Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atl....atl...atl..

Moj syn ma 4,5roku i prawie nie mowi,nie wiem jak z nim pracowac

Polecane posty

Gość atl....atl...atl..

Mieszkam w Irlandii,probowalam prosic o pomoc tutejsze speach tepapy ale jest bariera jezykowa,on z nimi wogole nie wspolpracuje,to samo z lekarzem,jest problem zeby go ktos wogole zdiagnozowal,bo oni nie widza problemu,gdyz im sie wydaje ze on ma problemy z j.angielskim,natomiast nie sa w stanie fachowo ocenic jego problemu z mowa,bo nikt z nich nie zna polskiego.Urodzil sie jako wczesniak 8tygodni przed terminem,na zewnatrz widac ze to ladny,duzy,zdrowy chlopak,a gaworzy jak 1,5roczne dziecko,nie potrafi artykulowac zdan,slow,odpowiada jedynie tak i nie,chce lub nie,na zadawane pytania,nie potrafi calym nawet krotkim zdaniem odpowiedziec na pytanie.Nie zna znaczenia wielu slow,zwrotow...coraz bardiej widac ta roznice w rozwoju,jestem bardzo zaniepokojkona...moze ktos z was mial podobny problem lub chore dziecko i wie jak powinno sie pracowac??? chetnie wyslucham wszelkich sugestii...tylko prosze mi nie radzic powrotu do polski,to jest w mojej sytuacji nerealne,musze sobie radzic tutaj.

Gość atl....atl...atl..
Ta speach terapistka mowila ze to nie autyzm,choc pytalam i jej sugerowalam,ona twierdzila ze jest z nim kontakt wzrokowy,a dzieci autystyczne go unikaja,i pozatym on lubi sie przytulac i jest towarzyski i kontaktowy

Nie mam tego problemu, ale jeżeli nie rozumie poleceń to proponuj e sprawdzenie słuchu.

Tu może pomóc tylko dobry logopeda I to szybko Skoro w Irlandii nie umieja się z nim dogadać to radze wracac Dziecko wazniejsze , no chyba ze nie .

Gość atl....atl...atl..
nie mam mozliwosci powrotu ,...i detali nie chce opisywac na forum poprostu powrot do polski odpada,i to wlasnie dlatego ze dzieci sa dla mnie najwazniejsze. wracajac do tematu,sluch mial juz badany,slyszy najmniejszy szmer ,wiec to jest wykluczone...przez 6tygodni gdy byl w inkubatorze mial w ustach rurke wspomagajaca oddech,on sie zachowuje jakby mu jezyk kolkiem w gardle stawal i nie umial wymawiac slow

Przy ambasadach są polskie szkoły, często też za granicą misje katolickie prowadzą polskie szkoły może tam będzie logopeda lub ktoś kto Ci pomoże.

Witam. Moj synek ma 4 latka i zmagamy sie z podobnym problemem Jestesmy pod opieka logopedy i neurologopedy Mamy zalecony zestaw cwiczen i masazy. Chętnie porozmawiam i odpowiem na Twoje pytania Mój adres czarna-martyna@wp.pl