Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milimetrowa

Szczęśliwe mamusie małych i duzych dzieciaczków !

Polecane posty

Ja miałam huggisy przy pierwszym dziecku po prostu jak dla mnie są kiepskie. Mają Lenkę (starsza) też odparzały ! Ja polecam tylko PAMPERS

Dziewczyny a napiszcie tak w ogole jakich kosmetyków dla maleństwa używacie ;) Do kąpieli,do pielegnacji itp.

mój julli kolki ogólnie dostał bardzo późno, bo w 3 miesiącu, nie miał ich w nocy tylko w dzień, trwały tak po 20-30 minut, nam pomógł infacol i dopiero w sumie jakis miesiąc temu przeszły całkowicie. więc powiem, ze nie mielismy tak źle. mój mały chorował tylko raz, miał zapalenie oskrzeli jak miał 3 miesiące, 8 dni w szpitalu, poprostu masakra, ale z tego co mi wiadomo, małe dzieci jak idą do przedszkola to zaraz łapią wszystkie choróbska, więc myślę, ze to normalna kolej rzeczy

ja małego kąpię w płynie cleanic dzidzuś, ale wcześniej przerobiłam bubchen (super naprawdę polecam, ale cena powala), potem mieliśmy oillan, bo mały miał ma azs które się pojawiło przez alergie pokarmową na mleko, ale teraz juz jest dobrze, dlatego zmieniłam

my do pielęgnacji uzywamy fioletowego jonhsona. a do kąpieli uzywamy emulsji emolium. dziewczyny wiecie może jak jest z podawaniem owoców po szczpionce ??

a jeśli chodzi o włoski to myję w johnsons baby lawendowym, bo mi sie z dzieciństwem moim kojarzy :) krem do twarzy mamy nivea baby, ale teściowa dzis mi przyniosła taki z ziajki, więc też sprubujemy, ale to jak zrobi sie cieplej, a do smarowania ciałka mam taki balsam robiony na recepte, ale nie pamietam jak sie to nazywa

ja wszystko mojemu dawałam normalnie jak był szczepiony, pytałam lekarki też właśnie i powiedziała, ze szczepienie nie robi żadnych przeszkód.

kurcze wiecie nie wiem co temu mojemu małemu urwisowi od paru dni sie dzieje, rano jak wezme go do nas do łóżka strasznie sie poci w pokoju mamy 19 stopni, a on ubrany tylko w pieluchę i śpiocha, teraz dostaje 2 krople wit d3 na łyzeczkę, nie do jedzonka i jakos nigdy takich problemów nie było dopiero teraz, wiecie co to moze byc?

do buziaczka też mam krem nivea baby normalny i na każdą pogodę. z ziajki mam z filtrem wiec jeszcze go nie próbowałam. krakers moja niunia ma tak samo, chociaż nie codziennie, ale u niej to chyba zalezy od tego jak bardzo wierci się przez sen. jeszcze chiałam spytać jakimi szczepionkami szczepicie ?? refundowanymi czy skojarzonymi??

Witam:) Chętnie bym do was dołączyła,ale chyba nie bardo tu pasuje:( mam 4-letnią dziewczynkę:)

ajjj to nic, pisz ile wlezie hehe. tala, ja mam refundowane, niesty nie stać mnie na te płatne, co prawda, czasem to aż mnie chce ścisnąć, jak słyszę jak mały płacze juz po tym 3 ukłuciu:( ostatnio jak byłam z nim tydzień temu to prawie nie płakał, dopiero jak zaczęłam go ubierać, na szczęście teraz mamy spokój na pół roku:) a co do tego pocenia, kurcze nie wiem, martwi mnie to troche, bo dziś znowu tak sie stało i tak w piątek idę z nim do lekarza, bo odbieramy wyniki z badania krwi więc zapytam o to lekarkę.

Ja szczepiłam i refundowanymi i skojarzonymi . Ale teraz będę szczepić tylko skojarzonymi. Fakt są droższe,ale warto mniej płaczu,bólu i w ogóle całej szopki . Krakers- kurcze nie wiem co to może być z tym poceniem u Maluszka ja nigdy takiego czegoś u dziewczynek nie miałam :( Dziewczyny a jeszcze zapytam : jak kąpiecie dzieci w jakimś płynie do kąpieli to używacie jeszcze po kąpieli odżywki na ciałko?

Ja używam do kąpieli używam cleanic dzidziuś , a do włosków johnsons,a krem mamy Bambino. ;) Tala- ja po szczepionce dawałam normalnie wszystkie owoce ;)

krakers- Moja Lenka też właśnie tak strasznie płakała na szczepieniach,ale teraz ma taki uraz do lekarzy,że nie daje się zbadać,płacze,aż normalnie się zanosi w taką histerię wpada :( Ale my chyba 4 razy leżałysmy w szpitalu,no i w ogóle jest strasznie "antylekarzowa " zbadanie jej graniczy z cudem :O . A choruje często,także u lekarza jesteśmy często. Jak mam z nią iść do ja sie chora robię :(. Za 2 tygodnie idziemy z Mają na szczepienie,ważenie, mierzenie też bez płaczu się nie obejdzie :(

Jestem mamą prawie 4 mies Filipka i własnie mam straszny problem jaką wybrac szczepionke czy normalną czy skojarzoną.? Bedzie to dopiero drugie szczepienie mojego dziecka bo był chory. Pierwsze szczepienie to oczywiscie duzo płaczu i guzki na udach. Zastanawiam sie czy teraz kupic te skojarzoną,tyle ze tak duzo piszą matki ze one są zle i ze tyle wirusów naraz w organizm to niedobrze. Sama juz nie wiem?

Łapa- ja szczepię skojarzonymi, byłam jestem zadowolona ;) A ja za 2 tygodnie własnei idę na pierwsze szczepienie ( oczywiście pierwsze poza szpitalem ) także ja polecam szczepionki spojarzone ;)

to napisz mi prosze jak wyglada to drugie szczepienie? Ile jest wkłoc jesli chodzi o te darmowe a ile skojarzone? Czytajac kalendarz szczepien wychodzi ze znowu 3 razy mały byłby kłoty a jesli chodzi o skojarzone to ile? i jesli pamietasz to prosze napisz mi nazwe szczepionki skojarzonej i cene

Jeśli darmowe to chyba 3skojarzone 1 wkłucie . Nazwy niestety nie pamiętam,ale cena to chyba 130 zł,ale nie jestem pewna .

my dzisiaj po ostatnim szczepieniu. normalnie moje dziecko mnie zaskoczyło bo wcale nie płakała. w szoku byłam. ja również szczepie skojarzonymi i jestem bardzo zadowolona. wybraliśmy 6 w 1 INFARIX HEXA, tyle że my płacimy za nią 180 zł. milimetrowa ja jeszcze po kąpieli smaruje niunie balsamem Johnsona naprawdę super się wchłania i nawilża. jeszcze wracając do kolek. karmisz córkę piersią, czy butelką??

Ja karmię piersią,ale na prawdę staram się jesć zdrowo unikam cięzkostrawnych posiłków,a Majeczka i tak ma kolki :( . To super,że obyło się bez płaczu u Maleńkiej :)

Dziewczyny,a może macie jakieś pomysły jak przekonać dziecko 3letnie do lekarzy ? Jak ją uspokoić jak ona tak się drze na wizycie ? Co prawda teraz na szczęście nie mamy potrzeby,żeby iść do lekarza,ale jak pomyślę,że trzeba będzie iść to mi się słabo robi :O .

Witajcie:) Jeśli mogę doradzić coś na kolki to ja używałam Espumisan. Esputikon dawałam Kindze na początku kolek ale potem przeszłam na Espumisan i byłam bardziej zadowolona:) Milimertowa my już pisałyśmy trochę ze sobą:) założyłam tutaj temat o płaskostopiu w zeszłym tygodniu.

u mnie w rodzinie też mielismy niunie, która bała się lekarzy. jak tylko widziała przychodnie to zaczynała tak płakać, ze nie dawało rady jej uspokoić. strach sam minął jak skończyła 4 latka. pytałam o sposób karmienia, bo moja nadia jest karmiona butla i żeby kolki przeszły musielismy na szybkiego zmieniać mleko z bebiko na bebilon