Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Debata a dno komorowskiego

Debata a dno komorowskiego

Polecane posty

Gość Alleman
Jak się coś pisze to warto to uzasadnić. W jaki sposób akcja przeciw przemocy w rodzinie twoim zdaniem "zdaje ten egzamin"?

Gość iojmiuj masz rację
Komar to taka marionetka Tuska,tak jak Miedwiediew jest marionetką Putina:oNic dziwnego,teraz Putin i Tusk to wielcy przyjaiele:PPolska będzie drugą Rosją a raczej marionetką Rosji...

Gość Alleman
Do Xcape Wejście do strefy Schengen wynika z określonych zobowiązań traktatówych. Pisząc że to zasługa po zawłaszczasz w sposób sztuczny fakty wynikający z obowiązujących norm w poczet rzekomych sukcesów tej partii. To nie prawda. Tak jak nie jest prawdą to że do Ue weszliśmy dzięki sld bo procesy negocjacyjne w tej kwestii zaczęto prowadzić kilkanaście lat wcześniej a to było wyłącznie ich uwienczeniem.

Gość Alleman
Xcape fajnie by było też jakbyś rozwinęła np punkt-rozwój nauki. Albo -uproszczenie przepisów gospodarczych. Bo ja na przykład likwidacji wydziałów gospodarczych w sprawach z zakresu postępowania cywilnego w prawa handlowych nie uważam za uproszczenie. Ciekawi mnie co oprócz załatwienia w jednym okienku dla jednoosobowych przedsiębiorców zrobiła jeszcze platforma dla spółek prawa handlowego jeśli o uproszczenia ich rejestracji albo co zrobiła by uprościć system rozliczania kosztów pracy albo co zrobiła by obniżyć podatki dla małych i średnich przedsiębiorców itd itd myślę że niewiele. Takie cytowanie podsumowań spindoktorow partyjnych mnie nie interesuje jako wyborcy tylko konkre ty Xcape konkrety. Nie idealizuj po.

Gość Alleman
No i jeszcze można byłoby tak długo pisać o takiej retoryce jaką stosuje Xcape ale to nie ma sensu. Po pierwsze to wszystko co napisałas było co najwyżej z inicjatywy po jako projekt pod ustawową sztampe przeszło w drodze głosowania wszystkich klubów. Po drugie to nie wybory parlamentarne a prezydenckie a więc w jakimś stopniu jest to spór o wizję polityki wewnętrznej czy międzynarodowej państwa ale głównie należy słuchać tego co dani kandydaci mają do powiedzenia w temacie instrumentów jakie im władza Prezydenta daje aby zmieniać coś w kraju bo inne kwestie to pobożne życzenia. I na koniec biorąc pod uwagę te kryteria to Ci napisze że paradoksalnie w tej debacie najlepiej wypadł właśnie kandydat PiS.

Gość dfdfsdfsdfsdf
to na kogo glosujecie? kaczynski? a napieralski pawlak ? ;d;d

Gość na pewno nie na Komara

Gość jawiemnajlepiej
a jkm?????????????? moze na niego ;d

i nie na Leppera!

no,fajnie byłoby gdyby JKM wygrał;)Tylko to niemożliwe:ochociaż...

Gość buzibuziii
napewno jkm bedzie mial troche glosow ale nie wystarczajaco :[

"generalnie wole napieralskiego ale oddam swoj glos na J.K. " No tak bo przeciez " w telewizji mowili" że tylko komor i kaczor się liczą. Ja glosuje na Napieralskiego, wiekszosc moich znajomych tez - i wcale nie uwazam ze wybory są przesądzone bo one dopiero BĘDĄ! A nie już były... Wiadomo jak to z sondażami. Pamietam ostatnie prezydenckie sondaże gdzie miał Tusk wygrac.. I co?? I pstro! Glosujcie na swoich kandydatów: Napieralskirgo, Pawlaka, Korwina-Mikke, Olechowskiego, Jurka czy nawet Leppera! ALE NA SWOJEGO a nie tych PROMOWANYCH przez MEDIA>! Nie rozumiecie ŻE MEDIA ICH PROMUJĄ BO ONI KASE MAJĄ?

nie promują dlatego że maja kasę tylko dlatego że we wszystkich sondażach są na prowadzeniu . a kasa ? no cóż jest to zalezne od wyników wyborów parlamentarnych i partie które są w parlamencie dostają tę "kasę ". Skoro inni nie umieja się przebić to oznacza że są nieskuteczni

"JKM (mój faworyt)nie wygra raczej " ale logika... mój faworyt wieć nie wygra ciekawe co by było jak by wszyscy tak mysleli, że ich faworyt kaczyński i komorwoski i tak wygra więc nie mają co głosować :classic_cool: to by było zabawne i wygrałby pawlak :classic_cool:

Gość blueberry20
Komorowski pokazał jakim jest człowiekiem i jak będzie nas reprezentować, brak profesjonalizmu, brak pojęcia o jakichkolwiek sprawach, unikanie odpowiedzi na pytania, bądź błądzenie do okoła, brak kultury, przerywanie innym wypowiedzi. A Kaczyński nabrał pokory, a nawet gdyby nie, to i tak jest człowiekiem charyzmatycznym i nie wchodzi w tyłek wszystkim, bo wie jaką wartość ma nasz kraj.

Gość blueberry20
a jeśli chodzi o Napieralskiego, to tak, wszyscy młodzi na niego zagłosują, ale w ogóle tego nie rozumiem, bo jest on młodym komunistom. Tyle krwi i potu przelała Polska by się z tego uwolnić, a Wy chcecie głosować na człowieka, który jak Stalin, czy Lenin "dąży do szczęścia, równości, żeby wszyscy byli szczęśliwi i mieli wszystko co chcą". W państwie musi występować różnorodność, a NApieralski widocznie żyje w swoim świecie i mówi abstrakcyjne rzeczy, bajkopisarz.

ALLEMAN - ja NIKOGO nie idealizuje. Dla mnie to sa konkrety. To są rzeczy z ktorymi każdego dnia mam jakąś stycznośc, wiesz równie dobrze można napisac ze po przyczyniła sie do "roboty pisu" bo przeciez razem muszą współpracowac i razem muszą jakoś ten rząd prowadzic dalej :D Rozwój nauki hmm w moim miescie powstała jedna z lepszych wyższych uczelni na ktorej uczy się młodzież z całej Polski. Przedszkola mają o wiele ciekawsze " zajęcie " i program niż było to jeszcze 4 lata temu.Przedszkola 5 godzinne są za darmo dla wszystkich rodziców, dla tych biedniejszych są przygotowywane specjalne stypendia, dzieciaki za darmo dostają ksiązki zeszyty a nawet dresy co jeszcze niedawno bylo nie do pomyślenia W szkołach powywieszane są plakaty z informacją gdzie "bite" dziecko może udac sie po pomoc. Są nr telefonów są odpowiednio przygotowani pedagodzy a nawet nauczyciele zwracają o wiele większą uwage na siniaka niz kiedys. Działa tutaj też rewelacyjnie opieka społeczna. Pojawiają sie reklamy w tv i róznego rodzaju wywiady z ludzmi, sprawa jest nagłosniona prxzez co dzieci jak i inne ofiary wiedzą że nie są z problemem same. A odpowiednie instytucje reaguja w trybie natychmiastowym na takie zdarzenia. Dalej jest tak - w moim miescie nigdy nie bylo niczego co mogło by dzieciom dac jakies zajecie oprócz siedzenia na ławkach w parku itd dziś mamy budowe 2go w polsce profesjonalnego skyteparku . Nasz szpital został rozbudowany a na jego dachu powstało lotnisko , kardiochirurgia wspólpracuje z nejlepszymi lekarzami. Nawet porodówka jest o milion procent lepsza niz 5 lat temu i mam tutaj własne doświadczenie. Obecnie noworodkom robi sie badania na takie choroby jak mukowiscydoza, fenyloketuria itd 5 lat temu tego nie bylo dzis jest to bezplatne i obowiązkowe dla wszystkich. Co mnie bardzo cieszy bo wykrycie tych chorób na początku bardzo pomaga w ich leczeniu. Wzrósł równiez dochód max dla osób starajacych się o alimenty czy zasiłki rodzinne. Same zasiłki także wzrosły wiec jest to duzy plus. Owszem nie sa to kwoty ogromne ale jednak są i to po raz pierwszy od juz niepamietam kiedy :P Dalej są specjalne szkolenia dla kobiet po 50 r życia - mają darmowe kursy z różnych dziedzin by mogły bardziej się podszkolic a to napewno pomaga w dalszym szukaniu pracy, moja mama chodziła na takie kursy nie dość że sporo się nauczyła to jeszcze jej za to zapłacono a owe kursy pomogły jej w podjeciu pracy:D Staże i tzw kuroniówki są wyższe i to duzo niz było to 4 lata temu. Zaś firmy mogą starac sie o dotacje zarówno z panstwa jak i z ue i te dotacje nie sa tylko na papierku są onbe naprawde dostępne dla wszystkich . Fakt nie ma zrobionego wszystkiego, nie jest także idealnie i różowo. Jest wiele ważnych rzeczy ktore nie zostały zrobione ale przecież nie da sie zrobic wszystkliego od razu. Pis także nie spisywał się dobrze za swojej kadencji, przypomne że prezydentem i premierem byli bracia z pis w tym samym czasie dlaczego wtedy zwolennicy pisu nie krzyczeli że tak byc nie może że nam kraj rozkradną itd. Widzisz ja nie mam większych pretensji do pis czy do innej partii . Mi sie po prostu kadytat pisu nie podoba, nie podoba mi sie ta cala sytuacja, nie podoba mi sie to jak zamierza dojśc do władzy, nie podoba mi wkładanie ludziom do skrzynek zdjęc zmarłego brata, nie podoba mi sie rozdawenie tych zdjęc za podpisy, nie podoba mi sie " przyjaciele rosjanie " no i ta jego zmiana wizeruku, nie podoba mi sie brak tolerancji, nie podoba mi sie wyznawanie tylko jednej racji, nie podoba mi sie sposób reprezentacyjny kandydata pis. nie podoba mi sie jego styl bycia oraz jego chamskie zachowanie. Nie podoba mi sie to że nie moge miec wlasnego zdania bo zaraz w oczach kandydata pisu jak i jego wyborcow jestem debilem itd. Wiele rzeczy mi sie nie podoba, komorowski takze nudny, bez polotu i inteligencji ale mialam juz okazje ogladac kaczynskiego w akcji z ktorej gowno wyszło więc teraz chętnie zobacze komorowskiego na tym stanowisku, A no i zobaczymy jaki rząd da POPIS - pewne jest że się w takim składzie utrzymają do konca kadencji :d I jeszcze jedno nie rozumiem po jaką cholere Kaczynski w ogole kandyduje zdaje mi sie że wiecej mógłby zrobic jako prezes pisu niz jako prezydent. tak, tak wiem nie mam racji ... :classic_cool: 🖐️

jeszcze taka rzecz nie wiem jak to wyglada w innych miastach ale w moim miescie dużo sie zmienia coraz szybciej na coraz lepsze i nie sa to tylko slogany wyborcze to namacalne fakty :D i to mi sie podoba chociaz zastrzeżen także mam duzo /

Gość ale o co chodzi wam wszystkim
ciągle kłotnie a efektow żadnych ani gdy pis byl u wladzy ani gdy jest teraz po

Gość jgidfsv
boże!! Ludzie co wy wogóle mówicie???!!! Komorowski przynajmniej umie zachować jakieś pozory. a ten.. kaczorexxx??!! chcecie , żeby była III WŚ.?? kaczyński do tego doprowadzi raz, dwa. będzie do końca swojego kaczego życia wypominał sprawę ze Smoleńskiem, aż wkońcu Polska zostanie sama sobie. Już teraz nikt nie chce się z nami, że tak powiem ' zbratać"!!! Amerykańce tylko wciągnęli nas do afganistanu i nas wykorzystują. ile ludzi juz tam zginęło.??? Po co Polska się tam pchała??? nie mógł , pojechać ktoś inny???? jeszcze w zamian dali nam rozklekotane samolociki. gratulacje. wszyscy politycy to złodzieje , żaden chleba nam nie da, ale litości.... wszyscy tylko nie kaczyński

Gość facet lat 39
Komorowski przynajmniej umie zachować jakieś pozory??? jakie??? gafa za gafa nawet wczoraj w czasie debaty walnał dwie gafy w ciagu 5 minut KUMULACJA!!!!:D:D:D:D:D

Gość niech wygra lepszy !
:classic_cool:

Gość Jjjjlmoon
Xscape scream privace-tak zaczynając od końca. Kwestie Wałów modernizacji dróg i mostów to sprawa samorządów i tego jak kierują wydawaniem środków publicznych. Rola rządu jest w wytyczaniu poprzez ustawę pewnych kierunków wydatkowania pieniędzy i w jakiś sposób tego zabezpieczeniem. Jedyne organy terenowo z tym związane to wojewodowie ale w pewnych sytuacjach "aż"bowiem mają oni swe obowiązki w przeciwieństwie do niedawnego stanowiska Tuska w kwestii przeciwdziałania i zabezpieczania przed stanami powodzi w przeciwieństwie do tego co powiedział o Wójtach. Możesz wierzyć albo nie ale w Twoim mieście nie byłoby 80% tych zmian gdyby nie określone wykorzystanie Funduszy Unijnych. To nie jest wcale żadna cudowna uzdrawiajaca moc inwencji platformy a rutynowe wykorzystanie pewnej sytuacji prawnej. Zmiany w szkolnictwie poprzez to co opisałaś w ustroju i organizacji przedszkoli np są wynikiem odpowiednich dyrektyw unijnych jakie nakładają na nasz kraj przeznaczanie określonych środków do wyrównania standardów które u nas są z tymi jakie są przykładowo w krajach starej Unii. Może jeszcze ustosunkuje się do pewnych kwestii o jakich napisałas wcześniej ale już nie teraz. Napisze Ci tylko,że DOSTRZEGANIE W TEN SPOSÓB ścisłego adekwatnego związku przyczynowęgo pomiędzy tym co Cię otacza w Twoim regionie a władzami czy opcja jakiej deklarujesz poparcie jest BARDZO DUŻYM UPROSZCZENIEM z Twej strony. Poza tym możesz wierzyć lub nie ale nie mamy w kraju zrównoważonego postępu i rozwoju wszystkich regionów nadal. Może warto by oprócz tego co widzisz dookoła Siebie poczytać prasę czy poogladac mądre rzecz jasna programy. Całokształt ma się trochę inaczej do tego o czym piszesz. Ale masz do tego prawo.

Jjjjlmoon - tak oczywiscie masz racje, doskonale wiem że kasa na to wszystko w dużej czesci pochodzi z ue . Wiem tez że samorząd duzo robi i mega plusy im za to , kiedys tez pisalam że dużo zalezy od tego jak lokalne władze wykorzystają fundusze, skąd je wezmą i na co przeznaczą. To nie jest wina tuska że jakiś tam burmistrz nie potrafi rozplanowac pieniedzy pozytywnie. Wszyscy winią tuska za powodz, za gospodarke za gimnazja nawet za wulkan czy haiti. Na miłośc boską takie tragedie zdarzają sie w krajach bogatych dobrze rozwinietych i wtedy na kogo mamy zwalac ? Nie idealizuje tutaj po , pytal ktos czy cos sie zmienilo no wiec odpowidam jak to jest u mnie i przypominam że dopiero od niedawna w miescie zachodza takie zmiany a w unii jestesmy od 2004. Zapytano mnie czy naprawde widze to na codzien wiec opisalam z czym sie stykam i jak to wygląda, po prostu odpowiedzialam na pytanie i dltego odnioslam sie do tego co dzieje sie u mnie w miescie i jak ja to postrzegam, napisalam tez wyraznie dlaczego nie podoba mi sie polityk J K . Nie twierdze że jest debilem jak to inni mają w zwyczaju ja jedynie uważam że takie rządy dyktatorskie nie są dla mnie i mi kaczyński drugiego putina przypomina niestety stad też wole trzymać się od niego z daleka a jego polityke trzymac z daleka od siebie.

a no i chyba musze dodac ze wczesniej miastem rządzili zwolennicy pis obecnie jest to po i sld a pisowcy tylko narzekają, podnie jak J K burmistrz zostal odsunięty od władzy czego efektem teraz jest uprzykrzanie zycia tym ktorzy dla miasta naprawde chcą cos zrobic. Nie twierdze że kazdy zwolennik czy członek pisu jest wrednym chamem a jedynie uważam że ich polityka do mnie nie trafia ale widze także wady innych partii i ich członków. Staram sie byc obiektywna jednak ja np czuje sie oszukana przez pis i nie mam zamiaru dawac sie robic w konia po raz drugi, wystarczy że raz po gebie dostałam :classic_cool:

Gość bulka z serem
dobra tam dajcie sobie spokoj, jeden i drugi gowno zrobi, tylko duzo gadają. generalnie to nawet ja moglabym isc na prezydenta i pewnie zrobilabym takie samo gowno jak oni, moze tylko innego kształtu.

bułka :D:D ja tylko odpowiedzialam na pytanie jakie mi zadano nie zamierzam sie tutaj kłocic ani nikogo przekonywac do swoich racji. Na siłe nic robic nie będe, toleruje zdanie innych. W koncu na tym polega wolnośc slowa no nie :classic_cool:

Gość patolooogia
a wy dalej podniecacie się słodkimi wpadeczkami Komorowskiego?? taak dalej go brońcie i obiecujcie może jesszcze w jego imieniu, że się więcej nie pomyli???