Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość --kura--domowa--

Klub zdesperowanych kur domowych :-)

Polecane posty

Dziewczyny ja się do Was dołączam, też jestem kurą domową, ale właściwie nie z mojej przyczyny, pracowałam 10 lat, ale nie przedłużono mi w końcu umowy i tak zostałam kurą domową. Bardzo się martwię co będzie z moją emeryturą itp. Utrzymuje mnie mąż w tej chwili i miesiąc temu ukończyłam staż z UP.

Gość kostka rosołowa :)
moj mąz na pytanie skierowane do nas razem - a zadane w mim kierunku - " a ty nie pracujesz , nie szukasz pracy " zawsze odpowiada szybko i glosno - " moja żona dość sie juz napracowała " :) to miłe choc nie do końca prawdziwe - bo szykuje sobie miejsce pracy - ale nie czujesie gorsza od kobiet pracujacych zawodowo , ba , nawet lepsza ;))

Nie boicie się dziewczyny braku emerytury? albo śmierci partnera? kto wtedy będzie pracował?

Gość ike w pampersie
a jak gotujecie rosol z korpusow kurczaka ?

Jestem kura, a chyba nawet kogutem :-) choc teraz musze jeszcze posiedziec w domku, bo doslownie nie oplaca mi sie isc do pracy w tym momencie, choc bardzo juz chce i nie moge sie doczekac..

jeśli moj mąż umrze przedemną - to przecież ja dostanę jego emeryturę :) gorzej będzie jak ja umrę przed nim - nawet z tymi pieniedzmi sobie nie poradzi .

Hehe no właśnie zawsze może sobie znaleźć inną np młodszą, chociaż w przypadku mojego męża to wątpliwe ;) ale jednak ryzyko zawsze istnieje...

Gość robotka kuchenna
Ja mam zamiar coś zacząć robić, raczej siedzę w domu z braku pracy niż bo tak chce, ale cholernie się to przedłuża...

proponuje nie odpowiadać na zaczepki trolów- nie robmy z tego wątku podobnego do innych ,dgdzie inny styl życia , inne wybory - to znaczy gorszy , głupszy i co tam jeszcze najgorszego .

Z tematów ostatecznych :) W przypadku śmierci małżonka, rentę rodzinną otrzymują dzieci. Do ukończenia edukacji al nie dłużej niż do 26 roku życia. Żona/ mąż - jeśli ukończyły 50 rok życia.

och , w tematach ostatecznych jestem " obcykana " jak malo kto :)

Kostka rosołowa, ale się uśmiałam hahahaha ;) mój sobie poradzi, umie prac, gotowac i chyba jest bardziej porządnicki niż ja ;) no zarabia pieniążki i kurcze córka dziesięcioletnia jest bardziej za nim niż za mną ;)

Gość robotka kuchenna
Spoko damy radę ;).

Gość robotka kuchenna
Kiedyś wiele kobiet nie pracowało zawodowo i było ok, nikt się nie dziwił...a teraz wielkie zdziwienie, aluzje, uśmieszki jak kobieta nie pracuje...wkurza mnie to!

na ciłe " zaraz " odkladma naukę podstwowych czynoości życiowych moich domowników - i to nie jest nic dobrego .

teraz kobiety musżą " walczyć " o to żeby nie pracować :) wahadło jak sie przechyli to na maksa :)

zadam pytanie , które w wileu domach gdize żony nie pracuja zawodowo zaczyna kłótnie " co robiłaś przez cały dzień ?:) bo robilyście dziś babki ? bo ja przyznaje sie nie wiele :)