rozum se kup

Gość kajusienska 2222222
probujesz byc smieszna czy jak? :O

Gość malafiglarna
do autorki: mozna wiedziec gdzi pracujecie, ze zarabiacie taka duza kase???

Gość autorko ktos ci
sama mnie pytalas na co chce przeznaczyc moj kredyt, jak masz skleroze to zajrzyj na pierwsza strone topiku, glupia nie jestem, gdybym nia byla to zachowywala bym sie dokladnie jak ty co do twoich oszczednosci, to czy moge wiedziec w jakiej pracy bezmozgi takie jak ty tyle zarabiaja, przeciez to oczywiste, prostytucja sie tu dobrze jeszcze trzyma

Gość el kitty cato
no tak, widze, ze wiekszosc mysli, ze za granica to tylko zmywak jest szczytem marzen dla Polaka... :-O

Gość kajusienska 2222222
prostytucja? hmm to juz wiemy czego macie oszczednosci. doopa zarobilas skoro jedyny pomysl na zarobek taki ci sie nasunal :D moj maz prowadzi zlobek/ przedszkole. Anglicy sa gotowi wydac nawet 1500f za miesieczna opieke wiec po oplaceniu pracownikow jest to wciaz bardzo oplacalne. Ja jestem tlumaczem przysieglym dobrze znanym w londynie i z polecen mam duzo tlumaczen np aktow slubu czy urodzenia. mam tez swoj skle na ebayu.

Gość uk lady
Ty dziewczyno,po polsku ledwo sie umiesz porozumiec,sadzisz takie bledy,ze az oczy bola i jestes tluamczem przysieglym?pogratulowac...

Gość juz po nicku widac
kim jestes

Gość gyrusvhncj \lkadjvkzcn
23:26 [zgłoś do usunięcia] kajusienska 2222222 max no to pomysl podobny do tego mojego by mieszkanie na kreche kupic a z wynajmu kredyt by sie splacal a my bysmy odkladali tepa cipa

Gość el kitty cato
zazdrosc przez frustratow przemiawia. :-O jak sie komus powiedzie, to go zjedza, wyzwa, opluja. tacy wlasnie sa Polacy - chyba jednak nie ma po co do Polski wracac :-O.

Gość te ello kity czy cos tam
a ty to znasz autorke osobiscie czy wierzysz na slowo a moze sama nia jestes>?

Gość dokladnie tak jest
niektorzy mysla,ze Polak jak wyjechal to tylko siedzi na zmywaku.A jesli juz dobrze zarabia to napewno sie kurwi.Co z wami jest ludzie,ze tak lubicie opluwac rodakow?Zamiast sie cieszyc ze niektorym sie udalo,pracuja na wysokich stanowiskach,w swoim zawodzie,ze nie zarabiaja tylko najnizeszej,nie mozecie powiedziec -napisac czegos milego??Oplujecie siebie sami a nie ublizacie innemu.Wstyd.

Gość el kitty cato
nie znam autorki, ale mi sie powiodlo za granica (skonczylam tu studia, mam bardzo dobra prace) i ... ograniczam kontakty z Polakami (zarowno w UK, jak i w Polsce), bo tylko jad sie leje, i z jadu kaluza.... :-O

Gość el kitty cato
zjadlo moj post... bronie autorki, choc jej nie znam, poniewaz znam jej bol. Mi tez sie bardzo dobrze powodzi za granica (skoczylam studia, mam bardzo dobra prace; mam duze zyski ze swoich inwestycji) i tyle juz jadu i zawistnych komentarzy juz sie nasluchalam pod swoim adresem od Polakow, ze az brak mi slow. Oczywiscie tez insynuacje o prostytucji, o zmywakach, o zdrajcach ojczyzny.... :-O jad, jad, jad :-O

Gość kajusienska 2222222
Usmialam sie z niektórych postów jak jad i polska zazdrość przez niektórych przemawia. śpiesze was powiadomic ze zycie polaków w uk nie kończy sie na szprzataniu mieszkan angielkim lekarzom ani u pracy u hindusa na czarno w sklepie :D

Gość Dorotka31
Obawiam sie tylko ze mozesz wrocic do Polski i zdac sobie sprawe ze tutaj zyc sie nie da.. I znow wrocisz do UK. Ja tak wlasnie mialam.. Kupilam mieszkanie z mezem w PL, wrocilismy z duzym kapitalem. I po dwoch latach wrocilismy do Uk. W Polsce ciezko sie zyje niestety..

Gość smartiessss
jak wam zostaje 5 tys funtow miesiecznie to co kilka miesiecy mozecie kupowac za gotowke mieszkania, sutereny czy garsoniery za gotowke i wynajmowac studentom.!!!!!!!!!! nie bierzesz zadnej pozyczki a w Polsce pieniadze beda sie odkladac z wynajmu. Trzeba tylko szukac okazji w miastach z uniwerkami a uwiez mi takie sa!!!!!!!!!

Gość kajusienska 2222222
smaries i dorotko dzieki za odpowiedzi :) tez sie cholernie boje powrotu, jak my sie tam odnajdziemy :( tu ide do tesco i klade do koszyka wszystko na co mam ochote i nie martwie sie ze przy kasie będe musiala zaplacic 40 funtów. A w Polsce? Zarabiając 2 tys dwa razy trzeba wszystkie zakupy przemyslec bo zostawic na takich spozywczych zakupach 300zl to czasem 1/5 miesięcznej harówki. :(