Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inkkkkkkkkkkkka

Gratulacje dla Pana Kaczyńskiego...znakomita debata

Polecane posty

Gość wiecie co ludzie
dajcie sobie w nosy :D piszescie a co do stomatologa nie idzie sie prywatnie by miec dobra blombe ?tp TAK idzie sie prywatnie , to fakt kwestia jest od 50 do 200 zl FAKT ale kurwa jak by sluzba zdrowia miala by byc prywatna , i przyszlo by ci isc na powazna operacje bylo by cie stac ? bylo by cie stac ot tak sobie dac kilka a nawet i kilkanascie tysiecy zlotych ? NIE PISZCIE WAS PROSZE JACY TO WY BOGACI JESTESCIE sluzba zdrowia w pl prywatna - ozn. dla przecietnego kowalskiego zdechnij a dla rybki grubej -zyj polska to za biedny kraj na takie cos bo ja nie wyobrazam sobie placic za wszystko szpital jedzienie lozko zabieg operacje NIE STAC NA TO 70% spoleczenstwa i tyle w temacie

Gość taa niedobra pupa
Kaczynski i patriotyzm...kiepski zart...dlaczego PiS jest przeciwko glosowaniu 2-dniowemu i przeciwko glosowaniu przez internet? Przeciez zwiekszyloby to frekwencje, wybrany prezyden czy rzad mialby silniejszy mandat. Jakim prawem politycy narzekaja potem na wyborcow ? Dlaczego PiS chce utrzymania finansowania partii z budzetu panstwa?? Dlaczego PiS nie chce zmniejszenia liczby poslow i zlikwidowania senatu? Bylyby to oszczednosci(a wiec pieniazki, ktore mozna przeznaczyc na np. posilki dla kazdego dziecka w szkole) idace w setki mln zlotych... Wszystko pytania retoryczne. A uważasz głosowanie przez internet za kluczowy problem kraju? Po prostu uważają, że ta czynność powinna wiązać się z jakąś powagą, a internet to wiadomo... Finansowanie z budżetu zarówno partii, jak i np. telewizji ma liczne dobre strony. Wtedy maleje ryzyko nacisku ze strony pewnych zamożnych osób. Przeciwdziała to lobbingowi pojedynczych bogatych osób. Np. niezdrowych powiązań polityki ze światem biznesu. Jak mamy na przykładzie Komoro-Palikota...

Gość Tylko stonka głosuje na Bronka
Ta piękna wyliczanka głosowań Komuchowskiego przeciw uchwałom, to prawdziwy majstersztyk w wykonaniu Jarosława Kaczyńskiego. To się dowiedzieliśmy prawdy o gburze. Chyba ta wyliczanka się przydała. Może niektórym tuskomatołkom oczy się otworzą (choć za bardzo w to nie wierzę).

Gość rydzykowe bojówki
ruszają do boju im jest prosto prosto do gnoju:D czy was pogięło :O tu chodzi o przyszłość naszą i naszych dzieci jak taki kurwikameleon jak kaczor może reprezentować nas wobec całego świata - ja sobie tego nie życzę!!!!!!!!!!!!!! ja nie mówię że druga opcja jest och i ach ale wiem jedno ludzi się szanuje niezależnie od przekonań itd itp też tych seksualnych religijnych tego chcę dla siebie, swojej rodziny, a w pierwszej kolejności dla swoich wspaniałych dzieci ❤️ :D

A uważasz głosowanie przez internet za kluczowy problem kraju? Po prostu uważają, że ta czynność powinna wiązać się z jakąś powagą, a internet to wiadomo... Finansowanie z budżetu zarówno partii, jak i np. telewizji ma liczne dobre strony. Wtedy maleje ryzyko nacisku ze strony pewnych zamożnych osób. Przeciwdziała to lobbingowi pojedynczych bogatych osób. Np. niezdrowych powiązań polityki ze światem biznesu. Jak mamy na przykładzie Komoro-Palikota... 1. Tak, bo to wyeliminowaloby na stale z naszej polityki: Kaczynskiego, Komorowskiego, Leppera i innych, a wprowadzilo swiezych ludzi. Ci obecni od 20 lat nie potrafi zreformowac panstwa i konserwuja uklad obecny... ZMiana ordynacji to podstawa, to szansa na zmiane, bo bez tego ani rusz...do konca swiata zostaniemy z Kaczynskim, Komorowskim, a potem z namaszczonymi przez nich nastepcami. 2. Finansowanie partii z budzetu panstwa sie nie sprawdzilo. Ile mielismy afer w ostatnim 20 leciu? Mase...przerazajaca i wszystko dzialo sie na naszych oczach. Prowadzi to tez takze do zamkniecia sceny politycznej...zadne nowe partie i osoby nie maja szansy zaistniec, bo partie ktore sa w parlamencie kasuja okolo 0.3 mld zl/rocznie. Nastepna rzecz...dobrowolne finansowanie doprowadzi do tego, ze politycy wszystkich opcji beda musieli sie liczyc ze zdaniem wyborcow. Kiedy beda oderwani od rzeczywistosci, to kasiorka do ludzi przestanie poprostu plynac. A w obecnym ukladzie maja zagwarantowane dziesiatki mln zl rocznie praktycznie za nic i niezaleznie od tego co robia lub czego nie robia.

Gość dyziowaty dyzio
wyborcy Bronka czy naprawde nie widzicie że w nim nie ma nic szczerego ,że wszystko jest sztuczne wyuczone ,każdy gest każdy ruch , mam nadzieje że Polacy to widzą i zagłosują na Jarka

Gość jdkjalkxkhhhhhhhhhhhhh
Jaaaaaa, przestańcie z tym in vitro. Jakby to mieli dofinansowywać, to już by była paranoja jakaś. A nie pomyśli nikt, że tyle dzieci jest w domach dziecka? Ja rozumiem trudy adopcji itd, no ale w końcu nie każdy może mieć dzieci. Takie osoby powinny się z tym pogodzić. Dla mnie in vitro to takie "spełnienie zachcianki". I mówcie tu, co chcecie. Ja zdaję sobie sprawę, że dla tych ludzi to problem, ale naprawdę mogą adoptować. A Kaczyński rzeczywiście lepiej wypadł.

KACZYŃSKI GÓRĄ!!!!!! ABY BÓG DOPOMÓGŁ MU ... KACZYŃSKI GÓRĄ!!!!!!KACZYŃSKI GÓRĄ!!!!!!KACZYŃSKI GÓRĄ!!!!!!KACZYŃSKI GÓRĄ!!!!!!KACZYŃSKI GÓRĄ!!!!!!KACZYŃSKI GÓRĄ!!!!!!KACZYŃSKI GÓRĄ!!!!!!KACZYŃSKI GÓRĄ!!!!!!KACZYŃSKI GÓRĄ!!!!!!KACZYŃSKI GÓRĄ!!!!!!KACZYŃSKI GÓRĄ!!!!!!

Gość taa niedobra pupa
"1. Tak, bo to wyeliminowaloby na stale z naszej polityki: Kaczynskiego, Komorowskiego, Leppera i innych, a wprowadzilo swiezych ludzi" ??? Na jakiej zasadzie??? "Ci obecni od 20 lat nie potrafi zreformowac panstwa i konserwuja uklad obecny.." No właśnie PIS zrobił mase rzeczy, lustrację, walkę z korupcją, w Poznaniu rozwalili cały skorumpowany ZUS i prokuratorów. To że wybuchają afery świadczy o zdrowiu a nie chorobie - w każdym kraju sa afery, ale w niektórych jak np. Rosja - nie oglądają nigdy światła dziennego... A w USA dla odmiany to nawet sex prezydenta z sekretarką się wyda... ZA PIS ceny benzyny i zbóż- znacznie niższe, i deficyt pierwszy raz w historii Polski się zmiejszył zamiast zwiększyć! "zadne nowe partie i osoby nie maja szansy zaistniec, bo partie ktore sa w parlamencie kasuja okolo 0.3 mld zl/rocznie. " Ostatnie co potzreba naszemu krajowi, to nowe partie polityczne. Całe lata powstawały, i w końcu wykształciły się silne PO i PIS... W stabilnych systemach politycznych partie nie powstają i nie rozwiązują się co chwila. Zaisstnieć każdy może, wystarczy zapisać się do istniejących, a nie powiększać chaos.

Gość kasik1212
Jestem nauczycielem, żadnych 30% nie dostałam!!!!! Komorowski kłamca!!!! Jestem za Kaczyńskim i zawsze będę!!!!

na dobranoc powiem ze mam przyjaciol w policji to czasem jak do nich jade to kupuje im ryze papieru i dlugopisy bo musza z domu przynosci wlasne :D:D to jest to wlasnie zmienianie polski przez PO. podwyzki nawet ich o to nie ptyam nie chcialbym dostac po ryju :D:D to pa

Gość Tylko stonka głosuje na Bronka
No nic trzeba iść spać ,...to jest ciężki dzień dla zwolenników Bronka i pewnie będą jeszcze długo przekonywać że ich kandydat i zwyciężył,chociaż po cichu sami wiedzą absurd tego stwierdzenia, w kontekście tego co sie wydarzyło . .Coś na koniec dla rozluźnienia :D http://www.blogpress.pl/node/1710

Gość taa niedobra pupa
na dobranoc powiem ze mam przyjaciol w policji to czasem jak do nich jade to kupuje im ryze papieru i dlugopisy Coś w tym jest. U mnie ostatnio w mieszkaniu był w jednej sprawie pan policjant i zostawił BIC- a, zużytego prawie do końca. I zadzwonił, żeby mu go odnieść na komendę... Dziwiłam się, ale teraz już rozumiem... :)

Gość bkablablaplepleple
Zgoda Buduje bo Polska jaest najważneijsza. wzruszające :P

Gość Marco Van Basten..
Gratulacje. Było w porzo...niektórzy twierdzą,że remis ale wg mnie jeśli już to wygrał na punkty:classic_cool:

Gość Marco Van Basten..
Ogólnie był :classic_cool: wygrał bez dwóch !zdań:classic_cool:

Gość Esophagus
Do tych co chca sprywatyzowanej sluzby zdrowia. Mieszkam w USA I sorry ale koszta sluzby zdrowia sa masakryczne. Jak nie masz ubezpieczenia to mozna pojsc z torbami. Wiecie ile ludzi nie chodzi tutaj do lekarza? Tera Obama wprowadzil reforme to nareszcie zwykly czlowiek bedZie mial szanse. A dentysta jest tu tak drogi ze az strach osc. Jak masz ubezp. to sciagaja ci co miesiac z wyplaty plus doplacasz cos podczas wizyty tzw co-payment

Gość zaazazzazzzss
ja mieszkam we Francji tma jest prywatne ubezpieczenie i ludzi an wszytko stac a u ans biore akse i gowno mozesz musisz czekac a pzoa ytm co yw sie spodziewacie ze zrobi prezydent tak naprawde gowno zrobi

Gość naprawdę myslisz
że sami nie wiemy czym grozi komercjalizacja SZ w Polsce i trzeba nas straszyć? otóz wiemy i to dobrze, w moim mieście NIE DOSTANIESZ się do dentysty na fundusz, bo nigdy nie ma miejsc, trzeba czekać rok lub wiecej, a co będzie jak trzeba będzie poczekac rok na zopereowanie wyrostka?

Cieszy mnie że polacy są jednak mądrym narodem i przejrzeli na oczy. Gratuluje Panie Kaczyński intelektu przede wszystkim

Gość nabronkaniejarka
mam nadzieję że ludzie nie sugerują się wpisami na forum, a głosują głową, bo to co zwolennicy pisu wyczynają w internecie zakrawa na lekką parnoję ;) Kaczyńskie miał już władzę i IV RP zupełnie mi się nie podobała, naprawde, z dwojga złego, już wolę PO. Przynajmniej jest spokój. A zgoda buduje.