Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odchudzająca się a co

1 dzień diety

Polecane posty

160cm i 60kg 168 i 70kg chciałabym tak.Ja mam 150cm (wiem wiem kurdupel ze mnie) i ważę 58,5 a było 60kg

Zgadzam sie z toba Q.pamietam jak byłam kiedys na topiku na dietach :),dziewczyny ciagle pisały co zjadły, co będą jeść i na co mają ochote :O,jak to czytałam to z miejsca robiłam sie głodna ,dlatego staram sie nie odchudzać na topikach ,wzmagaja mój apetyt ;)

byłam u dietetyka, wizyta w warszawie kosztowała mnie 250 zł. bardzo duzo. i jak powiedziałam o tym temu dieetykowi ze to bardzo duzo. pwiedział mi ze przynamniej skoro wydam tyle kasy na wizyte bede sie trzymała diety bo mi bedzie zalezało. jelsi za wizyte bym dała 20 zł mysle ze szybko bym mogła sobie odpuscic. tak mi powiedział i mysle ze cos w tym jest mimo ze pewnie i tak jemu chodziło o kase:)

no to nie piszmy na co mamy ochote bo narobimy sobie smaka. ale moze piszmy co mozemy jesc i co jemy. moze zaispirujemy inne osoby w jakis dietetycznych potrawach?

zreszta nie wiem jak wasze diety ale moja jest zrobiona tak bym nie odczuwała głodu. czesto ale w małych porcjach wiec nie nadarzam bym głodna. ja mam 5 posilków w ciagu dnia.

-odchudzająca się a co- jak czytam co piszesz to tak jak bym o sobie czytała waże 59 kg 160 wz w tamtym roku wazylam 68 i chcialabym zejsc na 53-54. te 10 kg zrzuciłam bieganiem a ty? Teraz jestem na diecie dukana od tygodnia 1.5 kg w dół:D

nie lubie biegac :) zastanawiałam sie na dukanem, moi znajomi na niej sa. ale chyba nie mogłabym tak bez warzyw, tylko mieso i jajka. jakos tak nie bardzo. a jestem na diecie na której moge prawie wszytsko tylko w odpowiednich porcjach. moge nawet makaron.... 8 rurek na obiad:):):)):

Gość quashqai
a ja i tak uwazam ze te wszystkie dukany i kopenhaskie cudaki to nic dobrego. mysle ,ze nie chodzi o to ,aby szybciutko zgubic kilka kilo ,ale zeby zmienic sposob zywienia i zycia. wiecej aktywnosci, mniej pustych kalorii, wiecej blonnika i witamin i to wystarczy. ;)

podoba mi sie w dukanie to ze moge sie najadac do syta i nie ma wyznaczonych godzin na jedzenie. dzis weszlam na druga faze i moge juz jesc warzywa. A mogłabys mi powiedziec jakie efekty u twoich znajomych?

Ja też jestem na diecie .Ważę 56 kg przy wzroście 164.Jem 5 posiłkow dziennie z czego 3 są przegryzkami , jem małe porcję tyle ile się mieści w ręce ponieważ słyszałam że tyle powinno się jeść na 1 posiłek .Byłam na diecie kopenhaskiej ale po 14 dniach kg mi wrociły jak przerwałam diete :(

Podobno skuteczna dieta jest nie łączenie białka z węglowodanami ,musze o tym trochę wiecej poczytać ,znajoma była i ładnie schudła ,a właściwie ciągle chudnie :),a można jesć na niej prawie wszystko :),to jest ważne w diecie ,bo jak jest ktoś długo na rygorystycznym odżywianiu to istnieje podejrzenie że po pewnym czasie żuci sie na jedzenia:O

Gość quashqai
żle mi to zle slyszalas! na pierwszy posilek powinno sie jesc najwiecej ze wszystkich posilkow. zreszta jest taki slogan: sniadanie zjedz sam, obiadem podziel sie z przyjacielem a kolacje oddaj wrogowi :D

ładny slogan ale niestety jak nie zjem kolacji nie mogę zasnąć :(

moi znajomi sa od połowy stycznia na tej diecie. kolezanka schudła 14 kg, a kolega 20. wiem jednak ze mają czasem dosc juz miesa, nie mają pomysłow na gotowanie mimo ze w ksiazce jest duzo przepisów. mają serków wiejskich powyzej uszu, ciezko czasem dostac otreby. jedza te swoje placuszki. ale staraja sie jak moga. wiem ze nawet dietowe hamburgery robili i były dobre no i jadłam sernik wg przepisu z ksiazki dukana i był zadzwiająco dobry:)

do viens Podobno skuteczna dieta jest nie łączenie białka z węglowodanami ,musze o tym trochę wiecej poczytać ,znajoma była i ładnie schudła ,a właściwie ciągle chudnie ,a można jesć na niej prawie wszystko ,to jest ważne w diecie ,bo jak jest ktoś długo na rygorystycznym odżywianiu to istnieje podejrzenie że po pewnym czasie żuci sie na jedzenia" ja włąsnie na takiej diecie jestem:) zgadzam sie ze sniadanie jest najwazniejsze ale bez przesady. mam kolezanke co na sniadanie jadła ziemniaki, kotleta i surówke bo uwazała ze powinno byc solidne. bez przesady.

Gość quashqai
wiem wiem. ale kolacja moze byc lekka i koniecznie przed 18:oo

Gość quashqai
kotlet na sniadanie???? no to juz przesada haha

:):) wiesz co tez tak uwazałam i mysle ze nadal uwazam ale wg tj mojej diety ostatni posiłek jest koło 20. i mam napisane co wtedy moge zjesc.

Gość ffggh
Ja też zaczynam dzisiaj...dietę warzywną....mam 172 cm i ważę 62 kg. chce zrzucić ok 10 kg...najlepsza dla mnie wagą z która czuję sie świetnie to 53-54 kg...mam nadzieję, że mi się uda...:-P

jak warzywną? sama ją sobie wymysliłas? co jesz? same warzywa? a ile dieta trwa?

5 Posiłków to jest bardzo zdrowo ,podudza sie w ten sposób metabolizm i szybciej sie chudnie ,organizm czerpie zapasy z naszego organizmu nie bojąc sie żę nie dostanie nic do jedzenia,:)

Gość quashqai
viens napisz cos wiecej :D

Odchudzajaca sie ale czy to nie Ty pisałaś coś o kanapce z wędliną ??

nawet 2:) zjadłam na sniadanie 2 kanapki bez masła ani nic z wedlinka i pomidorkiem oczywiscie pieczywo ziarniste lub razowe. zaraz zjem serek wiejski i 1 kanapeczke a potem obiadek:)

Gość ffggh
niedawno obejrzałam ciekawy program, w którym znana osoba z dużą nadwagą stosowała te dietę...same gotowane warzywa...bez soli...i woda mineralna..to trochę drastyczna dieta ale mi wszystko jedno..ta babeczka schudła 13 kg w miesiąc!! Na pewno nie kłamała...a figurę ma świetną...oczywiście nie polecała tej diety, a wręcz odradzała...ale ja jestem zdesperowana...

quashqai,tylko co dokładnie chcesz wiedzieć ??:)

hmm.. słyszałam o tym ze jelsi sie szybko chudnie to tak samo szybko mozna przytyc dlatego ja wolę umiarowanie. by nie było efektu jojo.

Gość quashqai
przybliz mi prosze co jesz i jak :) i jak dlugo stosujesz te diete :)

Gość do odchudzająca się a co
Fajna ta Twoja "dieta":) Ja nie jestem na zadnej diecie, a 2 kanapki z wedlina i pomidorem to dla mnie za duzo... Zarza potem serek wiejski, 5 posilkow dziennie, osttani okolo 20tej:) Taka dieta to chyba na utuczenie. Nigdy nie wazylam wiecej niz 55kg przy wzroscie 165. Na sniadanie jem pol kanapki z jakims warzywem, drugie sniadanie jakis owoc, na obiad jakies dobre miesko z jakim dodatkiem, kolacje jem o 17tej -znowu pol (czasami cala) kanapka. Jakbym przedszla na Twoja diete to waga odrazu poskoczyla by do gory...

ffgg(czy jakoś tak;) )Nie chciała bym schudnąć tyle kg w jeden miesiąc,poważnie,obawiała bym się o stan swojej skóry to tak gwałtownym schudnięciu :O odchydzająca ,czyli jesz wegle z białkiem ??cos nie rozumiem :O