Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brideTObe26

Moja wymarzona suknia slubna - szyje sie :)

Polecane posty

Byłam na weselu gdzie były gołębie- mnie to nie zachwyca;-) Ale co kto lubi;-)

Moj slub juz 14 sierpnia :) Golabki beda poniewaz tato mojego chlopaka choduje golabki i ma takie biale ozdobne wiec beda koniecznie ;) Suknia niestety nie jest do dostania w Polsce :( Kiedys sama interesowalam sie sprowadzeniem jej w jednym z salonow, na poczatku babka powiedziala ze mozna sprowadzic ze Stanow, ale wtedy bede musiala ja wziasc, czy bedzie mi pasowala czy nie no i chciala za suknie i usluge sprowadzenia 9000zl wiec podziekowalam. Pytalam w innych salonach ale z czasem okazalo sie ze nie ma juz jej w sprzedazy i musieliby ja zrobic na zamowienie i wtedy mozna by ja sprowadzic ale cena znowu wahala sie ok 10 000zl. Jestem aktualnie w Irlandii, dzowinilam po tutejszych dystrybutorach jakis rok temu i za sprowadzenie chcieli ok 3200E wiec dalam sobie spokoj. Tak wiec z przymierzeniem bedzie trudno :( Ale jest w sumie sporo podobnych fasonem modeli w polskich salonach wiec moze moglabys przymierzyc ktoras z takich zeby zobaczyc czy fason rybki Ci pasuje?

A odnosnie tej malinki w kieliszkach to faktycznie fajna sprawa :) Moze jakies maliny do tego czasu sie uchowaja, nie wiem.. Rozumiem ze malinki byly w kieliszkach wszystkich gosci czy tylko mlodych?

WICTOR-ia idz sie naj[pierw k**wa linki naucz wylejac. nie wiem co za debil chce taka zone co nawet linku mi umie wkleic. blondynka a co ma wklejanie linków do życia?

Boshe, napisalam hodowac przez ch :P Sorry! Wszystko przez to ze mam przeladowana glowe przygotowaniami :)

Dzieki, wlasciwie to jestem w pracy i tak z doskoku odpisuje wiec w rwazie pomylek, z gory sorry :) Mam pytanie odnonie dekoracji auta, czy taka usluge zamawia sie takze u florysty? Te wszystkie jedwabne tasmy itp.? Jedziemy swoim autem do slubu wiec bedziemy sie musieli sami tym zajac. Gdzies czytalam ze starsza zwykle zajmuje sie dekoracja samochodu, ale nie chcialabym jej tym obciazac wiec chyba osobiscie sie tym zajme..

mysza86 Dziekuje bardzo :) Kiedys tak dla zabawy przegladalm zdjecia sukien slubnych w necie i od kiedy te znalazlam, zadna inna juz mi sie nie podobala, wszystkie przyrownywalam do tej ;) Jak bede miala juz zdjecia z wesela to koniecznie wrzuce jakies zebyscie same ocenily efekt krawcowej ;) Lepiej zeby sie dobrze spisala!

tak, we wszystkich kieliszkach-fajny efekt. niestety u mnie nie było mailnek bo slub brałam w kwietniu, ale za to byly winogronka. Przybranie auta załatwiałam w kwiaciarni.

No to super, wszystko zalatwie w jednym miejscu w takim razie :) A czy mialyscie moze fontanny czekoladowe na swoich weselach? U mojego kuzyna na weselu w czerwcu byla takowa i to byl strzal w dziesiatke bo byly truskawki, u drugiego w sierpniu natomiast takze byla ale nie bylo juz truskawek i zainteresowanie bylo juz srednie. Wiejski stol odpada bo teraz juz sie chyba takich rzeczy nie robi, chociaz mysle ze bimberek zszedlby ;) Wiem ze w sklepach mozna kupic truskawki z Hiszpanii ale chyba drogo to wyjdzie.

Czasem fajne sa gotowe suknie ale ja akurat nie znalazlam zandej ktora podobala by mi sie tak bardzo ja ta :/ Dlatego zdecydowalam sie na szycie, poza tym mozna zmodyfikowac pewne rzeczy jesli cos sie nie podoba. Natalka, Twoja suknia byla piekna i bardzo Ci pasowala :) Najwazniejsze to poprzymierzac rozne fasony, ja przymierzylam kiedys jedna, od biustu do pasa byla cudowna, ale dol byl tragiczny, wygladalam na jakies 20 kg ciezsza ;( Troche mam stersa jak to wszystko wyjdzie ostatecznie, ale co ma byc to bedzie! :)

Myślałam o fontannie czekoladowej, ale w końcu nie mieliśmy. Stół wiejski był i ja to osobiście lubie bo mozna tam znaleźć coś innego niż na stołach: ogórki kiszone, wiejskie wędliny kiełbasy, kaszanki, smalec :) mniam pycha

Gość pan młody
o boże. jak królowa elżbieta III. zgaduję: jesteś na utrzymaniu faceta, masz tipsy i solarium?

Gość Załamana Iza
Ładna ale chyba niewygodna

do pan mlody Nie jestem na utrzymaniu chlopaka, pracuje :) Gdybys potrafil czytac ze zrozumieniem to wiedzialbys ze nie nosze tipsow, no i nigdy w zyciu nie bylam na solarium wiec nie trafiles :P Poza tym, nie wiem ktorej czesci nie rozumiesz i nie wiem skad u was sa takie zwyczaje ale u nas do kosciola i na przyjecie weselen chodzi sie w tej samej sukni :D :D a do cywilnego nie idziemy bo bierzemy slub konkordatowy!! Boshe, a to zdjecie sukni co wkleiles to sory ale nawet na spacer z psem bym jej nie zalozyla :( Jest okropna.

Natalka, a mieliscie jeszcze jakies inne atrakcje, typu fajerwerki, pokazy tanca itp. Ja spotkalam sie z takim czyms niedawno na weselu, no moze i fajne to bylo, ale ja nie jestem do takich rzeczy przekonana. Gosciom tez sie podobalo, ale zeby placic kilka tysiecy za kilka minut..

Mielismy fajerwerki, ale nic o tym nie wiedziałam bo byla to niespodzianka od rodziców :) były piekne. Żadnych pokazów tanca nie miałam, i nie polecam, bo to Wasz dzień i niech goscie skupiaja uwage na młodych a nie na tancerzach. a poza tym to chyba tak tradycyjnie było.

Widzialam kiedys taki pokaz fajerwerkow na weselu i zgadzam sie, byl piekny :) To milo ze strony rodzicow ze zrobili Wam taki prezent, ja sama pewnie bym sie nie zdecydowala bo jednak troszke to kosztuje, no ale gdyby rodzice zafundowali to co innego :) My sami placimy za wesele i w sumie juz sie nizla kwota do zaplacenia uzbierala, a jeszcze sporo przed nami do wydania. Ale w sumie to jedyny raz w zyciu (oby! :) ) wiec czasem warto zaszalec :)

Serio? Wow, a ja myslalam ze w Polsce nie mozna tak... W filmach zawsze widzialam ze tato prowadzi panne mloda do oltarza, ale nie wiedzialam ze jest to mozliwe u nas :) Swietny pomysl! Nie wiem tylko czy bym nie plakala ze wzruszenia sama, zanim jeszcze ceremonia by sie rozpoczela :) O matko, ja jestem straszna placzka i boje sie ze bedzie mi glos drzal i bede ryczec w kosciele ;)

ja w chwilach stresu reaguje bardzo różnie... najpierw na przysiędze śmiałam sie i nie umiałam sie powstrzymac od śmiechu, a kiedy przyszło wymiac słowa: w trójcy jedyny i... -to juz płakałam :)

Gość zua_zoua
a jaka fryzura do niej? Odwiedzilas juz Denique?