Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inkkkkkkkkkkkka

Gratulacje dla Pana Kaczyńskiego...znakomita debata

Polecane posty

Gość taa niedobra pupa
Mnie najbardziej przeraża wizja prywatyzacji służby zdrowia. Jak mówił mądrze Religa - w razie prawdziwych problemów ze zdrowiem, jak będziecie potrzebowali np. skomplikowanej operacji serca, szpitalowi nie będzie opłacało się jej wykonywać. Służba zdrowia a komercja nie mogą iść w parze! I pieniądze nie napłyną jak manna z nieba dlatego, że szpitale byłyby sprywatyzowane. Po prostu jesteśmy nadal dość biednym krajem, i musimy się jeszcze dorobić. Nie doceniamy tego, co mamy - bo naprawdę ze służbą zdrowia mogłoby być duuuzo gorzej. Osobiście nie wierzę w zapewnienia Komorowskiego - że jest przeciwny prywatyzacji. Stoi na czele PO - a oni są za. To gadanie to rodzaj kiełbasy wyborczej, a raczej pasztetowej -- bo kto się na to nabierze? Dodam, że PO chciało sprzedać nawet Pocztę Polską i LOT.

Gość a co mi tak kuzva
Jak Bronek wygra to tylko nic jak z kraju uciekać, sprzeda Polskę do końca :(

Gość ludzie nie głosujcie na Bronka
wszystko możliwie piękne spłycenie tematu robisz dokładnie to samo co Komorowski w dzisiejszej debacie, zero konkretów ;)

a w to, że PO nie chce sprywatyzować służby zdrowia nie wierzę i nie uwierzę, choćby nie wiem ile wyroków sądowych to potwierdziło

a wiec widzicie panstwo jak po raz kolejny osmieszylo sie nam gowno komusze shatyn czlowiek ktory skonczyl podstawowke ktory zostal zdemaskowany na forum nagle rozplakal sie i powiedzial ze on wiecej nie bdzie pisac na naszym temacie bo go to za bardzo urazilo. ten czlowiek jest chory fantasta kto sledzil chociaz troche to co pisze wie o czym mowie. a teraz zegnam wszystkich normalnych Polakow ktorzy w niedz popra wiadomo kogo byle tylko nie komusze gowno. pozdrawiam trzymam kciuki za nasz kraj zeby juz go przestac w koncu wyprzedawac pod roznymi nowymi wymyslonymi haselkami dla idiotow.

Gość wiec ja znam ludzi
wszystko możliwe, nic mi żal nie ściska, bo mam nawet więcej od nich i bez ciułania latami, ale Ty widzę chciałabyś sobie malucha na koszt podatników machnąć, co? A becikowe też pewnie weżmiesz,choć to pisowskie.

Gość Tylko stonka głosuje na Bronka
taka prawda .:D

Gość brudne kalosze
czy przychodnie stomatologiczne i leczenie zębów mamy sprywatyzowane czy skomercjalizowane

shatyn przestan klamac jeszcze sie nie wylogowalem kazdy wie kim jestes zobacz nikt cie tutaj w obrone nie wezmie komusze gowno jestes i bedziesz i nic z tym nie zrobisz. przesgtan czlowieku w koncu klamac i nie zaslaniaj sie tymi sadami bo tam zasiada taki sam beton jaki ty reprezentujesz.

Gość faktycznie zuciłas urok
Idea jagiellońska Kaczyński tak jak Piłsudski zdawał sobie sprawę z tragizmu położenia Polski między Niemcami i Rosją. Receptę na rozwikłanie tego odwiecznego problemu widział w idei jagiellońskiej. W dzisiejszym wydaniu opiera się ona na wspólnocie interesów i zagrożeń krajów, które niegdyś tworzyły wielonarodową Rzeczypospolitą Polski, Litwy, Białorusi i Ukrainy, ale również Łotwy i Estonii. Lech Kaczyński rozumiał, że tylko poprzez połączenie sił przez te kraje (w przypadku Białorusi to oczywiście kwestia przyszłości) można skutecznie przeciwdziałać imperialnym ambicjom Rosji.

Gość wiec ja znam ludzi
może jakiś nauczyciel pochwali się jak mu się żyje po 30% podwyżce?

Gość nie dziwie sie juz
a jak partia Kaczyńskiego mogła głosowac za tym by ludzi korzystających z in vitro karać więzieniem??? proszę o odpowiedź! mi kolezanka powiedziala ze sie tym interesuje, to jest ponoc grozne dla calego spoleczenstwa (...), poza tym jest wysokie prawdopodobienstwo, że dziecko urodzi się z jakąś mutacją. po tym co usłyszałam wcale się nie dziwie.

Gość taa niedobra pupa
czy przychodnie stomatologiczne i leczenie zębów mamy sprywatyzowane czy skomercjalizowane To jedno i to samo.... Ale dodać należy, że jednak jest możliwość pójścia na kasę chorych... Gdyby wszystko było sprywatyzowane, to nawet bogaci nic nie zaoszczędzą. Bo dentyści jeszcze podwyższyliby ceny. Każdy musiałby płacić - czyli wzrósby popyt - a ceny reguluje właśnie stosunek popyt - podaż

hola hola nauczyciele dostaną podobno więcej niż 30 % taka powiedział p. Komorowski

Gość wiec ja znam ludzi
ja korzystam ze skomunalizowanych (?) przychodni stomatologicznych jak chcę mieć czarną plombę w jedynce

Gość smaugolll
PiS i invitro to nie więzienie..aczkolwiek była taka inicjatyw ale to była INICJATYWA SPOŁECZNA, jak ktos zna procedury legislacji to wie co to było ale nie podpinajcie tego pod PiS, który teo nigdy nie postulował

Kaczynski i patriotyzm...kiepski zart...dlaczego PiS jest przeciwko glosowaniu 2-dniowemu i przeciwko glosowaniu przez internet? Przeciez zwiekszyloby to frekwencje, wybrany prezyden czy rzad mialby silniejszy mandat. Jakim prawem politycy narzekaja potem na wyborcow ;)? Dlaczego PiS chce utrzymania finansowania partii z budzetu panstwa?? Dlaczego PiS nie chce zmniejszenia liczby poslow i zlikwidowania senatu? Bylyby to oszczednosci(a wiec pieniazki, ktore mozna przeznaczyc na np. posilki dla kazdego dziecka w szkole) idace w setki mln zlotych... Wszystko pytania retoryczne.

Gość wiec ja znam ludzi
jak na razie to dostali dodatkowe godziny do przerobienia w wakacje, za friko

Gość taa niedobra pupa
a jak partia Kaczyńskiego mogła głosowac za tym by ludzi korzystających z in vitro karać więzieniem??? proszę o odpowiedź! po prostu w każdej partii znajdzie się jakiś kretyn, ale partia - PIS za tym absolutnie nie głosowała! W PO debili jest 2 razy więcej.

Gość jolkaaaaaa
Shatyn i cala reszta co sie wypowiada na temat KRUSU.widac ze debaty nawet nie ogladaliscie bo przeciez komorowski wyraznie powiedzial ze zaden polityk nie jest za likwidacja KRUSU ! nie macie pojęcia a się wypowiadacie

Gość nnnnnniiiiiio
w ramach NFZ Shatynie lecza tylko przednie zęby i dostajesz najgorsze plomby ,a reszte plać to jest przedsmak prywatyzacji komercjalizacji jak zwał tak zwał

Hej. nie chciało mi się czytać tych wszystkich wypowiedzi ale powiem wam jedno...zamiast się zajmować polakami to Ci pieniądze wydają na jakieś sztaby...ludzie poszliby na takiego kandydata co by te wszystkie pieniądze przekazał na powodzian..a nie miliony na wybory.. Ja osobiście jestem za Kaczyńskim...przynajmniej nie jest pod niczyją władzą... A wy wiecie ludzie co to jest IN VITRO?!!! zdajecie sobie sprawę że zabija się kilka już zarodków?! zastanówcie się nad sobą!! moim zdaniem jak ktoś pragnie mieć dziecko to i pokocha adoptowane! dzięki

Gość wiec ja znam ludzi
elektorat PO nie zna wielu procedur, niestety

jolkaa - czytaj prosze ze zrozumienie. Komorowski jest za reforma KRUSU(trudno zeby powiedzial co innego, na kilka dni przed wyborami), Kaczynski za stanem obecnym, a sama PO jest za likwidacja...

pupcia - zyjemy w panstwie demokratycznym i swieckim, a nie wyznaniowym(w tym przypadku jest to zle pojmowanie wiary, bo sam koscil jest podzielony w sprawie in vitro...a kazdy katolik ma swoje sumienie).

Gość nie dziwie sie juz
bo nikt nie ma prawa zabraniac komuś posiadania własnych dzieci! jestes glupsza niz ustawa przewiduje. wariatka-polka