Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za duzo czy za malo

Ile wydajecie na zywnosc w ciagu miesiaca?

Polecane posty

Gość hjeh hje
zjadlam zle nie pitole ze jem zdrowo :-)

Gość hjeh hje
zjadlam ale nie pitole ze jem zdrowo :-)

Jeju, tu nie chodzi o slodycze codziennie. Ja rozumiem, ze mozna nie miec kasy i nie atakuje nikogo. Po prostu wydaje mi sie nierealne wydac tak malo, kiedy dzis na bazarku wydalam 30 zl i przynioslam troche owocow i warzyw - tak na 2-3 dni gora :o A co do Biedronki to tam tez kupuje cukier, make, mleko...

Gość absolwentka 2009..............
Ja wydaję około 300-400 zł miesięcznie, ale jestem na diecie i mało jem.

Gość za duzo czy za malo
lady- ale nikt do niej nie ma pretensji ze wtdaje tyle. To ona nazwala niegospodarnoscia wydatki innych a jak sie zapytalam jak ona je i na co wydaje to sie okazalo ze ma wiele z dzialki i miesko po znajomosci. Ok, fajnie ze tak jej sie udaje ale po co pisze ze jestem niegospodarna skoro ja nie mam dzialki i wszystko sama kupuje? Tak samo po co pisac ze zdrowo skoro ser po promocji za 9zl sie kupuje? Kielbasy sie nie czepiam;) Bo sama lubie

Gość pytająca mamusia
no widzisz, wobec tego może mamy różne wizje "zdrowej żywności", kiełbasa o którą masz do mnie pretensje nie ląduje na moim talerzu każdego dnia.

Gość to źle trafitołaś
22:00 [zgłoś do usunięcia] Dżesa "ser żółty", który kosztuje mniej niż 20 zł nie może być nazywany serem żółtym, ponieważ jest produkowany nie z mleka, tylko z margaryny... moja ukochana rolada ustrzycka za 18-19 zł jest z margaryny?😭 buuuu😭 i tak ją lubie:(

ja+ mąż+5 letni chłopiec to koszt od 800-1000 zł miesiecznie naluzie ale na upartego i za 500zł miesiecznie sie da. woj dolnośląskie

Gość za duzo czy za malo
lady- ale nikt do niej nie ma pretensji ze wtdaje tyle. To ona nazwala niegospodarnoscia wydatki innych a jak sie zapytalam jak ona je i na co wydaje to sie okazalo ze ma wiele z dzialki i miesko po znajomosci. Ok, fajnie ze tak jej sie udaje ale po co pisze ze jestem niegospodarna skoro ja nie mam dzialki i wszystko sama kupuje? Tak samo po co pisac ze zdrowo skoro ser po promocji za 9zl sie kupuje? Kielbasy sie nie czepiam;) Bo sama lubie

Gość teraz
zrezygnuj z internetu i juz bedziesz miala dodatkowa kase na jedzenie :P

Gość taa niedobra pupa
Jedzenie w 2 osoby jest ekonomiczniejsze niż samemu... Nno i warto sprawdzać ceny - W biedronce duża puszka groszku jest po 1,20, a gdzie indziej trzeba dać np. 4,50 za jakiś Bonduelle. Makaron w Biedronce od 1,20 bezjajeczny - gdzie indziej taki sam jeszcze raz tyle kosztuje... Można wymieniać i wymieniać. No i podstawowe produkty sa najtańsze. Dopiero najwięcej kosztują dodatki, sosy, Cola, alkohol. Rzeczy niekoniecznie zdrowe.

a niech kazdy kupuje co chce;) jak ktos ma kase kupuje zdrowo a jak ktos ma malo to musi kombinowac tak aby starczylo na caly miesiac i nikt nie chodzil glodny.takie zycie. osobiscie tez zgadzam sie z tym,ze tanie sery,mieso itp itd sa duzo gorsze jakosciowo i sama tego nie kupuje ale jak trzeba to sie kupuje i tyle.

Gość mlodamama23llata
nie wiem ile na jedzenie dokladnie ale w ydajemy na zycie ok 7tys (2 dorosle osoby i jedno dziecko) z moimi zachciankami a odkladamy pozostale 30-40tys

Gość taa niedobra pupa
dzis na bazarku wydalam 30 zl i przynioslam troche owocow i warzyw - tak na 2-3 dni gora Owoców kupuję mało, bo nie lubimy. a co do warzyw - trochę "żydzę" tzn. kupuje tylko na jeden dzień - ze dwa pomidory i np. ogórka, groszek, albo kukurydzę. Wtedy koszt na 1 dzień to ok. 3 zł.... Moim zdaniem nie ma sensu kupować za dużo, bo się zepsują i trzeba będzie wyrzucić.

Gość pytająca mamusia
za duzo czy za malo dlatego przeprosiłam za to jeśli kogoś mój komentarz obraził bo nie miałam takiego zamiaru i że pisze poprzez swój pryzmat, wydawało mi się, że to sprostowanie, nie musisz się juz tego przyczepiać bo się poprawiłam.

Gość taa niedobra pupa
ak ktos ma kase kupuje zdrowo a jak ktos ma malo to musi kombinowac tak aby starczylo na caly miesiac i nikt nie chodzil glodny.takie zycie. osobiscie tez zgadzam sie z tym,ze tanie sery,mieso itp itd sa duzo gorsze jakosciowo i nie do końca się z tym zgodzę... Nie mam jakiejś obsesji zdrowia, ale wydaje mi się że osoby oszczędzające często zyją i jedza zdrowiej. Ktoś pisał tu, że co dzień kupuje Colę... Wiecie co to za świństwo? Jak można pić Colę i kłócić się o jakość mięsa czy sera? ci dużo wydający jedzą ssporo drogich, mocno przetworzonych produktów.

Gość jedna osoba wydaje na siebie
ja dzisiaj policzyłam , obiad ćwiartka z kurczaka 2,3 zł , kalafior 4,2 na trzy obiady mi starczy , czyli cały syty obiad w granicach 4,5 zł

Gość agnnaaaaaaaa
pytajaca mamusia- z tego co napisalas to ok 450 zl wychodzi ci na rzeczy ktore kupujesz codziennie, a gdzie takie jak np.olej, kawa masło, cukier, sól i inne zapasy?a mieso tez kosztuje, dziecku na spacerach nic nie kupujesz?? a soki, napoje itd? nie wierze na pewno tyle nie wydajesz!!!!

chodzilo mi o to,ze ktos kto ma kase mzoe sobie pozwolic na wybor duzo lepszych jakosciowo produktow. a rzeczy typu cola czy slodycze sa gneralnie zbedne no ale coz,to wybor kazdego czlowieka;)

ja tam nie głoduje , pepsi też pije 30 butelek pepsi - 150 złoty , reszta na jedzenie 250-300 maksymalnie , teraz w lato to nie problem , kilogram truskawek na dwa dni, ryż plus kasza manna do tego albo makaron i jest kolacja albo śniadanie , obiad kalafior plus ćwiartka z kurczaka - 4,5 zł ... ziemniaki dla jendej osob to na tydzien ... paczka mielonego 7 zł, ablo schabu na tydzien styknie, na surowke słąta albo gootowe surówki w dwupaku 2,5 na dwa dni duze opakowanie u mnie , nie wiem co wy jecie ze wydajecie po kilka dziesiat zloty dziennie, ja kupuje z lenistwa juz nawet w społem bo mi za daleko isc do biedronki i na cały dzien nie przekram 14 zł z pepsi

Gość pytająca mamusia
agnnaaaaaaaa pytajaca mamusia- z tego co napisalas to ok 450 zl wychodzi ci na rzeczy ktore kupujesz codziennie, a gdzie takie jak np.olej, kawa masło, cukier, sól i inne zapasy?a mieso tez kosztuje, dziecku na spacerach nic nie kupujesz?? a soki, napoje itd? nie wierze na pewno tyle nie wydajesz!!!! Wydaję. O kawie pisałam, cukie,r kupuje w biedronce, soli nie schodzi mi kilogramami co miesiąc :) cukru z reszta też... Soki mam własnej roboty i syn takie pije, z reszta innych nie chce i nic by wtedy nie chciał pić. Olej kupuje dla nas zwykły rzepakowy albo kujawki, syn ma z pestek winogron i na bardzo długo mu starcza, masło kupuję, jak jest okazja to więcej i do zamrazalnika. Dla mnie smarowidła odpadają bo nie lubię, mój facet ma masło albo masło roślinne, synek zawsze masło i też tego nie pochłaniaja w zatrważających ilościach. Moje dziecko ma rok i co moge mu na spacerze kupić? Lody? :) Raczej nie, jest za mały. Biszkopty i inne dziecięce duperele ma w domu i to zabieram na spacer.

Gość mamam martymkiii
Ja jestem sama z 16 miesieczna corka. Zawsze robie jak dostaje kase zakupy spozywcze imieso na obiady na caly mieisac.Dzieli i mroze. Dzis kupilam: 0,5 kg watrobki 3 laski bialej na barszc bialy 3 kosci na zupke 1 kurczka , ktorego dziele na porcje i mam na kilka obiadow. 2 plastry karkowki. 0,5 kg miesa mielonego Robie codziennie obiady i codziennie jest mieso.Stracza mi to na miesac. Kupuje maka,kasze , ryz, makaron, olej . cukier., herbate, kawe.Przyprawy, majonez i kczup. Jakies gotowe sosy, koncentrat.Jakies serki,serki topione, wedline hermetycznie zamknieta. ser zolty., pasztety parowki. A codzeinie dokuouje chleb( mam na 3-4 dni), jakies wrzywa, owoce i cos dla malej( jakies chrupki czy ciasteczka) Ja mam na miesiac ok.300zł i daje rade. Oastnio kupilam mieso mileone, kapusta zwykla i kiszona. Zrobilam golabki, z reszty kapsty zrobilam bigos. Caly gar mi wyszedl. Wiec zrobilam ok.15 krokietow z kapsyta a reszte bigosu podzielilam i zamrozilam Np. robie na niedziele rosloke.Duzy garnek.Odlewam troszke i robie sobie galarete. Raz na tydzien robie sobie jakies ciasto.

Gość za duzo czy za malo
pytajaca- spokojnie:) Nic do ciebie nie mam, odpowiadalam innej osobie, ktora stwierdzila ze tylko ty jestes atakowana. Ogolnie to super ze macie dzialke:) My budujemy dom i tez bedziemy miec swoja ale poki co pisze o tym ile wydaje.Co do Coli czy Pepsi to lubie czasem szklanke wypic i czy to jest zdrowe to watpie. Ale tez nigdzie nie pisalam ze zdrowo calkiem sie odzywiam. Groszku nie jadam, ale kiedys kukurydze kupilam w Biedronce i bez obrazy ale to byla chala- wole doplacic. Nie umniejszam jednak produktom z Biedronki bo sama pewne rzeczy tam kupuje

nawet czasem zdarza mi sie obiad z kanjpy wtych 400 zł , 18 zloty obiady z knajpy takie ze dla mnie porcja na cały dzien , do tego po zebraniu 10 ulotek od nich duza pizza gratis przy moich możiwosciach to jest 2 kawałki dziennie , wrzucam ja sobie do zamrazalnika i przekąska na kolacje na cały tydzien , słodyczy nigdy nie lubiłam wole galaretki ,kisiele, budynie tanio i duzo

podziw dla takich osob jak mama martynki,naprawde trzeba miec łeb na karku,zeby sobie wszystko rozplanowac na caly miesiac i zyc.ja to nawet na dwa dni w przod nie planuje:D ale jak widac mozna:)

Gość murrrolinka
---> pytająca mamusiu Nie gniewaj się. Ale Twoje obiady są bardzoooo niezdrowe. "...naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane, leniwe..." To wszytko to węglowodany, węglowodany, węglowodany. Tłuste, ciężkie, smażone. Zero w tym zdrowia. A "ziemniaki ze smażoną kiełbasą i cebulą + kalafior" to po prostu bomba dla Twojej wątroby. Ciężkie ziemniaki, smażona, tłusa kiełbasa i wzdymający kalafior! Pisz, że żywisz się tanio... ale nie kłam, że zdrowo. Ja dziś na ten przykład miałam na obiad brokuły na parze + indyk z ananasem z rękawa + ryż brązowy. :P Na deser maliny i jagody z jogurtem naturalnym. I to uważam za ZDROWY posiłek.

Gość taa niedobra pupa
Co do działki to nie wiem, czy to w ogóle wychodzi taniej. Chyba tylko jak się ma własny kompostownik. a tak - to trzeba sporo kasy wydać. Nawet nasiona - mała paczuszka 5 zł. O kosztach nawozów to już nie mówię... A ile się człowiek przy tym nachapie... Z własnymi jajkami jak się ma kury jest podobnno jeszcze gorzej.

Gość taa niedobra pupa
...naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane, leniwe..." To wszytko to węglowodany, węglowodany, węglowodany. Tłuste, ciężkie, smażone. Zero w tym zdrowia. Tylko w naszej strefie klimatycznej właśnie tłuszcz jest jak najbardziej potrzebny. Węglowodany tez - nie każdy chce się odchudzać. Rzecz w tym żeby nie przekraczać limitów. Poczytaj o diecie Optymalnej.

Gość Mariolkaaaa
patinati z toba sie nie zgodze Mi na jedzenie idzie 500 zl na dwie osoby i jeszcze zywnosc musze czasem wyrzucac bo nie zdazamy jesc i mieskzamy sami bez rodzicow byc moze ty jesz jak swinia skoro twierdzisz ze 500 nie starcza :D to wyobraz sobie ze sa ludzie ktorzy jedza mniej niz ty ;) lub umia lepiej zagospodarowac

Gość pytajaca chyba na wszystkim
Bo wlasna dzialka wcale nie jest tania, ale jak się ma od kogoś za darmo, to juz jest tanio.