Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona sukienka

o matko, jak można przytyć w ciąży 20 kg ???

Polecane posty

Gość małgola 35
1 ciąża 9 kg 2 ciąża 22 kg. i niedługo wróciłam do stanu poprzedniego.... jeszcze w ciąży miałam sobie odmawiać??? Sukienko masz porąbane w główce? Przecież jak chcesz to się nawet możesz odchudzać. No chyba że Cię Mążuś rzuci jak więcej dkg. przytyjesz :D

A czy Ty myśleć umiesz? Napisałam wyraźnie, co waży 10 kg, zatem w ciąży przybiera się na wadze 20 kg, z czego tylko 10 jest realnym magazynowaniem.

Gość przed ciążą 45 po ciąży 45
a końcówka ciąży 65. Więc jak widać można :)

Normalnie temat beznadzieja. Co kogo obchodzi kto ile przytył ? Przecież to nie Ty założycielko topiku będziesz musiała się borykać z tymi dodatkowymi kg i to nie Twoja żona będzie grubsza ! Ja kiedyś schudłam 20 kg sama dla siebie, codziennie ćwiczyłam po 1,5 godziny a teraz ? Jestem w 8/9 tc i przybieram na wadze bo ćwiczyć już nie mogę... Nie opycham się słodyczami , jem tylko minimalnie więcej i co mam się iśc powiesić ? Każda rozsądna która przytyje , niech będzie to nawet te 30 kg schudnie sama dla siebie i dla swojego zdrowia. Nikomu takie dyskusje nie pomogą.

Gość zielona sukienka
jeżeli któras puchnie, to ok rozumiem, to juz nie jej wina... ale jak sie czyta te topiki oczekujących na dzieci dziewczyn i tam co druga pisze... "o matko juz 20 kg przytylam" ale wpierdziela sodycze az sie uszy trzęsą to zal mi ich żal normalnie. to wkoncu cieszcie sie z tych swoich kilogramów a nie narzekajcie na co drugim topiku.

gdyby zielona sukienka poczytala troszke literatury a nawet nie- wystarczyloby poczytac kilka stron np. w necie o ciazy , to by głupia gąska moze doczytala,z e niektore kobiety tyja w ciazy po 20 kg np z powodu , zagrozonej ciazy- bo musza lezec 9 mcy lub musza brac leki na podtrzymanie , po ktorych w ciagu miesiaca mozna przybrac kilka kg-mow.

Gość BEACISKO
No i mamy otwarta wojne która z nas mądrzejsza.... tytuł wątku- "o matko jak można przytyc w ciazy 20kg"? odpowiedz brzmi- a można i to bardzo łatwo, nie mając mdłości, wymiotów, jedząc normallnie, nie chodząc na siłownie, nie skupiajac sie tylko na tym czy dzis jest dekagram wiecej czy mniej ;)

Gość przed ciążą 45 po ciąży 45
nie tylko dlatego tak tyją, że coś nie tak. Widocznie każda kobieta inaczej ciążę przechodzi. Moja ciążą nie była zagrożona a 20 kg nie wiem skąd się wzięło. Miesiąc po porodzie wróciłam do wagi jaką miałam przed ciążą. I ani celulitisu ani rozstępów żadnych. Więc nie uogólniać proszę

Gość BEACISKO
oczywiście osobiscie zazdroszcze tym które własnie opychają sie slodyczami i nie tyją.... ja niestety musiałam sobie ich odmowic.... a wiecie co gorsze od tych 20 kg? Mega celulit który pojawił sie na moich udach z braku ruchu....;/

Gość BEACISKO
a przytylam 8 do połowy 7 m-ca wiec jeszcze z 5 przedemna... brrrrrrrrrrrrrr;) bedziemy brzydule kobitki;)

Gość tupperware
Ja utylam 7 kilo ale najpierw zlecialo mi 6 przy mdlosciach kiedy wymiotowalam na sama mysl o jedzeniu. Tez moge sie chwalic. Dwa dni po porodzie wazylam juz 11 kilo mniej, pol roku po urodzeniu dziecka waze 7 kilo mniej niz przed ciaza i w zaden sposob nie moge utyc chociaz kiedys tylam na sam widok jedzenia.

Gość zielona sukienka
hehehe a no będziecie niestety :P najlepsze są rozmowy facetów w pracy, których żony są w ciąży... "o matko ona tak sie roztya po tej ciąży" :D

Gość fasnka anka
nie dziwie sie autorce ze tak mysli, poczytajcie topiki, tam jedna przez druga sie chwali ile to dzis zjadla. Tez jestem w ciazy ale nei jem ile sie da, staram sie jesc czesto ale w mniejszych ilosciach. Czasem mam wrazenie ze niektore dziewczyny robia wyścigi w przechwalaniu sie ktora co zjadla i zeby bylo smieszniej zamaist zjesc owoc jedza slodycze a potem biadola ile to one nie przytyly. A co do osob ktroe maja zagrozona ciaze i musza lezec to jezeli taka kobieta przytyje nawet 30 kg to nie ma sie co dziwic, i takiej wspoluczuje bo ona nie ma na to wplywu.

Gość zielona sukienka
no dokladnie o to chodzi, na tych topikach jedna przez drugą sie chwala ile dzisiaj wciągney już :/ rzeczywiście powód do dumy. a potem ojojoj to juz tyle kg... z powierza sie one nie biorą. a co do leżących albo na lekach to nic nie mam.

Gość BEACISKO
Lepsza okrąglejsza,ale szczesliwa i zadowolona z siebie żona niż chuda i złośliwa;) a mój mężuś mówi że dopiero teraz kobieco wyglądam a nie jak szkielet;) i piersi mi wreszcie urosły;)

Gość BEACISKO
no dobrze masz troszke racji a tym obrzeraniem sie bo fakt jest taki że niektóre mają ciąże za okazje do obrzerania sie.....

Gość phiiii
taaa faceci to są swoją drogą uroczy, zauważyłyście moje drogie panie ilu waszych szczupłych kolegów z liceum obecnie ma lekki brzuszek i drugi podbródek ? No ale żona się w ciąży roztyła. A autorka skoro przytyła w ciąży tylko 7kg to musiała być gruba wcześniej :P.

Gość zielona sukienka
to bardzo dobrze ze masz taką dobrą samoocene i mąż tez spoko :) gorzej maja te, krótych faceci opisują je w pracy jako wieloryby :D te to juz mają przechlapane

Gość zielona sukienka
mylisz sie kochana że bylam gruba, wręcz przeciwnie i sama myslalam ze przez to dużo przytyje... ale jak widać da sie mniej. w sumie to z 2 kg moglabym jeszcze przybrac, byloby akurat ;)

dziwi mnie dziewczyny że tłumaczycie się jakiejś niedowartościowanej lasce??? ja jeszcze nie byłąm w ciąży ale kiedy w niej będę nie będe sobie odmawiała żeby nie przytyć za duzo! nie mówię o obżeraniu ale jak mama ma ochote na cos słodkiego to odmawianie sobei żeby nie zrobił się jeden rozstep więcej nei mam sensu- moja figura mój problem :)

Gość w pierwszej ciazy przytyłam
20 kg,a po1 mcu po porodzie miałam jeszcze5 kg mniej niż przed ciążą! w drugiej ciąży 13 kg,a po porodzie do dziś został mi tylko 1 kg!a i tak mam taka figure,że nikt by nie uwierzył,ze kiedykolwiek rodziłam!często kwestia genów,a nie kilogramów!

Jak to jak? Moja koleżanka miała termin na wrzesień i w czerwcu miała na wadze +6kg a przez sierpień i połowę września przybyło jej ni z tego ni z owego 20kg. Ja jestem prawie w 20tc i póki co mam 3,5kg więcej ale nie wiem jak to będzie pod koniec ciąży...

Gość MARCIN kkkkkkkkkkkk
Zielona sukienka Twój mąż do kolegów w pracy nazywa cie Suchą zdzira

Gość zielona sukienka
Przepraszam was dziewczyny ale musze już lecieć Pan Włodek mnie woła na warsztat Prosił żebym zrobiła mu lewatywe przed głodówką Całuje mocno pa

Gość heheheheheheeheheheheheheheheh
ale macie problem ja przytylam 32 kg i miesiac po porodzie wrocilam do wagi sprzed ciazy ale moja wazyla 4,5 kg reszta to wody itp no ogolnie jak słon wygladałam hehehe

Gość zielona sukienka
To był oczywiście podszyw Żałosne a wy grube beczki dalej opychajcie sie czekoladkami

Gość heheheheheheeheheheheheheheheh
nogi mialam strasznie popuchniete i awet cyba przytylam 36kg o ile dobrze pamietam wszystko mi puchlo a o dloniach juz nie wspomne nawet nos mialam spuchniety

Gość można np jak się ma niedowagę
ja przed 1 ciąża ważyłam 48 kg przy wzroście 175 :P przytyłam do 70.... i wcale się źle nie odżywiałam - po prostu organizm sam uzupełniał braki- po 3 miesiącach od porodu waga wróciła do poziomu 55kg i uwazam że taka jest dla mnie ok :P w drugiej ciąży startowałam 55 i przytyłam też do 70 i równie szybko schudłam....młodszy syn ma rok a ja znów zbliżam się do 50 kg - waga ciągle spada - mimo żę jem jak górnik :P bo mały jest bardzo ruchliwy - i wszystko wybiegam.