Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przykładny mąż

W trosce o dziecko

Polecane posty

Gość vbnbbbbb
jak chcecie uzywac pieluszek tetrowych to musicie miec znacznie wiecej ciuszkow, bo co sie zesika to wszystko mokre. Wez pod uwage tez, ze noworodek moze robic kupke po kazdym karmieniu,a to ciezko sie pierze. Naprawde polecam pieluszki jednorazowe, a tetrowe tylko do podłożenia na ramie jak dzidziuś ulewa itd.

rozumiem, że zwolenników tetrowych pieluszek brak :) mam też pytanie odnośnie LAKTATORóW dla żony :) sprawdzaliśmy takie działające ręcznie z takim przewodzikiem i gruszką ssącą ale rozważamy też zakup laktatora elektrycznego :D napiszcie drogie mamy jak to jest w waszym przypadku :)

Gość vbnbbbbb
jesli zona bedzie karmic piersia, a nie odciagac i podawac z butelki to laktator reczny wystarczy. Bedzie uzywany zadko jak bedzie chciala gdzies wyjsc, lub na poczatku przy nawale mleka.

Gość w rajtach i butach
wiesz co ci powiem żuć palenie albo nie pal przy ciężarnej żonie

Gość madalenkaAaaa
racja z tymi tetrowymi do pamersa ci wsiąknie siusiu i nie odparzy pupy a do tetrowej ni jak a co do laktatora to ja sie smialam ze mi zycie uratował bo moja nie chciala piersi bo na poczatku nie maialm pokarmu i przyzwyczaila sie do butelki potem dostalam pokarmu i niesamowity ból piersi laktatorem musialam odciagac i mi duzo pomogl-niesamowita ulga

zobaczycie z tymi pieluchami tetrowymi, jak dziecko będzie w domu :p odechce się wam szybciutko :p zależy od dziecka, ale moja się budzi, kiedy jest jej mokro, albo sie wypróżni. I jakby miało budzić się tak często, jak robi siusiu, to bym diablice zaraz do brzucha spowrotem wpakowała :p a pamiętajcie, że dziecko będzie chciało jeść, karmienie nie trwa 10 minut, potem trzeba z nim pochodzić, poczekać aż się odbije, czasem po prostu ponosić, bo szkód ma taki kaprys :)... a ugotować, posprzatać, wyprać też trzeba :p oszczędzcie sobie trudów, jak urodzi się dziecko róbcie jak najwięcej, żebyscie mieli czas dla siebie...

Gość w rajtach i butach
kobieta niech sie zajmie tym a ty nie pal przy niej i potem przy dziecku też

mam nadzieję, że dziecko nie będzie miało od razu ciągu do butelki z jedzeniem :) a laktator rzecz przydatna :) jednak ponawiam pytanie napiszcie proszę jakich używacie czy ręcznych czy może elektrycznych :) ps. Nie palę i niepiję więc żadnego z tych nałogów "rzucać" nie musze :)

używałam ręcznego - tańszy. potrzebny był na naprawdę nie długo ;)

Gość madalenkaAaaa
ja miałam elektryczny ( ok 80zł) ale uzywałam tez krotko bo dostalam tabletki na zachamowanie laktacji

Gość vbnbbbbb
ja mialam reczny avent isis, nie ma gruszki, jest taka rączka

wiem jaki taki z taka plastikową pompeczką :) ok rozumiem czyli ręczney laktator polecacie :) a w kwestii nawilżaczy powietrza możecie coś poradzić? chciałbym się też dowiedzieć jakie używacie nocne lampki dla dzieci, bo podobno są takie pulsujące obracające się lampeczki w koloże pomarańczowym proszę w tym temacie o porady i spostrzeżenia :)

ja tak pytam z uwagi na to, że w zimie bedzie sezon grzewczy wię cpowietrze w domu będzie suche a takiemu małemu dzieciakowi może zaszkodzić - tak mi się wydaje ja lubię, gdy nie jest za gorąco w przeciwieństwie do żony więc to rużnie z naszym odczuwaniem ciepła może być :) a to przecież zdrowie dziecka najważniejsze :)

Ja jestem dopiero w 22tc, ale dla mnie to nadal za szybko na zakupy (płeć już znamy). My z mężem planujemy zakupy tak na przełomie 8/9 msc ciąży i na początek kupiłabym kilka sztuk śpioszków, body i kaftaniki. Nie warto przesadzać z ich ilościa bo maleństwa szybko rosną. Buciki bym narazie odpuściła chyba że macie na myśli te "skarpetkowe". Czapeczka napewno sie przyda, kombinezon (troszkę większy rozmiar niż 0-3 msc bo jak wyżej napisałam maluch szybko urośnie) bo poród akurat przypada na tą zimną część roku ;)

teraz doczytałam- ja jestem póki co zwolenniczką pieluch tetrowych, przynajmniej na dzień. Na noc można zamontować pampersa ;)

ech, niektóre cuda mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc.. dlatego radzę sie powstrzymac z kupnem i używaniem sudocremu za każdym razem, szamponików, cudów wianków itp ;) u mnie mała śpi bez nawilżacza, mimo ze jest upał. Wiatrak mamy tylko włączony. zamiast inwestować w drogie - bezużyteczne gadżety, trzymajcie kasę. Potem może się przydać.. np. na zabieg laserowy dla żony po porodzie z powodu rozstępów.

Gość vbnbbbbb
nawilzacz ultradzwiekowy bedzie ok, tylko kupcie taki model, ktory łatwo sie czysci bo po kilku dniach w srodku zbiera sie kamien i jest obslizgly. zeby zadna plesn ani grzyb sie tam nie zalągł

W domu powietrze bardzo suche jest więc myślę, że taki nawilżacz to ciekawa sprawa będzie a co do rozstępów to jakiś ciekawy i godny polecenia krem na rozstępy znacie albo używacie? no i w dalszym ciągu proszę o opinie na temat nawilżaczy i nocnego oświetlania łóżeczka dziecka :)

jak twoja żona ma skórę podatną na rozstepy, to najdroższy krem nie pomoże. a w ostatnich tygodniach wyskakują bardzo licznie bez wzgledu czy sie kremów uzywa czy nie.

my korzystamy zimą z lampeczek wkładanych do kontaktu, bo różnie z paleniem się latarni u nas a jak się nie palą to nic nie widać. Kupiliśmy za 10 zł ledową w Biedronce taką co zmienia kolory.

a Twoja tesciowa ma rozstepy? podobno to tez sprawa genów. niech zona smaruje brzuch oliwka bo jak sie skora rozciaga to strasznie swedzi. ja na Waszym miejscu odkladalabym pieniadze a nie kupowala teraz wielu rzeczy. przy pierwszym dziecku wielu rodzicow uwaza ze potrzebne sa rozne akcesoria, nakupia a potem nie uzywaja.

napiszcie jak to z rozstępami było w waszym przypadku i jakie kremy so pielęgnacji stosowałyście :) (o rozstepach to taka dygresja - nadal czekam na opinie w sprawie nawilżaczy i oświetlenia pokoiku dziecka)

lilia dlatego ja staram się zaciągnąć informacji wśród doświadczonych już rodziców w jakie akcesoria się zaopatrzyć właśnie temu służy ten topic :D

hehe, mi wyskoczyły w 38 ;)tydzień przed CC :) i też używałam oliwki i mustelli i nic to nie dało. po prostu jak ktoś ma skóre podatną na to paskudztwo, to pozamiatane.

ok temat rozstępów jasny :) - indywidualny wpływa genów na ciało :) jakich rodzajów butelek do karmienia i w jakiej ilości kompletowaliście? szklane czy plastikowe? :D

Gość przykładna żona i ............
do przykładnego męża - a twoja żona to jakiś cielok czy co? że nie umie sama zrobić zakupów? Ty musisz za nią myśleć? Chyba,że kasą tylko ty dysponujesz?