Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorta25*

Zółte popękane paznokcie u stóp jak to wyleczyć

Polecane posty

Gość dorta25*

Witam mam problem z paznokciami u stóp na dużych palcach są popękane i to nie ładnie wygląda na pozostałych palcach gdy są troszkę dłuższe (widać odrost paznokcia- mam nadzieje że wiecie o co chodzi) to też takie szarawe pasy się robią. Kiedyś pokazywałam to dermatologowi to powiedział mi ze to nie grzybica tylko defekt kosmetyczny ale nic mi na to nie poradziła dlatego może wy możecie mi pomóc. Próbowałam zrobić zdjęcia ale wychodzą bardzo niewidocznie

Gość antybristler
tu pomoże jedynie amputacja nóg

Gość krokodylica
Paznokcie rosną Ci za wąsko. Poszukaj takiego gabinetu kosmetycznego, który zajmuje się wrastającymi paznokciami. Można je "wyprowadzić". Jak chcesz, to spróbuj sama: obetnij ile się da i boki paznokci "poszerzaj" w kierunku boków palca. Te smugi i kreski znikną wtedy, a paznokieć będzie cieńszy i odzyska barwę.

ja miałam ten sam problem, poszłam do kosmetyczki która założyła mi klamrę na wrastający paznokieć....ulga od razu ( miała już stan zapalny) Dwa miesiące i po sprawie:)

Gość dorta25*
a ile taki zabieg kosztuje i o co pytać dokładnie kiedy będę dzwonić po gabinetach kosmetycznych. Kurcze troszkę wstydzę się tego. Mam tez problem ponieważ od niedawna skóra pęka mi pomiędzy palcami i też nie wiem czym to zaleczyć

Gość anuska6789989
Ja mam podobny problem ale tylko z jednym paznokciem niestety duzym ;-) Ale powim ci co mi pomaga kupiłam sobie olejek do skorek przeciwgrzybiczny zawiera olejek z drzewa herbacianego , i smaruje dwa razy dziennie i jeszcze dodatkowo octem , i jest poprawa