Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama'88

mamusie z 88 rocznika

Polecane posty

waga może i dobra ale chcę popracować nad brzuszkiem, tylko motywację mam taką silną że... :( mama_88 a cóż to za ciekawy film będzie dzisiaj o 21? Bo ja mam zamiar oglądać Pokojówkę na Manhatanie :) Lubie takie lekkie romansidła a jeszcze w dodatku z J.LO. :) eh, nastolatka się we mnie odezwała :) Dziewczyny wracam w tym roku do szkoły (wiem, że pisałam że studiuję, ale to było po to, żeby się tamte dziewczyny od nas odczepiły ;), prawda jest taka, że rok studiowałam ale nie dałam rady i po roku przerwałam). I tak się cały czas zastanawiam na co? Pierwotna myśl była taka, żeby wrócić na administrację, semestr miała bym zaliczony... Ale z drugiej strony zawsze chciałam być nauczycielką, do tej pory o tym marzę... Myślalam o filologii polskiej, ale tam podobno tyle czytania, że nie wiem czy przy dwójce bym dała radę :( poza tym w okolicy nie ma zaocznych, musiałbym dojeżdzać ze 150km :( a dzienne z przyczyn oczywistych odpadają :( no to sobie wymyśliłam filologię angielską na kolegium nauczycielskim i już sama nie wiem :( jestem w totalnej kropce :( za dużo rzeczy mnie interesuję, ale nic w takim stopniu, żeby się bez zastanowienia na taki kierunek zdecydować... Korci mnie ten angielski ale nigdy nie byłam w nim orłem, jakaś debilnie słaba też nie i już sama nie wiem... :( może Wy dziewczynki macie jakieś pomysły?

Atramka ja będę oglądać na hallmarku Gorączkę weselną. Co do studiów to ja marzę o tym żeby iść na pedagogikę ewentualnie na psychologię. Zjadłam właśnie późny obiad ale za to jaki pyszny. Zrobiłam kotleciki mielone nadziane pieczarkami,serem żółtym i szczypiorkiem. Do tego ziemniaki z piekarnika i suróweczka. Pyycha :D

mama_88 Ty to jakąś kucharką powinnaś zostać, chyba stworzę osobny topik z przepisami i Ciebie jako pierwszą tam zaproszę, albo poproszę Cię o przesłanie mi Twojej książki kucharskiej mailem ;) ja też ostatnio robiłam mielone ale nie takie z bajerami jak Ty, chętnie bym się wprosiła na taki obiadek... ;)

U nas ostatnio byla taka pogoda super, ze szkoda w chacie siedziec,ale zaraz to pewnie burza bedzie.... Jesli chodzi o te pomidorki, to kroje pomidory, cebule, dodaje sol i pieprz, mieszam i wtedy dodaje smietane kremowke, daje sporo pieprzu bo u mnie wszyscy lubia ostre:) i najlepsza schlodzona:D Co do pierszej ciazy to przytylam ponad 20 kg, co o dziwo udalo mi sie zrzucic, w drugiej nie cale 15 kg i troszku jeszcze mi zostalo niestety:( W sumie to nie wiem, co ze soba zrobic, u mnie tak goraco..... ufff...

U nas ostatnio byla taka pogoda super, ze szkoda w chacie siedziec,ale zaraz to pewnie burza bedzie.... Jesli chodzi o te pomidorki, to kroje pomidory, cebule, dodaje sol i pieprz, mieszam i wtedy dodaje smietane kremowke, daje sporo pieprzu bo u mnie wszyscy lubia ostre:) i najlepsza schlodzona:D Co do pierszej ciazy to przytylam ponad 20 kg, co o dziwo udalo mi sie zrzucic, w drugiej nie cale 15 kg i troszku jeszcze mi zostalo niestety:( W sumie to nie wiem, co ze soba zrobic, u mnie tak goraco..... ufff...

u mnie też upał i zaczyna grzmieć. Pomidorki robię tak samo tylko dodaje jeszcze ogórka kiszonego i zamiast kremówki daję kwaśną śmietanę.

Atramka a brzuszki to swoja droga:) No upał maakryczny nawet sie wychodzic niechce

hej hej! Nareszcie zrobiło się trochę chłodniej. Miałam już dosyć tej gorączki. Atramka i co wymyśliłaś w zwiazku z tymi studiami? Dziewczyny jak to było u was z miesiączkami po porodzie? Ja po pierwszym dostałam jakoś po pół roku a teraz dostałam w dzień matki i to minęło dopiero 6 tygodni od porodu i zastanawiam się czemu tak szybko dostałam przecież karmię piersią. A dzisiaj znowu zaczęło mi tak delikatnie lecieć i nie wiem czy to już kolejny okres,trochę szybko przecież od zeszłego minęło dopiero trochę ponad dwa tygodnie.Muszę się chyba wybrać do gina.

Pierwsze karmilam 3 tyg. i @ dostalam w szesc tyg. po porodzie( polog 5 tyg.-tydz. przerwy i okres, regularny od tego czasu przez pol roku, co 28 dni), potem roznie.... Drugie karmilam 6 tygodni, polog 5 tyg. okres po 11 tyg.od porodu,nastepny po 20 dniach- potem dosc regularny... Z poczatku po porodzie moga byc nieregularne, ale nie wiem jak to przy karmieniu piersia.... dlatego jak masz mozliwosc konsultacji z ginem to skorzystaj:) pozdrawiam:)

hej:) U nas dzis wkoncu pochmurno Mama 88 ja dostałam 6 tyg po pierwsza i kule boli bardzie jniz przed porodem Kochane jakim kremem smarujecie wasze pociechy tzn jakim faktorem pozdrawiamy:)

hej, wreszcie jestem... :) wczoraj była u nas burza, myślałam, że pogoda troszkę się opanuje, a tu znowu dzisiaj taki gorąc :( mama_88, po pierwsze w sprawie studiów nic konkretnego nie postanowiła, ale chyba nie zdecyduję się na filologię, bo boję się, że mnie to nie wciągnie, a nie chcę już ryzykować kolejnego roku... Więc chyba wrócę na administrację, zaprzepaszczając tym samym moje odwieczne marzenia o byciu nauczycielką... niestety... :(, a co się tyczy okresu, gdy starsza córcia skończyła miesiąc ja znowu zaszłam w ciążę, więc okresu nie dostałam, a jak urodziłam drugie dziecko to zaczęłam brać cerazette, poza tym karmiłam piersią przez rok i okresu nie miałam, dopiero po karmieniu, czyli jakieś trzy miesiące temu przerzuciłam się na inne tebsy i po dwóch opakowaniach dostałam "coś" co mogłoby przypominać okres... Właściwie była to jakaś ciemna, prawie czarna wydzielina, ale myślę, że po trzyletniej przerwie musi mi się to jakoś uregulować... A jeśli chodzi o krem to ja moje smaruję balsamem do opalania Eva sun dla dzieci 30. W piątek tylko kąpały się w basenie, i ich nie smarowalam i praktycznie całe południe do jakiejś 15 były na słońcu, biegały sobie na golaska i tak ich spaliło, że aż się wystraszyłam wieczorem, ale wysmarowałam je balsamem Nivea dla dzieci i było ok, trochę ich tylko szczypało

atramka- tak miesiac po porodzie zajsc w nastepna, to musialo byc ci ciezko.... ale teraz to masz penie wesolo:D :D Ja mialam juz dosc samodzielnego synka, jak zaszlam w druga ciaze, jeszcze przyplatal sie po drodze szpital... gdyby nie moja mama to ja nie wiem jak by to bylo:)

no teraz to jest wesoła, czasem nadal ciężko, ale myślę że najcięższe momenty mam już za sobą, a też nie było łatwo, jak Młody miał miesiąc to starsza córcia wylądowała odwodniona w szpitalu na rotawirusy... Nawet nie mogłam jej odwiedzać bo karmiłam piersią Małego :( okropna sytuacja :( w marcu złamała rączkę i znów szpital, ja nadal karmiłam więc też nie mogłam z nią być :( Ciężko było :( i oby nigdy więcej już żadnych szpitali!!!

a teraz zaczynają już łapać kontakt ze sobą, także już jest fajnie :) przyznam że druga ciąża miała być troszkę później w planach, ale teraz cieszę się, ze wyszło jak wyszło, bo nie wiem czy świadomie zdecydowałbym się w tej chwili na drugie dziecko

No u nas byla pierwsza wpadka, a ja zawsze chcialam zeby roznica miedzy dziecmi nie byla wieksza niz 3 l, najwazniejsze, ze dajesz rade, a teraz to juz tylko z gorki:) Pozdrawiam:)

do mama '88 "robiłam kotleciki mielone nadziane pieczarkami,serem żółtym i szczypiorkiem. Do tego ziemniaki z piekarnika i suróweczka. Pyycha" a napiszesz mi jak to robisz? bo wygląda na ciekawe :)

mała mi przepraszam że tak późno ale jestem ostatnio zalatana. Przygotuj sobie mięso tak jak na mielone. Pieczarki i cebule drobno posiekaj,podsmaż,dopraw solą i pieprzem. Jak wystygnie dodaj pokrojony szczypior. Na dłoni uformuj sobie taki placek z miesa połóż na to trochę pieczarek i kawałeczek sera,uformuj klopsika uważając żeby farsz był w środku,obtocz w bułce tartej i smaż. Smacznego.

Dzięki bardzo za przepis :) dzisiaj sobie zrobię :) widzę, że nasz topik przygasł.. szkoda, odzywajcie się :)

hej dziewczyny. Co tam u was? Jak wam mijają wakacje? Pozdrawiam gorąco (albo może lepiej zimno w taki upał :D )

Witajcie, Jestem mamą z Majówek 2008 i odkryłam kilka ciekawych produktów, którymi się zachwyciłam i które stosuję od ponad roku. Głównie interesowała mnie kwestia zużytych pampersów i ich zalegania na Ziemi 500lat zanim się rozłożą... Wynalazłam więc pieluchy wielorazowe- Super w użyciu, chłonne, mięciutkie :) Bardzo podobne do tych dostępnych na naszym rynku firmowych- Fuzzi Bunz czy Bummgenius, tylko o 70% tańsze !!!! Ponadto getry i legginsy- śliczne i idealne do tych pieluch... Ostatnio natomiast będąc na etapie nauki nocnikowania wynalazłam w USA majteczki treningowe- bawełniane- sprawdzają się super :) :) Zajrzyjcie tu, bo warto http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=47077 Pozdrawiam Karola ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 Ludwiczek, ur. 5 maja 2008 o godz 10.55, 3500g, 57cm ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 Mateusz, ur. 5 lipca 2003o godz 23.23, 3260g, 58cm ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 Wiecznie: "Ja siam!!!" i "To mooje!!!" :) :) :)