Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tykkkwia

PYtanie do tych ktorzy glosowali na Jarka

Polecane posty

Gość W ktorym miejscu?
no niestety z tym sie zgodze... Prezydent PR niewiele moze... Jest troche takim figurantem. Ale mysle, ze nie dobrze bedzie jak PO bedzie miala pelnie wladzy, zwlaszcza ze po katastrofie w Smolensku tak jest...

Gość W ktorym miejscu?
Dzieie=Dziwie Sorry za literowki ;)

Gość ollnkaaanzan
i wygral w USA gdzie te grube Polki nawet porzadnie po polsku nei mmowia tro sa Polacy ktorzy decyduja za nas

Gość W ktorym miejscu?
No, tez jestem za tym, zeby emigranci i Polonia nie mieli prawa decuydowania, o kraju w ktorym nie mieszkaja i z ktorym nie wiaza przyszlosci...

Gość nie chce mi sielogowac
Nie wiedzieliśmy, że aż takim szacunkiem cieszy się Lech Kaczyński poza granicami naszego kraju i to nie tylko, jak próbowano Nam wmówić, wśród Polonii. Nie, On był Wielki za życia dla przywódców całego świata, On był Wielki dla mieszkańców innych krajów. Był szanowany jako Patriota, jako walczący o sprawy polskie, jako twardy zawodnik (o czym mówiła A. Merkel). Był szanowany za to, że walczył też dla innych: Gruzji, Łotwy, Lity, Ukrainy, Kazachstanu, Estonii, Czech. Jakże wymowny jest płacz Gruzinów, ich płacz za Człowiekiem, który uratował ich Niepodległość, tożsamość narodową. Walczył jak wielu Wielkich polskich Przywódców... "O Naszą i Waszą Wolność".

Niemcy chcieli pieniadze za niemieckie kamienice w kraju to powiedzial ze jakby podliczyc ile warszawa by ich kosztowala( odbudowanie warszawy) to by sie nigdy nie wyplacili). Byl dobrym czlowiekiem dobrym prezydentem. Jego zona kupowala ubrania dla biednych ludzi a on mial teraz ciezki okres w swoim zyciu i poswiecal wlasna kariere zawodowa i prezydecka do tego aby byc w kazdej chwili przy ciezko chorej matce. to tylko garstka co zrobil dla polski. Jeszcze wiele zaslug ktore tu nie opisalam zawdzieczamy mu.

Gość bhhhhh,,,,,
Mam nadzieje ,że Komorowski przegra te wybory bo jeśli nie -Polska będzie w wielkim niebezpieczeństwie hegemonii jednej partii czyli PO. Będą oni robić z naszym państwem co będą chcieli bez żadnej kontroli. Apeluje o poparcie dla Jarosława Kaczyńskiego który zapewni równowage w naszym życiu politycznym. Jednocześnie jestem pewna ,że ten człowiek chce dla Polski jak najlepiej.

Gość ladynowakardis
A ja głosowałam na Jarka bo słyszałam, że ma DUŻY słupek wyborczy;)

Gość azazaza
On był Wielki dla mieszkańców innych krajów. Był szanowany jako Patriota, jako walczący o sprawy polskie, jako twardy zawodnik (o czym mówiła A. Merkel). Był szanowany za to, że walczył też dla innych: Gruzji, Łotwy, Lity, Ukrainy, Kazachstanu, Estonii, Czech. Jakże wymowny jest płacz Gruzinów, ich płacz za Człowiekiem, który uratował ich Niepodległość, tożsamość narodową. Walczył jak wielu Wielkich polskich Przywódców... "O Naszą i Waszą Wolność". tattta a co on zrobil dla zwyklych szarych ludzi ja sie pytam?

filmiki na youtubie pokazują go tylko jak się mylił, był zły, coś źle powiedział. Media go oczerniły! Dopiero teraz wyszły na jaw wszystkie dobra o nim. Jak się śmiał, żartował, rozmawiał, był miły, dawał dobre przemówienia. Dlaczego dopiero teraz? A dlaczego przez całe 5 lat musiał cierpieć...?

Po pierwsze podniósł polskość z kolan. Nie on sam, pracowało nad tym wielu ludzi, ale Prezydent wybitnie się tej sprawie zasłużył. Lata 90-te ubiegłego wieku były czasem kiedy wmawiano Polakom, że polskość to zaściankowość i obciachowość, że dość już mówienia o powstaniach, Katyniu, że lepiej wybrać przyszłość. Historią najlepiej zajmować się w kontekście jej odbrązowiania i wyszukiwania ciemnych kart. Lech Kaczyński był jednym z tych który znów zaczął przypominać Polakom, że historia to coś z tego mogą być dumni. W dużej mierze jego zasługą było to, że Warszawa w końcu doczekała się muzeum Powstania Warszawskiego. Jeśli dzisiaj, podobnie jak 3 maja czy 11 listopada tak wielu ludzi bez żadnego przymusu wywiesza biało-czerwone flagi z okien swych mieszkań w blokach i domów, to jest to, ośmielę się stwierdzić, także m. in jego zasługą. Niewiele osób tak mocno walczyło z polskimi kompleksami. Wyjątkowo perfidne było więc przedstawianie go jako człowieka zakompleksionego. Po drugie był politykiem który miał długofalową wizję polityki Polski, także polityki zagranicznej. Nie był to typ polityka który myśli słupkami a w zależności od doraźnego interesu politycznego potrafi w krótkim czasie zmienić poglądy o 180 stopni. Nie była to taktyka brzydkiej panny. Bronił twardo za granicą interesów Polski a także krajów zaprzyjaźnionych Dzisiaj nie mówią o tym tylko współpracownicy Lecha Kaczyńskiego, ale także politycy i komentatorzy zagraniczni. Dla krytykantów była to oczywiście zaściankowość i kłótliwość ale dzisiaj nawet dawni zagraniczni adwersarze potrafią go docenić. To nie przypadek, że w tak wielu krajach głoszono żałobę narodową, że tylu przywódców będzie obecnych na Jego pogrzebie. Po trzecie był mężem stanu. Był twardzielem. Pomimo bezwzględnej i chamskiej nagonki jakiej był celem przez ostatnie lata, nie załamał się i do końca, konsekwentnie realizował swoją wizję polityki. Przy tym, co mówią nawet jego przeciwnicy, był człowiekiem o nieposzlakowanej uczciwości i patriotyzmie. Szkoda, że tak mało o tym mówiono przed katastrofą. Był dumny z Polski, dzisiaj my możemy być dumni ze śp. prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

Gość ofvrdddrtf
Lech zagrał na ich emocjach bo zwróćcie uwagę ta zmiana Kaczyńskiego rzekomo po katastrofie lotniczej- dla mnie/dla niektórych po "tragedii smoleńskiej"/ i wypowiedzi po powodzi to przecież gra na ludzkich emocjach. Przecież Kaczyński był premierem rządu i co zrobił nic tak, jak nic albo prawie nic nie zrobi jak zostanie prezydentem, a o służbie zdrowia to powinien wstydzić się tak mówić bo na pielęgniarki podczas strajku gdy był premierem to policję chciał wysłać nawet nie przyszedł do nich na rozmowy a teraz obrońca służby zdrowia. A prywatnej służby zdrowia tak się nie bójmy bo ona już funkcjonuje i to bezpłatna finansowana na zasadach kontraktów z NFZ i jest na wyższym poziomie niż państwowa, korzystam wiec wiem i nic nie płacę. Takie chwyty działają jednak na wiejski elektorat Pana Kaczyńskiego oraz na panie co to w USA mieszkają od lat i nie wiedzą co się w kraju dzieje. Nie znam się na polityce ale chciałabym spokoju w kraju, żebyśmy mentalnie chociaż zbliżyli się do krajów UE ale obawiam się że w Polsce to niemożliwe bo my jako naród jesteśmy zdolni tylko do zrywów rewolucyjnych, mobilizacji, rozliczań przeszłości i niczego więcej...

Walczył również z przestępczością „na wyższym szczeblu - jako prezydent Warszawy doprowadził do rozbicia tzw. układu warszawskiego. Była to sieć nieformalnych powiązań rządzącej Warszawą koalicji lokalnych polityków SLD i UW (potem PO) z biznesmenami. W ramach tych układów dochodzić miało do nadużyć w warszawskim samorządzie. Chodziło głównie o ustawione przetargi, m.in. na budowę luksusowego hotelu Intercontinental i kilku osiedli na Żoliborzu oraz informatyzację urzędu w drugiej połowie lat 90. Prokuratura ustaliła, że w latach funkcjonowania układu (1994-2002) wręczono łapówki w wysokości co najmniej 1,5 mln zł.

Gość ninnoczka
Jarosław mówił,że nie bedzie premierem jak brat będzie prezydentem a potem obaj objęli władzę.Krótka pamięć

Gość pzazaaa
a co mnei obchodza przemowienia w Katyniu kurwa i te inne pierdoly ja chce zyc na poziomie anie pracuje w urzedzie iz arbiam 1300 pierdole jesli Kaczynksi bedzie prezydentem wynosze sie z tego kraju bo dla neigo nei bedzie wazny szary czlowiek

Gość skoro kaczynscy (obaj)
w ciagu calego swojego zycia (zwlaszcza za prl-u)nic nie zrobili dla kraju to ja sie pytam co zrobil dla was tusk i komoroswki!

Gość skoro kaczynscy (obaj)
pzazaaa ja ci moge juz teraz spakowac walizki!!!

Gość tykkkwia
do nie chce mi sielogowac z tej stronki wszystko wkeljasz, No gratuluje ze mozna toba manipulowac przeciez Jarek jest stary i on juz nic nei zrobi ale wlasnie to swiadzy o tym ze nie ma sensu sie zoladkowac jaki narod taki prezydent wstyd

Gość pzazaaa
pozyjesz torche dluzej to zobaczysz co ci Jarek da powodzenia a walizki sobie sama spakuje , głosujcie na Jarka ,bo mu Jola Szczypińska obiecała rękę - jak prezdentem zostanie ,i będzie ślub prezdenta w pałacu jakiego świat nie widział po tych smutnych pogrzebach...?

Gość kaczynski jest juz
stary i nic nie zrobi:) zalosna jestes gowniaro, widac ze sie nie znasz na zyciu....jakbys nie wiedziala w polityce liczy sie przede wszystkim DOSWIADCZENIE

Gość tylko JKM
PO , PIS i SLD robi was bezmuzgi w huja od lat a wy nadal nic nie kumacie.

Gość kaczynski jest juz
pzazaaa twpje argumenty sa wyjatkowo durne:) a nawet jakby sie chcial ozenic to co??? nie wolno mu durna babo?

Gość wshjzhzhs
ciekawe w czym ma doswiadczenie Jarek w knuciu? to oblizywanie przez Kaczyńskiego wargi podczas przemówień jest ohydne.Chcesz coś takiego oglądać w TV przez najbliższe 5 lat?Wolę już oglądać sympatyczną twarz Komorowskiego. BTW.Wszyscy kandydaci podczas kampanii wyborczej obiecują złote góry a potem mało kto realizuje swoje obietnice.Nie ma więc co się łudzić, że i tym razem będzie inaczej.I tak wybieram sympatyczną twarz Komorowskiego.

Gość pzazaaa
tak wolno mu sie ozenic ale musialby najpier zorganizowac glosowanie na sluby gejowskie marna idiotko

Gość sympatyczna twarz komorowskieg
z drwiacym usmieszkiem pod nosem to jest to:)

Gość ijjhuuiu
udzie każdy ma chyba prawo do własnego wyboru, atakiem na atak? ;/ Moja opinia jest taka, że każdy z nich obiecuje złote góry ale ich nie widać, poza tym jeśli wygra Kaczyński to będzie wszystko wetował i znowu zacznie wojnę z Rosją i Niemcami ;/ bo kto ją zaczął jak nie on ? Ludzie, myślę, że na poczatek powinniście troszkę zainteresować się polityką, pooglądać co i kto ma do powiedzenia a nie patrzeć tylko na spoty wyborcze.... Może Komorowski nie jest supermanem ale nie kłóci się z tymi z którymi Polska nie ma szans i nie nosi przez całe swoje życie urażonej dumy, mieliście jednego brata i co ? Narzekaliście. Na każdego narzekacie i nikt Wam nie pasuje :)

Gość tylko JKM
może na Dodę głosujcie bo jest ładna? żenada , banda debili

Gość kaczynski jest juz
tak wolno mu sie ozenic ale musialby najpier zorganizowac glosowanie na sluby gejowskie marna idiotko buahahahha no to teraz trysnelas inteligencja, nie pogada:):):)nie wiedzialam ze ona jest mezczyzna:) masz cos nie tak z glowa?:)

Gość lkkkkkkkj
JAK NAJDALEJ OD KACZYŃSKIEGO, CZARNYCH DIABŁÓW W SUKIENKACH I TYCH CZARNYCH PINGWINÓW!!!!!!!!!' CIEMNY NARÓD GŁOSUJE NA KACZYŃSKIEGO!!!!!!!!!!!!! LUDZIE OTWÓRZCIE OCZY I GŁOSUJCIE NA TYLKO I WYŁĄCZNIE KOMOROWSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!