Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewka Mi

Gołąbki bez zawijania Knorr- robił ktoś ?

Polecane posty

Gość Ewka Mi

Jak wyżej :-) Dobre to jest?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewka Mi
nikt ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona no takie jak z tych fixow z tematu. bzdurcia --> chcesz sie znowu czepiac to prosze cie bardzo ale ja sie poważnie pytam :O nigdy nie robiłam tych z fixów i jestem ciekawa, bo bez zawijania to tylko nietradycyjne przychodzą mi do głowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bzdurcia --> jak na serio pytasz powaznie to ci odpowiem. robisz farsz jak do golabkow (z miesa mielonego wieprozow -wolowego, jajka, ryzu gotowanego, bulki tartej, cebulki, pieprzu, soli i majranku) tylko ze kapuste kroisz drobno i mieszasz z farszem. ksztaltujesz golabki jak kotlety mielone i robisz do tego sos pomidorowy z koncentratu z maka i smietana. polecam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robię takie same jak Zdesperowana, jak np. zostanie mi cwiartka kapusty i nie mam co z nią zrobic. Do farszu oczywiście daję ugotowaną i poszatkowaną kapustę. Smakiem nie różnią się od tradycyjnych gołąbków. ale wolę te tradycyjne. Ale ta wersja bez zawijania - o wiele szybsza no i odpada problem zawijania(nie wszyscy porfią, moja koleżanka np. zawsze albo za bardzo ugotuje kapuste i liście jej się rwą, albo za mało ugotuje i łamia się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aha, to już wiem, robię podobnie, tylko piekę je w piekarniku obsmażone wcześniej i podlane bulionem, a do tego robię sos pieczarkowy osobno :) spróbuję z twojego przepisu, zawsze to miła odmiana, dzięki 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja nie widze roznicy miedzy pieczonymi w piekarniku a podsmazonymi i gotowanymi na patelni w sosie. i rzeczywisie po obsmazeniu zalewam woda i gotuje z kostka rosoowa, listkem laurowym i zielem angielksim a pod koniec dopiero dodaje koncentrat i zageszczam maka. wagowo kapusty i miesa mielonego powinno byc mniej wiecej tyle samo. ryzu tak okolo 1/3 objetosci farszu. zawsze wszystko robie na oko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
znam tą stronę, faktycznie fajne tam przepisy, już kilka razy robiłam jedzonko stamtąd :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja też daję kaszę mannę do moich gołąbków, ona bardziej "spaja" gołabki, u ciebie tą funkcję pełni bułka tarta :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość omg good luck
a ja nie dodaje ani bulki ani kaszy manny. tylko ryz, mieso, przyprawy i jajko i sie trzymaja. poza tym dla mnie troche dziwne robic golabki bez zawijania w liscie, ja akurat uwielbiam te liscie w sosie :) wiec raczej tych latwych nie bede probowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość isabellkca
ja własnie wczoraj robiłam owe gołąbeczki niby wszysko uper szybko tylko jeden problem rozsypują sie zapewne dlatego ze producent zapomnial zaznaczyc by do mięska dodać jajeczko aby scalilo skladniki tak mi sie wydaje . Ja sie nie poddaje i nastepnym razem zrobie z jajuszkiem jak cos to dam znac. Samo miesko jest pycha no mnie przynajmniej smakowalao ale jednak wole tradycyjne golabki:0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość urszula kochanowska
ja robię sama,kapustę szatkuję drobno i do tego cebulę w kostkę-solę i zostawiam na 0,5-1 godz.,później do tego daję mięso,jajko i pół szklanki manny,formuję pulpety,smażę,później zalewam wodą i koncentratem/przecierem no i wrzucam kostkę rosołową,podaję z ryżem to jest moje prawie ulubione danie,rodzina mojego zdania nie podziela,ale grzecznie jedzą :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robilam z fixu tzn maz zrobil bo mialam ochote na golabki i chcialm mnie zaskoczyc wyszly bardzo dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gori
masz racje, czyli bardzo smaczne, ja jestem wegetarianką i wszystkie moje kotlety mielone są bez mięsa, smaczne i zdrowsze =) więc i gołąbki bez zawijania lubię, chociaż bardziej w postaci zapiekanki farszowo-gołąbkowej z sosem do gołąbków bez zawijania knorra lub winiary =)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 2takajedna2
Winiary są lepsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sssdase rrt
dziwne to jest byc wegetarianką i truc sie zarciem z torebki :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×