Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa przyszła mama

Co na zaparcia w ciąży?

Polecane posty

Do niedawna męczyły mnie mdłości. Myślałam, że to najgorsze co może być, ale teraz mam okropne zaparcia i już nie wytrzymuję. Ciężko mi strasznie. Boli brzuch. Odzywiam się prawidłowo, dużo owoców i warzyw, zupy, płyny. Wiem, że to się zdarza, ale poradźcie jak w końcu sobie ulżyć.

Gość EEEElla
mi pomagały suszone śliwki i takie malutkie marchewki surowe - chyba marwitki się nazywają, musisz dbać żeby cię tak nie zatykało bo może skończyć się hemoroidami, powodzenia życzę

Gość poli27
mojej kuzynce pomagała pomarańcza

Dzięki za rady.

Gość bejbikowniaja sobie przyspiesz
ja codziennie jem jogurt naturalny, do niego wsypuje otreby oraz siemie lniane w ziarenkach;)

- szklanka przegotowanej, ciepłej wody na czczo - do picia maślanka - woda z kiszonych ogórków - jogurt - 2-3 suszone śliwki zalać wodą i wywar wypić rano

duuzo wody mineralnej. piszesz, ze jesz duzo blonnika ale pamietaj, ze jesli nie dostarczy sie organizmowi duzo wody to blonnik nie zpecznieje i zamiast przeciscic to zrobi sie 'korek - tak mi lekarz powiedzial. do tego otreby owsiane blyskawiczne (lub zwykle jesli masz czas gotowac) albo platki gorskie

Gość tak 3 dzieci
do minimum ograniczyć słodycze, a najlepiej wcale. i teraz bobma! paczka migdałów w płatkach dziennie. nie będize śladu po zaparciach i po zgadze!!!! sprawdziłam ja i kilka koleżanek.

- na czczo dwa kiwi, - zalać wieczorem kilka suszonych śliwek ciepla wodą, przykryć na noc - rano wypić ta wode i zjeśc sliwki, co do marchewek, o których ktoś wyżej wspominał - z tego co wiem, to marchewka może zaparcia wzmagac, więc nie wiem czy to do końca dobry sposób - choc jak widac zalezy od organizmu :)