Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GREEN_DAY

staram sie od 1,5 roku

Polecane posty

hej :) kb83 i olciak- ja tez mialam tylko te badania i okazalo sie ze ma za maly progesteron i bralam duphaston popochwowo. kb83- tak jak ta nie pracuje,ale sobie dorabiam :P anulka- wiatam w naszym gronie. pani zima- moje gratulacje. dziekujemy za pocieszenie,lecz mnie nic nie pociesza. ja uwazam sie za pechowca. udaje, ze sie nie przejmuje :(,ale z kazdym @ jest mi bardzo przykro. nadzieja- yhy ja to mam teraz humorki- zblizajacy sie @. macie racje, ten topik jest fajny. Kiedys dlugo bylam na kafeteria.pl,ale strasznie osoby na pomaranczowch linkach obrazaly nas. i przenieslysmy sie na calkiem inne forum naobcasach.pl jestem tam od 2008 roku i jest fajnie. ale nie ma takiego topiku, staraczek od 1,5 roku.

Atka ja też przed @mam czasem zwiększony apetyt itp.czasem to ciągle bym w lodówce siedziała!:)Albo ciągle bym coś piekła!

Dobry wieczór, ja jeszcze nie śpię i popijam Fervex:( Otóż miałam rację na grypę się nie zaszczepiłam bo mam katar, mam się wyleczyć. Córcia dostała jedną dawkę za miesiąc na drugą. Sprowadzali mi dla niej szczepionkę z Łodzi. Zaczęła płakać przy wyciąganiu igły bo pani wzięła ją z zaskoczenia i dopiero pod koniec się skubnęła o co chodzi:) dostała naklejkę dzielny pacjent, kupiłam jej lizaczki gumy i paluszki w nagrodę że była dzielna (sama sobie przekąski wybrała) :) Ja sobie tak siedzę i czytam, popijam lekarstwo, mąż śpi, córcia śpi a mi z nosa cieknie:) u nas śniegu nie zapowiadają ale ja mam już oponki zmienione na zimowe, mąż w swoim aucie dziś zmienił także może sypać, a jeszcze w razie co muszę sobie łopatę wrzucić bo poprzedniej zimy jak pod pracą mnie zasypało i nie mogłam wyjechać łopata poszła w ruch:) Też się tu zakotwiczyłam bo jest miło i przyjemnie. Siedzę jeszcze na forum ale z 2008 roku bo wtedy rodziłam i też sobie tam tak siedzimy już ponad dwa lata. A tutaj niedługo się dopiszę do tabelki ale póki co jeszcze 3 miesiące bez starań. Uciekam powiesić pranie i idę spać bo do pracy się jutro nie zwlokę:) Fervex - ohyda bleee :P

Cześć dziewczynki, jest tu jeszcze ktoś? Atka, ja tez sobie póki co tylko dorabiam, ale mam nadzieję, że się to od listopada zmieni :) atka a czym dorabiasz? ja daję korki z matmy :) Nie załamujcie mnie z tym śniegiem, nie lubię zimy buuu... A ja sobie czytam aktualnie miłość nad rozlewiskiem lekkie, łatwe i przyjemne :) Olcia to samo powiedział mój gin z tymi plamieniami, więc chyba nie ma się co martwić. Neti, trzymam kciuki, żeby jednak wredna @ nie nadeszła, a jeśli ma przyjść to oby jak najszybiej, żebyś zdążyła przed urlopem dr. Kasia dzielna ta Twoja córcia :) Dobranoc dziewczynki :)

Gość zazaddaasss
internetowy lumpeks z odzieżą dziecięcą ubranka znanych i cenionych marek takich jak NEXT,CHEROKEE,H&M,HEMA już od złotówki Częste promocje,dostawy ubranek www.lumpik24.pl Darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 70 złotych Serdecznie zapraszamy www.lumpik24.pl , , , , , , , internetowy lumpeks z odzieżą dziecięcą ubranka znanych i cenionych marek takich jak NEXT,CHEROKEE,H&M,HEMA już od złotówki Częste promocje,dostawy ubranek www.lumpik24.pl Darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 70 złotych Serdecznie zapraszamy www.lumpik24.pl , , , , , , , internetowy lumpeks z odzieżą dziecięcą ubranka znanych i cenionych marek takich jak NEXT,CHEROKEE,H&M,HEMA już od złotówki Częste promocje,dostawy ubranek www.lumpik24.pl Darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 70 złotych Serdecznie zapraszamy www.lumpik24.pl , , , , , , , internetowy lumpeks z odzieżą dziecięcą ubranka znanych i cenionych marek takich jak NEXT,CHEROKEE,H&M,HEMA już od złotówki Częste promocje,dostawy ubranek www.lumpik24.pl Darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 70 złotych Serdecznie zapraszamy www.lumpik24.pl , , , , , , , internetowy lumpeks z odzieżą dziecięcą ubranka znanych i cenionych marek takich jak NEXT,CHEROKEE,H&M,HEMA już od złotówki Częste promocje,dostawy ubranek www.lumpik24.pl Darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 70 złotych Serdecznie zapraszamy www.lumpik24.pl , , , , , , , internetowy lumpeks z odzieżą dziecięcą ubranka znanych i cenionych marek takich jak NEXT,CHEROKEE,H&M,HEMA już od złotówki Częste promocje,dostawy ubranek www.lumpik24.pl Darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 70 złotych Serdecznie zapraszamy www.lumpik24.pl , , , , , , , internetowy lumpeks z odzieżą dziecięcą ubranka znanych i cenionych marek takich jak NEXT,CHEROKEE,H&M,HEMA już od złotówki Częste promocje,dostawy ubranek www.lumpik24.pl Darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 70 złotych Serdecznie zapraszamy www.lumpik24.pl , , , , , , , internetowy lumpeks z odzieżą dziecięcą ubranka znanych i cenionych marek takich jak NEXT,CHEROKEE,H&M,HEMA już od złotówki Częste promocje,dostawy ubranek www.lumpik24.pl Darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 70 złotych Serdecznie zapraszamy www.lumpik24.pl

Gość nasza tabela
******************************************************* *** ************************* NICK .........WIEK ..............OSTATNI OKRES ...............SKĄD ********************************************************* **************************** Gosiek82........28.......starania zawieszone........Pl- lubelskie, Irlandia MOONIAA123....34................15.08................... ...mazowieckie EWELA125........21.................01.09................. ....dolnośląskie AGA_TON.........26.................02.09.............. .. mazowieckie KAMA26...........28................04.09................ .....dolnośląskie BAUBAU............36.................07.09..........PL-po morskie,Włochy INKA LINKA.......22.................09.09....................o polskie Pati................30...................09.09........... ........wielkopolskie _NETI_.............27.................19.09.............. .........lubelskie NADZIEJA86.......24.................24.09................ ......śląskie KASIULA1983.....27...............28.09............ ........małopolskie ANKA76............34................02.10............... .........śląskie MALINECZKA.....28.................14.10............... .. ...śląskie atka87.............23.................15.09.............. ........dolnoslaskie SODALITE.........35................18.10................ ....Illinois kb83...............27...............24.09................ .....śląskie ***************************************************** ********************* U D A L O S I E!!! ................TERMIN ...... PLEC ********************************************************* ***************** OLCIAK_LODZ.....................11.03.2011r.............. ... .. GREEN_DAY.........................09.04.2011r.......... ......... Bea...................................01.05.2011 r................... Sangria..............................15.06.2011r......... ...........

Gość Bea.
Hej! Ale sie rozpisalyscie:-D Ladnie mialam do nadrobienia hehe. Witam nowe koleznanki, super ze nasze grono sie powieksza. Nie wspominam o tym co dzis jest u mnie za oknem bo szkoda strzepic jezor;) Kasia fervex nie jest jeszcze taki zly. .. Ale w sumie najwazniejsze ze pomaga, bo mi np. szybko przechodzi przeziebienie jak sobie wypije. Dziewczyny plamienia to chyba zmora wielu kobiet, tez przez to przechodzilam, nie ma sie czym martwic. Sluchajcie ja tez wcinam frytki z serem i nie dlatego ze mam takie zachcianki w ciazy;) uwielbiam - z zoltym roztopionym. A serek warmii tez wcinam, capresi sie nazywa. Z frytkami nie probowalam ale sprobuje:))

Gość Pani_Zima
Do Atki i innych dziewczyn - nie mów kochana, że jesteś pechowcem, ja takim też byłam. Gdy miałam 19 lat usłyszałam, że nie będę miała dzieci. Od tamtej pory żyłam jakoś tak bezbarwnie. Wiedziałam, że nie będzie obok mnie malucha, że nie wychowam swoich dzieci... Potem wyszłam za mąż i w sumie mogę powiedzieć, że spotkało się dwóch pechowców. Mój mąż miał znów podobne problemy co ja. Udaliśmy się kiedyś na badania, jeszcze na początku naszego małżeństwa jakieś 5 lat temu. On sprawdził jedynie swoje nasienie - wyszło że jest w fatalnym stanie, że plemniki są nieruchliwe i doktorzy którzy nas badali raczej nastawili nas na in vitro. Ja badałam drożność jajowodów, wyszła pozytywna, moje hormony - tu znów problem z testosteronem i prolaktyną - po raz kolejny potwierdzono u mnie torbielowatość jajników. Od czasu do czasu ta diagnoza się sprawdzała ponieważ spóźniał mi się okres po czym szłam do lekarza i rzeczywiście miałam torbiele. Wtedy 5 lat temu, zaraz po tych badaniach rozmawiałam z mężem, bo on się bardzo załamał. I ja i on mieliśmy problemy. W takim układzie szansa na nasze wspólne potomstwo była nikła. Rozmawialiśmy o tym, że przecież medycyna dostarcza nam wielu możliwości, że nic nie jest niemożliwe, że może z czasem się ułoży, a jeśli nic nie wyjdzie z leczenia to zawsze możemy zaadoptować malucha. Krótko po tych badaniach przestaliśmy myśleć o leczeniu, nie podejmowaliśmy żadnych kroków - pomyśleliśmy jeśli wyjdzie to wyjdzie. Ja byłam prawdziwym pechowcem, ale nie chciałam póki co się leczyć, in vitro brałam pod uwagę ale jeszcze nie w tamtym czasie. Byliśmy młodym małżeństwem, nie mieliśmy pieniędzy, ja jeszcze studiowałam. Nie stać nas było na in vitro. Wielokrotnie wcześniej spóźniał mi się okres, niemal co drugi cykl. Tej niedzieli we wrześniu, gdy znów mi się spóźnił mój mąż z nadzieją chciał kupić mi test bo akurat jechał do miasta:D ja nie chciałam, wiedziałam, ze nie mogę być w ciąży, że to niemożliwe... On pojechał po zakupy no i przyjechał z testem, więc skoro już był ten test na stole głupio go było nie wykorzystać ale osobiście uważałam, że to stracone pieniądze. Gdy zobaczyłam, że jest pozytywny oniemiałam. Dziewczyny, początkowo mój świat się zawalił - serio, przecież przez ostatnie lata nawet nie dopuszczałam do siebie takiej myśli ze mogę być w ciąży bo nie chciałam sobie robić nadziei. Przez ostatnie lata postawiłam na karierę, pieniądze, na lepsze jutro bo przecież i tak nie miałabym dzieci więc po co martwić się o zdrowie o relaks:) wpadłam w wir pracy, wracałam późno do domu miałam jakiś cel, chciałam iść kształcić się dalej:D Dzisiaj się z tego śmieję - ostatnie dwa miesiące dały mi dużo czasu na przemyślenie. Łzy mi się w oczach kręcą kiedy pomyślę o tej małej kruszynce we mnie, o tym, że kiedyś byłam pewna że jej nie będzie, że będzie z niej okropny urwis, który zaskakuje mamusię od samego początku, a jej byt zaczął się od wielkiej niespodzianki. Układałam swoje życie pod pracę, pod wykształcenie, pod pieniądze - śmiać mi się chce, bo jedna chwila sprawiła, że wszystko to przestało mieć znaczenie gdy zobaczyłam na ekranie jak bije serduszko malucha w moim brzuszku:D Dziewczyny, ja straciłam nadzieję, żyłam bez niej, bez wiary w to, że kiedyś będę miała dziecko - do tego stopnia straciłam wiarę, że miałam nawet niechęć do dzieciaków. Gdy odwiedzali mnie moi mali bratankowie nie zajmowałam się nimi bo nie za bardzo umiałam, nie wiedziałam co mogą a czego nie mogą jeść... Nie chciałam myśleć o sobie jak o matce bo wiedziałam że takie myślenie wzbudzi tylko we mnie nadzieję i znów się rozczaruję.... Rozczarowałam się:) pozytywnie... Trzymam za wszystkie kobiety które cierpią z tego powodu kciuki i mam nadzieję, że każda z was za chwilkę będzie taka szczęśliwa jak ja teraz:)

Cześć dziewczyny:) Kasia ja biorę MaxFlu tabletki musujące i mi pomagają,mają w sobie paracetamol.Polecam:)Zdrówka życzę! Pani_Zima Twoja historia dodaje wiary,ale ja bym takie historie musiała słyszeć co chwilę,żeby się podbydować!Cieszę się,że Ci się udało!Powodzenia:)

u nas w niemczech tez sie juz pojawil...5 cm w nizszych gorach ze tak powiem, ale 2 dni temu juz od 500m pojawila sie snieg...maskara

******************************************************* *** ************************* NICK .........WIEK ..............OSTATNI OKRES ...............SKĄD ********************************************************* **************************** Gosiek82........28.......starania zawieszone........Pl- lubelskie, Irlandia MOONIAA123....34................15.08................... ...mazowieckie EWELA125........21.................01.09................. ....dolnośląskie AGA_TON.........26.................02.09.............. .. mazowieckie KAMA26...........28................04.09................ .....dolnośląskie BAUBAU............36.................07.09..........PL-po morskie,Włochy INKA LINKA.......22.................09.09....................o polskie Pati................30...................09.09........... ........wielkopolskie _NETI_.............27.................19.09.............. .........lubelskie NADZIEJA86.......24.................24.09................ ......śląskie KASIULA1983.....27...............28.09............ ........małopolskie ANKA76............34................02.10............... .........śląskie MALINECZKA.....28.................14.10............... .. ...śląskie atka87.............23.................15.09.............. ........dolnoslaskie SODALITE.........35................18.10................ ....Illinois kb83...............27...............24.09................ .....śląskie prinzesska....27...in vitro....Niemcy

Pani_Zima - łezki mi się zakręciły w oczach po przeczytaniu Twojej historii. Często tak jest że jak ludzie już odpuszczają stawiają na coś innego albo załatwiają adopcję nadchodzi nieoczekiwanie wielka niespodzianka:) Bardzo się cieszę że wam się udało, jednak mąż miał nosa z tym testem :) nadzieja - ten fervex też ma paracetamol ale jak mi się po nim w nocy dobrze śpi:) Patrzyłyście na tabelkę, co miesiąc począwszy od marca będzie przychodził na świat nowy obywatel:)

Witanko, Pani Zimo, Kasia ma racje, mi tez sie lezka zakrecila w oku:) Bardzo sie ciesze twoim szczesciem, mam nadzieje ze do nas tez sie usmiechnie w koncu. Zycze ci wszystkiego dobrego! Dziewczyny w necie jest napisane ze w najblizszych dniach bedzie poprawa pogody, zrobi sie cieplej do 12 stopni wiec jeszcze nie bedzie chyba tak zle z tym sniegiem. No chyba ze w gorach ale tam niech pada, beda mieli sezon narciarski wczesniej i zarobia sobie kaske:-D Oby tak zostalo kochane, co miesiac kolejna dzidzia - ja nie mam nic przeciwko;)

Wiecie co, ja tez tak czasami mam ze jak patrze na kobiety z malymi dziecmi to robi mi sie strasznie smutno. Odwiedzaja mnie kolezanki z maluszkami, patrze na te dzieci i az mnie serducho boli bo tez bym juz chciala... Ale pozniej tlumacze sobie to wszystko tym ze na to nie mam wplywu, to nie ja decyduje o tym co, gdzie , kiedy... Jak bedzie mi to dane to bede w ciazy i tyle. Kropka. Kobitki mam pytanko do was, co mozna kupic na gwiazdke chlopcu, 6 cio latkowi? Cholerka on wszystko juz chyba ma, ja nie mam pomyslu:( Wiem ze do swiat jessze kupa czasu ale bylabym spokojniejsza gdybym chociaz wiedziala co mu kupic bo pozniej latam po sklepach jak ze sraczka...

Pati - ja miałam ten sam problem ale co kupić dla mojej córci. Zdecydowałam że kupie jej rower, rozmawiałam już z moimi rodzicami i złożą się z nami. Jak mam jej kupić kolejną zabawkę, którą zaraz rzuci w kąt to wolę coś przydatnego.

Gość Pani_Zima
Dziewczyny, wiem jak boli widok szczęśliwych mam kiedy my nie możemy podzielić takiej radości. Pamiętam jak nas wiecznie pytano, kiedy dzieci?? Mnie nie bolały takie pytania, ponieważ ja zupełnie oswoiłam się z tym że nie będzie maluchów. Ale mojemu mężowi było bardzo przykro. Wtedy zawsze ja ratowałam sytuację mówiąc, że jeszcze mamy czas, że najpierw musimy się sobą nacieszyć. Mój mąż nie potrafił odpowiadać na takie pytania i uszczypliwości. Najbardziej przykro mi było gdy moi teściowie pytali nas kiedy my będziemy "w ciąży" znając problemy swojego syna... Brak wyczucia!!! A może zwykła ludzka uszczypliwość. Ja tak jak mówię, patrzyłam na dzieci zupełnie obojętnie, chociaż parę lat wcześniej uśmiechałam się na ich widok. Po prostu zobojętniałam żeby nie robić sobie nadziei. Naprawdę chciałabym by wszystkim kobietkom zdarzyła się taka miła niespodzianka... I oby wiedziały co z nią zrobić, bo ja w pierwszej chwili się rozpłakałam i rozłożyłam ręce...

No to musial byc szok:)) ale jaki pozytywny! Jak sie czlowiek nastawi ze dzidzi nie bedzie a tu nagle test pokazuje ze jednak bedzie... Cudowna wiadomosc i napewno niezapomniane przezycie:-)

No walsnie, szkoda wydawac kase na 'pierdoly' ktore pozniej dziecko rzuci w kat. ja nie wiem co zrobic, musze popatrzec po sklepach, chcialabym cos fajnego mu kupic

witajcie. Ja jestem w trakcie sprzatania, wiec wpadam tylko sie przywitac. Pozniej lece do Polskiego sklepu kupic ser na pierogi, od tygodnia chce je zrobic :P. widze, ze co niektore juz meczy szal zakupowo- swiateczny :) przywitalam sie, wiec uciekam dalej sprzatac.

******************************************************* *** ************************* NICK .........WIEK ..............OSTATNI OKRES ...............SKĄD ********************************************************* **************************** Gosiek82........28.......starania zawieszone........Pl- lubelskie, Irlandia MOONIAA123....34................15.08................... ...mazowieckie EWELA125........21.................01.09................. ....dolnośląskie AGA_TON.........26.................02.09.............. .. mazowieckie KAMA26...........28................04.09................ .....dolnośląskie BAUBAU............36.................07.09..........PL-po morskie,Włochy INKA LINKA.......22.................09.09....................o polskie Pati................30...................09.09........... ........wielkopolskie _NETI_.............27.................19.09.............. .........lubelskie NADZIEJA86.......24.................24.09................ ......śląskie KASIULA1983.....27...............28.09............ ........małopolskie ANKA76............34................02.10............... .........śląskie MALINECZKA.....28.................14.10............... .. ...śląskie atka87.............23.................15.09.............. ........dolnoslaskie SODALITE.........35................18.10................ ....Illinois kb83...............27...............24.09................ .....śląskie prinzesska....27...in vitro....Niemcy anulla1003........31................06.10.....................łódzkie

dziękuję dziewczynki za miłe przywitanie...ten topik i panująca tu atmosfera jest jakiś lepszy:0 przyjemniejszy....dziękuję również za próbę odp na moje zapytanie:....musimy być optymistkami i wierzyć to fakt...ale wiem jak czasem jest nam trudno...

Pati z tym rowerem ,co pisze Kasia to świetny pomysł i praktyczny:) Kasia to dobrze,że masz sprawdzony środek,który Ci pomaga:)Wracaj do zdrowia! Pani_Zima zostań z nami jak możesz,albo zaglądaj do nas,będzie nam raźniej:)

A u mnie wyszlo slonko......:-D Wiatr wieje jak szalony ale chociaz zza chmur co chwila pokazuja sie promyki. Anulla a skad dokladnie jestes? Chodzisz do gina w swojej miejscowosci czy przyjezdzasz do lodzi? Prezenty, prezenty... Hm ja tez bede miala ciezki orzech do zgryzienia bo jak co roku nie wiem co kupic dzieciakom. Pani zimo, zapraszamy do nas na stale:-)

Atka mniam mniam te pierogi. Moja mamcia czesto robi i wtedy pedze do niej na obiadek:-). Uwielbiam kluski, pierogi itp. - wole to niz ziemniaki. Na szczescie moj maz tez wiec nie ma problemu.

A ja dziś robiłam właśnie takie kluski podobne do śląskich,ale z serem,a po wierzchu posypane cukrem pudrem i cynamonem:)!raz je robiłam i się bardzo najadłam!:)

Ja pierogi jadłam dzisiaj z kapustą i grzybami + barszczyk :) taki obiadek sobie zrobiłam. :)

My na święta wyjeżdżamy do teściowej w góry i tam też jest 10 latek i 8 latka i też się zastanawiam co kupić. Chyba już od listopada zacznę kupować:)