Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropek767

Praca za granicą a urząd pracy w Polsce

Polecane posty

Gość kropek767

Witam, mam do Was pytanie, jeśli ktoś się orientuje w temacie proszę o odpowiedź. Jestem zarejestrowany w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna. Jeśli pojadę za granicę w okresie wakacyjnym i podejmę pracę to automatycznie skreślą mnie z listy zarejestrowanych, czy może nie będą wiedzieli o tym że pracuję? Praca będzie na umowę, ale w innym kraju. Czy te dane o zatrudnieniu dostaną się do Polski czy nie?

Gość kropek767
Odpowie ktoś?:)

Gość sprobuj DŻILET:-)
wyrejstruj sie, a potem sie znow zarejestrujesz:-)....potem i tak bedziesz sie starac o zwrot podatku....

Mój znajomy kiedyś byl na rencie z całkowitą niezdolnością do pracy (teoret.), wyjechał za granicę i pracował tam pół roku. Nigdy nie było żadnego przecieku danych z zagranicy do PL. Ale nie ryzykuj, czasem ktoś "życzliwy" może na Ciebie donieść. Wyrejestruj się.

Gość kropek767
Właśnie tak nie mogę zrobić, bo czekam aż zacznie się kurs, na który trwają przetargi. W między czasie chcę dorobić za granicą i pytanie..czy do Polski dotrze informacja że jestem zatrudniony? Rozliczać się będę również za granicą, Polski Urząd Skarbowy nawet nie wie o tym że tam będę pracować (tak już robiłem w tamtym roku).

Nie powinna taka informacja dotrzeć do PL. Gorzej, gdy w czasie pobytu za granicą zadzwonia do Ciebie z ofertą pracy, brak Twojego odzewu może im się wydać podejrzany.

Gość kropek767
Mam nadzieję, że jest tak jak mówisz. Dziękuję :) Będę miał telefon ze sobą, więc jeśli zadzwonią to odbiorę i w razie czego wrócę do Polski najbliższym samolotem.