Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aneczka86

Ciąża a wyjazd do Chorwacji... proszę wypowiedzcie się.

Polecane posty

Hej :) mamy zaplanowany wyjazd do Chorwacji za 2 tygodnie, ale dziś rano zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Mój mąż uważa że powinnam zrezygnować z wyjazdu, a ja uważam że jeśli lekarz potwierdzi ciążę, zrobie wszystkie badania i okaże się być wszystko wporządku, to dlaczego mam sobie odmawiać urlopu, tymbardziej że dwa lata temu była podobna sytuacja, mieliśmy od kwietnia już zaplanowany wyjazd na lipiec też do Chorwacji, ale w maju okazało się że jestem w ciąży, ciąża była zagrożona, więc zostałam w domu i on pojechał sam ze znajomymi, nie chce żeby w tym roku było tak samo... oczywiście jeśli ciąża okaże się być zagrożona to zostanę bez zastanowienia, ale wtedy mąż też powinien zrezygnować, tymbardziej że mamy córcię półtoraroczną, a on napewno jej ze sobą nie weźmie, a moja mama mieszka na wyspach brytyjskich, na teściową za bardzo nie mam co liczyć, bo jest już stara i schorowana... więc zostałabym sama w ciąży i z małym dzieckiem...

Pamiętaj, że w przeciągu dwóch tygodni wiele badań to Ci lekarz nie zrobi, bo jeszcze nawet serduszka zapewne nie będzie widać..

Gość fdgdsgfd
no to jest zaslone z jego strony, sam sobie pojechal a ciebie zostawil? zastanow sie jakiego ty masz meza co nie chce z toba spedzac wakacji

Gość hahahah
fajnego masz męża sam na wakacje dobreeee

pojechał sam bo wzystko już było opłacone, po za tym nie chodzi o tamten wyjazd tylko teraz o ten, i nie potrzebuje ocen na temat mojego męża, bo nie o tym jest ten temat.

jak miałaś zagrożoną ciążę tą wątpię, aby lekarz ci pozwolił jechać w 1-trymestrze. czym jedziecie, samochodem, autokarem czy samolotem?

a spokojnie z półtorarcznym dzieckiem facet może jechać, przynajmniej będzie uwiązany i nie będą mu głupoty w głowie :P ja bym kazała mu zostać albo zabrać z sobą dziecko;)

wg planu wyjazd samochodem w sobotę 3 lipca o 16. Powiedziałam mu że albo jedziemy wszyscy razem albo wcale.

witaj jeżeli twój lekarz potwierdzi że z ciążą wszystko ok to nie wiem czemu masz rezygnować z podróży nie zawsze kolejna ciąża musi być zagrożoną.,

eva1977 --- też tak uważam, ciąża to nie choroba i ciężarne też się "urlopują". Chyba że lekarz zaleci żeby zostać, to inna sprawa.

Jeśli będzie wszystko ok to czemu nie ;)? W życiu bym się nie zgodziła na samotne wczasy męża :D Tylko przed wyjazdem sprawdź tak na wszelki wypadek gdzie jest najbliższe pogotowie,zabierz ubezpieczenie.Dzięki temu zaoszczędzić czas na poszukiwaniach.

Gość ich bin wer ich bin
powinnas pojechac, w tak wczesnej ciazy mozesz jeszcze podrozowac

Gość ZmarwionaMadzia
Nie masz sie co martwic moja bratowa bedac w 3mc pojechala na dwa tyg do chorwacji lekarz powiedzial jej tylko by zakrywala brzuch i nie siedziala dlugo na sloncu.W sierpniu wyjezdzamy na chorwacje z kolezanka ktora jest w 1 mc i to samo powiedzial jej lekarz...pozdrawiam