Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

scooby84

starania na kwiecień 2011

Polecane posty

Gość atramas
---------------> do bunnia życze Ci powodzenia, nie wiem czy mnie pamiętasz, ale miałyśmy ten sam termin 27 kwiecień 2011 powodzenia i dużo zdrowia dla wszystkich kwietniówek 2011 Boże dziewczyny, ale Wy macie szczęście pozdrawiam Wasze dzidziusie i Was i strasznie Wam zazdroszcze, ale tak pozytywnie. Ja już poroniłam 2 razy i nie jest mi dane macierzyństwo ;( cieszcie się tym co macie

---------------> do bunnia życze Ci powodzenia, nie wiem czy mnie pamiętasz, ale miałyśmy ten sam termin 27 kwiecień 2011 powodzenia i dużo zdrowia dla wszystkich kwietniówek 2011 Boże dziewczyny, ale Wy macie szczęście pozdrawiam Wasze dzidziusie i Was i strasznie Wam zazdroszcze, ale tak pozytywnie. Ja już poroniłam 2 razy i nie jest mi dane macierzyństwo ;( cieszcie się tym co macie Waszymi największymi SKARBAMI TERAZ DOPIERO PRZYPOMNIAŁ MI SIĘ MÓJ ZACZERNIONY NICK

Hej Atrams przykro mi trzymaj sie kochana.. buuunia trzymam kciuki powodzenia!! Moj maly w koncu zasnal..Niestety musze go dokarmiac..Bo nie najada sie moim pokarmem i moge karmic 3 godz a on nadal glodny..:( Ciezko jest...Hormony mi szaleja plakac mi sie chce caly czas...ehh

hej kobietki sorki ze sie wtracam ale sledze to forum od jakiegos czsu i postanowilam sei zapisac:) potrzebuje porady od kogos kto sie zna w temacie ciazy:P nie moge znalezc watku w ktorym by byly starczki w tym miesiacu pomozecie?

Gość trzeba bylo
a nie zauwazylas ze one juz wszystkie powoli rodza :P

no wlasnie zauwazylam ale liczylam na to ze ktos sie jeszcze tu znajdzie

Gość trzeba bylo
moze ja pomoge co bys chciala wiedziec?

ogolnie to chcialam trafic na forum gdzie sa oczekujace 2 kreseczek na tescie ciazowym w tym miesiacu:) bo ja wlasnie oczekuje, musze dowiedziec si enajwczesniej jak to tylko mozliwe, bo mam ciezka prace i juz 2 poronienia za soba i odarzu po pozytywie isc na zwolnienie, otoz dzis jest moj 22dc przy cyklach30d. i w tym miesiacu zaniechalam troche mierzenia tempki, ale 2 dni teraz mialam nisko a dzis skoczylo na 37, czy tomoze owulacja sie przesunela przez wyjazd na sw zagranice czy ten spadek mogl byc od zagniezdzania? oj troche duuzo tego:(

atrams ja też cie pamietam,i nie wolno Ci tan negatywnie myśleć, moja bratowa poroniła też dwa razy teraz ma dwóch synów i znowu jest w ciąży,znam jeszcze wiele innych par które straciły dzieciątko a dziś mają i są szcześliwi, może to jeszcze nie był ten czas i organizm miał jakieś problemy , zobaczysz będzie ok, zresztą ja myślałam że będe mama jedynaka a doczekałam trzeciego synka,trzymam za Ciebie;0 a buuunia , coś mam przeczucie że już rozpakowali dziewczynę>powodzenia owca, ja też już dokarmiam, a tak sie cieszyłam że tylko cyc,jednak mały nie przybiera,bilirubina nadal wysoka pomimo że mały skończył 3 tyg,więc zółty nadal mocno,a lekarz nie rozumie dlaczego tak sie dzieje skoro je i już chciał posłać nas do szpitala, kazał mi go karmic butla i dopajać na maksa,a 4.05 idziemy na usg brzuszka,i wszystko mysle będzie jasne no i raz w tyg musimy kontrolować wagę. ogólnie mam sajgon i czsem brakuje mi rąk, jest co robić przy trójce , ale cieszę sie że bracia są zauroczeni malutkim braciszkiem,zwłaszcza ten 2,5 letni syn świetnie sie zaaklimatyzował w otoczeniu brata i mam nadzieję że sie to nie zmieni,jedyny problem który zaczął sie przed porodem to to że zaczął znowu sikać do majtek, tyle mnie pozdrawiam alaa26 trudno powiedzieć tempki różnie sie zachowuja,musisz poczekać cierpliwie na odpowiedz,czasem wystarczy lekka infekcja i już widać zmiany,po za tym musiała by sie utrzymywać ta wyższa ale jezeli znowu opadnie to wiadomo że przyjdzie miesiączka,pozdrawiam

Gość lila082
Hej mamuśki!!! co tam u was słychać i waszych maleństwach bo mój ciągle by jadł ma 2 i pół tygodnia wypija 100 ml i po 2-2.5 godzinach już marudzi i jest głodny w nocy maksymalnie wytrzyma 3 godz. a jak mu więcej zrobię to ulewa no i mam jeszcze pytanie czy dajecie swoim pociechą jakieś herbatki jak tak to jakie i ile? Pozdrawiam i życzę spokojnych dni i przespanych nocy :)

Witam dziewczyny;) Tak, rozpakowano nas 28.04 :) Atrams, pewno że Cię pamiętam, dziewczyno pamiętaj że ja również dwa razy poroniłam, a teraz ma wspaniałą dwójkę:) Poród-------opiszę kiedyś , jak mi przejdzie.....heh W domu syf nie ziemski, nie da się opisać, a brat małej Oli daje mi bardziej popalić niż noworodek to jakiś koszmar,kiedy ja to ogarnę.. W dodatku moja Olka ma niesamowite gazy, brzuszek robi jej sie jak kamień podaje kropelki ale mimo wszystko czasami się pręży, no i karmie cycem co najważniejsze, nocami mnie zalewa, mała po kąpieli potrafi przespać 5godz a ja się męczę z mleczkiem, ale trzeba to przetrwać:) Pozdrawiam i niebawem się odezwie:)

Gość lila082
Hej hej Jak tu cicho!!!

Hej Oj cicho...Zadna pewnie nie ma czasu wejsc bo zajmuje sie Maluszkami:) Ja jak moj Niunio spi to ogarniam dom, obiad,pisze prace i na forum brak czasu.. Jak Wasze Malenstwa?? Moj rosnie tak szybko ze nie wiem..Jest baardzo silny,juz głowke mi podnosi i trzyma..Zdrowy i grzeczniutki-odpukac:) A jak u Was z dieta? Jecie wszystko? Wiadomo procz surowego i smazonjego Pozdrawiam

Cześc dziewczyny :) oj buuuniu to normalne że nie da sie wszystkiego zrobic, u mnie też totalny syf, jak dzieci śpią to ja coś garniam,ale generalnie nie jest łatwo zresztą troje dzieci to jest co robić, niestety zaczęły sie kolki masakra, jak mały wyje to ja już prawie z nim daje kropelki ale to tak sobie łagodzi, niestety karmie flaszką i dodatkowo cycem zwłaszcza w nocy, ale noc przesypia pięknie póki co................ mały rośnie jak na drożdzach,za to ja nadal 10 kg nadwagi, waga stanęła nie chce schodzić a ja ja już nie mam siły i czasu na ćwiczeniabo i takco dzień 01 w nocy ide spać a raniutko ok 6.30 wstaje i tyle u mnie kupa pracy i wiele radości ,pozdrawiam

Cześć dziewczyny, u Nas pojawiła się nerwowa atmosfera, a szczególnie u mnie... Mała nie może zasnąć bez moich rąk, bez bujania i cycucha:( Już wysiadam...o łóżeczku mogę zapomnieć, dziś zarwałam całą noc odkładając ją i uciszając, a muszę nauczyć spania w swoim łóżeczku ze względu na starsze rodzeństwo, boję się że Mati mi w nocy będzie się tłuk do mojej sypialni, i niechcący krzywdę wyżądzi malutkiej, no nie wiem co pocznę, chyba muszę prosić o ogromne pokłady cierpliwości i siły... Mała przypiera na wadze w oczach, same fałdki pog szyją i na pleckach, nóżki grubiutkie, więc raczej mój pokarm jej wystarcza, w przyszłym tygodniu jedziemy się ważyć:) Tak bym już chciała wyjść gdzieś na dłużej, ale jak na razie nie ma szans... Pozdrawiam:)

Gość lila082
Hej mamuśki Mój szkrab własnie śpi wiec mogę trochę poklikać od trzech dni mojego maluszka wysypało jaką wysypkę dostał sama nie wiem od czego już biorę pod uwagę wszystkie możliwości może od proszku do prania (kupiłam mu nowe ciuszki bo z wszystkich wyrasta i włączyłam na krótkie pranie i mogło źle wypłukać) albo na płyn do kąpieli lub też na herbatkę rumiankową bo zaczełam mu ją dawać własnie nie dawno a czytałam, że rumianek może uczulać. Już sama nie wiem mam nadzieje, że nie od mleka byliśmy u lekarza zapisał maść i zobaczymy czy będzie poprawa już mu nie daje tej herbatki ciuszki jeszcze raz wyprałam i nie kąpie w tym płynie więc jak nie zniknie ta wysypka (ma ją na buzi, brzuszku i rączkach) więc zostaje mleko. A poza tym apetyt ma niesamowity wypija 120 ml co 3 godz nieraz już po 2 godz jest głodny. Dziewczyny napiszcie czy dajecie swoim maluszka herbatki i ile wypijają mleka i co jaki czas. Pozdrawiam...

hej jakos chyba rzadko tu ktokolwiek bywa.. My dziś po badaniu, mała waży 4500, więc przytyła w ciągu 3 tyg 1200 pięknie, mała kluska:) Ja karmie piersią więc ciężko stwierdzić ile wypija. U Nas karmienie piękna sprawa, przy pierwszym dziecku istny koszmar, więc jestem żywym dowodem na to że dużo zależy od dzieciaka, mała napija się do syta w ciągu 7min i wypluwa pierś, nie ma przysypiania i biernego ssania, super sprawa, piersi w świetnym stanie, żadnych pęknięć, przy młodym mięso na wierzchu.... Ale za to kłopoty z brzuszkiem:(

cześć mamuśki:) oj też mam malutko czasu, lila mój synek też wypija 120 ml ale popija między tym cycem ale w zwiazku z tym ze daje mu nadal pierś to sama dozuje mu mleko raz 90 ml albo 120 ml, bo muszę opróżniać piersi, natomiast w nocy pije tylko pierś nadal, mały pieknie rośnie i robi postepy , główkę pieknie już trzyma jak leży na brzuszku no i z brzuszka obraca sie bez problemu na plecy, no i te śliczne uśmiechy to zapłata za nasz trud życze wiele cierpliwości i uśmiechu tyle u mnie pozdrawiam

Witam Oj ciezko u nas-kolki...:( cos okropnego...Brak czasu tez dokucza..Maly to glodomorek tylko cyc i cyc..Musze go dokarmiac bo produkcja w pokarmu w cycochach nie nadaza.. Moj Niunio potrafi i 170 ml wsunac i cyc na doprawke..Moze juz nie doic z niego ale musi sie przytulic..Musi byc zawsze:) Rosnie jak na drożdżach..A jutro idziemy na usg bioderek.. Ja dopero przestalam krwawic,juz myslalam ze nie skonczy sie to..Po porodzie zostalo mi dodatkowe 5kg ( z 25) i brzuszek jak w 4 mcu..Nie mam flaka tylko twardy taki... a jak wy i maluszki??

HEJ Owca te kolki to położna mi tłumaczyła że najczęściej się zaczynają jak dzieci są dokarmiane i mleczka się mieszają, napisz jak to u Was wygląda, raz dziennie o jakich porach, ciekawa jestem, trzeba się przygotować w razie czego.....och U nas kłopoty z gazami ustały,jak ograniczyłam nabiał, za to wysypki się pojawiły , no i potówki, ostatnio u nas upalnie no i się w wózku spociła. Na wysypki na razie nic nie kombinuje, nie chcę przedobrzyć jak u starszego, zmienię płyn z oilatum na emolium i zobaczymy co dalej... Ogólnie moje dziecko należy do bardzo wymagających, najgorzej z zasypianiem, nie pije już kawki nawet rozpuszczalnej i padam z nóg:( Musze poznać swoją córkę, bo jak na razie albo śpi, albo je, albo ryczy..... Dodam że ja właśnie taka byłam i nikt nie wiedział o co mi chodzi.... Lece papapa:)

Gość lila082
hej dziewczyny!!! W piątek byłam na kontroli z małym w 6 tygodni przybrał z 3990 na 5550 kg i i urósł 6 cm ciągle by jadł kazali mi dodawać zagęszczacz do mleka niby na dłużej miało mu wystarczyć nic z tego w nocy max wytrzyma 3-3.5 godz a w dzień 2-3 godz wypijał 12 ml i mało teraz robię 135 ml no i przy tym kolki nieraz towarzyszom nam i jakaś wysypka nie wiem na co pewnie mleko będę musiała zmienić. A poza tym nie jest źle od tygodnia mogę usiąść na tyłku bo do tej pory było to problemem ale nadal czuje dyskomfort jak długo chodzę lub stoję takie dziwne uczucie jak by mnie coś ciągło lub zdrętwiało czasem. W czwartek byłam na kontroli u gin. i powiedział, że wszystko ok więc pewnie nie mam się co martwić no i ze strach żeby nie było następnego bobasa założyłam sobie spirale no i w końcu krwawienie ustało bo leciało 6 tygodni już miałam dosyć. Pozdrawiam i piszczcie co u was.

Gość lila082
Jaka cisza!!! Hej zagląda jeszcze ktoś tu???

Gość lila082
Zaglądam, zaglądam i ciągle cisza dziewczyny żyjecie i maleństwa pochłaniają wasz każdy czas? Mój synuś skończył 13 dwa miesiące dzisiaj byliśmy na szczepieniach i był wielki płacz a poza tym wszystko ok waga 7 kg 62,5 dł. kręgosłup, bioderka, reakcja na ruch ok noc przesypia idzie spać o 21.30 i dzisiaj spał do 5.45 czasami pobudka o 3 lub 4 czy 5 na flaszkę i dalej śpimy do 9.00 a wczoraj do 11.30 nie mam na co narzekać mój skarbik jest grzeczniutki i kochany :) Dziewczyny piszcie co u was jak macie chwile czasu bo tu cisza jak makiem zasiał!!!

Hej dziewczyny Powiem szczerze ja naprawdę mam urwanie głowy, wykluczone aby coś zrobić z dzieckiem mogłam, naprawdę szok, moja córcia jest strasznie nadpobudliwa, ma problemy z zaśnięciem. Dziewczyny powiedzcie czy wasze dzieci zaciskają jeszcze piąstki? Mała zaciska choć nie zawsze, wieczorami w łóżku również się wygina w rogalik, nie wiem czy to napięcie, nikt nie zwracał do tej pory uwagi na to, poradźcie.... Główkę trzyma ładnie,ruchowo też wszystko w porządku, piszcie jak wasze dzieciaki

Cześć mamuśki :) oj u mnie praca wre! przy trójce mam co robić, synek ładnie rośnie niezły pulpecik 5.600g i zdrowo sie chowa, za 5 dni kończy 3 msc pięknie trzyma główkę,leży na brzuszku i się rozgląda, piąstki też jeszcze zaciska ale coraz mniej. Póki co to kolek nie ma, pije Nana po 120ml raczej nie daję więcej bo dość intensywnie ulewa, noc przesypia całą jak zaśnie koło 22 to budzi się ok 7 rano,sama jestem w szoku , bo moi starsi synowie budzili sie w nocy. Mam nadzieję że to sie nie zmieni , bo noc to jedyna możliwośc odpoczynku. Jestesmy już po chcinach i prowadzimy zwykłe życie , choć czasem monotonia czasem mnie dobija. tyle u mnie na wakacje nigdzie nie jade, buuniu skonsultuj sobie lepiej dzidzie z lekarzem,bo mój synek też obraca główkę w jedną stronę ale na szczęście nie ma podejżanego przykurczu karku pozdrawiam

No witam Ja czasem patrze. Malutka za tydzień kończy 3msc, przeleciało jak nic.. Mamy też szczepienie drugie przed sobą i zastanawiam się nad doustną przeciwko rota. Mała zmieniła się bardzo,jak juz pisałam miała problem ze snem, mało spała w ciągu dnia, a przede wszystkim miał problem z zaśnięciem, nadal muszę sią namachać zanim zaśnie ale jest poprawa, zaczyna być spokojniejsza, mam nadzieję że wszystko niebawem się unormuje. Biedna...wiecznie zapłakana, ja nerwowa , starszy nerwowy a tato w pracy i jemu to pikuś,czasami przyznam miałam dosyć. Strasznie jakoś wydaje mi się że przybieram na wadze, wiecznie bym coś jadła, a jak u Was z wagą? Piszcie co u Was

Chyba zapomnialam nick:) Hej Ja podczutuje...nie mam czasu na pisanie.. Ja tez bym wiecznie jadla i chyba przytylam...Karmie piersia...nie wiem czemu mam taki apetyt.. Moj Synus w srode konczy 3,5mca...Juz mu zabki ida...Marudny strasznie przez to..Wielki,silny...Trzyma glowke,sam sie przekreca na bok i taki ruchliwy ze nie zostawiam nawet na duuuzym lozku.. I tylko gada cos po swojemu...Zadko placze...nawet jak sie obudzi w nocy to nie placze... piszcie co tam u Was...?

Gość groszek1976
cześc wszystkim :) Nasz Franio kończy 1.08 cztery miesiące, już fajny chłopczyk jest, dwa tyg temu jak byliśmy na szczepieniu ważyl 8 kg -więc taka mała kluska. Dzisiaj dałam mu po raz pierwszy trochę marchewki - zobaczymy jak zareaguje na o jego brzuszek. Ciągle siedział by przy cycu, szczególnie w nocy buzi sie co 3,5 h więc postanowiłam wprowadzić trochę wcześniej słoiczki :) Czytam Was codziennie, ale nie mam czasu cos naskrobać. Przy trójce jest co robić. Pozdrawiam :)