Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milimetrowa

Szczęśliwe mamusie małych i duzych dzieciaczków !

Polecane posty

Ja właśnie czytałam ten temat i też mnie drażni i jeszcze ona coś pisze " chcemy pobyć trochę sami,a z dzieckiem to można zapomnieć o jakimś kąpaniu,czy opalaniu ". Dziecko dla niej się staje kulą u nogi,tak wynika z jej wpisów :O.

A dokładnie o to mi chodzi " to ja chyba jestem jakaś wyrodna bo ja nie wyobrażam sobie wyjazdu z takim maluszkiem ... chcemy z mężem pobyć trochę sami przynajmniej chwile pozatym nie zabieramy nikogo ze sobą kto mógłby na chwilę z nim zostać już nie wspomnę o jakimś opalaniu czy kąpieli.." Wygodna mamusia :O

Ja rozumiem chęć pobycia pare godzin sam na sam z drugą połówką, weekend no dobrze, ale cały tydzień bym nie zostawiła, odkąd Laura skończyła 6 miesięcy zostawiałam ją czasami na noc ale nie często, chciałam dzieci, świadomoma decyzja i dla mnie wspólne wakacje to radość a nie obowiązek. Wiem że wieczorem jak zaśnie Maja koło 19 będę mogła zejść na dół do ogródka, mam nianie z kamerką wiec żaden problem, tak samo z plażą jak nie pójdę w największy upał to korona z głowy mi nie spadnie. I takich przykładów są tysiące. Kocham swoje dzieci i nie są dla mnie ciężarem.

Ja pamiętam wakację z Laurą jak miała 3 miesiące, na plażę chodziliśmy po południu żeby nie w największy upał, mała spała w takich namiocie, osłonięta od słońca, jak nie spała, spacerowałam z nią na rękach brzegiem morza, była wysmarowana kremem, kapelusik na głowie i było fajnie. Wieczorem jakiś gril na dole nie był problemem bo jak zapłakała to poszłam na górę, pare razy nie wracałam już na grila bo byłam zmęczona ale to w końcu moje dziecko, mój świadomy wybór. Drugie wakacje miała rok i 4 miesiące, jaka szczęśliwa biegała po brzegu morza, owszem musiałam za nią biegać i pilnować ale to też mój świadomy wybór. Na takich wakacjach dzieci szybciej się męczą, godzina 20 a mała spała jak zabita, więc z mężem czas dla siebie też mieliśmy.

No tak,ale widzisz nie każdy myśli tak jak Ty . Dla jednych jest to przyjemność wyjechać z dzieckiem nad morze dla innych męczarnia i przykry obowiązek . :(

Dla takich ludzi zostaje jedno pytanie, po co im te dzieci? chyba tylko na pokaz.

No właśnie,a potem " mój śliczny,mądry synuś/córeczka" i chwalenie sie wszystkim jaki on/ona już duża i mądra. A tak to ogromny problem z wyjazdem na wakacje :O

Zobacz jeszcze 3 lata i będziemy miały samodzielne dzieci :) Tak myslałam że jak Laura będzie miała 7 lat (wiem jeszcze 4 lata :P) to pojedzie na kolonię oczywiscie jak będzie chciała :)

W zasadzie to Magda jest już samodzielna,ale beze mnie to by się zapłakała nawet na jakiś półkoloniach . Myślę,że też będziemy ją chcieli na jakieś kolonie wysłać,jak będzie troszkę strasza :P

No tak,ale to też zależy od dziecka . Bo jedne w wieku 7 lat już koło siebie wszystko zrobią,a inne potrzebują mamy jeszcze . Przepraszam,ze tak " nie równo " odpisuję,ale bawię się z Mają i ją noszę troszkę,bo marudzi .

Nieszkodzi :) moja Maja jest rozchwytywana ;) Nadia jest nią zachowycona, zwłaszcza jak mała się do niej uśmiecha, a to dziwne bo zazwyczaj płacze jak ktoś jak nie mama podchodzi i coś do niej mówi :P Laura wstała niedawno, mąż wziął jej sok i ciasteczka i poszli na plac zabaw ;)

A mój mąż właśnie wszedł z Madzią pytam się jej gdzie byłąś " u cioci i wujkaa ". Ale zmęczona jest i chce iść spać,ale nie pójdzie,bo potem znowu do 2 nie będzie spać,musi jakoś wytrzymać :P

Przetrzymaj ją chociaż do 18, kąpiel i tak zejdzie że o 19 kolacja i spanie :)

No tak też chcemy zrobić,ale ona tej drzemki popołudniowej potrzebuje i tak się męczy i oczki trze ,że aż mi jej szkoda :D . Mówi do męża " tato,chce spać" a za chwilkę " tato chce luli", "moge spać" luli mogę ? !?! i tak śmiesznie z nim rozmawia :D . Maż chce z nią poukładać puzzle,ale ona nie chce :D

Jaka słodka :) Urocze to jest a biedna nie może spać. Ja wrócę niedługo bo idę zrobić małej herbatkę :)

Jestem :) . Maja zjadła i śpi,a Magda jest zabawiana przez tatę,ale prawie śpi na panelach :(

To może ta kąpiel niech już nastąpi? :P i kolacja i koło 19 jak zaśnie to przecież tragedi nie będzie :) A do mnie jak Maja zasypiała dzwonił mąż powiedzieć że idzie z Laurą po drodze do teściowej. Dobrze że miałam wyciszony bo jak Maja by się rozbudziła to by była marudna i już nie zasnęła.

No zaraz ją bedziemy kąpać,a na kolację dzisiaj mamy naleśniki :) . Miały być na deser,a będą na kolacje :) .

Moja wczorajsza pasta jajeczna bardzo smakowała Laurze, jadła aż jej się uszy częsły :D Dzisiaj na kolacje zrobię tosty :)

Ale się rozpisałyście:) przeczytam kiedy indziej bo dzisiaj jestem padnięta:( dopiero się obrobiłam.Miałam dzisiaj natchnienie na sprzątanie,pomyłam okna ,poprałam firanki...na dodatek musiałam naszykować Kingę na dwa wyjazdy bo jutro jade do teściowej na imieniny a z tamtąd prosto do rodziców i od razu jutro zawieziemy rzeczy dla Kingi na wyjazd do Gdyni bo 15 wrócę do Łodzi a 16 już wyjeżdżają nad morze. Pewnie mniej będę teraz pisać ( jak mnie siostra dopuści do komputera :P ) ale będę się starała w miare możliwości zaglądać:)

Witam Dziewczynki :) . Magda znowu chora :(,napiszę później,bo zamówiliśmy prywatną wizytę domową i czekamy na lekarza,odezwę się niedługo .

czesc. milimetrowa mam do Ciebie pytanie czytalam Twoje wypowiedzi na kilku topikach :) otuz od okolo mniej wiecej mam temp 37.2 37.1 czasami ciagniecia w podbrzuszu i od kilku dni zaczely bolec mnie sutki test robilam ok tydzien porzed planowana @ negatywny czy moge byc w ciazy ale na tescie moglo nie wyjsc bo np bylo za male stezenie hormonu?

Biedna Magda z tymi ciągłymi chorobami, a może taka zmiana klimatu dobrze by jej zrobiła. Laurusia naszczęście dzisiaj bez bólu głowy w nocy :) Mąż z dziewczynkami na spacerze, a Nadia jednak dzisiaj jedzie do domu, bo w poniedziałek wyjeżdza na wakacje i musi jeszcze pare rzeczy dokupić i się spakoać. A my wieczorem na grila :)