Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karooolcia2@op.pl

Pedagogika licencjat a psychologia

Polecane posty

Gość no wlasnieee
najprosciej to by bylo isc prywatnie i sie przenosic.

Gość karooolcia2@op.pl
Musimy wziac tez pod uwage, ze w tym roku matury byly bardzo trudne, jedynie podstawy obowiazkowe banalne. Wiec limity powinny isc w dol, zalezy jeszcze o ile... Eh, zloze na razie i mam nadzieje, ze bedziecie za mnie tryzmac kciuki :)

Gość no wlasnieee
boze tylko nie idz na uw. najgorszy szmir jaki widziałam. studiowałam tam przez 2 mies (nie psychologie) i mnie organizacja powaliła na lopatki. az dizwne ze ma taka renome ta szkola :o potem poszłam od razu prywatnie na psychologie. nawet problemow nie robili, ze tak pozno.. i potem sie przeniosłam na panstwowa, ale nie na uw.. tam bym w zyciu nie wrocila.

Gość karooolcia2@op.pl
a na to UKSW nie wiecie czy jest popyt na psychologie? Slyszalam wlasnie ze szmira totalna na UW, a chetnych miliony...

Gość jagoda.malina
wszędzie jest popyt na psychologię ;)

Gość jagoda.malina
na prywatnych nigdy nie robią problemów. biorą z pocałowaniem ręki ;)

Gość no wlasnieee
w ogole majac porownanie z panstwowkami i prywatna.. to prywatna jest najlepsza. gdybym miala kase to bym tam została. wszystko jest elegancko powiedziane, zrobione.. nie musze sie dowiadywac nie wiadomo ile czasu w jakiejs sprawie.. wszystko elegancko jest w internecie. nawet konta mamy swoje specjalne.. i wykladowcy sami pamietaja co mamy do zaliczenia i do nas pisza z przypomnieniem.. pracuje sie na komputerach, sa sale doswiadczalne i sa na nas przeprowadzane. na wykladach sa slaidy.. a nie tablica z kreda, a potem slaidy wysylaja nam na poczte. ksiazki nawet nam na poczte wysylaja. nawet takie specjalne programy do uczenia sie przedmiotu na kompie i do powtorek nam wysyłali. na nic sie energi zbednej nie traci tylko na nauke. nigdzie mi sie tak fajnie nie uczyło.. kompletnie nic innego na glowie sie nie ma tylko nauka. wykladowcy w wiekszosci sa z UKSW i UW ( o dziwo w prywatnej bardzo mili) dostajemy identyczne egzaminy co ludzie na UW a nawet my je dostajemy wczesniej.. a potem studenci z uw maja gotowe odpowiedzi. rewelacja nie? :o

Gość karooolcia2@op.pl
No to faktycznie, srednio... Ale jednak te 8 tys na rok studiow to ciezki wydatek, plus zycie w Warszawie...

Gość karooolcia2@op.pl
Tutaj suzkam i nie moge znalezc... APS jaki ma przelicznik czy pisalam rozszerzenie czy postawe? Nie wiecie moze?

Gość no wlasnieee
jakie 8 tysiecy??? ja placiłam za semestr 2 tys.. to rocznie 8 tyś. mozna w ratach po 450zł miesięcznie. zajecia masz 2 razy w tygodniu.. reszte czasu idziesz do roboty. w czym problem? :P ja niestety tak nie moge, bo mam jeszcze jedna osobe na utrzymaniu.. i te 450 ktore wydawalam na szkole sa mi niezbedne. wiec poszlam na panstwowa.

Gość karooolcia2@op.pl
Mowisz o zaocznych tak? Moze to jest dobra mysl... Kurcze, sama nie wiem, co robic :|

Gość no wlasnieee
zaoczne u mnie byly w tej samej cenie co dzienne!!!!

Gość karooolcia2@op.pl
A w ktorej szkole?

Gość no wlasnieee
wyzsza szkola finansów i zarzadzania w warszawie

Gość karooolcia2@op.pl
Faktycznie i jest psychologia zdrowia i psychoterapia!!!!!! O matko!!! :) DZIEKUJE CI, to bedzie moj ratunek jesli sie nie dostane! 4tys jestem mysle w stanie dac... O kurcze, jestes kochana! :)

Gość karooolcia2@op.pl
Ale to trzeba od razu placic, nie mozna dopiero we wrzesniu? :|

Gość no wlasnieee
mozesz i we wrzesniu sie zapisac i zaplacic. ja tam poszłam dopiero od grudnia i mnie przyjeli. wiadomo, ze musialam zaplacic zaległe raty

Gość karooolcia2@op.pl
Dzwonilam tam i wszystko juz wiem :) tutaj moge po dwoch spejcalizacjach na starcie byc psychoteraputka :) Rodzice wyrazili zgode na ta szkole i tam sie kieruje :)

Gość apoptoza
"tutaj moge po dwoch spejcalizacjach na starcie byc psychoteraputka" :o :o :o

Gość gość
zawsze też istnieje możliwość zapisania się do studium, zaraz jakoś będzie się zaczynał semestr u http://www.psychologia.org/ tam m.in. na psychoterapię można się zapisać

Gość kafana
Tak, aby zostać psychoterapeutą najprostsza droga to 5-letnie studia jednolite psychologiczne, a następnie 4-letni kurs psychoterapii. Jakby ktoś był zainteresowany takim szkoleniem to można się właśnie zapisać do warszawskiego Centrum CBT-EDU. Nabór trwa jeszcze do końca kwietnia i planowane rozpoczęcie kursu jest na czerwiec. Oczywiście placówka posiada rekomendacje Polskiego Towarzystwa Terapii Poznawczej i Behawioralnej i można ubiegać się o certyfikat psychoterapeuty PTTPB

Gość gość
Nie wiem jak wy się na to zapatrujecie, ale trzeba wziąć pod uwagę to, że psycholog cały czas musi poszerzać swoją wiedzę i podnosić swoje kwalifikacje. Tylko w ten sposób może skutecznie pomagać swoim pacjentów. Warto np. zainteresować się hipnoterapią.