Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaaudunia1989

Forum dla mam w Austrii :) NOWE :)

Polecane posty

Hej! Oj widac, ze wakacje sa, bo cisza na forum :). Klaudunia ja nie pomoge, bo tez w szpitalu dostalam ten dokument. Mysle, ze do Magistratu trzeba by zadzwonic. Dagus smutno, bez Ciebie. Mam nadzieje, ze odpoczniesz sobie. A ja szukam jakiegos fajnego pensjonatu, zeby na tydzien wyskoczyc. Gdzies niedaleko. Jest tego troche, tylko to co najfajniejsze, to juz porezerwowane. Mam nadzieje, ze wkoncu cos znajde .

zadzwonilam i mam :) wystarczylo w google kuknac i numer mam:) Pisalam w stanie upojenia alkocholowego i zapytalam z lenistwa w naszej skarbicy wiedzy:):)

Klaudunia, skoro juz upajasz sie alkoholem to moze przy nastepnym naszym piwkowym spoatkaniu do nas dolaczysz? :)

My już wrócilismy do domu, teraz odsypiamy urlop:) Philipp poza domem nie śpi za wiele, to takie bardziej 15 minutowe drzemki na siłę, bo jeszcze by mu coś umknęło, hehe.. wyszły nam trzy kolejne ząbki, u góry dwie 2 i jedna 1. Trochę marudził, ale obeszło się bez gorączki, za to teraz biedaczek zgrzyta zębami i przygryza sobie usta, wczoraj aż krew się polała:( a poza tym, to łapie się wszystkiego wstaje i chce chodzić, wczoraj dorwał się do kontaktu, chyba trzeba będzie powoli zakupić blokady.. Upały się trochę uspokoiły, więc kiedy robimy jakiś większy piknik??

Z najwiekszo ochota:) A kiedy sie umawiamy?? :):) Ja wkoncu mam upragnione wakacje, babcie, ciocie i kuzynki niancza maja malenka a ja mam woooolne:) jakbym dziecka nie miala:) Zeby mi sie tylko do raczek nie przyzwyczaila.... Niunia kochana. Gotuje jej zupki:) nie przepada za sloiczkami:( w nastepnym tygodniu wracamy do Austrii Caluuuusy

Hej! Malina, blokady konieczne sa i zabezpieczenia , bo wyobraznaia dzieci i pomysly sa nieograniczone :)) Kladunia, napewno cos sie zorganizuje, jak dziewczyny z urlopow powracaja.

witam witam.... pusciutko..laseczki sie urlopuja....a ja zapierdalam:)....hehhehee..no ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo....u nas w sobote po tygodniowych szalenstwach wyjechala 4 osobowa rodzinka z malym dzieckiem ze strony starego...a w nd. nad ranem przyjechala tesciowa i nianczy mi tez mlodego do soboty i jedzie spowrotem do rzeszowa a my na urlop znow jedziemy zasluzony:)...choc nie ma za duzo do robotki to i tak dziecko ma 6 tygodni urlopu tylko w domku...pomixowalismy sobie i jednak nie dalam go do nowego przedszkla na dlugo:)...takze u nas goscinnnie mega...obiadow sie chyba w zyciu tyle nie nagotowalam...wogole chyba sie tyle nie nagotowalam:):)..... zdroweczka dla dzieciaczkow!milego urlopowania!pozdrowczki!!!!!!!!!

Hej dziewczyny, my tez juz po urlopie:) Nie zagladalam tu nawet bo czasu nie mialam po powrocie. Najpierw odsypialam potem byly gory prania i intensywne poszukiwania mieszkania. W dalszym ciagu zarywam nocki bo zabki ida jak szalone i Jula najchetniej cala noc spedzilaby przy cycu. Moze kiedys sie wyspie...:)

hej dziewczynki ;) U nas przeprowadzki ciąg dalszy..ale już na szczęście bliżej niż dalej .. Wystawiliśmy stare mieszkanko i dzwonią zainteresowani , więc trzeba pokazywać , dlatego takie opóźnienia w przeprowadzcce.. Pozatym jutro na szczęście przyjedzie salon i w końcu będzie stół bo od 3 tygodni jemy obiady albo na schodach , albo na stojąco , albo na trawie ;) aldona880 współczuję , mnie od jutra czeka to samo , gotowanie dla gości z Polski , a ze mnie kucharka ... ( bez komentarza;) hihi chrzest - ciągle mam dylemat , ochrzcić czy nie ochrzcić , oto jest pytanie...a Paweł już za miesiąc rok kończy.. gdyby ktoś z waszych znajomych szukał mieszkania to mam takie: wklejam ogłoszenie jakie zamieściłam na portalach: Wynajmę mieszkanie 2 pokojowe W 21 bez. Mieszkanie jest po remoncie, w pełni umeblowane . minuta od U6 . Cicha , spokojna okolica. Polska TV! 397 euro /m-c , od zaraz! Kaucja zwrotna 3 m-czna. Odstępne za meble 1000 E. ( Zmywarka Bosch, stół , łóżko, meble. Itp.) do negocjacji ! Nr.tel. 0699 190 24 205 tyle u nas.. aa.. znacie jakiegoś dobrego stomatologa w Wiedniu? nie musi być polsko języczny..?? daga , żyjesz? byczysz się pewnie w Polsce.. wracaj bo parapetówę szykuję !;)

Zyje, zyje :) Iza ja nie chrzcilam dzieci ;) Bo ze mnie taka wierzaca jak z koziej dupy.......hehehhe I raczej nie bede!!! A Julke masz ochrzczona? Super, ze juz widac koniec przeprowadzki! Ja zostane u siebie do konca zycia :P Ja sie bycze na urlopie! Jezdzimy z sonja do zoo, do parkow miniatur, do parku z dinozaurami, do mini wesolego miasteczka itd. Poza tym jak jest pogoda to moczymy dupki w basenie, poniewaz moi rodzice zakupili dla nas taki o powierzchni prawie 20 m2, wiec mamy pole do popisu ;) Moj maz mnie opuszcza w niedziele, wraca do Austrii, a ja dalej leniuchuje ;) Nie mam czasu na kompa ostatnio, wiec rzadko zagladam!!!

heja heja..daga a na gg zagladasz??zglos sie...cos ci napisze..bo nie wiem czy .. laseczki u mnie chata wolna sieszykuje...wojtek z mlodym do pl jada...wiec zapraszam na jakis piateczek:)... mama wieden..alez to uperek tak obiadki jesc...odwlekajcie ten stol ile wlezie...:)..na traweczce pikniczki..mniam..wszystko lepiej smakuje...a mieszkanko tanie na bank sie chetny znajdzie.uciekam sie pakowac..najpierw po pranie bo tesciowka prasuje co jej w rece wpadnie wiec korzystam:)... buziol!!!!!!!!!

Hej laski:) Iza ja ochrzcilam Julcie bo moja mama by tego nie przezyla, gdybym nie ochrzcila:) Choc moj maz ma straszna alergie na kosciol:) Co do przeprowadzek to jak dobrze pojdzie to nas tez to czeka juz w krotce. Najgorzej jest przewiez te wszystkie rzeczy. Jak sobie pomysle ile pakowania mnie czeka to mi sie wszystkiego odechciewa. Ale szukam juz po necie podpowiedzi jak urzadzic sypialnie i salon...;)

Panie Stefanie, jak panu nie wstyd? >> 50 lat pan z żoną przeżył i teraz pan ja zostawia i żeni się >> z jakąś 20-latka? Czy pan zwariował? >> >> - A czego pan się czepia? >> Wie pan jak to co wieczór z żoną było? >> Validol jej podaj. >> Herbatki zaparz. >> Przykryj, odkryj! >> Przełącz kanał w TV itd. >> >> A z młoda to tak: >> wieczorem wyjdzie, rano wróci........... człowiek cala noc spokojnie przespi. :D:D:D

Ja też ochrzciłam Philippa, choćby z tego powodu, że jak kiedyś będzie się chciał hajtnąć, to jedna sprawa mniej do załatwienia. Też nie należę do tych kościołowych, ale ochrzczony i z głowy:) !!kawał dobry:)

Paula to Twoj maz z moim by sie nadali ;) Malina 22 dobry kawal! Co do chrztu to moj dziadek byl wychowany w rodzinie ateistycznej, a babcia byla katoliczka, chciala slubu, wiec dziadek w jednym dniu zrobil wszystkie mozliwe sakrametny ;) Jakos zyjac tu nie przejmuje sie tym, moja kumpelka ma dziecko komunijne i z jego klasy do komuni przystapilo 10 osob....na 25:D W sumie nic mnie ten chrzest nie kosztuje, ale jak kiedys pojechalam do kosciola na Rennwegu i poprosilam o wykaz potrzebnych do chrztu dokumentow to mi powiedzieli ze niedziela to dzien swiety i oni nie pracuja :O No to kiedy kurwde mam przyjechac jak czasu ze starym nie mamy? W tyg wyprawa do Wiednia to dla nas koszmar!!! W sobote sprzatanie, zakupy, dziecka itd. A niech sie ugryza! Nie bede umiala wychowac dzieci w wierze katolickiej, bo sama w takiej nie zyje (hehehhe prawie 5-letni konkubinat, bo nie mamy z mezem koscielnego). A beda starsze to moze beda chcialy....drogi im wtedy nie zamkne, wrecz przeciwnie ;) A gdzie reszta laseczek? Aneta, Ania, Katrowka, Malincia itd???

Niektorzy ksieza mysla ze nam laske robia udzielajac informacji. A zapominaja ze zyja z naszych pieniedzy i jest to ich zasrany obowiazek. A tak w ogole to ile tu sie placi na kosciol? Slyszalam ze przysylaja rachunek gdy przy meldowaniu napiszesz ze jestes wierzacy. Placicie?

Ja nie place bo nie meldowalam sie jako katoliczka;) Ale moj maz jak tu przyjechal to nie wiedzial i sie zameldowal, i scigali go strasznie dlugo;) Adwokatami go straszyli, wynajeli firme inkasujaca dlugi;) Musielismy wszystko im splacic...dlatego taki ciety na kosciol, bo w zyciu nie byl a musial placic;) Aldi ja jednak zostaje jeszcze w Pl! Nie chca mnie puscic do domu!!! Spotkamy sie we wrzesniu! chce juz odstawic Nine od piersi! Wprowadzam jej juz mnostwo rzeczy, ale za cholere butelki nie chce mi chwycic:O Moze jej mleko nie pasuje...no nic bede probowac! Nie chce juz karmic, mam problemy ze zdrowiem, zbyt wysoki cholesterol, ktory musze zbijac lekami, wiec najwyzsza pora zeby zaprzestac karmienia :)

Oz kur...... faktycznie ja sie jako katoliczka zameldowalam....... i bede musiala raczej placic nie??? a moge to jakos odkrecic?? tu tez mialam pare problemow z chrztem... ale juz po... tez ze mnie nie jest jakas katoliczka czy cos ale dziadek z babka sie uparli... niech im bedzie

czesc dziewczyny:) ja na szczescie za rada kolezanki postawilam kreske przy pytaniu o wiare wiec nie bede musiala placic. my do kosciola chodzimy od wielkiego dzwonu, tzn.: slub, pogrzeb, chrzest... ale chrzcic Karincie bede, nie wiem jeszcze kiedy i nie sieje paniki ale ochrzcze ja z czasem. Karinka je juz sporo rzeczy ze sloiczkow, ale owoce o wiele bardziej jej pasuja niz warzywa:) chyba normalne:) a poza tym wszystko jak najlepiej, pozdrawiam 🖐️

Klaudunia oczywiscie, ale zaqdzwon do nich ;) Poza tym jako sakotna matka, tym bardziej na wychowawczym bedziesz raczej zwolniona z oplat, ale chyba tylko na jakis czas! Jesli teraz wszystko zalatwisz to moze Cie oplaty w przyszlosci omina ;) Malincia dlatego ja nie wprowadzam owocow! Mala jadla juz zupki, gotowalam jej juz kartofle z marchewka i pietruszka, brokuly itd. Owoce zostawiamy na sam koniec!!! Wiem, ze od dupy strony ale Sonje tez tak akrmilam i do dzis doslownie wpieprza mi wazywa :)

tez wlasnie zastanawiam sie nad tym zeby przestac jej dawac owoce bo jak je dostaje to tak macha szczekami ze szok a jak jej dam warzywka to niby polyka, ale jednak juz nie tak chetnie. najlepszy to byl szpinak, myslalam ze sie zrzyga hehe:D w sumie jeszcze mamy czas na probowanie nowych smakow wiec jesli nie dostanie teraz owocow to tez sie nic nie stanie. takze od jutra bedzie jechac moja niunia na ziemniakach i marchewkach. a z tym wypisywaniem sie z grupy wierzacych to nie mam pojecia, ale w sumie chyba kazdemu moze sie nagle odwidziec i mozna sobie zmieniac wiare na buddyzm, islam, wyznawcoe jehowy czy po prostu postanowic przejsc na ateizm. Klaudia mam do Ciebie pytanie (wiem, wiem, znow o zasilkach): za jaki okres wyrownali Ci kinderbetreuungsgeld? od urodzenia dziecka czy dopiero za okres po skonczeniu sie wochengeld? jak mozesz to odpisz jak najszybciej bo to wazne, pozdrawiam i dobranoc:)

Za okres po skonczeniu wohengeld. poniewaz w okresie kiedy byly one naliczane KBG mialy wysokosc kilkudziesieciu centow dziennie.... jakos tak nie wiem nawet juz dokladnie. Na decyzji z sva pisze dokladnie.

Gość Malna_22
też nas muszę wypisać, bo dostałam pierwszy rachunek kiedyś 40e, potem drugi - wywaliłam nie otwierając, a trzeci już ponad 200e :/ tylko ciekawe czemu mężowi przysłali tylko jeden na początku, ja nie pracująca jestem, to może jakoś spróbuję się odwołać??! a żeby sie wypisać, trzeba sie udać do meldeamtu i powiedzieć o co chodzi, jakiś tam wniosek podpisać i to wszystko podobno. Muszę się wybrać jak najszybciej.. jutro wybieramy się z dzieciaczkami do Augarten na basen dla dzieci, jak ktoś się chce dołączyć, to zapraszamy:)

też nas muszę wypisać, bo dostałam pierwszy rachunek kiedyś 40e, potem drugi - wywaliłam nie otwierając, a trzeci już ponad 200e :/ tylko ciekawe czemu mężowi przysłali tylko jeden na początku, ja nie pracująca jestem, to może jakoś spróbuję się odwołać??! a żeby sie wypisać, trzeba sie udać do meldeamtu i powiedzieć o co chodzi, jakiś tam wniosek podpisać i to wszystko podobno. Muszę się wybrać jak najszybciej.. jutro wybieramy się z dzieciaczkami do Augarten na basen dla dzieci, jak ktoś się chce dołączyć, to zapraszamy! :) brakło mi jednej literki przy imieniu:D

Hej Lasencje! Mz juz po urlopie :( :( :( Bylo super, choc mala troche nie dala nam sie wyspac. Za duzo emocji i potem wszystko przezywala w nocy po raz drugi... Drugie dziecie natomiast rosnie w brzuchu jak szalone. I chyba ulozyla sie juz glowa do dolu, bo chodzic nie moge, tak mnie bola kosci cipkowe :) Zaczynam powoli marzyc o koncu ciazy :) Co do podatku na kosciol, to tez mielismy przeboje. Wiedzialam, ze sa te oplaty i celowo przy meldunku podalam, ze jestem ateistka. A tu po roku rachuneczek na ponad 300 eurakow. Najpierw wmurowalo mnie w podloge, a potem zadzwonilam. Rozmawialam z jakims srednio uprzejmym kolesiem, ktory mi oswiadczyl, ze powinnam przy meldunku podac "ohne Bekenntnis", a nie ze jestem ateistka. Powiedzialam mu, ze takiej informacji co wpisac nikt przy meldunku nie udziela i zapytalam wiec, dlaczego w tym kraju ateisci placa na kosciol? Troche sie wsciekl i zaczal mnie ochrzaniac, wiec mu powiedziala, ze nie mam chrztu i slubu koscielnego, wiec chyba logiczne, ze na kosciol placic nie bede... I tu faceta przytkalo i powiedzial, ze nas z mezem wykresla i placic nie bedziemy. Od tej pory cisza. Buziole dla wszystkich!

mam pytanie czy sa tu samotne mamy,lub takie znacie w wiedniu,ja wlasnie zostalam zdradzona i porzucona calkiem niespodziewanie i zostalam sama z 13-miesiecznym synkiem. to calkiem swieze wiec jeszcze mam ciezki czas,chcialabym poznac mamy samotne ktore sa tu i radza sobie z szarym zyciem,aby nawiazac znajomosc ,spotkac sie i wspierac w trudnych chwilach . ja jestem tu sama bez rodziny i nie mam tez wielu znajomych i w tym czasie jest mi szczegolnie ciezko samej,jezeli ktos taki sie tu znajdzie prosze o kontakt mumtob@gazeta.pl

Ganetka napisz chociaz w jakim bezyrku mieszkasz. ja co prawda samotna nie jestem, ale spotkac sie i pogadac moge bez problemu:)