Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama'88

mamusie z 88 rocznika

Polecane posty

lola witaj jeszcze niedawno tez byłam jedna z grudnióweczek:)czesto was podczytuje U nas tez brzytko i siedzimy domu Kacper spi Ja wam zazdroszcze ze tak lubicie gotowac bo ja wprost niecierpie Kacper był raz tak konkretnie chory w ciagu tych 6 mies to antybiotyk dostawał na zapalenie oksrzeli Atramka co do ubioru po domu to ubieram go po domowemu nie jakos elegancko albo body jakies sweterek i spiszki albo sresik jakis Atramka a nie pomyslałas tez o chulajchopie:) Ja waze mniejniz przed ciaza ale za to mam duzo roztepów na brzuchu

myślałam, miałam sobie wczoraj kupić ale jakoś wstydziłam się przez miasto z nim paradować :P A uważasz, że taki zwykły dla dzieci wystarczyłby? Czy musi być taki z wypustkami?

ja rozstępy też mam ale nie są bardzo widoczne, mam za to brzydki obwisły brzuszek, szczególnie w okolicach pępka :( no i po karmieniu z piersi zrobiły mi się (jak my to z Mężem mówimy) piersiątka :)

No to jakie najlepiej wdrozyc w zycie cwieczenia, zeby cos pomoglo na zrzucenie wagi? Ja sie nie znam na tym wogole.... zbedne kg mam po ciazach, no i po slodyczach, ja jeszcze kombinuje jak zastapic czyms nietuczacym chec na slodycze, ale czym? Jak owoce tez maja jakas ilosc cukru.... musze dodac, ze wczesniej jakos nie ciaglo mnie do slodkosci, tylko po ciazy tej ostatniej jakos tak mam, a przed @ to dopiero masakra, nie wiem jak to przy tabletkach bedzie...

ja obmyśliłam taki plan: co drugi dzień rowerek stacjonarny, jakiś 30-40min, plus codziennie 8min abs, plus skakanka, no i minus słodycze a i plus duużo wody! :) fajnie to wymyśliłam? :P

oj atramka ja bez słodyczy nie dam rady. I uwielbiam piec więc ktoś to musi później zjadać :) ja waże 63 kg przy wzroście 170 cm a marzę o tym żeby mieć 55kg.

ja też nie dam rady bez słodyczy! ale troszkę muszę się ograniczyć bo zauważyłam, że ja mogę tylko na słodyczach cały dzień przeżyć :P a jeśli chodzi o pieczenie to ja też uwielbiam, Mąż mnie już gania po co ja tak piekę wkoło :P nie raz już reszta ciasta lądowała w misce psa... ;)

kurcze atramka normalnie jak u nas :D czasem piekę tylko dla własnej przyjemności,nawet jak nikt nie ma ochoty tego jeść i często zjada to nasz Azorek :D

ach te chłopy nasze, nie doceniają faktu, że mają takie Skarby w domu :)

dziewczyny, ale Wy dzisiaj zarobione jesteście ;) Moje Skarby już śpią, Mężulek ogląda tv a ja wpadłam, ale widzę, że nie ma z kim pogadać :( ja byłam dzisiaj z Młodym na spacerze ponad 5km! Do tego nas burza po drodze złapała i zmokliśmy trochę... Ale Mały już śpi, mam nadzieję, że nic mu nie będzie. Maja też już wróciła i śpi :) a ja idę poczytać trochę bo coś tu pusto, więc do jutra kobietki moje, miłej nocki, papa :*

Atramka mysle ze zwykła by starczyła:) A co do brzuszka to tez biodrówki nosic to masakra a o moich piersiach to ja nawet niespominam bo jestem nimi załamana Mysmy tez skorzystali z małego słoneczka i chwiel posapcerowali

Wrocilam wlasnie od mamy, Hubert chyba ma uszka chore, zaraz mu zakropilysmy kropelkami i bede czekac na efekty, na szczescie nie ma jeszcze goraczki, wiec moze w pore uda sie jakos rozwiac chorobsko :( Jeszcze bylam na zakupach, bo jak juz bylam na miescie to zaraz trzeba bylo rakiete pamperow wziac:D U mnie standard- dzieciaki kolo 22 ida spac, ale same i nie trzeba ich lulac... Ehh... maluchy zasna, ide wziac prysznic i w kimono... :* papapa caluski 102...:*

hej dziewczyny. Weszłam na chwilę żeby życzyć wam dobrej nocy. Mąż ogląda teraz mecz a o 23 będziemy oglądać horror na tvn. Uwielbiam horrory :D ale nigdy ich nie oglądam jak jestem sama :D buziaczki dla Was kochane.

hej dziewczyny. Weszłam na chwilę żeby życzyć wam dobrej nocy. Mąż ogląda teraz mecz a o 23 będziemy oglądać horror na tvn. Uwielbiam horrory :D ale nigdy ich nie oglądam jak jestem sama :D buziaczki dla Was kochane.

oj ale mi tego nawyskakiwało. Sorki ale coś mi się tu pierniczy :)

Gość kingaaa88
tez jestem rocznik 88 i mam (tu was pewnie zaskocze) trójke dzieciaczków :)

kingaaa88, mi sie tez marzy jeszcze jedno dziecie:) ale trzeba mierzyc sily na zamiary... ja jestem cale dnie sama z chlopakami,ooo dzis nawet noc spedze sama- wiec moze kiedys... jak maluchy juz odchowane beda.... A wogole to jak sobie radzisz, ja z dwojeczka czasem mam niezly mlyn, dobrze, ze na spacerze starszy trzyma sie wozka, a w domu jest bardzo samodzielny.... pozdrawiam

hej:) Ja tez mama jakie uzywasz krople do uszek one sa na recepte??? Własnie jakich pampersów uzywacie?? Mój Kacper ma okres ze teraz zasypia po 20 a wstaje po 6 ;/ Mama88 ja nienawidze horrorów komedie moge ogladac non toper Własnie macie moze jakies linki fajnych sklepów z ubrankami dla maluszków Kinga witaj:) Hehe 3 to jeszcze nie tak sle ja mam kolezanke co jest w naszych wieku ma 4 i w drodze kolejne

Gość kingaaa88
Hej. Jak sobie radze? Jakoś musze ;) ale tak naprawde nie jest najgorzej. Ze starszym synem nie mam problemów, ma 4 lata wiec jest w pełni samozielny. Przyznaje ze z synem to była wpadka, ale wcale nie zaluje. Drugi dzidziuś był już planowany, bardzo pragneliśmy coreczki. No i trafiła nam sie córeczka, nawet podwójna hihi Urodziłam bliźniaczki 20 sierpnia 2008 roku więc niedlugo skończą 2 latka. Olek dużo mi pomaga, jest naprawde uczynnym i mądrym chlopcem, a przede wszystkim grzecznym. Lubi bawić się z siostrami. Dziewczynki też są bardzo rezolutne. Czasami wiadomo jest mlyn jak to z dziecmi. Zaczna sie bic, pluc o jakas zabawke, ale na ogol rzadko sie to zdarza- na szczescie. Jestesmy po slubie 4,5 roku. Mąz pracuje za granica, w Niemczech, ale ieszkamy przy grannicy wiec normalnie wyjezdza rano do pracy i wraca o 16. Mamy swoj domek. Dostalismy od moich rodzicow dzialke i pomalu sobie stawialismy. Jeszcze jest duuuzo do zrobienia, cała góra do wykonczenia, ale na dole w miare mieszkamy. Nie narzekam na nic, jest mi dorbze jak jest ;-)

jestem :) a zgadnijcie o której moje usypiają? ... otóż kładę ich o 17 i zazwyczaj miedzy 17 a 18 już sobie smacznie śpią, a wstają między 5 a 6, czasem później, czasem wcześniej, ale też już się przyzwyczaiłam :) rano i tak musiałabym wcześnie wstać a tak to wieczorem mam jeszcze dużo czasu, zeby porobić sobie wszystko na podwórku a roboty jest do chol... :P kingaaa88 my też już mamy swój domek, tylko że parterowy więc cały już wykończony :) działkę też dostaliśmy :) a co do pieluch to ja polecam bella Happy :) moje w życiu jeszcze nie miały na sobie innej :) Córcia ma już dwa 25 m-cy i zaczyna wołać kiedy robi kupkę więc będę chciała ją w lecie całkiem oduczyć, mam nadzieję, że się uda :) kurcze ale Wam zazdroszczę takich grzecznym dzieci, moja córa to jest taki urwis, wszystko zabiera, o każdą zabawkę są kłótnie, muszą mieć dwie identyczne a i tak czasem jest bitwa :( sama już nie wiem jak sobie w takich sytuacjach radzić, zazwyczaj daję temu które sobie pierwsze wzięło zabawkę, albo każe jej przynieść drugą i się zamienić jak Bartek będzie chciał, czasem pomaga :P I na spacerkach też jest taki urwis, ucieka, piszczy... Wiem że musimy ją przytemperować bo to już najwyższa pora, ale charakterek ma więc będzie ciężko :(

Kropelki Antotalgin, sa bez recepty, dopiero lekarz jutro malego obejrzy, wiec jakos musze przetrwac, jeszcze nie ma goraczki to moze bedzie ok. Ja uzywam zwyklych Dada z biedronki, moj starszy byl uczulony nawet na orginalne pampersy i probowalam wszystkie, najlepiej wlasnie tolerowal te z biedrony, dlatego dla mniejszego tez je uzywam, nie sa drogie i jestem zadowolona:) Mezus ledwo nad ranem wpadl, zdrzemnal sie i juz dalej do pracy... jedno spi, a drugie grandzi i rozwala zabawki... a ja na razie leniwie sie.... Milego dzionka:D

My tak na szybko bi idziemy na spacerek:) Kingula to tym bardzije cie podziwam ze dajesz rade majc blizniaków Ja uzywam gaga z tesco JKa tez mama a jakich rozmairów uzywasz?? i za jaka cene??

Zielone dada 7- 18kg, cena:27, 99. My ze spacerku niestety nici....:( A wracajac do grzecznosci dzieci... mniejszy jest naprawde jak na takiego malucha to grzeczny, za to starszy samodzielny, ale rozki tez pokazac umie... najgorzej martwi mnie to, ze da jakos zabawke mniejszemu czy zagaduje do niego, ale jak Hubi go dotknie to jak by dilery jakiejs dostal, zaraz sie drze, ze Hubert go zaczepia i wogole... leci juz 8 mc, a tu nic sie nie zmienia, tlumacze Filowi, ze maly chce sie z nim bawic, ale do niego nie dociera, mial ktos tak moze?

u mnie odwrotnie! Jak starsza np podejdzie do młodszego i bierze go za rączki bo gra muzyka i np chce potańczyć to Młody wpada w panikę :P

Mlodszy za starszym tez az sie trzesie, jak placze czy marudzi to Filip go rozsmiesza i po chwili jest ok, tylko jak go dotknie raczka czy nozka to zle, czasem nawet pojdzie i da mu buziaka czy "czesc",ale to takie jakies wymuszone.... Moze jak zacznie chodzic, to bedzie lepiej....:)

Gość '82
hej dziewczyny! no ładnie ładnie, ja jestem 82 rocznika a dzieci ani widu ani słychu! podziwiam Was że tak wcześnie się zdecydowałyście. Ja w waszym wieku studiowała, szalałam i nie myślałam o pieluchach. Teraz dopiero zaczynam :) Mam męża to na dziecko czas. Pozdrawiam mamy z '88 :)