Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość der Stiel tudzież szypułka

ile wydajecie pieniędzy na kosmetyki takie jak:

Polecane posty

Gość łenewa lajf geć ju dałn...
najbardziej skomplikowane jest wymieszanie balsamu (kupnego) z telocapilem :classic_cool: :D

Gość zołża jakich mało
szampon plus odżywka - 15-20 zł [zawsze kupuje promocyjne zestawy] wszystko zresztą kupuje "promocyjnie", jak mi nie przecenią nie kupuje, skąpa jestem:) tusz do rzęs- 15 zł podkład - nie używam od dawna pomadka - 10 zł balsam do ciała- 10-15 zł krem - 10-15 zł, czasami wcale, bo używam balsamu do ciała:) z reszty nie korzystam to są maksymalne promocyjne kwoty 70 zł max :) miesięcznie wychodzi coś ok. 30 - 40

Gość hiroszinkamakirinka
szampon do włosów - 14 zł odżywka do włosów- 16 zł tusz do rzęs- 25 zł podkład- 34 zł pomadka - 19 zł balsam do ciała - 10 zł (1 na tydzień ) krem na dzień -7 zł krem na noc - robię sama solarium/miesiąc nie basen/miesiąc nie paznokcie, tipsy/miesiąc nie kosmetyczka/na miesiąc brwi- 15 zł

Szampon do włosów - 20 pln. Odżywka (a raczej odżywki) do włosów - jeśli poskładać wszystkie do kupy jakie mam i używam to wyjdzie ze 100 pln, ale wiadomo, że w miesiąc ich nie zużywam wszystkich. Tusz do rzęs - 70 pln (allegro) Podkład - wcześniej 70 pln, teraz nie używam. Pomadka - ze 30 pln (kupuje tylko czerwone), a tak to z 10 zeta na carmex. Balsam do ciała - 20 pln. Krem na dzień - 80 pln. Krem na noc - 50 pln. Solarium - 0 pln. Basen - 40 pln. Tipsy - 0 pln, o tym ile wydaje na lakiery, odżywki etc wolę nawet nie myśleć :o Kosmetyczka - 100 pln.

Gość łenewa lajf geć ju dałn...
jak to 1 balsam na tydzień? :O

Gość rycząca czterdziestka..
szampon do włosów -10 odżywka do włosów-10 - tusz do rzęsza -50 na pół roku podkład-50 na rok pomadka-30 na pół roku balsam do ciała-10 krem na dzień- 20 krem na noc-20 solarium/miesiąc-0 basen/miesiąc-150 paznokcie, tipsy/miesiąc-0 kosmetyczka/na miesiąc-0

Gość ladyladydd
szampon do włosów - 3zł/m-c odżywka do włosów - 15zł/ m-c tusz do rzęs - 50zł / pół roku podkład - nie używam pomadka - 30zł/ rok balsam do ciała - 20zł/2-3mies. krem na dzień - 60zł/pół roku krem na noc - 50zł/ pół roku na te poniżej nie chodzę, czyli 0zł:) solarium/miesiąc basen/miesiąc paznokcie, tipsy/miesiąc kosmetyczka/na miesiąc

Szampon do włosów - do 30zł Odżywka do włosów - do 35zł podkład - do 50zł pomadka - do 40zł balsam do ciała - do 30zł krem na dzień - do 20zł krem na noc - do 20zł solarium - 0zł basen - do 10zł kosmetyczka - 0zł

szampon do włosów - 10 odżywka do włosów - 10 tusz do rzęs - 50 podkład - 60 pomadka - 30 balsam do ciała - moze z 50 krem na dzień - 60 krem na noc - 60 solarium/miesiąc - nie chodzę basen/miesiąc - 100 paznokcie, tipsy/miesiąc - nie mam tipsów, lakier za około 30 kosmetyczka/na miesiąc - mało kiedy chodzę Wszystkie kosmetyki kupuję yves rocher i to są ceny bez różnych zniżek które tam dostaję, i te kremy mam dłużej niż miesiąc zazwyczaj.

Gość hiroszinkamakirinka
1 balsam wystarcza mi na tydzień , a nie wiem czy miałyśmy podać na cały miesiąc ? jeśli tak to 10*4=40 zł (za balsamy) ogólnie to trochę bez sensu bo np szampon tez wystarcza mi na pół miesiące , podkład na 2 miesiące itp.

Gość hiroszinkamakirinka
ktoś na pierwszej stronie pisał ,ze nie używa balsamu do ciała jak tak można ?!

szampon do włosów - 15zł odżywka do włosów - 20zł tusz do rzęs - 30zł podkład - 100-120zł pomadka - 100-120zł balsam do ciała - 30-40zł krem na dzień - 60-100zl krem na noc - 80-120zł solarium/miesiąc - 0zł basen/miesiąc - 0zł paznokcie, tipsy/miesiąc - co jakiś czas nowy lakier + zmywacz + pilniczek + = 30-40zł kosmetyczka/na miesiąc - 0zł

no, ale niektóre z tych kosmetyków zużywa się w kilka tygodni, inne miesięcy (np podkład, czy szminka mi wystarczają na 4-5 miesięcy)

" ktoś na pierwszej stronie pisał ,ze nie używa balsamu do ciała jak tak można ?! " nie używam balsamów, za to robię peeling calego ciała, lub scrub. Balsamy zamulają skórę, po tych wszystkich "cudownych" balsamach moja skóra jest jeszcze bardziej sucha.

Gość hiroszinkamakirinka
serio ? moja skóra jest okropna jak nie posmaruje jej balsamami nawet jak zrobię peeling to i tak się tak dziwnie wysusza i łuszczy.

szampon do włosów - 15zł odżywka do włosów - 30 zł tusz do rzęs - 60 zł podkład - 50 zł pomadka - używam błyszczyk za 10 zł balsam do ciała - 20 zł krem na dzień - 40 krem na noc - 50 + pod oczy 40 zł solarium/miesiąc - z 20 minut miesięcznie =18zł basen/miesiąc - dwa razy do roku, nie wiem ile paznokcie, tipsy/miesiąc - 40 zł. manicure+lakiery=zmywacze kosmetyczka/na miesiąc - około 120 zł

Gość migotka trzpiotka
szampon do włosów - 9 zl odżywka do włosów -12zl = 5 zl na jedwab tusz do rzęs-56 zl raz na pol roku podkład-50zl raz na pol roku pomadka- jakies 7 zl na nivea raz na pol roku balsam do ciała- 10 zl krem na dzień-35zl krem na noc-40zl solarium/miesiąc- 50zl basen/miesiąc- nie umiem plywac:( paznokcie, tipsy/miesiąc- na lakier raz na pol roku tak z 50zl kosmetyczka/na miesiąc- nie chodze, ale na fryzjera wydaje 200zl raz na 3 miesiace

hiroszinkamakirinka ---> każdy ma inny typ skóry, Twoja jest "okropna" gdy jej nie posmarujesz balsamem, bo ja do tego przyzwyczaiłaś. Ja balsamami nie smaruje ciała praktycznie od zawsze (chyba, że takimi po opalaniu) i moja skóra widocznie wypracowała własny system nawilżania bez wspomagaczy.

Gość chinatka
szampon do włosów - 15 odżywka do włosów - nie uzywam tusz do rzęs- max 35 zl. podkład-20 pomadka- 8 balsam do ciała- 15 krem na dzień- 20 krem na noc- 20 solarium/miesiąc-0 basen/miesiąc-0 paznokcie, tipsy/miesiąc-0 kosmetyczka/na miesiąc-0

szampon do włosów -15zł (ceny za butelkę/opakowanie-zależy na ile starczy) odżywka do włosów -ok.20-30zł wraz z jedwabiem tusz do rzęs-tylko i wyłącznie Super Shock na allegro po ok.17zł podkład-0zł pomadka-tylko ochronna Nivea ok.8zł balsam do ciała-nie używam krem na dzień-mam tylko jakiś do twarzy który kupuje za ok.15zł krem na noc-0zł solarium/miesiąc-0zł basen/miesiąc-0zł paznokcie, tipsy/miesiąc-od czasu do czasu jakiś lakier za 4zł kosmetyczka/na miesiąc-0zł

"jak można nie używać balsamu do ciała?" Nie wiem jak można od młodości pakować w skórę chemikalia...Widocznie nie każdemu to pomaga.

Gość o ja pitole masakra
szampon do włosów - 10 odżywka do włosów - 10 tusz do rzęs - 25 podkład- 30 pomadka- 0 balsam do ciała - 15 krem na dzień - 15 krem na noc - 15 solarium/miesiąc - 0 basen/miesiąc - 0 paznokcie, tipsy/miesiąc - 0 kosmetyczka/na miesiąc - 0

szampon do włosów - 15 odżywka do włosów - 15 tusz do rzęs 15 podkład 60 pomadka 10 balsam do ciała 15 krem na dzień 15 krem na noc 15 solarium/miesiąc od 0 -50 basen/miesiąc 0 paznokcie, tipsy/miesiąc 0 kosmetyczka/na miesiąc 0

Gość czarnula.
szampon do włosów - 20zł odżywka do włosów - 20zł tusz do rzęs - 35zł podkład - ok 80zł pomadka/błyszczyk - 20zł balsam do ciała - 30zł krem na dzień - 25zł krem na noc - 25zł solarium/miesiąc - 120zł basen/miesiąc - nie umiem pływać:) paznokcie/tipsy/miesiąc - nie noszę, za to zawsze mam pomalowane kosmetyczka/na miesiąc - chodzę sporadycznie

Gość jjjjjjjjqqqq
za sztukę szampon do włosów - ok. 10 odżywka do włosów - 16 (do suszarki ochrona) tusz do rzęs - 25 podkład - nie używam pomadka - balsam do ust zimą 5 zł balsam do ciała - 15 zl / obecnie nie używam krem na dzień - staram się nie używać / czasem jakiś 10-25 zł krem na noc - nie używam / ten co na dzień solarium/miesiąc - nie chodzę basen/miesiąc - różnie paznokcie, tipsy/miesiąc - nie robię kosmetyczka/na miesiąc - nie chodzę można dodać puder 15 zł (czasem) i płyn do demakijażu - 15 zł (codziennie) i możecie mi wierzyc ze jestem bardzo zadbaną osobą. Po prostu się "nie robię", i nie upiększam zanadto, bo nie muszę :P a moja cera za kilka lat będzie promieniała na tle wszystkich dzisiaj używających podkładu i różnych mazi babek ;)

Gość milagros grecija
szampon do włosów -45 odżywka do włosów -45 tusz do rzęs- 120 raz na kilka mies podkład-240 raz na kilka mies plus puder 150zl pomadka-200zl Diora raz na kilka miesiecy balsam do ciała-20zl krem na dzień-50 krem na noc-ten sam co na dzien solarium/miesiąc- 50zl basen/miesiąc- 0 paznokcie, tipsy/miesiąc- 50zl kosmetyczka/na miesiąc- 0 do tego perfumy tak z 200zl na miesiac

Gość taka sobie girl
jjjjjqqqqq to masz szczescie, ze nie musisz uzywac podkladu i pudru, ale uwierz mi przyjdzie czas ze bedziesz musiala. W pewnym wieku skora sie starzeje, robia sie przebarwienia (nie tylko po sloncu, ale rowniez po lekach), skora ma kolor ziemisty. Jesli nie uzywasz teraz na twarz NIC, i zadnych filtrow a kremy masz za 20 zl to uwierz mi ze predzej czy pozniej to Ciebie czeka. Dzisiaj mając 20 kilka lat wydaje sie Tobie ze tak bedzie zawsze. Mam kilka kolezanek w pracy ktore nie maluja sie wogóle, uzywaja tez byle jakie kremy i maja i zmarszczki i nawet przebarwienia. Dopiero od dwoch lat uzywaja filtrow bo jak kiedys jedna wrocila z wakacji z plama na czole to myslala ze to "piegi sie skumulowaly" a nie zadne przebarwienie. Cere trzeba szanowac, a kto jak to robi to jego sprawa. I czy bedziesz uzywala pudru czy nie to i tak starosc jest ta sama.